Toyota Auris 1.8 VVT-i Hybrid: Noll fel i uthållighetstest

Som första kandidat i uthållighetsprovning för Toyota Auris bevisar 1.8 VVT-i Hybrid: Ingenting är omöjligt. Efter 100.000 kilometer, finns det all anledning att fira den mest tillförlitliga bilen i historien om auto motor und sport uthållighetstester.

30/08/2013 Sebastian Renz

Den 1 mars 2013 Toyota Auris hybrid går ett ljus på. Bara en. För den andra halvljuset inte exakt tagit lämna tidigt efter 98,805 kilometer. Följande lampbyte, behovet av reparation av Toyota kulminerar. Mer var det inte! Aldrig tidigare har en bil mästare uthållighetstestet med så överlägsen tillförlitlighet som Toyota Auris Hybrid. Det imponerade desto mer eftersom han konkurrerar med hybridteknik - en enhet layout, dvs som följs vågar adress sen många andra tillverkare.

Till skillnad från Prius, hybridtekniken gömd i Toyota Auris Hybrid med en blyg kropp. Till exempel är Toyota Auris hybrid en bil som sticker ut precis samma entusiastiska, men med tiden. Naturligtvis fanns det alltid kollegor förklarar att det fortfarande finns mycket classier att ligga med en italiensk, brittiska, tyska och franska karaktär fordon än någonsin några problem med Toyota Auris hybrid att komma fram. Men vem såg eisverregneten februarinatten en drenching familj på vägrenen i blinkande ljus av en bärgningsbil medan deras egna barn somnade i det varma Toyota lager, värderade honom mycket, Toyota Auris hybrid, Tireless.

fast inredning

Ja, jämfört med dess inre är att en Kia Cee'd som en känslomässig uppvärmning lite utrymme. Toyota möblerade kompakt med permanenta fasta material. Den förlorade över 100.000 km av den anledningen något av sin nåd, eftersom det inte finns mycket att förlora. Inte ens i den rika dekorerad topp version Toyota Auris Hybrid Executive, där vår testbil oansenliga fladdrar under hösten 2011 för första gången i garaget. Av de få extrafunktioner som det existerar även för Toyota Auris Hybrid, valde vi metalliclack och paketresa - där sätter övertygande infotainment med kinky pekskärm navigationssystem, dålig kopplingsbar Bluetooth handsfree och en stor backspegel monitor.

Toyota Auris Hybrid med ekonomisk temperament

Och med säkerhetskopiera det unika Toyota Auris Hybrid, vars drivljudlöst klarsignal när du trycker på startknappen börjar. Stick växelspaken vänt till R, och de fyra dörrar rullar med kraften av 60 kW elektrisk motor av parkeringsutrymme. Vem skjuter försiktigt på gaspedalen, med tanke på tystnad - och försiktigt accelererar. Till 50 kph och 1,5 km avstånd av Toyota Auris hybrid hums ovan enbart elektro-mobiliserad. Batteriets laddning är oftast tillräckligt för att ströva genom små byar, halv stadsdelar och all närtrafik. Annars E-motorn stödjer 1,8-liters bensinmotor, ökar bilen klättrar upp eller hjälper till med omkörning.

Verkligen skynda aldrig i Toyota Auris Hybrid, som är avsedd för mild vertebral stadens mark och unhektische resor turer. Sedan harmonisera enheter slå på jeweis omärkligt och ner, så att optimera effektiviteten. driven mycket ovilliga att uppfylla 4,5 l / 100 km. I ett separat avlopp testa våra Toyota Auris Hybrid kranar i staden och landet ännu mindre bränsle från tanken än en VW Golf VI 1.6 TDI Bluemotion, som motiverar de stora ekonomiska och tekniska insatser.

Snabba resor räknas inte mot det trots bra ställen erbjuds styrkorna hos Toyota Auris Hybrid. Eftersom det finns en brist på drivkraft, är planetväxeln trycka på 1.800er höga hastigheter, att det tjuter och sprängningar. Dessutom intag av mer än nio liter / 100 km kan sedan stiga. det är framför allt de 100.000 km på grund av den höga motorvägen andelen fastän vid 6,8 ​​L / 100 km, men som undercuts Toyota Auris hybriden i testet betyder att 122-hk VW Golf VI 1,4 TSI med dubbla kopplingar transmission (testets varaktighet häfte 1/2012) fortfarande 1,9 L / 100 km. Och när Tester något involverad med effektiviteten betonade hybrid karaktär, att nöja sig med en maximal hastighet på 130, är ​​ofta otillräcklig 5,5 l / 100 km.

