Audi Q2 1,4 TFSI och Seat Ateca 1,4 TSI Eco testats: kompakt SUV från VW-gruppen jämfört

Familjeförhållanden med potential för konflikter finns det ingen brist i VW-koncernen. Så Audi Q2 uppsättningar kostar det Ateca sin syster varumärke Seat. Nåväl, låt oss se hur trängs de två tillsammans.

10/07/2017 Sebastian Renz 5 kommentarer

Kör genom grönområden kommer att straffas med böter på tio euro. så det är ett av de bästa sätten å ena sidan mot vägtrafik att kränka andra sidan hela tiden inom staden för att utforska terrängen potential, som samlar alla stadens SUV det. Till vilken Audi Q2 räknas.

Audi Q2, Seat Ateca jämförelse AMS1317 Foto: Achim HartmannDer Q2 är så unga och modern stad SUV, vilket gör Audi trenden mot det lilla området Agen följer. Och med liknande utrymmen som i Q3. Är det tillräckligt för att få poäng mot större Ateca?

Audi kallar det "urban typ", vilket låter charmigt, men inte riktigt tillräckligt för att klassificera den på rätt sätt. Sedan sommaren 2016, kommer antalet Q modellerna börjar med honom. Utnämningen av Subkompakt SUV tyder på att det nu finns en hel publik i modellserierna - särskilt i VW-koncernen. På Audi, Q2 sorteras numeriskt bland Q3, men har i själva verket lika mycket utrymme och lastutrymme.

Köpguide: Audi Q2 eller Q3?Audi Q2 1,4 TFSI och Seat Ateca 1,4 TSI Eco testats: kompakt SUV från VW-gruppen jämfört Audi Q2 1,4 TFSI och Seat Ateca 1,4 TSI Eco testats: kompakt SUV från VW-gruppen jämfört Audi Q2 1,4 TFSI och Seat Ateca 1,4 TSI Eco testats: kompakt SUV från VW-gruppen jämfört Audi Q2 1,4 TFSI och Seat Ateca 1,4 TSI Eco testats: kompakt SUV från VW-gruppen jämfört5000 euro för 20 centimeter

Det finns också Tiguan och snart mindre T-Roc på VW. Dessutom erbjuder förhållandet av Seat den Ateca kör på Skoda tillsammans med större Kodiaq och även subcompact Karoq utanför linjen. På IAA, blir mindre Seat Arona även - även utan hjälp av andra tillverkare är helt säker geschäftsbelebende konkurrens.

Fler SUV känsla i Ateca

Skoda Fabia SUV All MQB SUV från Volkswagen När Volkswagen T-Roc är att Skoda Karoq

tekniskt skiljer sig från varandra, efterträder Audi och Seat Q2 Ateca ofullständigt, eftersom båda är baserade på den modulära tvärgående matris (MQB). Kontrollerna Ganska mycket allt upp till monteringsläget av batteriet. Eftersom dimensioner och hjulbas är rörliga kan sådana olika stora bilar på samma sätt just skapat. Här fortsätter sätet sin betydligt större dimensioner i en, ja, bara ett mycket större utrymme i ordning.

Hans trunk erbjuder 105 liter mer volym. Vänder de fjäderbelastade bakre ryggstödet fjärråterställs till, tar han även runt 554 liter mer bort. På den bekväma baksätet av sitsen rymmer också tre personer i ett lämpligt utrymme fyllas med betydligt mer benutrymme. Pilot och Co. sitta 2,5 cm högre än Audi och vissa rapt den Ateca inte integrerat dem ändå så djup som Q2.

Därför känns det bättre überblickbare sätes geländewagiger - också tack vare den högre mäktiga instrumentpanelen, där alla funktioner är tydligt för sortering. Pekskärmen infotainment är lättare att använda än den sammanflätade system av Q2 med dess roterande pusher inkluderar en förbunden styrplatta och många sidoknappar.

Audi Q2, Seat Ateca jämförelse AMS1317 Foto: Achim HartmannDie överlägsen utrymme återspeglas också i cockpiten på Ateca. Det ser mer ut som stadsjeepar och inte riktigt lika elegant som Audi ut. Det är dock modern och solid.

Mer rustik sitsen är inställd. Inte mindre fast, men inte lika elegant som Audi, på schalmeit pressen, manifesterar sin premie karaktär sig i varje detalj i interiören. Nåväl manifesterar goda tider. Hur som helst, ser redan käck ut med metallknappar här och krom hjul sedan. Dessutom displayen flimmer under testbil digital och konfigureras via Virtual Cockpit, som står för 650 euro i prislistan.

Det verkar Audi vara av den uppfattningen att all den innovativa kraften i denna prestation (2,690 euro) och en speciell ratt (170 euro) utvecklar endast i kombination med det stora Navi. På liknande sätt, förfarandet (600 euro), som inte får vara utan LED-strålkastare (1,245 euro) i head-up-display. När allt kommer omkring, är en av de extrafunktioner som finns där bara för Q2 displayen informationen projiceras på en plexiglasfönster. Några på testbilen måste gå in i utvärderingen av priset, vilket innebär betydande avståndet till trots liknande baspriser.

