Jeep Renegade 2.0L MultiJet automatiskt i testet: Även en hel Jeep?

för ett år Renegade är den minsta Jeep. Den senaste i familjen gäng är 140 hk dieselmotor med automatisk växellåda. Enda recension.

2016/01/01 Torsten Seibt Powered by

Storlek är relativt väl känd. För en sex-åringar, kan det vara en ganska otäck utmaning att göra alls märkbar i glass man. Medan ett träd kille som Wladimir Klitschko förmodligen den mest kompletta Eisverkaufsmobil skulle verkligen justera under armhålorna, skulle han behöva vika bakom disken.

Jeep Renegade 140 hk Multijet 9G automatiska enda recension Foto: Torsten Seibt

Jeep Renegade: Compact är relativt

Så det är barnet av Jeep familjen, Renegade. 4,26 meter mäter Gade från ena änden till den andra. Tre dörrar Jeep Wrangler är kortare, för att inte nämna de 3,3 meter kort förfader Jeep Willys gång helt en ström VW Golf exakt samma längd. Men i pompösa SUV värld fem meter bluebottles och fotboll-mamma-sju-sitsiga är killar som honom att ge mer till dem som behöver knäppa vilt på Eisbestellung med fingret.

Här är Renegade faktiskt en hel del bil som missförstår honom några observatörer Markera envist som "sub-compact", växa upp det hela. Detta stöds av den version som nu är klar som den sista, området och tog enda recension: 140 hästkrafter diesel i kombination med nio-växlad automatlåda finns sedan sommaren 2015 på återförsäljarna.

Denna version av en stad lämplig storlek diesel SUV med automatisk särskilt som européerna vill importörer från Fjärran Östern är inte så mycket i förekommande fall erbjudanden i del saknas helt enkelt. Men Jeep är ett hinder för att upptäcka dessa nerver vänliga transportsätt - med prislistan. Diesel automatiskt är endast tillgänglig för Renegade i begränsad utrustning än eller lika med 170 hk variant med Trailhawk off-road förstärkning. Från 31,100 euro kommer att kosta det roliga, vid första anblicken mycket skillnad till 19.900 euro Renegade grundpris. Som ser exakt på listan och är inte byggd för att i slutet av framhjulsdrivna varianter (åtminstone sju av tolv) bleknar, men inte längre känns hoppet riktigt lika dramatisk. Mycket pengar kvar ändå, speciellt eftersom du redan får större serverar en SUV klass i tävlingen för liknande priser.

Knappast lame än 170 hk version

Sparad han var så så, Renegade. Så lämna. Detta är relativt snabb, eftersom Limited levereras som standard med fjärrstyrning och en startknapp ombord Zündschlossfummeln var igår. Men 170-hästkrafter Trailhawk i åtanke faller snabbt den första dime: allt här. För även med sina 140 hk tvåliters Multijet fungerar inte nödvändigtvis svag. kommer ändå inte ta principen torquey diesel som en verklig thriller i Jeep historia är snarare på dess periferi. Den sadlade honom en med 1,6 ton egenvikt en anständig pack på, å andra sidan inte agerar Neustufenautomatik ner runt så smidig som man kan förvänta sig med tanke på det stora antalet kurser som.

Vilket betyder inte att Renegade på gatan inte kan köra fort. Det är bara en annan "snabbt". De uppmätta knappt elva sekunder från noll till 100 läsas som motorväg helt rätt, men det är en feltolkning. Eftersom framför allt chassit prydligt viktigt bromssystem och exakt djup operatörer styrning så att du kan göra det flyga på rätt sätt med den kompakta Jeep i kurviga torv. Efter kurvan att komma tillbaka på snabb tid, tar bara lite längre tid än på andra håll.

Jeep Renegade 140 hk Multijet 9G automatiska enda recension Foto: Torsten Seibt
modellAvfälling 2,0 D Lim. Auto.
Längd / bredd / höjd4255/1805/1697 mm
hjulbas2570 mm
tara1610 kg
motorR4 turbodiesel
kapacitet1956 cc
effekt140 hk
vridmoment350 Nm
överföring9-växlad automatisk
Behållarens volym48 l
släpvagns1500 kg
Testvärde från 0 till 100 km / t11,1 s
Testvärde från 80 till 120 km / t8,9 s
vmax182 km / t
standard konsumtion5,8 l D
provförbrukning6,9 l D
pris31,100, - euro

Renegade - en riktig Jeep?

