Renault Captur Facelift (2017) Driving rapport: vad som är nytt på den lilla SUV från Frankrike

En ansiktslyftning kommer att göra Renault Captur värdefulla. På vår första resa, tittar vi på vilka förändringar och prova lilla SUV från utförligt.

15/05/2017 Andreas Of 1 Kommentar

Marknaden för B-segmentet SUV är dubbelt så stor som den var för fem år sedan, när Mini Countryman och Nissan Juke lyfte term liten bil till en ny nivå. Renault Captur passar rakt in i hans nisch som en förnuftig, prisvärd och mass kompatibla alternativ. I Tyskland, satte han de senaste tre åren på topp i segmentet.

Stark konkurrens i den lilla SUV

Att något är att plocka upp, och konkurrensen har märkt Peugeot 2008, Opel Cross X och Audi Q2 storm med goda argument på marknaden, med Karoq presenterade Skoda annan konkurrent från anledning hörnet. Konkurrensen från alla håll träffade Renault förbättrad kvalitet interiör, nya färger utanför och den nya toppmodellen Initial Paris. Särskilt avsedda att försöka ta itu med Nappa lädersäten och Bose ljudsystem och lyx förföra minst fem procent av köparna. Hittills, är redan 80 procent av Captur minst Intens utrustningen linjen minst 4.000 euro dyrare än basen. En annan nyhet är att det nu är Captur med Totwinkelwarner: Närmar ett fordon i nästa körfält, varnar en orange ljus i ytterbackspegeln innan du byter körfält.

Renault Captur facelift Fahrbericht Foto: Renault Renault har förbättrat kvaliteten Captur interiör.

Kvalitet förbättrad interiör

Den upplevda kvaliteten hade utskällning här Renault har förändrats mest: Ratten är ny, skärmen bättre integrerade i mittkonsolen. Beroende på utrustnings synliga sömmar värden till det inre, rör ratten hans trivsamt. Omgjorda rack och lådor är utformade för att förbättra Qualitätsaeindruck och förmåner. Handskboxen, till exempel, för att ge 11,5 liter. Att det sträcker sig som Schubladde är bekvämt för solo resenärer, men retar få del knäet passagerare.

Motorer från 90 till 118 hk

Det hade också varit på platser kritik; som nu erbjuda mer sidostöd. På chassi och motor Renault inte har ändrats. Bas bensin och biodiesel ge varje 90 HP. De nästa starkare varianter är vid 110 och 118 hk, skillnaden ligger i det vridmoment: 200 Nm levererar bensinmotor, diesel 260. Båda finns tillgängliga varje som en manuell omkopplare eller dubbelkoppling växellåda.

Renault Captur facelift Fahrbericht Foto: RenaultDas fjädring verkar lite disharmoniskt.

Bensinmotorn går tyst och odlas, har han också tillräckligt med ström för den lilla SUV. Även diesel kan övertyga att han spikade bara diskret knappast vibrerar och starka får gå efter att övervinna en liten turbo fördröjning. Men andan honom gå ut tidigt och våra utsläpp mätningar i verklig trafik den tidigare modellen kom med mycket höga avgasutsläpp på.

OHARMONISK suspension

Chassit i sig kan inte lyssna på dåliga serier av hans arbete. Gropar och gupp, men passagerarna får mer med än nödvändigt: gropar av mullrar av Clio SUV ganska olyckligt, fjädrar långt ut på gupp och gungar stark när det gäller snabb hörna.

Priserna stiger endast obetydligt förblir ingångsnivå under 16.000 euro. Den 120-hästkrafter bensinmotor kommer att kosta minst 19,090 euro, den 110-hästkrafter diesel 22,990. Den högre kvalitet utrustning linje bereingt Intens är diesel därför 1.900 euro dyrare än bensinmotorer. Till köpmännen på Captur kommer med facelift den 24 juni 2017:e

slutsats

Att konkurrensen är så mycket skarpare, är Captur ansiktslyftning förvånansvärt enkel: nya färger, en förbättrad interiör och en blind fläck Warner är det mest anmärkningsvärda åtgärden. Här skulle suspensionen har också tjänat en revision. För detta priserna är rättvis.

Mer om Renault Captur