Dacia Sandero SCE 75-rapport: En cylinder mindre, men skär priset förblir

Fyra år har Sandero och Logan MCV i sin nuvarande generationen av modeller på marknaden. Dacia överväger nu diskret hand till hans limousine serie - och ger dem en ny bas motor. Fahrbericht Sandero SCE 75

12/06/2016 Peter Wolkenstein 2 Kommentarer

Oavsett vilken modell det är, går Dacia kostar en del pengar, men ingen är så låg som Sandero. Han börjar enligt den officiella prislistan vid 6.890 euro och kostar mindre än några andra nya bilar i Tyskland. Det ändrar inte ens av den nuvarande ansiktslyftning fortfarande grundpris orörd, men till skillnad från alla andra Sandero versioner är instegsversionen nu väntar på en ny motor.

I stället för den tidigare fyrcylindrig motor med 1,2 liters deplacement infekterad nu en stor en-liters tre-cylindrig motor under huven. Det är varken samma storlek suga från Twingo SCE 70 eller en icke-överladdad version av de populära, 1.100 euro dyrare 90-hästkrafter Turbobenziners med endast 0,9 liter. Men en helt ny enhet, som firar sin debut i Renault Group på Dacia Sandero och Logan in. Den fyra ventiler direktinsprutning motor levererar 73 hästkrafter så mycket som den tidigare fyrcylindriga, och studerar ett maximum av 97 Nm vid 3500 / min till vevaxeln. Dess föregångare, var det med 102 Nm bara lite mer, men uppstår endast vid 4250 / min.

Dacia Sandero SCE 70 Foto: DaciaDacia har utrustat Sandero med en ny instegsmotor.

Dacia Sandero kördata oförändrade

som bör men inte påverkar siffrorna för den maximala hastigheten (162 km / t) och acceleration från 0 till 100 km / t (14,5 sekunder) på den Sandero exakt vilken av den fyrcylindriga föregångare till prestanda. Om tre-cylindriga att uppnå båda, men han måste anstränga kraftfull. Hans udda antal cylindrar, men han döljer inte när den inte utnyttjas fullt ut. De karakteristiska mullrande trummor är alltid hörbar för känsliga öron, irriterande det är sällsynt. Visst kommer dammsugaren vridas, men det han är motiverad och glad till den punkt, i en urban miljö han känner tillräckligt snabbt för att. För omkörning på landsvägar, reserverna är naturligtvis knappa, och lutningar, föraren måste ofta söka inte mycket exakt krets och söka botten av fem kurser. men som sällan bråttom att klara sig bra med den nödvändiga kraften, gör grundläggande Sandero roll och innehåll på motorvägen vid 130 km / t, där tre-cylindriga vid 4000 / min är inte indragen akustiskt för mycket i förgrunden ,

Huruvida Sandero med den nya basen motorn är faktiskt mer ekonomiskt, måste ett senare test visar. Jämfört med den fyrcylindriga föregångare av den fullständigt tillverkade av lättmetall trecylindrig med variabel ventilstyrning är 20 kg lättare och har en behovsstyrd oljepump. Dessutom kolvaxlar och kammar var tack vare specialbeläggning också friktion optimeras såsom transmissionskedjan. Sålunda bör den Sandero SCE 75 konsumera i NEDC cykel vid 5,2 liter per 100 km 0,6 liter mindre än den tidigare 1,2 16V 75. Emellertid är tre-cylinderdammsugare den enda motorn i Sandero erbjudande som inte börjar med stopp-systemet är monterat.

Dacia Sandero SCE 70 Foto: DaciaDer fyra ventiler direktinsprutning motor levererar 73 hästkrafter så mycket som den tidigare fyrcylindriga, och studerar ett maximum av 97 Nm vid 3500 / min till vevaxeln.

Även små visuella ändringar

Den nya motorn kan fås för alla Sandero Stepway utrustning linjer i tillägg till off-road blick, bara för den kombinerade Logan MCV. Resterande i samband med ansiktslyftning förändringar påverkar alla Sandero- och Logan varianter. Dessa inkluderar reviderade strålkastare, en ny grill (i Stepway i Duster look) och modifierade stötfångare fram och bak, en ny bakre lampor grafik, en hill-start bistå och ladda batteriet vid inbromsning och utrullning att avlasta motorn. Att med ny ratt placerad centralt med horn, bytt klädsel och matt krom kanter prettified interiör väntar med ytterligare fack och ett justerbart armstöd på förarsätet. Nya funktioner inkluderar en backkamera som tillval samt makt fönsterknappar i dörrarna i stället för strömmen i mittkonsolen.

Dacia Sandero SCE 70 Foto: Dacia&# 34; Hans udda antal cylindrar, men han döljer inte när den inte utnyttjas fullt ut. De karakteristiska mullrande trummor är alltid hörbar för känsliga öron, irriterande det är sällsynt.&# 34; sedan redaktör Peter Wolkenstein den nya Dacia Sandero SCE 70 med tre-cylindrig motor.

Inga förändringar som Dacia tidigare i säkerhetsutrustning. Här fortsätter varumärket att vara begränsad till ett minimum, även huvudkrockkuddar eller kollisionsvarning med automatisk nödbromsassistans, kan kunder fortsätter att köpa eller en tilläggsavgift. Enligt Dacia de inte missar sådana system. Den extremt gynnsamma prisnivån är mycket viktigare för dem, och det återstår inte bara på ingångsnivå i stort sett oförändrad. Endast Stepway kostar nu 300 euro mer - men här hittills extra kostnad, CD-radio med Bluetooth handsfree-räkningar är nu standard.

Mer om Dacia Sandero