Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testet (2017): Så går SUV cylinder deaktivering

Mazda har dess framgång SUV 2017 donerade en ansiktslyftning, vad man märker framförallt inom teknikområdet och interiören. Är den nya 194-hästkrafter Beziner provkört med cylinder avaktivering.

27/09/2017 Andreas Of Gregor Hebermehl Powered by
  • kropp
  • interiör
  • sätespassning
  • motorer
  • Rida på den nya 194-hästkrafter bensinmotor med cylinder deaktivering
  • priser

En centimeter här fem liter där

Mazda CX-5 (2017) Foto: Dino EiseleDie dimensioner Mazda CX-5 har förändrats bara i millimeterområdet.

Upp till två centimeter hög, vilket förlorar Mazda CX-5 vid kopplingsmodeller, dimensionerna ändras endast av millimeter. Längd och bredd är praktiskt taget identiska. Om du tittar noga, är set-tillbaka-stolparna slående: exakt 4,3 centimeter pelarna flyttas bakåt, vilket samtidigt ökar avståndet till framaxeln och utsträckta proportioner. För att CX-5 står skrymmande, spåret genom en centimeter bredare. Vana femsidig är grillen, sitter bredvid smalare strålkastare.

Stammen rymmer 5 liter mer - som knappast kommer att märka någon. Mittkonsolen är något högre, såsom växelspaken. Nämligen med exakt fyra centimeter i manuell växellåda och sex centimeter i den automatiska varianter.

Nydesignad cockpit

Sittbrunnen har helt omgjorda Mazda. På den platta instrumentbrädan med tredimensionella luftventiler sitter en 7-tums bildskärm. Annan bildskärm med 4,6-tums, tillsammans med de instrument som informerar föraren. Navigation, radio och fordons menyn föraren kontroller som vanligt via en ratt på mittkonsolen. Avgiftsbelagd finns en Bose ljudsystem med tio högtalare, vilket minskar buller från räknaren buller. Också totalt Mazda påstår sig ha reducerad brusnivån vid 100 km / t med exakt 1,3 dB.

mer hjälp

Den valfria radar adaptiv farthållare (990 euro för Sports-Line) hjälper föraren i framtiden till stillastående. Hastighetsbegränsningar, navigationsinformation och den drivna hastighet projicera en head-up display på en skiva framför vindrutan, föraren inte längre har så ofta titta ner. Den totala indexet har förbättrats Mazda: ytterbackspeglarna är mindre i vägen och ge de nedre sidan för en bättre överblick diagonalt tillbaka.

Säte montering Mazda CX-5

De få sätet-andra intervall för en första intryck: Hela inredningen är betydligt högre kvalitet än tidigare. De tillplattade luftventiler faller på med sina kromad ram och belagd med pianosvart mittkonsolen verkar vara åtminstone bli optiskt bredare. Eftersom både växelspaken för manuell växellåda och växelspaken för den automatiska växellådan har flyttat något uppåt, kan respektive spaken når nu roligare.

De mer än fyra centimeter gerückten tillbaka A-stolparna ger resultat som sett genom vindrutan: Jämfört med den förra öppnar föraren en bredare synfält, i synnerhet till höger och vänster.

En av de funktioner som har den högsta kundtillfredsställelse, i alla biltillverkare i tid, head-up display. Nu är denna teknik används även i CX-5 - i två varianter.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testet (2017): Så går SUV cylinder deaktiveringSUV har blivit insidan ädla 29 sek.

Först finns det redan kända från andra Mazda-modeller kostnad version med en liten plastskiva som viks på instrumentpanelen uppåt. Emellertid kan olika färgade element projiceras i CX-5 där först. Som en topp variant är en head-up display används där annonser direkt projiceras på vindrutan. En sådan sak hade varit att erbjuda endast den senaste generationen av CX-9 på Mazda, som ännu inte erbjudits i Tyskland (men det är troligt att man genom denna CX-9, liksom från sina föregångare, några modeller av Mazda föras till Tyskland).

De två centimeter totala höjd CX-5 förlorar ny jämfört med föregångaren inte skall bäras av den fria höjden.

Två bensin, en diesel

Motorerna är kända: en 2,2-liters diesel - att vara tillgängliga i USA för första gången - och två bensinmotorer finns tillgängliga: de Saugbenziner ha två och 2,5-liters deplacement, med 2,5-liters fysisk cylinder deaktivering donerades. Utom framhjulsdrift finns också att välja mellan. Den kraftöverförande en manuell eller automatisk växellåda med sex växlar. Som med 6 och 3, ger Mazda till modellen förändringen i CX-5 G-Vektore Control. Programvaran Funktionen minskar mycket kort och minimal vridmoment när du svänger. Det är inte märkbart ingripande är att säkerställa att bilen är tyst i kurvan.

