Porsche 911 Turbo S & quot; & quot; En Chromaflair finish, nästan lika dyrt som ett straff

Den heter "Chromaflair" och är den senaste utvecklingen av Porsche Exclusive Manufaktur: a lack, som är dyrare än en ny Cayman S. 718 per år är bara en handfull fordon målade - och det finns skäl.

18/08/2017 Roman domes 6 kommentarer Powered by

Porsche Exclusive fabriken är väl känd för att ha redo för skojs skull - nu har de släppt en ny färg, exklusivt för Porsche 911. "Chromaflair" är effekten sprutning och det kostar mer än 80.000 euro. Så att de kan mycket väl vara en av de dyraste extrafunktioner som finns närvarande på bilmarknaden. Vi minns: Även för Porsche 918 Spyder var att ha en ganska dyr målning: "Liquid Metal Silver", som inte var så fruktansvärt dyrt med nästan 50.000 euro men som Chromaflair.

Särskilda pigment ger en unik effekt

I princip "Chromaflair" fungerar ungefär som en flip-flop färg. Säg uppstå beroende på vinkeln hos tittaren olika färger. Ansvarig för detta är Chromaflair pigment, lövtunna skalor, vilka är inrymda i toppbeläggningen. Dessa skalor är bara en mikron tjockt - en femtiondedel storleken på ett mänskligt hårstrå.

De består av en opak och reflekterande kärnskikt av aluminium, som i sin tur är omgiven av ett slags glas. Intressant: Beroende på hur tjockt detta glasskikt är förhandlingsbara, vänligen distinkta färger för ljus. Problem är att skikttjockleken inte är på konventionellt sätt, såsom är brukligt i färgen, produceras. Bara några atomer definierar tjockleken - tillverkningsmetoden är extremt dyrt. Den kompletta Chromaflair färgprestanda för hand.

Endast fem 911 målas varje år med "Chromaflair"

Eftersom produktionen är så dyrt att få, enligt Porsches bara fem fordon denna speciella lack. Den som tror att han kan sätta på sin nya Panamera, Cayenne, Macan eller 718 med den dyra effektfärg, kommer att bli besviken: Porsche erbjuder Chromaflair färgen bara för 911th

Porsche färg, Chromaflair, 911 Turbo S, Porsche Exclusive Foto: PorscheJe på vinkeln och tända Chromaflair färg ljus (här i färg &# 34; Grön Python&# 34) i olika toner.

Det behöver inte nödvändigtvis grön ( "Python Grön") kan ses på bilden. "Det finns i princip inga begränsningar när det gäller färg", säger Porsche Exclusive.

För närvarande finns det sex Chromaflair färgvarianter: "Shifting Carbon", ett slags blåsvart "Explosive guld", en orange-guld blandning som nämns ovan "Python Grön", "Urbanbamboo", en turkos-grå. Dessa är fortfarande "Magic Magenta" och en blandning av guld och silver gick.

Priserna för varje färg varierar kraftigt. För visas i bilden kopia av Porsche 911 Turbo S i "Python Grön" the Chromaflair färg exemplet kommer att kosta 82,645.50 euro.

I galleriet presenterar vi de andra färgerna i "Chromaflair" finish var.

Mer om Porsche 911