ADAC krock Sida: krockkuddar skyddar inte

ADAC har studerat sidokollision. I många fall, sido krockkuddar ger inget skydd, de intagna slinka igenom bältet eller skadade ens varandra.

2016/09/27 Uli Baumann en Kommentar

Vid sidokollisioner till säkerhetsunderskott för den åkande på den motsatta sidan av effekterna show i de flesta fordon. Detta var resultatet nuvarande tester av ADAC. I sådana kollisioner är risken att föraren glider i sidled ut ur bältet vid kollision finns. De nuvarande krockkuddar är inte konstruerade för detta lastfall. Även om de utlöser, men erbjuder inget skydd. Konsekvenserna är svåra skador i huvudet - bröstet, höften och bäckenområdet genom att trycka inredning, dörrklädseln och sätesdelar - på grund av låga invändiga bredder främst ett problem med små bilar. I värsta fall, förare och framsätespassagerare även studsa tillsammans och skada varandra.

Sido krocktest ADAC 09/2016Krasch Test på passagerarsidan 2:25 min.Sido krocktest ADAC 09/2016 Foto: ADACFahrer och passagerare kan skada varandra i en sidokollision.

Förare och framsätespassagerare kan skada varandra

Utvärderingar av ADAC olycksforskning har visat att vid var tredje tung sidokollision olycka tar passagerarsidan plats. För närvarande är de säkerhetssystem som säkerhetsbälten och krockkuddar, men är främst inriktade på optimalt skydd i kraschar på förarsidan.

Enligt ADAC experter skadan kan redan vara betydligt mildras genom enkla åtgärder såsom aktivering av bältessträckare i framsätet i en sidokollision. Den åkande förblir bundna under sidokollision till sätet, är en sidoförskjutning av kroppen minimeras och möjlig kontakt med passageraren, och delar det inre förhindras. I många fall har en ökad mittkonsolen ett avgörande inflytande på skadornas. Den senare, eftersom det stöder bröstet och därmed undviker farliga kroppen skift. Center konsoler med integrerade krockkuddar kan förhindra i framtiden att föraren kolliderar med en sidokollision mot passagerarsätet eller -Beifahrer.

ades kraschat i sidoslagprovet VW Golf och BMW Z4 (högt mittkonsolen). Undersöktes i olika olyckssituationer påverkan på den åkande när en 1,3-tons barriär vagn med 50 och 65 km / t studsade in i passagerarsidan.

ADAC kommer att arbeta för att se till att den nya krock variation som finns i 2020 in normer för krocktest EuroNCAP konsortium från år.