Terrafugia TF-X: Ny drömmen om flygande bil

Terrafugia utvecklat flygande bilar. Nu har uppfinnarna presenterade sitt andra projekt - Terrafugia TF-X med fyra sittplatser och en hybriddrift.

2015/07/27 Uli Baumann Powered by

Annat än några dator ritningar och en animerad video, det finns inget Habhaftes den nya modellen. Konfigurerade är en fyrsitsig modell med vikbara vingar och rotorer svänger på vingspetsarna och en propeller i aktern. För att TF-X ska kunna start och landa vertikalt. För nödsituationer, bär TF-X ett fallskärmssystem ombord.

Terrafugia TF-X Auto FlightTerrafugia TF-X - den flygande bilen 03:08 Min.

Terrafugia TF-X flyga in tidigare än 8 år

den Terrafugia TF-X drivs av en hybridmotor. I start- och landningsfaserna är att driva rotorerna för elmotorer. I flygverksamheten en Nitro tar över drivningen av den bakre propellern. batterierna kan laddas från eluttaget eller under flygverksamhet vid brännkammaren. Den gångjärn på taket vingarna kan vikas ned, rotorerna försvinner in i fordonet flankerna. Den marschfart i luften sägs vara omkring 320 km / t, intervallet på 800 kilometer.

Hittills finns det Terrafugia TF-X endast som en 1: 10 modell för testning i vindtunnel. Till serieproduktion cirka åtta till 12 år kan gå in i landet enligt företaget.