Hyundai i30 Neuvorstellung och säte montering: 3rd generation startar vid priser som börjar på 17,450 euro

Sedan 2012, den nuvarande Hyundai i30 vid starten, år 2015 fick han en liten ansiktslyftning. 2017, korean sedan föra den tredje generationen av den kompakta modellen till försäljarna. Premiere firas på bilsalongen i Paris. Nu finns alla priser.

2017/01/13 Uli Baumann, Gregor Hebermehl 2 Kommentarer

Med en optimerad chassi och nya motorer, kommer den nya Hyundai i30 poäng den europeiska allmänheten. Hur det känns, kunde vi prova på en provtur i förtäckt före tillverkade fordon. Den nya i30 kan identifieras genom strömlinjeformad design. Designad i Europa och utvecklat Hyundai i30 bär typiska nya kaskaden galler med stora Hyundai logotyp. LED varselljus placerades upprätt vid botten av skörtet och förlängd genom blinkers, strålkastare - eventuellt med LED-teknik, är serien halogen, xenon inte tillgänglig - sträcker sig så långt in i fendrar. Också tack vare aktiva luft klaffarna i de kylande luftkanalerna av motståndskoefficienten bör vara 0,30. Med sina breda LED-bakljus, svart bakre spoiler och bakre förkläde höjde i30 bakifrån ser muskulös. Genom en något högre taklinje baksätespassagerarna verkar njuta av mer utrymme. Men i30 bredare blir plattare och mer - som det är med utrymme, är i "stolen passande".

New Hyundai i30 Teaser Foto: HyundaiDer nya Hyundai i30 kommer att säljas via sin design av tillverkaren.

Hjulbågarna i den nya i30 fylla legeringshjul enligt den version 15-tums stål eller 16 och 17 inches. För att styra Hyundai löften ökade med tio procent direkthet. När chassi koreaner nu använda 53 procent höghållfast stål, vilken styvheten sägs ha ökat med 20 procent och minskat chassivikten med 28 kg. Färgen val av kroppen sträcker sig till 12 beläggningar. Baksätet är nu delas med ett handtag nedfällt och för första gången ger en genomlastnings anläggning. Lastvolymen varierar från 395 till 1301 liter. En valfri glastak sträcker interiören visuellt. När fler kroppsvarianter kommit kombi och en coupe.

Det inre av den nya Hyundai i30, är ​​tillgängliga för de tre färgkombinationer att välja mellan, lyser med en monterad på instrumentbrädan 8-tums pekskärm (plus en tum jämfört med den tidigare modellen). I basversionen har en 5-tums svartvit skärm vara tillräckligt för en extra kostnad det är denna display sedan i färg och en pekskärm. Navigationssystemet är alltid kopplat till 8-tums skärm och kan förlängas med en trafikskylt erkännande. Ratten är uppvärmd, de runda instrumenten förblir analog.

Hyundai i30Hyundai i30 1:13 min.New Hyundai i30 Teaser Foto: HyundaiDer inre av i30 har grundligt moderniserats.

Hyundai i30 kommer med sportig N modell

Den uppdateras motorprogram av Hyundai i30 erbjuder två nya turbo bensin, en Saugbenziner och diesel i tre effektnivåer. Den nya en-liters, tre-cylindrig turbo bensinmotor 120 hk och 170 Nm, kommer 1,4-liters, fyrcylindrig turboladdad bensin på PS 140 och 242 Nm. Den 1,4-liters bensinmotor bas 100 hk och 134 Nm. Den 1,6-liters turbo-diesel är 95, 110 och 136 hk (alla med 280 Nm) är. omkopplas till en sex-växlad manuell krets, också en sju-hastighet Dubbel kopplingstransmission är valfria står för de tre-cylindrig turboladdad bensinmotor och de två mer kraftfull Diesel tillgängliga. Med chassit använder i30 en multi-link bakaxeln och styvare spjäll. Bromssystemet har ökats.

Sportfantaster kan se fram emot en N-version (det är där du först rida i Sport-modellen) är nöjda som kommer 2017 och kommer då att bära en 260 hk tvåliters turbomotor.

