VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 platser i första drivande rapporten

SUV istället Van: Som AllSpace VW Tiguan är 21 centimeter längre och kan rymma en tredje stolsraden. Hur gör Kodiaq konkurrent flyttar? Vi testar det med 180 hästkrafter bensinmotor.

2017/10/10 Jörn Thomas, Torsten Seibt 8 kommentarer drivs av
  • Kropp och interiör
  • Motorer och utrustning
  • Fahrbericht
  • priser

Hur lång tid tar det redan ger VW Tiguan? Alltid tror du? Fel, strax före tio, avslutade han den kompakta SUV lös tid på Volkswagen. Och hur: den långbent allround baserad på Golf och Passat kom, såg, erövrade - och multipliceras sedan åtminstone två generationer med galna hastighet inom gruppen. Vare Seat, Skoda och Volkswagen, alla koncern varumärken nu rörig kompakta SUV från bandet. Och i tre längder: som VW T-Roc och Seat Arona, Skoda Karoq, Seat Ateca och VW Tiguan och Skoda Kodiaq och VW Tiguan AllSpace. Jo, rusar till huvudet? Okej, fokuserar vi på AllSpace. Han delar med resten av SUV familjen, MQB-plattformen, sätter elva centimeter till 2,79 meter hjulbas jämfört med den normala Tiguan till den totala längden växer med cirka 21 centimeter.

Utrymme för sju sittplatser

10/2017, VW Tiguan AllSpace Fahrbericht Torsten Seibt Foto: Hans-Dieter SeufertGegenüber de normala Tiguan uppsättningar av AllSpace från 21 cm i längd.

Således kan den långa Tiguan rymma en tredje stolsraden. Om bara inte kortare jämförelseprovet till hands, kan varianter knappast skiljer sig från varandra, eftersom för mycket kosmetika de inte sakna honom utom krom trim på kylargrillen och standard takrelingar, tillade pärlor i taket på AllSpace. Som vanligt Tiguan också AllSpace finns som på väg eller off-road version, var och en med en oberoende främre delen och en annan infallsvinkel. De bästa verk differentierande även skarpt öga mot bakdörrar, eftersom ju längre AllSpace för att underlätta inträde på baksidan. Det bor som vanligt i den här klassen trots ganska trånga, men för mindre passagerare det räcker. I den andra raden kan du leta efter slappa bokstavligen på standardglid Bank: jämfört med Tiguan finns på femsitsig jättestor sex centimeter mer benutrymme, som har lyxiga sedaner nivå.

Regelrätt Van standard är stammen - eller borde vi bättre säga i bagagehallen - 230-1775 liter sammanfattar de sju-sitsig, fem-sitsig finns 760 till 1920 liter, 145 liter mer än standardmodellen.

IAA 2017 mässa höjdpunkterVW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 platser i första drivande rapporten VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 platser i första drivande rapporten VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 platser i första drivande rapporten VW Tiguan AllSpace (2018): Tiguan 7 platser i första drivande rapportenDessa är stjärnorna i IAA

Motorer, utrustning, pris nybörjar

Vilket driver allt går bra, blir Lange även på nybörjar version för mindre än 30.000 euro standard multi kollision broms, Lane Departure Warning och nödbromsassistans, inklusive personlig erkännande på vägen. Andra godsaker som LED-strålkastare, adaptiv farthållare, parkeringshjälp, miljö kameror, trafikstockning assistent och Anhängerrangierhilfe och den stora infotainmentsystem med rörelsekontroll kostar extra.

På motorsidan, det finns några val: TSI bensinmotor med 1,4 liters volym och två (150, 180 och 220 hk) och TDI med 150, 190 och 240 hk. Med undantag för de 150-hk fyrhjulsdrivna versioner och växellåda med dubbelkoppling är obligatorisk, vilket innebär en dragkapacitet på 2,5 ton, med framhjulsdrift, det finns två ton.

Annars Maxi-Tiguan övertygade med luftigt utrymme, bland annat hög funktionalitet med många fack, glid baksäten, justerbar lastgolv och fina detaljer som den löstagbara ficklampa i bagageutrymmet. Sittkomfort och manövrering av basfunktionerna VW kunde alltid, AllSpace fördelar som resten av familjen av de nuvarande infotainmentsystem. När standardsammansättning Color finns mekaniska kontroller för volym och menyn, topp system Upptäck Pro inklusive rörelsekontroll allt löper genom pekskärmen.

Och hur går Tiguan AllSpace? avslappnad

10/2017, VW Tiguan AllSpace Fahrbericht Torsten Seibt Foto: Hans-Dieter SeufertDie Skilj för kortare Tiguan förklara lättast i sidovyn.

Den direkta injektion bensinmotor med 180 hk, den första kontakten som en harmonisk drivning för AllSpace, som dock inte känns som en överdriven brådska. Sport inställning DSG ger mer volym än glädje, vrida ur de enskilda växelsteg godtyckligt agerar inte riktigt passar karaktär AllSpace. Inte så i det normala körläget, i vilket transmissionsstyrenheten är med rätta på moment av TSI motorn omkopplas tidigt och försiktigt.

Så man kallas variabel familj cruiser mer rättvisa åt grundidé Tiguan AllSpace efter och kurvtagning hantering på grund av den längre hjulbas misslyckas lite bekvämare än den korta bror. Chassiet var lite humourless, inklusive 19-tums hjul testbilen också spelat sin roll i ojämnheter. Men sammantaget hårdare än sänftig, åkkomfort är - också tack vare låg ljudnivå - hög. Styr justerar kan körbeteende justeras i fyrhjulsdriven modell genom att vrida och trycka på knappen - särskilda terränglägen.

Om en hybrid till Europa?

För den kinesiska marknaden en plug-in hybrid är ordentligt planerad med tekniken i Passat GTE. Om han kommer till Europa beror enligt VW, eftersom marknaden för hybrider under de kommande månaderna och åren utvecklats. För närvarande erbjuds för den tyska marknaden begränsas till tre bensin (150-220 hk) och tre diesel (150-240 hk), som annars alltid förfäder som nybörjar version med 150 hk och manuell växellåda, med DSG.

Volkswagen XL version AllSpace meddelade priserna på Tiguan order start. Sedan dess, kan de sju-sits för start priset på 29,975 euro i Trendline än 1,4-liters bensinmotor med 150 PS beställas. I Comfort utrustning rang (från 32,375 euro) och High (från 40.300 euro). Den dyraste Tiguan AllSpace kunden betalar minst 46.600 euro. För som verkar under huven sedan en två-liters diesel med SCR 240 och PS-hjulsdrift.

slutsats

Med tanke på utgångspriset på mindre än 30.000 euro, kommer gott om plats och uppgraderade bekvämligheter, VW prognos på 20 procent AllSpace över standarden Tiguan över många konservativa. Lange har en chans för mer. Hur som helst, vi ser fram emot det första testet!

Mer om VW Tiguan