Gumpert med omstart: Glickenhaus bygger nytt Apollo

Den tyska sportbilstillverkaren Gumpert har en ny ägare sedan 2014. Under den kinesiska konsortiet Ideal TeamVenture en ny Apollo bör inrättas. Ny utvecklingspartner är Scuderia Cameron Glickenhaus.

26/10/2016 Andreas Haupt, Uli Baumann 2 kommentarer Powered by

Den tyska sportbil tillverkaren Gumpert är med den kinesiska konsortiet Ideal Team Venture i den nya Apollo Automotive Ltd. överförts. Ideal Team Venture hade gjort under den första halvan av 2015. rubriker när en hade den italienska sportbilstillverkaren de Tomaso köpt. På bilsalongen i Genève 2016 också en första version av den nya Apollo presenterades.

Gumpert med omstart: Glickenhaus bygger nytt Apollo Foto: Stefan Baldauf / Guido th BrinkDer nya Apollo syftar till att bygga på SCG003.

Apollo Arrow 1000 PS

Under kodnamnet "Arrow" (pil) hade perfekt TeamVenture bygga en ny Apollo. Påminnelse: Gumpert Apollo producerades 2005-2013 och drivs av en 4,2-liters V8-turbo. Super Test sport auto (fråga 11/2009), 700 hk version varvade Nordschleife i 7:24 minuter (artikel). Hittills har bara Porsche 918 Spyder skred det märket.

De nya sträckor till 4,98 meter långa, 1,99 meter bred och 1,22 meter hög. Torrvikten är 1.300 kg. Ryggraden i Arrow bilda en stål rymdram med kupé tillverkat av Kevlar-Carbon. Bakom de två passagerare, är en fyra-liters V8 biturbo motor med torrsumpssmörjning spridning, vilket är att föra den till 1000 hk och 1000 Nm vridmoment. Växlingar är en fråga om sekventiell 7-växlad manuell växellåda. Drag optimerat en begränsad slip differential på bakaxeln, det är valfritt en Launch Control.

Sprinten från noll till 100 km / t för att slutföra i 2,9 sekunder, Arrow, 200 km / t märke drabbats av 8,8 sekunder. Toppfarten är 360 km / t.

Den justerbara i kompression och rebound tryckstången suspension kan även justeras i höjd. En ytterligare lyftsystem hjälper till att övervinna små hinder. Propparna kommer från AP Racing och vänta med sex-kolvsok och runt 378er skivor på. Kontakten med vägen framför håller 20-tumshjul med 265 / 35er däck. Bakre rotera 21 tum med 325/30 däck.

Vid utformningen av Apollo Arrow förlitar sig på maximal downforce. Hjälper robusta kolfiber karosseri många genombrott, luftstyrelement och på baksidan ett stort fast spoiler och en kraftfull diffusor.

New Apollo på SCG003C bas

Apollo Intensa EmozioneSupercar för bana 41 sek.

För serien utvecklingen av den nya Apollo ställer in kursen nu, men återställs. Som utvecklingspartner var Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) och de italienska små tillverkare Manifattura Automobili Torino (MAT) erhålls. Det första steget är utformningen av den reviderade Arrow helt. Dessutom var enheten för spåret version som körs under namnet "Emozione" ändras till en sugmotor V12-motor. kommer att presenteras den "Emozione" 2017 på IAA.

Apollo Arrow 'S' döpt väg version läggs på en V8 biturbo. Båda modellerna bygger på den kol chassi SCG003C. kommer att byggas Apollo modeller MAT i Italien, där SCG003C fordonen tillverkas.

misslyckades Combackversuche

Återupplivandet av Apollo trycktät den slutliga änden av Expolsion. Sportbil med tvåliters fyrcylindrig och 420 hk debuterade i Genève 2014. Han borde vara i en mening sportbil för Gumperts comeback efter att bolaget ansökt om sommaren 2013 konkurs. Serieproduktion fanns dock aldrig. Däremellan började rykten cirkulera att Gumpert kunde ta studien Tornante på marknaden. Återigen, en nit. Nu är det men arbeta med ny början. Företagets grundare Roland Gumpert kommer dock inte längre att vara en av partiet. Han lämnade företaget under tiden.

Mer om Gumpert Apollo