Den verkliga frågan, men som ges till varje ny Jeep främst från svurit fan samfundet är: är detta en verklig? Marknadsavdelningen på Fiat-Chrylser drar i det här fallet, som "Trail Klassad" Badge, som är att bevisa att så utsmyckade vagnen (märk väl produktions bil) Rubicon Trail har bemästrat. Låt oss inse det, älskar Jeep ledare: som tror dig när Renegade nej, även om Trailhawk versionen bär stolt denna plack på flanken.

Och medan vi är på ett ärligt ord, de kände 50 citat i form av piktogram och bokstäver i och runt hela bilen med villkoren i sitt varumärke och Markenopa Willys är lite så kanske appliceras tjockt, har Renegade inget behov ännu. För han är en riktig Jeep, även utan all makeup, bara i sin klass.

Stark karaktär i sin klass

Denna klass består av modeller som Skoda Yeti eller Opel Mokka, och två föreställningar av Jeep Renegade är - återigen ett citat - i form av första världskriget Willys bensinbehållare utformade bakljusen så snart vägen tar slut. Detta beror på att ett fåtal mycket vanliga riktmärken, i synnerhet den totala kvoten. Renegaten med diesel och automatisk smyckar mycket kort översatt slutväxlar, till den första kursen av de nio-växlad automatisk växellåda är också särskilt kort.

Så att föraren kan lita på en anständig krypning i svår terräng, kommer assistans vridmoment till omvandlaren automatiskt. Den fyrhjulsdrift, vanligtvis slip beroende automatiserad kan också blockeras för att driva direkt och omedelbart i terrängkörning alla hjul. Något euforisk märkt, men faktiskt bra på planen: omkopplaren för "4WD Low". Vanligtvis aktivera en rangeväxellåda med något, men endast den första växeln är låst när Renegade och bilen kan manövreras noggrant svåra situationer utan att oroa sig automatiskt.

Jeep Renegade Trailhawk bättre off-road

I själva verket är Jeep Renegade så förvånansvärt kompetent off-road. Hans riktiga svaghet är hanterbar markfrigång och den expansiva frontspoiler, så då men knappast en väg till bättre förberedda Trailhawk version eller lika med storebror Jeep Wrangler går för frekvent väg drift över.

Men eftersom i vardagen mycket olika färdigheter räknas som djup lera och höga berg, som också finns vid tidpunkten för de faktiska omständigheterna kontrollera. Om förbrukningen av Jeep Renegade med 140 hästkrafter diesel och automatisk rapport kan vara negativt inte positivt men - det är alla medel i denna SUV klassen. Vid normal drift 6,5 till 7,0 liter kan planeras, de fem före kommatecknet kan endast uppnås med koma körning. Sinne sticker ut från mängden, utrymmet i Jeep Renegade. Om man tittar på det från utsidan inte alls, men faktiskt fyra vuxna kommer in där ganska tveksam i om de inte sätter allt till stora krav på bagaget - vid etablerade säten stammen är ganska unüppig dimensionerad.

Jeep Renegade 140 hk Multijet 9G automatiska enda recension Foto: Torsten Seibt

slutsats:

I och för sig, Jeep Renegade med 140 hästkrafter diesel och nio-växlad automatlåda, nästan perfekt, men inte exakt billig väg hela Renegade erbjudande. Vem - eftersom jägare, polarforskaren eller AIM-Uncle - går regelbundet in i området med trailhawk kompetent sätt. Alla andra är väl serveras med något svagare 140 hästkrafter Limited och 2400 euro mindre upptagen.

slutsats

I och för sig, Jeep Renegade med 140 hästkrafter diesel och nio-växlad automatlåda, nästan perfekt, men inte exakt billig väg hela Renegade erbjudande. Vem - eftersom jägare, polarforskaren eller AIM-Uncle - går regelbundet in i området med trailhawk kompetent sätt. Alla andra är väl serveras med något svagare 140 hästkrafter Limited och 2400 euro mindre upptagen.

Mer om Jeep Renegade, Jeep Renegade