12 Skrapa testet: För att försvinna repor i lacken

Paint repor i bil eller motorcykel kan knappast undvikas. Med speciella poler bör de lämna men eliminera. Är det rätt? Vi testade tillsammans med GTU 12 Paint Scratch Remover för erfarna och oerfarna användare.

2014/12/03 Henning Busse

Om det är något som knappast kan förhindra bilister, då det repor i lacken - en irriterande sak till. Men ingen anledning att misströsta. Om vi ​​ska tro tillbehörsbranschen, är avlägsnandet inte ett problem. Helt eller delvis målning av bilen för flera tusen euro? Inget behov. Smart Repair? Du kan också spara. Enligt Advertising skapa poler Åtgärd - mer specifikt speciell färg scratch remover, som skiljer sig endast i större mängd slipmedel (slipmedel) av de vanliga lack.

Scratch finns i specialbutiker, järnaffärer och onlinebutiker

Även djupa repor som orsakas oftast av små gupp är att göra bra sådana exemplar och kräver lite teknisk skicklighet. tillräckligt sport att testa grundläggande auto motor och dessa specifika produkter tillsammans med färgspecialister testorganisationen GTU.

De slipmedel är inte bara i specialbutiker och järnaffärer, och onlinebutiker erbjuda dem. En stor del av test produkter vi köpt på internet på Amazon, Westfalia, Tirendo och Conrad. Det går snabbt och bekvämt. Dock bör bilister titta noga innan du beställer, eftersom det finns på marknaden två produktgrupper: Du kan välja mellan så kallade en- eller tvåkomponents medel. Men på vilket sätt gör de olika preparaten skiljer sig? klargör denna fråga testet valde vi tolv program från båda grupperna.

En av det är i alla fall följas: Alla poler bort repor i färgskiktet genom urholka färgen. De som överdriver i ansökan, förvandlar en liten repa fixa en dyr lackskador. Då även Scratch är maktlösa, vilket är särskilt imponerande för egenheter i klarlack - och det är inte exakt rikligt med en tjocklek på drygt en tiondels millimeter.

Försiktighet bör iakttas vid Kratzerentfernern

Särskilt med de två-komponentprodukter SONAX, Quixx och presto, bör användaren fortsätta med försiktighet. Problemet är inte de aftershave preparat men sandpapper. Även om det är mycket bra och kan endast användas med vatten, men med grov använder det förstör lacken.

Dessa produkter är därför mer lämpade för erfarna användare. Detta är också sant för de så kallade slippastor även utmärkt lämpade för att ta bort repor. De som inte noga hantera dem, förstör billack. Därför är dessa produkter är mer för den erfarne.

Men otränade ta upp Einkomponentenmitteln. Här det svårare att förstöra färgen. I Wack och Westfalia som malkropparna är utformade så att de sönderdelas under användning. Detta skyddar färgen. Och resultatet är imponerande liksom: I deras resultat är de inte mycket värre än uppsättningarna för erfarna användare.

Dr. O. K. Wack A1 Nano Scratch Polish

råda
En modell måla repor remover, som visserligen inte billig, men inte lägga introducerar mysterium. Instruktionerna är detaljerade, och utöver slippasta är nödvändiga poler dukar tillhandahålls. Även om innehållet med 50 ml luta misslyckas, är den Wack beredningen ekonomisk. Inte mycket som behövs för att eliminera små och djupa repor och dis.

Westfalia Agn Hurricane Store

råda
Produkten är avsedd för jordbruksmaskiner, men förvärvet är också värdefullt för bilen. För billiga polska helt bort lätta repor och dis. Djupa repor är efter behandling, dock fortfarande i nacken synlig. Vid slutet av Scratch inte vinner, även om segern test, men åtminstone priset spetsen.

Meguiar s Scratch X 2.0

råda
Scratch som finns bland annat Conrad, är effekten på ögonhöjd med vinnaren av Wack. Små repor är inte ett problem, men djupa repor är efter att ha använt minimalt synlig. Pastan är skonsam mot lacken. Den enda nackdelen är det obegripliga instruktioner, vilket beror på översättningen.

FK Automotive Scratch

villkor rekommenderas
Priset övertygad, men i ansökan och effekten av läkemedlet inte får mer än en medioker resultat. Speciellt djupa repor och haze är fortfarande synliga efter behandling. Så att färgen glimmar fortfarande rekommenderar FK en färg tätningsmedel. Detta är dock ger kunden endast när man läser instruktionerna på flaskan.

Neo Clean scratch arv ensidig

villkor rekommenderas
Vid första anblicken gör pastan ett gott intryck: Det finns två rören och de nödvändiga polerdukar. Dessutom kan produkten appliceras lätt guiden förklarar de grundläggande stegen och resultatet i små repor övertygad. Endast med djupa repor och glans slöjor agenten har problem.

