Toyota RAV4 hybrid i testet: En miljö gått vilse

Även när Toyota RAV4 kompakt SUV är nu helt på hybriddrift. Och tillåter användning för bogsering. Vi testade.

2016/08/23 Torsten Seibt 3 kommentarer Powered by

Den fjärde generationen av den japanska framgång SUV gjorts av 2013 slut på mysiga - en grund storlek tillväxt jämfört med föregående generation av RAV4 sedan ett halvt snäpp högre, gjorde en fullfjädrad resor ångbåt från tidigare kort och-gosiga-Kurvenräuber. Av Toyota Safety Sense system av RAV4 kommer också att få förutom helljus och trafikskyltar Wizard ett filbyte varning, adaptiv farthållare och pre-kollisionssystem som initierar ett nödbromsnings händelse av en förestående kollision bakifrån.

Toyota RAV4 hybrid enda recensionMed ansiktslyftning för modellåret 2016 och hybriddriften flyttat in.

RAV4 hybrid utvecklar en bästsäljare

Toyota bygger på hybridteknik och bil diesel endast för den europeiska allmänheten till förmån för anbud är inte ny. Snarare som nu mobbad där även i SUV området dieselmotor rent från utställningslokalen. Med ansiktslyftning Toyota begränsar diesel tillgänglig på en enda version med 143 hk, manuell växellåda, framhjulsdrift. Om du vill ha mer makt, all-wheel eller automatisk, kan välja två-liters bensinmotor (152 hk, från 27,990 euro) eller bara hybrid. Den nya deltid elektriker förlitar sig på den teknik som Toyota redan har infört Lexus NX300h i Tyskland: en 2,5-liters bensinmotor assisterad av en elektrisk motor, vilka båda verkar på en kontinuerligt variabel planetväxel. Om alternativet all-wheel väljs i orderlistan (som frodiga 3.000 euro kostnader), ännu en elmotor förenar dem väntar på bakaxeln för att driva och använda Job T friläge som en generator.

Bättre match än i Lexus

Steglös planetväxel är en akustisk hinder för att värma upp för en Toyota hybrid för många. Att det kan heja på förment äventyr nivå brännaren med full gas, motsäger den gemensamma upplevelsen av en vanlig multi-växlad växellåda. Men i själva verket denna belastning tillstånd i det dagliga trafiken mer undantag än regel.

Bra att veta kan detta under en kallstart av Toyota RAV4 Hybrid. Efter rent elektriskt deponerade ut ur parkeringsplats, även om brännaren har startats, men det går på tomgång och drivs främst som en generator och kylvattnet att värma. Den rena körning till 50-60 km / t tar huvudsakligen elmotorn.

När RAV4 Hybrid Toyota har också justerat växel programmering för att möta den konstant hög hastighet kritik. Vad som behövs är en högre Lastabforderung att skicka brännaren mot nominellt varvtal.

Toyota RAV4 Hybrid 2016 drive rapport Foto: ToyotaDas surround kamerasystem är också ny och kommer att hjälpa parken.
modellRAV4 Hybrid 4WD
Längd / bredd / höjd4605/1845/1705 mm
hjulbas2660 mm
boot kapacitet501-1633 l
motorR4 bensin u. 2x Electric.
kapacitet2494 cc
systemets prestanda197 hk
överföringkontinuerligt variabel automatisk
standard konsumtion5,0l S
provförbrukning7,4l S
Meas. 0-100 km / t9,0 s
Meas. 80-120 km / t6,3 s
vmax180 km / t
tara1690 kg
perm. Gesamtgew.2270 kg
släpvagns1650 kg

tyst hybrid

RAV4 Hybrid gör sitt jobb i vardagen glädjande tyst. Bra brusreducering, en ovanligt upphetsad i den dagliga verksamheten bensin, obligatorisk suspension. För värdigt åkkomfort är bekväm, snyggt skålade säten gå med, kan endast styr vilja ge lite mer verklighet.

Till skillnad från andra tillverkare, är Toyota helt övertygad om hybridteknik utan extern plug-in laddningskapacitet. Detta eliminerar behovet av en fortfarande mycket dyrt stort truckbatteri och gör RAV4 med ett självkostnadspris på cirka 30.000 euro (2WD) till bästa hybrid SUV på marknaden. Erfarenheterna med Prius, där den dyra plug-in version hittills mött med lite entusiasm av kunderna tycks bekräfta detta. I vilket fall som helst, Toyota ingenjörer fortsätter att betona att det inte är dem till ren elektrisk körning, men den mest effektiva kombinationen av Nitro och eldrift.

Det är naturligtvis bra att RAV4 hybrid jämfört med detta land vanliga Toyota hybrider som i Yaris eller Auris kan jämförelsevis hela scoop, genererar mer vridmoment från större brännkammare och även två elmotorer kan också trycka in-hjulsmodell om det är att gå mycket snabbt.

förvånande behärskning

Detta är tydligt särskilt på motorvägen där RAV4 Hybrid betydligt suveräna handlingar än vad vi är vana vid från hybrider av varumärket. En uppsättning av Cruise Control marschfart på 150, 160 km / t går med buller hastighet brännaren på långa sektioner, bara ökar han höjer rösten. Vem är inriktad på den rekommenderade hastigheten blir verkligen var en mycket sofistikerad och utan omrörning beteende. Ändå: I inte kan uppnås snabbt drivna långdistans diesel förbrukningsvärden, måste vi räkna med 8-9 liter.

