Opel Insignia G. S. 2,0 D och Skoda Superb 2.0 TDI i testet: Vilket är bättre medelstora sedan?

Tidigare var du tvungen att berätta om det förflutna, när det kom, då Opel var i främre löpare medelklass. Överallt, eftersom den nya Insignia är där och skjuter in i spetsen. Oavsett om det är tillräckligt för nr 1, test av Opel Insignia Grand Sport 2.0 måste D och Skoda Superb 2.0 TDI klargöra.

23/08/2017 Sebastian Renz 10 kommentarer

Kanske det skulle vara värt allt besvär: dussintals post tills det kommer till ett datum, nio flygtimmar, den ändlösa posten förfarandet, enheten genom ödsliga förorter till företagets huvudkontor, Renaissance Center. Sedan har vi att spendera lite längre vänta i en av dessa alltid mörka mahognypaneler konferensrum. Men så småningom kom, Mary Barra, chef för General Motors. Och för något Belang Wi skämt - vi kan ställa en fråga henne, eftersom vi hade kommit till Detroit ( ".. Ja, tack Fantastisk utsikt du har här" "Hade du en bra flygning?"): "Fru ordförande, är du Insignia faktiskt drivna gånger innan du har sålt av Opel? "

Opel lite billigare

Opel Insignia Grand Sport 2.0 D Business Innovation, front Foto: Arturo RivasNicht bara visuellt, har den nya Insignia bantats.

Medan Opels medelklass ser tillbaka på en historia rik på sprickor och falska starter är Superb en kille med flaggskepp återupptas. I tre generationer arbetade han sig upp från blygsamma början till en stat limousine och allmänt ansedda insider tips. Ja, en motsägelse, men också i grunda överklagande och framgång Superb: att det ger kunderna känner sig bättre att ha det köpte mer rimliga och billigare än andra bilen. Om det är så låg inte längre: Utrustning Justerat är Insignia 2.0 D, den jämna, ger som en affärsinnovations head-up display navigationskomfortstolar och LED-matris ljus, nästan 3700 euro billigare än wohlausstaffierte Superb 2.0 TDI Style.

I båda fallen finns det ståtliga bilar, var och en med 9,1 m² golvyta. Superb använder dem mer effektivt, det sätter i en överdådig utrymme framför och en påkostad bak till - den standardsits utrymme i ryggen, ger han Opel med sex centimeter. Bakom det är tillräckligt i Skoda för ett bagageutrymme av 625 liters volym skam många stationsvagnar. Viker den tvådelade baksätets ryggstöd framför, förblir ett steg i denna laddnings prärie, men också utrymme för 1,760 liter.

Bland det stora Opel bakluckan emellertid endast passa 490-1450 liter, och efter vikning av tredelade baksätet tillbaka har landskapet laddnings steg, avfasningar och urtag som passerade i cirklar av geografi lärare höjd reliefer. På det låga monterade baksäte saknas snarare än på huvudet av benutrymme, och posten till den bakre är möjligt för mindre dörrar mindre stora än Skoda. Pilot och co Insignia integreras på utmärkta platser djupt in i bilen medan uppflugna i Superb nästan dolda på de breda fåtöljer som nu finns med kylning ventilation.

Mindre vikt gör det enkelt

Skoda Superb 2.0 TDI Style, Interior Foto: Arturo RivasDas inre av Skoda visar Även nykter, säker men med användarvänlighet.

Vad passar denna viss svalka som flyter genom det inre. Men det fungerar bättre än Insignia i denna funktionella väl tidiness med operationen. Eftersom de har samlat en ganska viktig röra som för närvarande inte kompenseras av stapeln för head-up display, kapslade meny från färddatorn och infotainment och skakiga nålar av digitala instrument.

Men det kan ställas in - och med stor glädje. Att med chassit Rösta ja de har det på Opel, bara krossade moppelige vikt talang. Inte Insignia II. Bygger på GM till E2-plattformen väger 25 kilo mindre än Skoda. Det gör det också tvåliters diesel lättare. Han sätter modigt och homogen materia är flerkärnig i ljudet, men inte mindre energisk i temperament än 20 PS TDI starkare i Skoda.

