Kia Niro 1.6 GDI i testet: Har Kia hybrid genombrott?

Han ser mer kyla än snål ut, men i slutändan den lilla hybrid av Kias båda. Första testet av Kia Niro 1,6 GDI.

16/12/2016 Michael von Maydell 2 kommentarer Powered by

Oha. Redan tre kollegor stod här på mitt kontor för att lämna sina intryck på Niro flöda. Positiv märk väl. Särskilt ofta hört: chic design av rostfritt stål och den framgångsrika enheten samt diskret men välgjord cockpit. En typisk Kia platt. Välutrustad, sofistikerat, lätt att använda och inga krusiduller. Om det inte vore för de modifierade runda instrument, skulle en del sortera Niro säkrare än traditionell bensin, inte som hybrider. En orsak:

Kia Niro 1.6 GDI, cockpit Foto: Achim Hartmann Nytt vita skinande instrument skilja hybrid från andra modeller av märket.

Som i fallet med identisk design, men insidan och utsidan trogen blickande Hyundai Ioniq en fyrcylindrig bensinmotor inklusive sexväxlad Dubbel kopplingstransmission används, i vilket fall en 32-kW elektrisk motor för att åstadkomma ytterligare dragkraft. Så inga spår av en jauligen motor som har att kämpa med en CVT-växellåda. Nej, vänder Niro lämpligt och oftast mycket väluppfostrade. Du kanske vill manuellt växla med hjälp av växelspaksknopp. Ratt paddlar skall inte tas. Och eftersom det inte finns någon speciell E-läget eller olika Rekuperationsstufen förblir föraren inte mycket annat än lätt att köra.

Ekonomiskt och elektriskt

Ypperlig 265 Nm vridmoment tillgängligt redan från 1.000 för honom färdiga turer som Systemleistg är 141 hk. Beroende på gaspedalläget av 1,5-tons lastbil drar helt elektrisk go (teoretiskt upp till 130 km / t) eller rusar framåt med lika styrka. 140 km / t är därefter lätt att nå. Dessutom emellertid krymper de krafter och den 105 hk bensin surr tydligare.

Kia Niro 1.6 GDI, bål Foto: Achim Hartmann A genomlastningsfunktionen Man ser förgäves. Men med upp till 1.371 liters lastvolym i fällt säte frodig.

Eftersom suspensionen med ökande hastighet på samma gång är oförskämd och absolut delaktig 18-tumsmodell (avmarkerat) rulle högt, snabba motorväg resor är inte för sophisticates. Så snarare cruising ner gasen och medvetet. Sedan Niro liknande snaps ibland obemärkt den fyrcylindriga, och den elektriska motorn använder litiumjonpolymerbatteri under baksätena tillräcklig fart. Så rörd, faller inte bara på hur genererar lite vindbrus av crossover, och den redan låga provförbrukning på 6,3 l / 100 km faller lätt gen 5,5 liter.

Gott om utrymme och starka bromsar

Annars skjuter ingenting som standard flitigt dekorerad Niro. Sätena är helt bekväm och fram- och baksidan av klasshämmande koreaner ger stort utrymme. Även stammen, utrustad med variabel lastyta och stora golvutrymmen kan hålla jämna steg med en volym på minst 373 liter.

Och skulle det även vara nära, tar Kia som en av de få hybridfordon, även 1,3 ton till släpvagnskopplingen. Inte undra på att Niro gör för samtal.

Fördelar och nackdelar

  • Polyfoniska och raffinerad enhet,
  • låg förbrukning,
  • låg vindbrus,
  • starka bromsar,
  • säker körning beteende,
  • generös uppsättning funktioner,
  • sju års garanti för fordon och batteri
  • Högt väg buller vid höga hastigheter,
  • dels en små ruppiges suspension
Mer om Kia Niro