Således drivningen av Toyota Auris hybrid kyler förarens temperament liksom bilen. Fleet utflykter är inte fyrdörrars ändå, om så bara på grund av dess ländryggsmeddelandestyrning och hårt uppmätt broms. Först Toyota Auris Hybrid fördröjs nämligen endast av återhämtning - genom motorbroms av den elektriska motorn så att den matar energi tillbaka till batteriet. Endast med större pedaltrycket faktiskt bromssystemet fördröjda. Även den något hårda suspensionen, som håller svag, enligt många Toyota Auris hybrid föraren framsäten och den taggiga genom det skrymmande batteri bålen och det svaga gloria av ljus mellan den kritik på testbilen. Efterföljaren, som startade tidigare i år, var Toyota kunna integrera batteriet, utan begränsning, laddningsvolymen.

De små svagheter vår testbil från den första serien uppvägs av dess felfri tillförlitlighet. Som backas upp av knappa underhållsintervall: Alla 15.000 kilometer rekommenderar servicebok för Toyota Auris Hybrid inspektion med oljebyte. Med totalt 1,739 euro kostnaderna är nästan dubbelt så hög som Opel Astra Sports Tourer 2.0 CDTI (fråga 12/2013). Lite tidigt - eftersom det är egentligen inte så mycket wegzubremsen takt - har Toyota Auris hybrid bromsskivor och bromsbelägg är helt förändrats, vilket också är dyrt: Vid körsträcka 58.465 kostar 828 euro. Därför, och trots låg förbrukning och låga däckslitage, kostnader, utom där ingenting har varit på Auris hybrid lägga till upp till 14,1 cent / km.

Det är priset på lojalitet. Och när - inte alltid älskade, men alltid uppskattat - Toyota Auris Hybrid scurries ut ur garaget för sista gången, har han satt höjdpunkter.

Praktisk erfarenhet av läsaren med Toyota Auris 1.8 VVT-i Hybrid

Med min Toyota Auris Hybrid Jag är mycket glad, utförande är bra, skallror ingenting. Vad stör är motorljudet vid acceleration och den lilla stammen. Utrustningen för den verkställande är bra, förbrukningen är 4,8-5,2 L / 100 km.
Hans-Jürgen Kimpel, 68219 Mannheim

Vi körde runt 49 tusen kilometer sedan juni 2008. Vår Auris 2,2 D-CAT (förbrukning 8,1 L / 100 km). Följande fel uppstod: På 15,802 kilometer, bromsarna var fast, skivor och dynor måste bytas tillbaka. Efter 28,430 kilometer kvar xenonstrålkastare förnyades. Vid 29,605 kilometer fanns kravet på att hänga konstant acceleratorer. Med 34,900 kilometer rätt strålkastare har strålkastarspolare ersatts på 36,339 km. förstöra allt har gått, förhoppningsvis före utgången av garantin, vilket kan bryta.
Wolfgang Fenninger, 57.648 Unnau

Sedan 2008 Jag kör en Auris 2.0 D-4D. Dess tillförlitlighet inspirerar mig. Motorn är kraftfull, konsumerade 6,5 L / 100 km. Chassit är inte så sportig utformad som Audi eller BMW, men en snabb operation är möjlig. Bilen är tyst, men material och utförande är inte så perfekt som i de tyska premiummärken. Den höga kvaliteten på prestanda workshops kompletterar bilden.
Alexander Ebner, 33609 Bielefeld

Fördelar och nackdelar

 • utmärkt tillförlitlighet
 • harmonisk hybriddriv
 • höga sparpotential
 • 1,5 kilometer rent elektriska räckvidd
 • tyst på sachtem takt
 • tillräcklig prestanda
 • bra utrymme
 • rik utrustning
 • mestadels enkel operation
 • fast utförande
 • god sikt
 • effektiv luftkonditionering
 • billig vägskatt
 • långa garantier
 • från 130 km / t högre bensin
 • fissurerad trunk
 • besvärlig navigering
 • obekväma framsäten
 • dålig radiomottagning
 • höga underhållskostnader
 • svårt att mata broms
 • överdriven komfort suspension

slutsats

Detta är det: Toyota Auris 1.8 VVT-i Hybrid är den mest tillförlitliga bilen att beroende behärskar en 100.000 kilometer uthållighetstest på Auto Motor und Sport. Detta är också den kompetens kant som Toyota efter 17 år, produktion hybrid serien. Ändra inte ens korta serviceintervaller och hög underhåll kostar ingenting. När man börjar på hybrid karaktär, lyser han med fin drive harmoni och mycket hög verkningsgrad. Endast de som letar efter dynamiska eller högsta sista handen för komfort och finish, bör förvänta sig mer av Auris.

Mer om Toyota Auris