Med den gamla, tunga Insignia transmission sattes lång tid att driva konsumtionen i NEDC cykeln. Detta behöver inte det nu. de sex matchande stegad övergångar över knobby växelspaken kan anordnas exakt. Med massiva 400 Nm limo drar förbi målet takten på motorvägen beslutsamt framåt, tiden, vinden fläktade sakta över kroppen och chassit med Adaptivdämpfern (980 euro) überflauscht bittra kors leder. Under Insignia långa oregelbundenheter i den mjuka tour läget reflekteras han skärper i normalkurvan, men behåller tillräckligt komfort skrynkliga vägar även i hårdare sportprogram.

Opel Insignia Grand Sport 2.0Opel Insignia G. S. 2,0 D och Skoda Superb 2.0 TDI i testet: Vilket är bättre medelstora sedan? Opel Insignia G. S. 2,0 D och Skoda Superb 2.0 TDI i testet: Vilket är bättre medelstora sedan? Opel Insignia G. S. 2,0 D och Skoda Superb 2.0 TDI i testet: Vilket är bättre medelstora sedan? Opel Insignia G. S. 2,0 D och Skoda Superb 2.0 TDI i testet: Vilket är bättre medelstora sedan?Testa sedan med all-wheel

Så på som denna: Slukade de drar sig i snäva kurvor längs berget eller span i breda svep försiktigt hill. Som med all-wheel drive turbo bensin i enskilda tester, den utvecklade här en liten romans mellan Opel och vägen. Det är på denna fint balanserad styrning: Hon talar exakt, giftfri till, rapporterar tydlig, inte påträngande tillbaka. Bilen kör som smidig slät, mycket säkra och ändå så underhållande. Det var länge sedan att villkoren medelstora Opel och nöje att uppfyllas i ett block utan negation mellan.

Ganska så underhållande är det inte i Superb. Den höga sittpositionen lyfter dig ur kurvan striden. Så du styra sublima, medan vagnen utför riktningsändringar noga med inte så exakt och mindre rückmeldung intensiv men försiktigt stößigen styrning. Han ger också själv sent mild understyrning fortfarande mycket säkert ut. Emellertid fördröjd han betydligt svagare än Opel behöver av hastighet 130 med ett kallt system fem meter längre bromssträcka.

övertygad komforten i Opel Insignia

Opel Insignia Grand Sport 2.0 D Business Innovation, Skoda Superb 2.0 TDI Style, Rear Foto: Arturo RivasTrotz Adaptivdämpfer inte våren Superb riktigt lika bra som Insignia.

Även hemma i Skoda inte riktigt når samma nivå som Opel - trots Adaptivdämpfern för 940 euro. Den fantastiska fjädrar flitigt, men snubblar över tvär leder och vacklar till Comfort läget mer genom kurvor. Den normala program minskar Förutom kroppsrörelser och svaret, och "Sport" tar bolzig athletic.

Här, va ger skynda tillval sexväxlad DSG i otakt. Även om det visar exakt på motorvägen, smidig och snabb, det trassligt med raska utflykter, sorterar passagerna och om igen att hektiska och med stamning. Å andra sidan, imponerar enheten med förbättrad prestanda och större effektivitet (6,7 l / 100 km till 7,4 Insignia). Detta säkerställer Superb men den smala segern, men så smal att det var så länge bara med rivaler från VW Group. Opel rankas nu praktiskt taget på samma nivå.

Tillbaka till frågan till Mary Barra. Om de inte driva Insignia framför Opel försäljning, har hon lite uppfattning om potentialen i varumärket. När hon körde honom, men inte inser hur nära Opel är med honom vid rodret, har hon lite uppfattning om bilar.

slutsats

1. Skoda Superb 2,0 poäng TDI436

Ort och seger: Med enorma utrymmesbehov, låg bränsleförbrukning och omfattande infotainment dyra Skoda Superb 2.0 TDI blir knappa utrymmet 1. Låg i detta test: bromsarna.

2. Opel Insignia Grand Sport 2,0 poäng D433

Får sin akt: Med stor hantering och åkkomfort, kvicka bromsar och riklig bekvämligheter närmare Opel Insignia Grand beset Sport 2.0 D Skoda. En andra plats som en seger.

Mer om Opel Insignia, Skoda Superb