Unimog 2015 omtryckt Legend

Mercedes har renoverat Unimog. Nya motorer, ny teknik och mer bekväm på programmet. Med den nya dubbelhytt men erbjudandet är nu klar.

2015/03/27 Torsten Seibt Powered by

Även för utsläppsnormer lastbils Euro 6 plikt. Således går det att övervinna detta hinder i dieselmotorer ner till affärer. Mercedes använde övergången till den nya generationen av motorer att revidera både Unimog serien ordentligt. Nu har presenterats som en fullföljande av erbjudandet, den dubbelhytt.

Unimog redskapsbärare till 300 hk

Renoveringen följde införandet av nya modellnamn, som kan läsas av motoreffekten är framtiden. Således är små serier av utrustningen rack att ha i framtida versioner U216 till U530. Nya inträdes modeller är av U 216 och U 218 med en 5,1 liters fyrcylindrig, vilket gör 216 156 PS i Unimog U och frigör 650 Newtonmeter. De starkare varianter av U 427 till U 530 Unimog få den reviderade OM 936 sexcylindriga med upp till 299 hk och 1200 Nm vridmoment.
 
Med förändring motorn är några nya komfortfunktioner används. Således är transmissionen och motorbromsningsstyrning överförs nu till pitman arm, var luftkonditioneringen förbättras och omgjorda instrumenten. Front är ett kamerasystem används, vilket gör det lättare för en kontroll övervaka Hitching av utrustning och förbättrar driften under drift. Från utsidan kan den nya utrustningen bäraren generation på nu overhead vindrutetorkare och nya stötfångare med varselljus ses.

Den stora Unimog är fortfarande off-road

Stark åkte dit i den stora serien rakt på sak. Återigen är typbeteckningen reviderade från Unimog U 4000 U 5000 och modellerna är U 4023/5023. Den komplexa metod för avgasefterbehandlings i Europa-6 motor av dessa hade som ska fastställas av en meter bakåt, är maskinen nu under hytten. Som förlängdes med 120 millimeter och erbjuder nu mer utrymme i enlighet därmed. Eftersom sändningsoperationen nu också göras av vevstaken arm.
 
Vid grundkonceptet för tunga applikationer har ingenting förändrats, men fokus sänks med den nya installationen motorläge, vilket är i enlighet med en fördel i området. Den svetsade ramen bidrar upp till 600 millimeter Eigenverwindung till utmärkt sammanflätning av Unimog. övertyga resten av terrängvärdena för Unimog U 4023 och U 5023 till 1,2 meter plask djup, tack vare de portalaxlar massiv markfrigång och radikalt avsteg vinkel (främre / bakre 44/51 grader). Största skillnaden mellan Unimog U 4023 U 5023 och ramen och axeln version, som är U 4023 enbart är utformad som en tio-tons lastbil, U 5023 för en bruttovikt av 14,5 ton.

Hans nuvarande show var väl förtrogen med den nya Unimog i ett område som 4wheelfun läsare: i Horstwalde av 4Wheel Fun Super test utförs. Dock inte dagens SUV lagt mycket svårare att övervinna de hinder som den lösa rasbranter lutning, de allra trasslar in tåget eller meter djupt vatten korsning. För Unimog allt detta var mer av en resa till lekplatsen.

Mer om Mercedes