Till den punkt, cookies

Annars Q2 inte så med avståndet, hans passagerare stärktes mer i längtan efter mänsklig kontakt, så småningom tar han dem under mycket mer trångt. Sålunda är utrymmet en klass under sitsen. Speciellt i baksätet steillehnigen reser vuxna betydligt mer kompakt. Trots allt, tre valfria split fällbara bakre ryggstöd (250 euro) och standardhöjdjusterbara mellanbotten tillåter några sätt att trycka hårdare laddningspotentialen.

Något dusterer och svårare att se tillbaka, är det fortfarande i Audi på grund av de mindre sidorutorna. Men vi kan se framåt och starta motorerna. Både SUV konkurrera med samma 1,4-liters turboladdad bensinmotor. Audi band dem snabbavdrivet den med sju-hastighet med dubbla koppling överföring (2000 euro), kommer sätet med manuell sexväxlad. Även om Q2 snabbt och precist kopplas av sig själv, växellådan ibland trassla på landsvägar.

Som det visar före kurvor fortfarande på fjärde växeln, där Audi öddelt sedan runt hörnet. På vägen ut påskynda lådan påslagen endast en gång, sedan igen tillbaka. Allt är inte riktigt dålig, men det stör den drivande flödet. Så du FlipperST snart även med växelpaddlar genom korridorerna. Och faktiskt är en normal manuell växellåda, men också en bra sak - åtminstone om det är så smidig, exakt och väl klassificeras som i Ateca.

Det visar upp bara inte själv - vad är förklaringen till varför Audi får ytterligare två punkter i transmissions betyg. Med den dubbla kopplaren av Q2 kan också överbrygga den försiktigt Anfahrzögern den odlade fyrcylindriga och även lätt sedimentera i utförandet av samma vikt Ateca.

Audi Q2, Seat Ateca jämförelse AMS1317 Foto: Achim Hartmann Båda är utrustade med effektiva system såsom cylinder avaktivering. Detta fungerar inte bara tyst i bakgrunden, men också undertrycker förbrukningen till 7,4 (Audi) och 7,6 liter (Seat). Så de två stadsjeepar kan flyttas både mycket sparsamt.

Konsumtionen knappast lyckas. I både motorn snäpper från den andra och tredje cylindrar för mer smidig belastning. Sedan cylindrar en och fyra arbeta mer effektivt, vilket kommer att spara en halv liter bränsle per 100 km. Hela komplicerade ankomst och Abschalterei lyckas så mjuk och smidig - du inte märker, inte skulle existera en liten display på skärmen.

Med 7,4 och 7,6 l / 100 km Audi och Seat är förbrukningen på en så låg nivå att de rekommenderas alternativ till den annars gärna tagit 150 hk diesel. Speciellt eftersom det är den enda med den dyra fyrhjuliga medan Q2 och Ateca konkurrerar här med framhjulsdrift.

Vem känner samhörighet

Medan fyrhjulsdrift har avancerade multi-link bakaxlar, skruva 2WD versioner Audi och Seat enklare vridbalk bak konstruktioner Unters. Med tanke på vad som var sedan Gulf V för en diskussion med ytterligare och torsion balk axel, undrar man nu om det verkligen gör skillnad för kunderna. De Audi kurvor även så vig genom krökar, följer mer exakt den linje som definierar dess exakta, rückmeldung intensiv Progressiv styrning (rack med variabel-förhållande).

Ju högre Ateca vacklar lite mer körning, trots samma, likaså standard och extremt granulat i sportläge Progressiv styrning inte är så exakt - som ändrar inte det faktum att han är en av de mest lättrörliga kompakta SUV. Bland de mycket säkert i alla fall, i gränsområdet, reglerar mild ESP är Audi bromsas i slalom stel. han får denna lilla svaghet i kördynamik med hårdnackat försena med kalla bromsar från 100 km / t.

Den lilla utsprånget Audi vid fjädringskomfort håller med sin Adaptivdämpfern (800 euro). För att de Q2 tilltalar tomma och milda stötar på korta rullar jämnare ut än styvare Ateca. Med nyttolast men fjädrarna också behandlingsbar. Men inte sådana nyanser eller omfattande paket av säkerhetsutrustning för Q2 men till slut bestämmer kostnaden. sätet justeras har nästan 4000 euro billigare - en trevlig summa för dem som är ute efter att få bra utrustning.

slutsats

1. Sätes Ateca 1.4 Eco TSI430 poäng

Han vinner med sitt låga pris och riklig bekvämligheter. I materialkvalitet och temperament, han gillar att hålla respektfullt avstånd för Audi i säkerhets han inte borde.

2. Audi Q2 1,4 poäng TFSI420

Med livlig smidighet, den fixeren enheten mer komfort och säkerhet alternativ, ger fint bearbetade Q2 fastighetsvärderingen. Men det är dyrt och trångt.

Mer om Audi Q2, Seat Ateca