Fiat Freemont 2,0 Multijet 16V i testet: Är det sant SUV?

Eftersom stadsjeepar är trendiga, Vans har svårt att på marknaden. Fiat Freemont är frågan: det är allt i ett. Och han är en riktig allround.

2014/11/26 Torsten Seibt Powered by

För att förädla en bil att "crossover" som uppfyller redan idag några Rempel skyddande plastremsor på sidan och "underkörnings", förklarade plastpaneler fram och bak - ett bra exempel är "kors" modeller från Volkswagen Group. Att de inte är mer eller mindre kan än deras massproducerade personbils kollegor inte bry.

Från andra sidan av modellen mångfald SUV närmar mer bil-mainstream. Eftersom Fiat-Chrysler Corporation inte är utesluten där till exempel den tidigare bastant och påtagligt offroad Jeep Grand Cherokee har nu reducerats till en smickrande mjuk vind trosor.

Fiat Freemont i testet

En bil verkar den här röran, men att vara relativt oviktig: Fiat Freemont, ett registrerat min deterministiska med Fiat dieselmotor och europeisk tuning Dodge Journey vill skall klassificeras motvilligt. Vinkel och upprätt än vissa hyped för alla öfver modern tid SUV, mer individuella än en vanlig kompakt MPV.

Den Fiat Freemont i hans fyrhjulsdriven version är att abzuhandeln en SUV i början, inte mindre off-road kapacitet än, säg, en Honda CR-V och hur detta förmodligen sällan mer terräng än en dirt skogsväg eller en liten semesterresa till måste klara "offroad" beach.

Låt oss ägna oss åt vad Fiat Freemont verkligen är: en bil som faktiskt förtjänar begreppet "crossover". Vinkel form sticker ut bland sina kamrater, verkar en standard kompakt van utöver Fiat Freemont ganska godtycklig. Jämföra Freemont, vilket är ganska rimligt, med sjusitsiga SUV som eingermaßen vänliga prissättning är slående. Vår testbil är utrustad som en speciell Black Code, med alla spetsfundigheter som läder, multimedia och även en baksätet underhållningssystem, schrappt bara på 37.000 euro märket. Sjusitsig SUV är oftast 15 till 20.000 euro över den. Den redan ganska trevligt inredda grundläggande modell av Fiat Freemont börjar vid 27.000 euro.

Sju säten eller lastutrymme

Den med de sju säten (eliminera det ger en rabatt på 500 euro) men du har relativt se Fiat Freemont i testet. Den ytterligare sittplatser lucka med en liten tåg vid en krök i bagagerumsgolvet, då dock föremål för stammen sker till stor del. Åtminstone två mycket bakre sittande passagerare och i möjligaste mån bör inte mycket urvuxna grundskolan ålder. Vuxna har helt enkelt ingen plats i den tredje raden.

Begreppet erbjuda Fiat Freemont som en sju-sitsig med fyrhjulsdrift, medför fler kompromisser än ren framhjulsdrift kompakt van lider laddningskapacitet i bagageutrymmet under fotavtryck av bakhjulsdrift och infällbara bås. används även som en femsitsig i bagageutrymmet för en bil av denna storlek är inte inspirerande.

Fiat Freemont med smarta detaljer

För detta Fiat Freemont i testet är dock mycket varierande och har en hel del fina detaljer lösningar färdiga. Det börjar med den nyligen hölls konstant genom batteri ficklampa som kan lossa från den bakre sidopanelen och slutar inte i det praktiska förvaringsfacket under passagerarsittdynan. Gångjärnsförsedda förvaringsfack i golvet framför baksätet, till en helt vikbart passagerarsäte linda ordentligt lång laddning separat kontrollerad luftkonditionering i den bakre, den Hållare för smartphones i mittkonsolen inklusive urtag för genomföringen, eller den utvikbara från baksätet - Fiat Freemont helt klart en märker fokus på temat familjen i den.

Nackdelar det finns också: dörrfickor och central lagring i mittkonsolen i Fiat Freemont är relativt otillgängliga, särskilt i dörrfickor det gäller akrobatik, långt tillbaka sladdade föremål att fiska ut igen. Dessutom kör de extremt små, i ryggen finns det en brist på lådor i dörrarna, och stora vattenflaskor kan förvaras någonstans tillfredsställande.

