Nya Ford Kuga (2017) i testet: Vad gör ansiktslyftning för billiga SUV?

Med ansiktslyftning av Kuga kan nu också lyx och sport: New verksamhet omfattar utrustningsvarianter ST och Vignale. ST-Line har inkluderat en sportig vässad suspension, 19-tums hjul och kostnader från 30.600 euro.

2016/10/18 Heinrich Lingner en kommentar Powered by

12 saker som överraskar på den nya Ford Kuga:

först Kuga är inte dyrt, trots ibland betydligt mer omfattande utrustning har utgångspriset är oförändrad: från 23.300 euro börjar prislista Kuga. Beställt förresten kan omedelbart tidigt 2017 kommer att rulla till återförsäljarna, de första fordonen.

andra Det finns bara en bensinmotor, den 1,5 liters EcoBoost med 120, 150 och 182 hk, medan den starkaste versionen är endast tillgänglig med allhjulsdrift och automatisk växellåda. Nedskärningar turbo övertygade vid första avfarten med raffinerad löpning och harmonisk kraftutveckling.

tredje Systemen bistånd, Kuga ingår även om tävlingen: Nu kommer han bland annat med adaptiv farthållare, inklusive kollisionsvarning, ett större utbud av Active City Stop, aktiv körfält och dödvinkelassistenten och system trafikskylt erkännande.

Ford Kuga Foto: Stuart PriceMit ansiktslyftning av Ford Kuga kan nu också lyx och sport.

4:e En ren-fjädring av Kuga var verkligen tack vare sin C1-plattform, som den delar med fokus, ja alltid, som ST-Line med en styvare set blir det en kurva artist. Utan överdriven kraft han leder nu ett mer flexibelt, förblir neutral och spelas för att röra sig med mycket exakt och rückmeldung glad styrning runt böjer alla slag.

5:e Med en slutprodukt för en avgift på mycket rimliga 1,050 euro elektriskt infällbar dragkrok och högst 2200 kg dragkapacitet på Kuga är nu också en mycket begåvad traktor som ibland kan ta tyngre husvagnar eller hästtransport på kroken.

6:e Som tidigare, är Kuga finns med tre transmissions varianter, konventionell kopplingsdosa för alla versioner utom den 182 hästkrafter bensin motor som, såsom nämnts, är uteslutande med alla hjul och automatisk och Powershift (växellåda med dubbla kopplingar) som ett alternativ (1.800 euro) för de två-liters TDCI med 150 och 180 hk.

Ford Kuga Foto: Stuart Price Den tredje generationen av Ford SYNC infotainment är inget mönster att använda och självförklarande funktioner, trots stor pekskärm (åtta inches) och app-länk, andra tillverkare kan bättre.

7:e Instegs diesel med 120 HP är inte längre en tvåliters, men en 1,5 TDCI (1499 Kubik, fyrcylindrig), som dock, tack vare 270 Nm maximalt vridmoment till 1600 kg Ford hjälper dock att tillfredsställande prestanda (175 km / t Vmax, 0- 100 km / t på 12,7 s, CO2-utsläpp 115 g / km). Motorn som en låg, raffinerade löpning och väl schlatbarem, skarpa sexväxlad växellåda, men han verkar vara en besparing mästare: efter ca 300 km motorvägar och Landstra0enfahrt med mestadels dämpad takt, visar den inbyggda datorn 7,2 liter / 100 km.

8:e Med en startkapacitet på 465 liter (maximal lastkapacitet 1.653 liter) är Kuga fortfarande en mycket praktisk och familjevänliga SUV, även på grund av den vanliga utrymme i baksätet och god lastkapacitet av den stora bakluckan (tillval med automatisk Fußschwenköffner, 370 euro) mycket väl laddas.

9:e Den tredje generationen av Ford SYNC infotainment är inget mönster att använda och självförklarande funktioner, trots stor pekskärm (åtta inches) och app-länk, andra tillverkare kan bättre. Ändå är lättare än om den aktuella Mondeo och S-Max upptäckten av enskilda funktioner i meny pekskärmen. Liten heilfreich detta är emellertid det försänkta monterade skärmen framför det anordnade mekaniska knappar som pressas ibland oavsiktligt när skärm Betouchen.

10:e Uppdämd efterfrågan, finns det också ljus, standard Kuga funzelt med halogenlampor, för en avgift (1.360 euro), det finns xenonbrännare. Den adaptiva LED-ljus varumärke bror Mondeo saknas på erbjudandet.

Mer om Ford Kuga