Men vad förvånade synnerhet är kraften i drivningen av en bensin och två elmotorer. Den yodelling med full gas vid höga hastigheter bensin måste vänja dock, men framdrivnings tack vare den aktuella bensin trio är ganska anmärkningsvärt. Tacho med hastigheten 130-180 km / t och går ganska fix och så kan vissa turbo diesel i backspegeln tillbaka. Det är också vår läsning på standard rating talar 80-120 km / t. Med 6,3 sekunder för typiska omkörningar sprint är RAV4 imponerande hybrid.

Men den långa motorvägen steg bortom säljare existens är ännu mer undantag än regel. I mer vardagliga motorvägen och EU stadstrafik RAV4 Hybrid visar vilken typ av erfarenhet med denna typ Toyota enhet. Det fungerar helt enkelt bättre, smidigare än hybrider från andra tillverkare. Ortsdurchfahrten på land resor han seglade ibland till och med två kilometer lång på elkraft, återhämtning (el i överskridande läge) fungerar mycket effektivt och utan syntetiska bromskänsla, med en genomsnittlig lutning på mer än en, två kilometer dragkraft Batteriet laddas till brädden.

RAV4 Hybrid i vardagen

Vad RAV4 i hybrid fyrhjulsdrift version, men ännu värre än tidigare kan, är operationen utanför allfartsvägarna. Gränsen av den svaga markfrigången kommer med honom, att det i slutändan är snarare den elektriska motorn på bakaxeln till en hjälpdrift. På hala underlag, även om han gör vad han kan. Men det är inte tillräckligt för att förhindra framhjulen med full exponering mot vilda spinn. En riktig permanent fyrhjulsdrift, inte systemet ersätta.

Med ständigt upprepade dagliga rutter kan repetera med vilken gaspedalens läge hybrid utan att förlora betydande momentum, driver förändringar i den effektiva segelläge eller förbränningsmotorn fortfarande längs improduktiva mycket snabbt. Framför allt visar upp direkt på bränslemätaren när staden gränsen är nådd. I trafik Marathon föregående land konsumtionen faller med en till två liter, fem före kommatecknet är inte en fråga. Och det är här hybriden visar då diesel till sina gränser. att inte tala om åkkomfort genom den tysta, låg vibration och så ofta som möjligt av Nitro.

Toyota RAV4 hybrid enda recensionSom första Toyota hybrid kan RAV4 dra rätt, trots allt, är 1,65 ton släpps.

Toyota RAV4 Hybrid att bogsera

I en annan fråga, men kommer in i RAV4 Hybrid unchartered territorium för bogsering. Hittills har Toyotas hybridmodeller undantagna från detta uppdrag, vid behov alibi släpvagnskopplingar för installation av cykelställ finns. Den nya Prius kan nu nyligen minst 725 kilo på kroken, men RAV4 Hybrid som en fyrhjulsdriven modell med två elmotorer har frigång för upp till 1,65 ton trailer. Detta kommer att tilltala ägarna av husvagnar, vilket är anledningen till att vi har testbil fläns sådan. De kompakta husvagn helgdagar färdiga packade runt 1000 kilo, åkte på en kort men intensiv runda av testning: motorväg, staden över München stop-and-go-trafik, motorväg skede smala bergsswitch med stor lutning ner till 1200 meter över havet. Således kartlagt allt trailer förare vanligtvis abfordern.

Resultatet visar sig differentierad. Vad är slående: Trailern har varit hanterbar stöd belastning regn påverkar suspensionen, särskilt vid låga till medelhöga hastigheter markerade Nick trender införs i den bakre. Ju lägre tempo och sämre tunnelbanan är tydligare märkbara. På motorvägen, är effekten låg, laget arbetar tyst och diskret.

elektrisk husvagn

Blandade resultat när det gäller transmissions tuning, kan detta ha två -Tre km / t, planat av farthållare, gör skillnaden. Mellan hastighet överskott och utan omrörning glidning. Överensstämmelse med 100 km / t arbete acceptabel, fördelen med 105 km / t gräns, från vilken det är tekniskt administrativa böter dyra, vibrerar bensinmotorn igen och igen i höghastighetsområdet. Detta kan vara en högt vridmoment diesel definitivt bättre suverän. Förbrukningen resultatet av testet runda med en husvagn i Blånor: 12,7 liter. Det är bra.

Slående, men: Även med en husvagn på kroken av de RAV4 hybriddrift i det lägre varvtalsområdet ganska ofta rent elektriskt. Och vad man ska låta mycket kritiska campingplats grannar beundrar mest är manövreringen av husvagn på promenadtakt. Eftersom det händer med tyst kvidande av elmotorer utan motor brummande. elektriskt korsas hela lägret på parkeringsutrymme SÖK: Works.

slutsats

I RAV4, faktiskt gör den nya hybriddriv mening. Ett stort område rundare han har aldrig varit. Slående är den totala sympatiska samordning av transmission och motorstyrning jämfört med konst-brodern Lexus NX 300h. Så du är mycket mild på nerverna i normal användning och tyst sätt. Förbrukningen han uppnådde - bortsett från innerstäderna - men inte en fabel värden. Men han är slutligen en hybrid från Toyota kan dra släpvagnar och även kan.

Mer om Toyota RAV4