Fahrbericht Peugeot 2008 (2016): Vad gör den lilla SUV ansiktslyftning?

Förmodligen den viktigaste, men också dyrast innovation av 2008 först: Peugeot nu även kryddor upp sin SUV med GT-Line paket. Kostnad: 1100 euro. En hel del pengar, särskilt eftersom paketet är endast haft för Allure-toppmodeller. Men det här landet för närvarande populära Peugeot det inte gör ont riktigt.

13/05/2016 Michael von Maydell Powered by

Speciellt inredningen är bra, tack monteras röda sömmar på ratten, lädersportstolar och shifter nu käck. Den nu något -na ja-macho genom ny huv verkande yttre skal prydd också med grå hjul, mörka tonade fönster och vissa rostfria stål.

Peugeot 2008 med särskild halk elektronik snarare än allhjulsdrift

Dessutom ingår i paketet: Grip Styrsystem. Via kontrollhjulet mellan framsätena kan välja föraren att välja mellan fem olika lägen. Beroende på inställningen minskar motorstyrenheten makt, tillåter mer halka eller bromsning av spinnhjul ett målinriktat sätt. En speciell M&S däck för att stödja ytterligare off-road färdigheter.

Peugeot 2008 Foto: PeugeotDie hood 2008 är nu något biffiga, grillen är vertikala och svart stänkskärm nödraketer ge en mer robust utseende.

Fyrhjulsdrift är slutligen inte att vara hade för 4,16 meter lång crossover. Och ja - beroende på läge - fransmannen väcker ganska modigt genom mos. är naturligtvis nödvändigt att klargöra om den inte behärskar något SUV rimligen kompetent uppsättning liknande. Men även en uppsättning till All-Seasons däck, som för övrigt bidrar Goodyear. Riktigt smart parning är kanske inte eftersom det ofta deltog i mer robusta däck för mjuk bromsverkan och därmed fordonen medgav minus i jämförelsetester.

Gång på gång kritik Peugeot började en brunn för sin ovanliga cockpit. Det betyder: En liten ratt och instrument i head-up stil. Vem vill se den, måste vaka över det. För detta en pekskärm måste delges nästan alla funktioner. Någon som känner till franska behöver: håll stolta över sin i-cockpit fast. Endast med den nya 3008, vilket förmodligen i nästa år i handeln, kommer sannolikt att förändras en hel del (se: Peugeot iCockpit - ny generation).

Peugeot 2008 Foto: Peugeot uppenbara målet för ansiktslyftning var en självsäker utseende.

Inget nytt under huven på Peugeot 2008

Motorerna kommer inte att förändras. Det förblir vid en odlad trecylindrig bensinmotor (1.2L PURETECH) i tre nivåer (82, 110 och 130 hk) och en fyrcylindrig dieselmotor med ett deplacement på 1,6 liter och 99 eller 120 hk. Priserna börjar på 15.500 euro fortsätta. Dyraste 2008 förblir vid 300 Nm samtidigt vridmoment än 120 hästkrafter diesel för 23,250 euro. Sålunda Peugeot är (15.490 till 23.790 euro) nära sin arch-rival Renault Captur.

För vår första åktur ren Tech 130 var på plats (från 21.650 euro). Den 230 Newton-meter stark motor har en lätt tid med 1,3 ton liten framhjulsdrift. Vacker morgon Han sätter häftigt pågår fortfarande förvånansvärt tyst drift tack vare balansaxel och roterar löst gånger högre. En fin motor som perfekt matchar det sportiga utseendet. Eftersom sätena har en ganska anständig sidostöd och söta ratten uppmuntrar pussel ge, fladdrar det i stort sett bekväm våren 2008 snabbt genom kurvor. men den som styr, blir tidigt att understyrning, men inte svettas. ESP vaknar slutligen upp i bakgrunden.

Peugeot 2008 Foto: Peugeot redaktör Michael von Maydell: Beväpnad med PURETECH 130 av den lilla SUV går riktigt snabbt till den punkt. Dess Turbo roterar med upp till 240.000 resor. Insprutningstrycket är pengar på 200

Vänligen huvudet rör sig i den bakre delen av Peugeot 2008

Murren kunde komma bakifrån. För medan passagerarna front glädjas på plats, tillräckligt fack och i överkant, är det i den bakre för nära. I synnerhet när panoramataket (550 euro) säkerställer soliga vyer, det finns ingen större åkande snabbt takhöjd.

Bättre: den smarta sitsen Umklappkonzept som leder summariskt till en platt lastgolv och den låga lastkanten (60 centimeter). Stammen själv ligger väl gjorts och fortfarande innehar stora vanliga 350 till 1194 liter.

Tekniskt sett lite kommer att förändras också. En aktiv nödbroms stöd på upp till 30 km / t arbetsdag (300 euro), expanderar den hittills svaga portfölj av hjälpsystem och infotainment nämns isolerar sig nu via Mirror länk eller Apple carplay med de vanliga smartphones (250 euro).

slutsats

Förändringarna i översynen av Peugeot 2008 är begränsade och verkligen beroendeframkallande, vi har inte blivit; även om SUV är GT line paket bra. En 308er GTi skulle vara farligt. Men 2008 är och förblir en smidig crossover och agerar i synnerhet motoriserade bra med trecylindriga turbo.

Mer om Peugeot 2008