Den nya VW Polo i testet: Är det fortfarande en liten bil?

Den nya VW Polo växer för första gången på mer än fyra meter. Är det fortfarande en liten bil eller Polo har golf färdigheter? Först kör intryck, bilder och priser.

2017/08/28 Dirk Gulde 19 kommentarer

Fiesta har redan gjort det, även Corsa har lämnat honom bakom och Polo gör det nu också: språnget över märket på fyra meter i längd. När detta var den naturliga gränsen mellan liten bil och kompaktklassen - fram till dess SUV kom och flyttade de normer för många bilköpare. Av 81 mm till 4,05 meter, det sjätte modell generationen av Polo växte, hjulbasen faktiskt ökat med 94 millimeter, som den lyckades utvecklarna att minska överhängen.

Till 335 liter odlade stammen

Därför, enligt den generösa utrymmet visar sig gynnar främst passagerare. Även bakom en 1,90 meter förare som har långt sköt tillbaka sin plats, lämnar fortfarande tillräckligt med utrymme för två vuxna. Stammen Volymen ökade till 355 liter också betydande 71 Vi kommer att spara nu jämförelser med tidigare golf generationer, men liten bil liknande det är egentligen inte mer.

Å andra sidan: Han vidgade också med cirka sju centimeter kräver Polo nu nästan en halv kvadratmeter mer utrymme än någonsin tidigare, vilket troligen inte kommer att tilltala alla som är intresserade. Avståndet till faller upp åtminstone från enormt.

Polo Priserna börjar på 12,975 euro

Men de flesta köpare kommer sannolikt att ha några problem med det faktum att det är den enda fyradörrars Polo. Dess föregångare, bara 20 procent gjorde utan bakdörrarna, ofta för att spara extra kostnad att ha sådana hängivna kundundersökningar. Trots bättre utrustning (Front Assist med fotgängare detektering, multi kollisions broms etc.) är den Trendline basmodellen (65 hk) med 12,975 euro endast 200 euro mer än två dörrar föregångare.

Solid och praktisk cockpit

VW Polo (2018) Foto: VWDas cockpit är solid och praktisk, anslutnings har knappast förbättrats finner tester Dirk Gulde.

Som fruktar att pengarna enbart återvinnas genom enklare material kommer att bli glatt överraskad: Med fasta plaster, rena momentana strömbrytare och tätt stoppade bekvämt formade säten, den nya Polo ser så hög kvalitet som sin föregångare. En mjuk skuminstrumentbrädan istället för hårdplast, det är så långt från den andra utrustningen linjen Comfort Line. Omfattande lister i åtta olika varianter föra önskad färg i cockpit, många stora brickor hjälp för att hålla.

I mittkonsolen kasse mobiltelefoner debiteras även utan kontakt så länge de stöder Qi standard. De ansluter också till en mottagnings förbättra extern antenn (325 euro). Navi-Monitor är som i Mexikanska bakom mörkt glas, är mycket känslig för beröring ytan. Men ännu mer imponerande utseende, den nya digitala kombiinstrumentet som ger en högre skärpa och inställning än den Passat och Co. känd föregående display. vissa mobila applikationer på ombord monitor via gränssnitt Apple carplay, Android bil och Mirror länken för att visa och juridiskt fungerar under körning.

Annars framsteg anslutning faller klart från vem önskar erhålla realtidslagringstjänster, antingen utnyttjas sin mobiltelefon som ett datamodem, eller infoga en LTE stick i USB-porten. VW avstått närvarande permanent online-anslutning via fast installerad SIM-kort för Polo.

Körs som suverän som golf

Bara bra saker kan rapportera körbeteende. Så Polo imponerar vid första meter med hög buller och åkkomfort. Fastän Tätt avstämd, dess spjäll talar mycket känsliga för störningar i de korta eller tvärgående spår utan nachzuschwingen med längre vågor. För ett utstuderat ljudisolering, säger att Fahrwerksgepolter som sällsynta tränger som ljudet av trecylindriga bensinmotor med 95 hk. Vid den tidigare knappt hörbar, snackar han mycket subtilt hela varvtalsområdet och bara bränner vid full vrida ut lite högre.

Men höga hastigheter är sällan krävs för en enliters enhet bedövade TSI med sin blixt acceleration på en låg 1500 / min. Tack vare turboladdning, trots allt, sätter den en hausse 175 Nm i vridmoment, vilket är mer reserver vid högre hastigheter som ges honom som de två grundläggande dammsugare med dess 95 Nm.

VW Polo (2018) Foto: VWDer nya Polo flyttar nästan så smidigt som golf.

Tack vare dess exakta, följsam styrning Polo vindarna inte bara skickas via centrala striden, scurries han medryckande taggiga genom kurvor, som han seitenneigungsarm och fritt passerar genom lastförändringsreaktioner. Även utan direkt jämförelse av avståndet till viken är sannolikt inte för stor, vilket också på principen liknande chassiteknik. Eftersom den komplexa multi-link bakhjulsupphängning är reserverad för starkare golfen, de svagare varianter komma som i alla Polo McPherson-fjäderben främre upphängning och en vridbalk bakaxel används.

Förutom de tre nämnda bensin följer vid slutet av året, en ytterligare enliters tre-cylinder med 115 hk, en 1,5-liters fyra-cylinder med 150 hk och 200-hk tvåliters fyrcylindrig, den senare i GTI. Dessutom kommer de tre-cylindern i en CNG-variant Compressed Natural Gas), den 90 hk. Naturgas brinner inte bara mycket ren, faller det jämfört med bensin mindre skadliga CO2 varför VW skulle vakna kyss i detta land något deadened CNG gemenskap med den nyutvecklade trecylindriga.

Nya VW Golf VIII (2019)Den nya VW Polo i testet: Är det fortfarande en liten bil? Den nya VW Polo i testet: Är det fortfarande en liten bil? Den nya VW Polo i testet: Är det fortfarande en liten bil? Den nya VW Polo i testet: Är det fortfarande en liten bil?Nästa generations Golf

Diesel med SCR avgasbehandling

Överraskande, är till och med två TDI tillsattes (1,6-liters fyra-cylinder med 80 och 95 hk) som är utformade med sina utstuderade SCR-system redan för framtida stränga avgasprov på vägen. Överraskande så som av allt dyrare avgasrenings många experter diesel i den lilla bilen profete slutet. Men vänta - som en liten bil, Polo kommer inte längre ens förstås.

slutsats

Just där uppe med de stora elektriska offensiven är baserad på den nya plattformen los 2020, är ​​VW gör vad den gör bäst i Wolfsburg: utveckla riktigt bra bilar. Den nya Polo transporterade fyra vuxna rymliga och imponerande komfort. Med sin precisa styrning och säker hantering, men se till körglädje. Men de stora framsteg han köpte, bland annat med märk odlas dimensioner. Som reser oftast ensam eller i par och måste bära lite bagage, skulle vilja avstå i trånga parkeringsgarage på de extra centimeter.

Mer om VW Polo