Till förmån för den minskning av omkopplarna Fiat har förberett Freemont med en omfattande operation av den centrala monitorn, vilket kan vara lite besvärligt i praktiken. Som inte förlitar sig på den automatiska driften av luftkonditionerings, har att arbeta, till exempel genom menyer för att styra luftfördelning.

När det gäller enheten, är Fiat Freemont i test europeiska än den amerikanska basen antyder. Den moderna multi-jet diesel i vår testbil på 170 hk-versionen gör dig att må bra. Trots att han är från botten ingen Drehomoment jätte, men förlåt untertourige körning. Redan drygt 1000 linjer går smidigt, om än i användningen av turboladdaren ganska dämpad framöver. Men då dieselmarsche rätt, även vid hastigheten 160 finns det fortfarande hållbar uppsving när den högra foten är tung. Fabriken specifikation på maximal hastighet toppade vår testbil kraftigt och var nöjd bara 204 km / t.

Stor startmomentet kan inte förväntas från tvåliters diesel, dock. En brist som balanserar standard automatiskt med all-wheel modeller för att också börja brantare stigningar utan koppling Gequalme.

Styrningen av Fiat Freemont i testet är lite av allt, och det är att förstå ganska positiva: inte alltför sportigt utformade, men tolereras stöds tillräckligt direkt och målinriktad tycker att det rangeras in. Som chassit innefattar: vem det gäller, kan smidigt jaga genom kurvor Fiat Freemont väl. De fattiga sidosäten stöd snarare diktera dynamikgränserna än själva bilen. Bad underground förnekar suspensionen till otäcka frost knäck suverän, utan suspensionen mjuk överdriven eller skulle fungera gungande.

Den Fiat Freemont är verkligen tyst

förtjänar stort beröm ljudisolering, till 100 kilometer i timmen, är Fiat Freemont en riktig Whisperer och handlar också om lite starkare. förtjänar större beröm emellertid den blyg törst Multijet diesel. Bekvämt köras utan smyger står utanför staden vanligtvis en fem före kommatecknet, snabbt driven testläget av konsumtionen var 7,2 liter. Desto mer beklagligt att Fiat Freemont missunna någon start-stopp-system för att uppnå bra betyg i konsumtionen rating i centrala trafik.

Att stanna på ämne förbrukning: eftersom Fiat Freemont / Dodge Journey selektivt avfyras även från en ganska potent och inte riktigt lika sparsam 3,6-liters V6 bensinmotor, som vi vet från Jeep Grand Cherokee, bränsle cask falls med 78 liter för en bil i den här klassen glädjande stort från. gick tyst intervallindikatorn löften efter ladda upp till 1200 km möjlig väg, och det är - vi försökt det - inte lurad.

Så allt det bästa för Fiat Freemont, han är verkligen den sanna SUV? Inte riktigt. Den djupa front spoiler är en riktig stötesten, som verkligen stör även vid något branta ramper. Rampvinkeln är inte heller ett fall för entusiasm på 2,9 meter hjulbas. Och den maximala släpvagnsvikten på 1,1 ton är det svårt att förstå för en 4,9 meter lång och över 2000 kg fyrhjulsdrift fordon med 170 hk. Även den lilla Opel Mokka kan ta på kroken längre. Sist men inte SUV-specifik, men befintliga gnälla: Driv ljus, är mycket måttlig även helljus, mörkerkörning inte riktigt med Fiat Freemont kul. Åtgärd kanske i form av valfria xenon-strålkastare är inte här prislistan.

slutsats

Den Fiat Freemont är på tyska Van / SUV / crossover scen en missbedömt storlek. Lämplighet för dagligt bruk, rese kvaliteter, bränsleförbrukning och prestanda i testet är toppen, priset för prestanda som erbjuds populära. För en renrasig Great Family Van är den svaga punkten, men på grund av systemet på lastvolymen, och även med den mycket låga dragkapacitet relativt kompakt husvagn på problemet.

Mer om Fiat Freemont