(2017) Ford F-150 Raptor i testet: Den perfekta Supersport Plocka upp för off-road

Som rullar med de nya sport pick-up Ford F-150 Raptor på vägen, har rätt till väg. Eftersom Mercedes stjärna och bayerska propellrar kan fortfarande så vackert glitter i solen. I skuggan av en 5,60 meter jätte alla blekna.

8/30/2017 6 kommentarer Powered by

- motor

- körbeteende

- ljud

- storlek

Det var en pick-up. Och han hade åtta förbränningsrum, sex liter och en motorljud som ytterligare skakade skåpet två block glasögon. Well. En gång i tiden. Åtminstone på Ford. På grund med den senaste gatu jätte, Ford F-150 Raptor dessa all-American hästkrafter monster rulle med laddning in i en ny era. Men är denna ålder inte så illa. För som negativa konnotationer begreppet nedskärningar är också. Och så nästan perverst kombination av en EcoBoost motorljud med en 2,5 ton bil, så överraskande roligt, eller sagt kåt, är en tur i den senaste high-end lastbil tillverkad av Ford.

Motorn från nuvarande Ford GT

Ford F150 Raptor Foto: Mathias Winter450 PS och ett maximalt vridmoment av 691 Newton meter i höjd genererade den som också används i den nuvarande Ford GT sexcylindriga EcoBoost motorn i Ford F-150 Raptor.

Även utseendet på 5,59 meter lång och med ytterspeglar 2,46 meter bred Detroiters verkar på så många andra trafikanter som en öppen utmaning. Oavsett om det gäller nu för sig själv eller helt enkelt ser globalt på miljön, var en gång en öppen fråga. Det senare är naturligtvis inte helt bortförklaras. Men ett fordon som kan användas med sin 1,70 meter långt lastutrymme som en arbetshäst, kan vilja att konsumera gånger 14 liter per 100 kilometer. måste vara att denna standard värde efter 5000 körda kilometer korrigeras genom endast ca två liter till brädden, antyder fördelarna med EcoBoost motor. Och det faktum att denna motor är precis vad piskor och Super Sporter Ford GT framåt, inte bara gör humör, men på något sätt också lite stolt.

När en 2,5-tons är lätt

Ford F150 Raptor Foto: Mathias Winter här är han fortfarande där när han smör inte skulle smälta: Denna lastbil skapades för att Pesen upp till 170 kilometer i timmen genom öknen.

450 hk, 691 Nm och den senaste tio-växlad automat Ford kan harmonisera med varandra på förar önskan i en mysig, nästan defensiv karaktär. Can. Men det är också helt annorlunda. Ja, nästan humant. Och letar efter Ford F-150 Raptor lite annorlunda än i nästan alla andra pickuper i världen. Även namnet på en av de sex tillgängliga körlägen talar volymer: Baja. Ja, var detta lastbil skapades för att Pesen upp till 170 kilometer i timmen genom öknen. Om det finns en trädstam är i vägen - Raptor är snus. Och så länge som föraren tänker "Drüber!" The Raptor kommer helt enkelt att följa honom. för långt "över det" är som den vilda öken resa men sedan ett nummer som kan pryda parkeringen i sin omgivning med stora svarta åttor. Bara den rena aktiva bakhjulsdrift, stäng av traction control och ettans växel via paddlar. Som en 2,5 ton monster kan vara så lätt att flytta, gränsar till magi.

Magra ljud, fet mittkonsolen

Ford F150 RaptorAgile sport hämtning i Desert Drift 50 sek.

Inte bara magiska, men påverkar start av 3,5 litersmotor. Med föraning om att det nu finns ett ljud från de två tolv centimeter avgasrör på baksidan ljud som liknar rop en dinosaurie, som drevs strax ovanför svansen är startknappen trycks in. Brumm. End. Det är allt. Även Rumpelstiltskin granne som normalt lutar ensam när garagedörren gestikulerade vilt över sin balkong öppnar fortfarande sitter i sin fåtölj. Vad för en mycket glädjande för så många petrolhead ett hårt slag mot de normalt dåligt misshandlade trumhinnor. Eftersom all morgon Tunneldurchfahrt hjälper inte mycket som är tack vare en rik gas effekt, åtminstone för en kort stund för att förhistoriska Philharmonic.

Ford F-150 Raptor är faktiskt kom i föreliggande. Och de stater som förhindrar utsläpp där det är möjligt. Vare CO2 eller decibel har Raptor blivit ren. Även spontan resa genom staden verkar ombord på femsitsig som en mysig Sightseeing i turistbuss. Varken vind eller däck- och vägbanebuller vilseledande lugn ombord. Även styrning och fjädring förmedla samma känsla som att nämna i bilen en. Från torget i den främre raden en gång till fullo, krönt av en mittkonsol i den lösa en anständig män inställning för en hel fotbollslaget sker. Att i den bakre på de tre ganska kompakt säten hittar bara typiska fotboll Kvinnor Place, endast icke-fotboll Kvinnor bör ingripa.

Ford F-22 F-150 Raptor(2017) Ford F-150 Raptor i testet: Den perfekta Supersport Plocka upp för off-road (2017) Ford F-150 Raptor i testet: Den perfekta Supersport Plocka upp för off-road (2017) Ford F-150 Raptor i testet: Den perfekta Supersport Plocka upp för off-road (2017) Ford F-150 Raptor i testet: Den perfekta Supersport Plocka upp för off-roadRadical Aviation Pick-up

I Europa, en jätte

Det enda undantaget i den stora lovsång till den nya Ford F-150 Raptor representerar faktiskt en parkeringsplats. Samtidigt som för detta ändamål, 360 grader och även en backkamera sin digitala hjälp. Men tills faktiskt en lämplig förvaringsutrymme för sex fot terrängbil har hittats, har vissa företag redan stängt.

slutsats

Den tillgängliga och i USA för cirka 50.000 euro det säljs mer än 1000 gånger i månaden Raptor är i Europa så är det bara att fånga på dubbla priset bara importörer och. Han är helt enkelt för stor för våra breddgrader trots konfiguration justerade motor. Vad är egentligen synd eftersom det sällan innan ingenjörerna visste hur man kan kombinera ett fordon av denna storlek med perfekt kontrollerbar kraft. Vem Raptor är inte roligt att bo i en storstad utan tillräckligt parkeringsmöjligheter. För alla andra av de stora-Ami är en verklig tillgång.

Mer om Ford