Nigrin Scratch

villkor rekommenderas
Lätta repor i lacken gör Nigrin beredningen inga stora utmaningar, och med färgskiktet, är den mellersta också mycket skonsam mot - avlägsnandet är minimal. Är det dock djupa repor i klarlack, skär av produkten i bästa fall mediokra. Även glamour slöjor kan inte på ett effektivt sätt komma till rätta med.

3M Skrapa och virvel Remover

villkor rekommenderas
Med cirka 50 euro, är inte gynnsam genomsnittet av 3M. Således hög var förväntningarna i testet, men de kunde inte möta den produkt som vi köpte på Conrad helt och hållet. Å ena sidan, det fanns inga instruktioner på tyska, å andra sidan, visar resultatet ut mediokra med djupa repor och graden av glans. Kostnaden vid ändpunkterna.

Autosol Scratch

villkor rekommenderas
Lacket är skonsam mot färgen är knappt mätbara beläggningsborttagning. Men en lyckad borttagning av repor och glans slöjor ser annorlunda ut. De är ute efter polering kvar - särskilt de djupare repor är fortfarande klart synliga. För bra resultat måste du använda resurserna oftare. Detta innebär att röret snabbt förbrukas.

SONAX Scratch Set

råda
Ingen anledning att klaga när det SONAX agent som säkrar segern testet i produkterna för erfarna användare. Även mycket djupa repor hämtar beredningen av klarlack, de ses efter behandling längre. En guide har väl beskrivits och presenterats med bilder minimerar risken för fel i programmet.

Quixx Scratch

råda
Den absolut bästa guiden i detta test kommer från Quixx. Beskrivningen är detta illustreras och är mycket värdefulla applikations tips. Prestandan hos färgen scratch plockaren kan vara stolta över. Små repor i färgskiktet och Ijusdiffusion är helt elimineras, djupare repor fortfarande igenkännbar i blandningen.

Liqui Moly slip- och polerpasta

råda
Slipning och polerpasta Liqui Moly levererar hyggligt jobb, utan snarare för erfarna användare. Felaktig användning av snabb större skador på lack. Därför bör den manuella läsas, som fortfarande kan vara mer detaljerad. I vilket fall som helst lär en i henne att måla tätningsmedel annan produkt behövs.

Presto Scratch

villkor rekommenderas
För små till medelstora repor Scratch Presto ger inga svagheter. Först när det gäller djupare skada som den medföljande slippapper används, är produkten försvagas. Även när de används på rätt djupa repor och haze är fortfarande synliga i färgskiktet.

Denna scratch remover vi testade
A1 Nano Scratch PolishKöp nu från Amazon
Westfalia Agn Hurricane Store
Meguiar s Scratch X 2.0Köp nu från Amazon
FK Automotive Scratch
Neo Clean scratch arv ensidigKöp nu från Amazon
Nigrin ScratchKöp nu från Amazon
3M Skrapa och virvel RemoverKöp nu från Amazon
Autosol ScratchKöp nu från Amazon
SONAX Scratch SetKöp nu från Amazon
Quixx ScratchKöp nu från Amazon
Liqui Moly slip- och polerpastaKöp nu från Amazon
Presto ScratchKöp nu från Amazon

Hur vi testade

Som underlag för att testa en tre år gammal Ford Fiesta, där diset analyseras i färgen och glansen och färgtjockleken mättes med lämplig utrustning serveras. Detta gjordes i början och slutet av testet. För repor kom en anordning som används, som orsakade ärrbildning definieras - i testet centrum hade en svag och få en djup repa i klarlacken.

Handdukarna vi sätta på speciella mikrofiberduk, om leverantören föreskrivna annars. Dessutom har leverans, fertilitet och ledning av centrum utvärderas. Vi graderade också hur väl kan bearbeta produkterna, hur hög kostnaden är och hur dyr Scratch i shopping är.

slutsats

Hälften av alla Scratch levererar endast medelmåttiga resultat i testet. Detta återspeglar inte bra på produkterna. Men det lönar sig att titta noga. Wack eller SONAX bevisa också båda ansökningarna att det är riktigt bra slip ur en föreställning punkt där det mesta av priset är högt. Som redan ett ämne i sig.

Upp till 50 Euro vi tillbringade för försökspersonerna. Det är viktigt att du här minns: Dyrt betyder inte nödvändigtvis bra. Detta har visat testet. Billiga agenter är ofta bättre än sitt rykte. Ett exempel är den Westfalia produkt orkan. Det hade till slut strax under testvinnare i avsnittet för oerfarna användare erkänna nederlag, men är ungefär 13 gånger billigare än dyra det pris per liter.