New Hyundai i30 Teaser Foto: Hyundai&# 34; De perforerade lädersäten i välutrustade utställning modell för att känna fantastiska och göra som du vill på en lång resa.&# 34;, så redaktör Gregor Hebermehl den nya i30.

Hyundai i30 med stor säkerhetspaket

Även med säkerhetsutrustning var återfyllas. I tillägg till sju krockkuddar som standard, paketet innefattar, bland annat, ett nödbromssystem, som kan förlängas valfritt till en detekterings fotgängare farthållare (standard) med adaptiv avståndskontroll och stoppfunktion (tillval), en valfri Blind Spot Warner, en tvär trafik varnings bakre, en aktiv lane varningssystem (tillval), den ovan nämnda vägmärke erkännande, en helljusassistenten och första gången en utmattnings varning.

Den nya Hyundai i30 har utvecklats i Europa och testats (inklusive 480 varv på Nordschleife på Nürburgring, vilket motsvarar ungefär ett avstånd av 150.000 kilometer) och liksom sin föregångare, som byggdes i den tjeckiska Nošovice för Europa.

Från slutet Jahuar Hyundai i30 Ren med 1,4-liters bensinmotor med 100 hk från 17,450 euro tillgängliga, vilket gör det dyrare än sin föregångare. Förutom basversionen Ren fortfarande tillgängliga för köpare fyra fler linjer att välja mellan. Som standard, de system Pure-line bistånd, kropp-färg stötfångare, elektriskt inställbara och uppvärmda backspeglarna, luftkonditionering, färgat glas, multifunktionsratt, ljussensor, larmsystem, projektions strålkastare, sex krockkuddar och en RDS-radio med fristående 5-tums skärm.

Hyundai i30 Select kan kombineras med motorerna 1,4 MPI, 1,0 T-GDI och 1,6 CRDi och kostnader från 18.300 euro. Hyundai i30 trenden från 21,450 euro) kan beställas med de bästa motorer (1,6 CRDI med 136 hk och 1,4 T-GDI med 140 hk). För 23,550 euro finns Hyundai i30 Style i synnerhet Aussstattung. Översta raden är sedan "Premium" som är tillgänglig för alla motorn 110 hk. Här börjar det pris till 25,550 euro.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Säte passande Hyundai i30

självbelåtna extremt hon står, den senaste generationen av den modell som var först med att Hyundai "i" i namnet. Designen ska visas som världen -. Eftersom Hyundai konstruktion chef Peter Schreyer säger "Design bör vara en Hyundai köp Anledning nummer ett" Tack vare den laterala pärla för att bakljusen sträcker sig från strålkastarna, är bilen kompakta och alla en bit. Inne i utvecklingen är också tydligt: ​​multimediaskärmen sitter ergonomiskt på den övre änden av instrumentbrädan. Hans bred marginal måste man vill, men ändå finns utrymme för att rymma höger och vänster tre stora direkt välj. Den klimatkontroll är nu skild från ljud styrenheten och sitter väl under multimediaskärm. Den nya Wizard Security kan vara en rad med knappar på vänster under användning ratten.

De perforerade lädersäten i det välutrustade utställning modell känner fantastiska och gör du vill ha på en lång resa. Dessutom är den nya i30 mycket tydligare och ljusare inuti än sin föregångare - skulderlinjen har minskat ner. Den sikt bakåt är emellertid begränsad av den bredare C-stolpen. Den valfria stora panoramataket låter mer dagsljus i det inre av i30, men också ser till att 1.90 meter långa människor nästan slog huvudet på biltaket. Detta gäller även för välgjorda marken med sina bekväma baksäte: Den fria höjden är okej för 1,85 meter man för större utrymmet är begränsat. Tillbaka i förarsätet: Den tjocka ratten håller bra - precis som de andra mjuka ytor. Valet spaken för växellåda med dubbla kopplingar kan gripas stor passar förarens sittställning.

Bagageluckan öppnas lätt, bålen golvet kan vikas på mitten och är reservdäcket samt förvaringsfack vänster och höger fritt.

Gregor Hebermehl

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mer om Hyundai i30