Rida på CX-5 Skyactive-G 194

Mazda CX-5 får en reviderad bensinmotor, som också kan fungera som en två-cylindrig bränslebesparing. Vi försökte också minimal uppgraderad jämfört med sin föregångare motor.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Mazda fördelen med cylinder avaktivering: Om endast två cylindrar är aktiva, förblir gasspjället grund av den högre belastningen mer öppen (överst till höger) och det kommer vid en lägre strypningsförluster.

Det finns berättar föraren att 194 hästkrafter suga körs nu i två-cylinder läge, ingen display - kunder som är intresserade högt Mazda inte så mycket. Det andra exemplet halvera förskjutningen vid konstanta hastigheter på cirka 40 km / t, enligt Mazda sparar upp till 20 procent bränsle, till 80 km / t, är fortfarande fem procent. Anledningen: Vid en lägre belastning, är spjället endast något öppen och det kommer att vara så kallade strypningsförluster, eftersom motorn mot den lilla spjällöppningen suger. I tvåcylindriga drift är motorbelastningen mycket högre och mycket ytterligare öppna gasspjället - detta minimerar förluster som nämns.

Den första tillgängliga till Mazda cylinder avaktivering är från en hastighet av 20 km / timme i andra växeln aktiv, upp det går upp till 110 km / timme i fjärde och femte och 90 km / t sjätte växeln. Dessutom avstängningsfunktionen när motorn alstrar ett vridmoment mellan 60 och 120 Newtonmeter. Frågan är vad du märker när du kör från förskjutningen halverats.

Omärklig av och byta

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 Foto: Patrick Broich&# 34; Från övergången till tvåcylindriga läge de åkande får ingenting.&# 34;, så redaktör Gregor Hebermehl nya Mazda CX-5-G Skyactive 194:e

Att känna eller höra någonting om övergången. Ingenjörerna har anpassat motorstyrningen perfekt. Den tillfälliga frånkoppling av de två yttre cylindern tillåter en ny omkopplingsmekanism av den hydrauliska ventilenheten. Detta inkluderar alla åtta ventiler i de berörda förbränningskamrarna, justerar motorstyrenheten gasspjälls. Och för att spara lite mer värdefullt bränsle, hörnen på kolvhuvudena är rundade och asymmetriska kolvringar reducera interna friktionen i motorn. Dessutom har ingenjörerna ökat insprutningstryck av 200 till 350 bar. Denna tekniska uppgraderingen kommer också att ge en liten prestandavinst på två hästkrafter och en ökning av det maximala vridmomentet med två till 258 Newtonmeter. Den Durchschnitsverbrauch på prov sjunker till bara 0,1 till 7,1 liter per 100 kilometer.

Mazda CX-5 Skyactive-G 194 i testet (2017): Så går SUV cylinder deaktiveringSålunda är den fyrcylindriga 2:08 minuter till två-cylindern.

Och i likhet med 194 hästkrafter bensinmotor driver annars? Unexcited. Den sammanlagda morrar avslappnad framför sig och flyttar den stora 1,6-tons SUV även på sluttningar med tillförsikt. Vad motorn inte gillar verkligen våldsamma accelerations orgier. Han är högljudd och accelererade fortfarande samma som alltid - ganska måttlig. Omröstningen av standarden sexväxlad automat kommer att bära en del skulden för detta beteende. Men det finns också något gott från att byta maskiner för att rapportera: Den är utrustad med en ny centrifugal pendel som vibrationer i tvåcylindriga drift dämpar. I själva verket är motorn alltid kör tyst.

Mazda CX5 Skyactive-G 194 levererar nu, priserna börjar på 37,790 euro. Med den här motorn, driver SUV uteslutande i den högsta utrustning linje Sportline från bandet, som till exempel, är redan 19-tums aluminiumfälgar och LED matris ljus med den.

CX-5 diesel från 27,090 euro

Audi Q2, Seat Ateca jämförelse AMS1317Mazda CX-5 mot sätet Ateca 18:31 min.

modellen instegs av CX-5 kommer att kosta beställas från 24.990 euro. Det finns en bensinmotor med 165 hästkrafter, framhjulsdrift och sexväxlad manuell i den grundläggande Prime-Line. Fyrhjulsdrift är tillgängliga från Exclusive Line, kommer bensinmotorn till 160 hk och 32,190 euro. För 1800 euro extra, det finns en sexväxlad automat för bensinmotor med fyra hjul. Lägsta Diesel är SKYACTIV D-150 med framhjulsdrift för 27,090 euro. I utrustningen linjen Exclusive Line kostar denna enhet version 32,290 euro. Diesel finns även i kombinationen av framhjulsdrift och automatiska för 34,909 euro i Exclusive Line. Fyrhjulsdrift och manuell växellåda med 150 hk diesel kommer att kosta 34,290 euro. Dyraste CX-5 är 175 hästkrafter diesel fyrhjulsdrift och automatiska för 39,790 euro i utrustning Sport Line.

Mer om Mazda CX-5