Nissan Qashqai (2017) ansiktslyftning i testet: första drivande intryck av Nissans nya kompakta SUV

Nissan Qashqai är den viktigaste häst i stallet för japanerna. Enligt ordentligt du gick till ansiktslyftning av den kompakta SUV. Vi var med modell 2017 till den första provkörningen.

2017/06/23 Torsten Seibt en kommentar Powered by

Om en produkt visar sig vara en storsäljare, trots en något bisarr namn, kan det inte vara så illa. Sexton vittnar om Nissan, i alla fall, eftersom Qashqai har rensat goda kunskaper i det senaste decenniet. 2,3 miljoner sålda exemplar är klart världen, i Europa är den mest sålda Nissan i allmänhet. För regelbunden ansiktslyftning infördes 2014 den andra generationen därför lämnat in utförligt om bästsäljare för att hålla intresset vid liv. Konkurrensen inom segmentet är inte bara mindre.

Tilläggskostnad med full LED-ljus

Först de optiska ansiktslyftning Fakta: galler, huva, strålkastare och främre stötfångare är nya och pekade därmed bakljusen har också fått en ny design, allt-LED-strålkastare finns som tillval eller utrustningspaket.

Nissan Qashqai 2017: slankare cockpit

Nissan Qashqai Facelift 2017 Fahrbericht Foto: Wolfgang Meier-Groeger viktigaste elementet i facelift cockpit är den nya, flatbottnade multifunktionsratten.

Sittbrunnen har nyligen tapetserade, främst sett på ratten. Den nya flatbottnad multifunktionsratten ser mycket mer modern och håller bra, knapparna är lättare att använda än sin föregångare. Något annat? Luftmunstycken och dörrhandtag har uppdaterats från Acenta finns ytterligare dekorativa sömmar över även Tekna också Schicker utrustad Tekna + version införs. De är särskilt stolta över Nissan på nya stolar med en längre sits och ergonomisk form, även om de är fortfarande lite för mjuk, men totalt sett bekväma och är tillgängliga från Tekna + med omsorgsvadderat läder.

Låter bättre isolerad

Den nya formen på ryggstödet med en bakre utbuktning i ramen ger också mer knäet rum i den andra raden. Saker som händer bakom: New ljudisolering i dörrar och hjulhus och tjockare glas i bakre sidorutor. Vad ljudnivån faktiskt minskar märkbart, är den nya Qashqai en lugnare alternativ. bidrar också till en ny underrede paneler med aerodynamisk prestanda, vilket minskar vindbrus från detta område.

Liten förändring med påtagliga praktiska fördelar: alla fyra sidofönster kan nu automatiskt med ett tryck på en knapp och ner, som också fungerar med fjärrkontrollen. Praktiskt för snabb luftning vid ombordstigning.

Nissan Qashqai och X-Trail?Nissan Qashqai (2017) ansiktslyftning i testet: första drivande intryck av Nissans nya kompakta SUV Nissan Qashqai (2017) ansiktslyftning i testet: första drivande intryck av Nissans nya kompakta SUV Nissan Qashqai (2017) ansiktslyftning i testet: första drivande intryck av Nissans nya kompakta SUV Nissan Qashqai (2017) ansiktslyftning i testet: första drivande intryck av Nissans nya kompakta SUVÄr det värt att klättra?

Del autonom körning från 2018

Multimedia systemet verkligen reviderats och moderniserats, medan däremot integrationen av smarta telefoner över Bluetooth-anslutningen också glömma - Android Auto och Apple carplay där tills vidare. Men för digital radio är DAB + framtiden serien standard. Men den utlovade i den statiska premiär på bilsalongen i Genève "propilot" system kan vänta tills 2018 för att vara. Så att Qashqai är kan köra halvautonoma framtid och kan automatiskt hålla jämna steg, distans och körfält i trafiken eller på långa motorvägssträckor.

Motorerna och deras drivkomponenter kvar på populära nivå, vilket är lite olyckligt. För om det inte finns någon framtid för automatisk starkare 163-hästkrafter bensinmotor och den kraftfulla 130 hk diesel med automatisk utan fyrhjulsdrift, orsakerna till detta ligger i mörker marknadsföring beslut.

Nissan Qashqai 2017: I provkörning med bensin

Nissan Qashqai Facelift 2017 Fahrbericht Foto: NissanDie justering av fjädring och styrning blev omfattande och är klart märkbar. Den nya Qashqai går bättre.

Den första provkörning med den reviderade modellen avslutade vi med gnisttändning. Den 1,6-liters bensinmotor har alltid varit en värdig och trevlig vardags följeslagare, nu är han bara en smula bit bli tystare, den nya isolerings godhet. Prestandaegenskaperna hos den fyrcylindriga turbo ger inte nödvändigtvis för hjärtslag, i det lägre varvtalsområdet saknar lite panache och topp ut varvning. Men han gör sitt jobb ordentligt och tillräckligt kraftfullt i vardagen. emellertid är tydligt uppfattas de anpassningar i suspension och styrning, som i stor utsträckning misslyckats. Stötdämparna och fjädrar har retuned reviderats fixturen, monterat en styvare stabilisator. Rullen och stampningsrörelserna har varit så kraftigt minskat även nya styr med förbättrad avsättning känns mer exakt. Utan pseudo idrotts hårdhet Qashqai är mycket känslig och exakt att genomföra för att energisk rida, hör tydligt röst till de bästa i den här klassen.

Priserna börjar på 20,490 euro

Marknaden framgång Qashqai och dess priser familjevänliga bidrar, som finns kvar i den nya modellen, trots uppjustering. Basversionen börjar 20,490 euro, försäljningen startar i augusti.

slutsats

Vanligtvis måste beställa kosmetika med anledning av en ansiktslyftning göra några stora ord, men den reviderade Qashqai har blivit tekniskt märkbart bättre. Avstämningen av chassit och styrningen är mycket välskött och kan också använda lite mer ström än hanterbar motorprogram innehar. Den goda ljudkomfort kommer till Qashqai är en trevlig allround utan iögonfallande svagheter.

Mer om Nissan Qashqai