12 handhållen dammsugare i testet: Litet hjälpare mot smuts

Hur väl Handstaubsauger lämplig för bil invändig rengöring? Denna fråga besvaras vårt test av 12 enheter två klasser. Prisintervallet sträcker sig från 13 till 247 euro.

2017/07/02 Henning Busse en Kommentar

Dammsugare orsakar oftast bara en Maues media. Men om EU vorknöpft i sin tillsyns galenskap de praktiska hushållsapparater och kvasi ordinerats dem en hastighetsbegränsning, vilket är annorlunda. Eftersom EU endast enheter med högst 900 watt tillåts att skydda våra resurser diskuteras i media om fördelarna med bestämmelsen. Vi deltar i diskussionen och säga att denna förordning inte är fel sätt. Eftersom wattal ensam inte säga så mycket om sugeffekten av enheten - bara om nivån på energiförbrukningen.

Andra faktorer till hands dammsugare avgörande

Det är fynd från ett test med tolv upprätt dammsugare, som vi delade med ansökan teknik för vård tillverkaren Dr. O. K. Wack Chemie i Ingolstadt genomförts. Även om den elektriska motorn påverkar sugningen, eftersom den driver en fläkt som alstrar det erforderliga negativa trycket. Men för en anständig resultat andra faktorer är också avgörande. Till exempel, spelar optimeringen flödet en stor roll, och beror på sugmunstycket, sugröret och huset hos anordningen. Är allt väl samordnade, redan 65 watt för en grundlig rengöring är tillräcklig, eftersom testet visar.

Fordons rengöring kräver mycket från utrustningen, vilket är lika med eller fina bil matta många hörn, kanter och små luckor i bilarna. Sun genomfört tolv handhållna vakuum utan engångspåsar baserade på dammsugaren teststandard DIN EN 60.312-1 en tuff program i testet. Vi gick ännu längre än normen och används inte bara för att erkänt test damm som simulerar den normala vardagen smuts, men också verkliga hundhår Golden Retriever tik Lilly av redaktör Ralph Alex. Eftersom hundarna är ofta när man kör här, de lämnar sitt hår i mattan och stoppning - hårt arbete för dammsugare.

Batteri eller vägguttag?

Enheterna var uppdelad i två områden, eftersom de har antingen ett batteri eller en anslutning för tolvvoltsuttag. Vilken är den bättre alternativ, inte kan sägas. De goda enheter i båda klasserna är i rengöringsprestanda inte långt ifrån varandra - men till priset. Även om du måste investera för sladd handhållna vakuum i detta test 13-40 euro, är de produkter med batteri 44-247 euro.

Det billiga behöver inte vara lika illa, visar den handhållna vakuum Lidl eget varumärke Silver. Även om det uppvisar vissa svagheter i det dagliga smuts, men när hundhår 13 euro dyrare produkt kommer till sin rätt och ger välförtjänt andra plats i trådbundna versionerna innan de fasta arbets rotskott av Defort och Heyner. Endast enheten för Black + Decker är bättre i rengöring. Grusvägen, uttrycker det mer konsekvent på kroppen, och även i hund hårborttagning kan vara från konkurrenterna. Viktiga poäng för seger testet samlar enheten med låg strömförbrukning och bra pris-prestanda-förhållande. För inte ens 40 euro Black erbjudanden & Decker, en generös uppsättning funktioner, som sträcker sig från fem meter lång strömkabel upp till en justerbar insugningsrör med inbyggd utdragbar fogmunstycke.

En liknande bra faciliteter inom denna sektor ger endast handdammsugare från Eufab WHO poäng den enda med en roterande borste. I grund och botten det ger fördelar, särskilt för att avlägsna tunga smuts (hundhår). Men när Eufab produkt vi kunde inte avgöra det. När allt kommer omkring är sugeffekten fortfarande tillräckligt. Värre är utförande och den höga strömförbrukningen - som förhindrar betyget "rekommenderas". Ännu värre, skär enheten för HP Auto tillbehör. Den handhållna vakuum faller igenom på grund av bristen på sug.

Sladdlös vakuum kortsiktig

De sladdlösa dammsugare alla klara testet, men det finns också ljus och skugga. Endast villkorligt rekommenderas apparater från Bosch och Rosenstein är. Sug både envis hund hår och smuts på vägen skruvas upp en bättre vetande. Medan de andra enheterna, till rengöringssektionen som "tillfredsställande", "bra" eller som Dyson dammsugare slutföra "mycket bra" med kvalitet, Bosch och Rosenstein inte "tillräckligt" ett tillägg. När Rosenstein produkt eller för låg batteri för en devalvering gör. Han stannar bara sju minuter, vilket är knappt tillräckligt för större bilar för invändig rengöring. Minst tio minuter bör skapa ett batteri. Bra 20 minuter eller mer, med undantag för Philips Device skapar resten av detta hinder - det Waeco Sucker imponerade även med ett värde på 38 minuter.

Segern, Dirt Devil M137 Gator föråldrad. övertygande pris, anständigt liv och bra sug kraft tack vare roterande borste. Precis bakom Dyson landar DC43H Animalpro, som också har en roterande borste och uppnår bästa sug, men är alltför högt och dyra, särskilt i den andra insugningsstadiet. Detta kostar segern testet. Den lekfulla och samma antal poäng Philips MiniVac FC6149. Anledningen: batteriet är 14 minuter i genomsnitt.

Denna hand dammsugare vi testade
Dirt Devil Gator 18V M137Köp nu från Amazon
Dyson DC43H AnimalproKöp nu från Amazon
Philips FC6149 MiniVacKöp nu från Amazon
Waeco PowerVac PV 100Köp nu från Amazon
Bosch BKS4043 Wet & torrKöp nu från Amazon
Rosenstein & Sons Handstaubsauger NC 4776-675Köp nu från Amazon
Black + Decker Pivot Auto Handstaubsauger PAV1205Köp nu från Amazon
Silver Crest 12 V handhållen vakuum SHS 12,0 A2Köp nu från Amazon
Defort bil dammsugare DVC-155Köp nu från Amazon
Heyner CyclonicPower ProKöp nu från Amazon
Eufab bil dammsugare Turbo TigerKöp nu från Amazon
HP våt och torr dammsugareKöp nu från Amazon

Hur vi testade

Tillämpningen teknik för vård tillverkaren Dr. O. K. Wack provas med utgivarna av handdammsugare i en definierad provuppställning - baserat på DIN-standard EN 60.312-1. För att göra testet praktiken kom i tillägg till standard Teppichprüfstaub även hundhår används. Båda jordar var i ett visst belopp, som var bland annat är beroende av insugningsbredden av anordningen, gnids in med en handvals i en typisk bil matta. Sedan gjorde fem sug passager. Genom att väga metod och visuell inspektion, var resultatet bestämdes.

slutsats

En hel del pengar är inte nödvändigt för en god handdammsugare - det är testet. Vinnaren Dirt Devil M137 Gator har funnits i mindre än 60 euro från Amazon och andra online-återförsäljare. Innan du köper, men du bör vara på att använda tydliga. Vem vill rensa som en stor bil, kommer kanske fel sladdlösa dammsugaren till gränsen för enheten. Då ganska men den trådbundna versionen, men endast om linjen är tillräckligt lång och strömförbrukningen är låg - annars bilen batteriet tar slut snabbt.