Audi A5 Sportback 2.0 TDI vs. BMW 420d Gran Coupé: fyra dörrar touring coupé med en dieselmotor i testet

Istället representant charm Kombinerade bröder andas Audi A5 Sportback 2.0 TDI och BMW 420d Gran Coupe doften av den stora vida världen. Hur gör touring coupé takten i jämförelsetest.

2017/08/24 Heinrich Lingner 14 Kommentarer

Goda idéer är kända för att ha någon utgångsdatum, bör du veta att det inte bara sedan uppfinningen av överföringen av Filippo Brunelleschi i renässansens Florens av 15-talet. Detta gäller även kombi sedan, uppfanns av familjevänliga franska på 60-talet och sedan fallit i vanrykte på grund av kälkborgerliga misstanke.

Idag döljer sig som en fyrdörrars coupé, undan sedan ramlösa sidorutor och, så mycket som möjligt, dess stora bakluckan. Detta fungerar konstruktörerna så skickligt att Audi A5 Sportback och BMW 4-serie Gran Coupé kommer att behandlas av en hel del som den vackraste kroppen variant av respektive medelstor bil.

Bakdörrar finns gratis

Audi A5 2.0 TDI Interior Foto: Achim HartmannDer BMW är något dyrare än Audi, men också från fabriken lite mer utrustning ombord.

Det fina med dessa kupéer för tillverkarna i det här fallet, är verkligen att de kan sälja dyrare än den normala fyradörrars och kombi. Desto mer tillfredsställande när företaget, som i fallet med de två testbilen, gör denna möjlighet endast måttlig användning: Sportback och Gran Coupe är var bara ca 2500 euro dyrare än en jämförbar motordriven sedan A4 eller 320d. På kanten bör nämnas att det finns en prisskillnad mellan två och fyra-dörrars Coupe varianter varken BMW eller Audi. De senare är alltså åtminstone effekten fynd som det är att bakdörrarna utan extra kostnad.

Vilket naturligtvis förändras lite eftersom de är dyrare Mittelklässler. I pre-utplacerade här Sportutrustning av A5 Sportback kommer att kosta 190 PS TDI och S-tronic dubbel kopplare, minst 44,850 euro, BMW 420d Gran Coupe, också med 190 hk och automatisk växellåda som Lyx Linje 49,950 euro.

Tio procent dyrare BMW, då är det ingen liten sak i denna klass, men det har åtminstone för en del ombord, som kostar Sportback A5 Extra - den mycket vackra cognac färgad skinnklädsel inklusive platser om. Till 4 alltid kommer med standard LED-ljus, som kostar minst 1190 euro A5 laddning.

Praktiskt, men det är oavgjort för enheten, tvåliters diesel med samma effekt och samma maximala vridmoment, var och en ansluten till en automatiskt växling av växellådan. Inte konstigt att utförandet av tour kupéer är nästan identiska, de uppmätta skillnaderna är nästan toleransmätning.

Pigg Audi kan lösa

Något livlig handlingar Audi, vilket sannolikt beror på att S tronic laddar hastigheten steg snabbare än den helautomatiska överföring av BMW. Endast i den övre hastighetsområdet, kan den A5 sedimentera märkbart, dissocierar 420d av två sekunder vid acceleration från stillastående.

Audi A5 2,0 TDI motor Foto: Achim HartmannBei motorn lämnar tvåliters diesel inget övrigt att önska i båda fordonen.

Objektivt båda fordonen är helt motoriserade med två-liters dieselmotorer önskan om mer makt kommer aldrig, och med mer än 230 km / t toppfart räknar med motorvägar till forsen. därför mer filosofiska svar på frågan faller ut om du absolut måste köra en sådan vacker coupe med en fyrcylindrig diesel för. Man måste naturligtvis inte, men kombinationen av rikare kraft, topprestanda, vardagliga praktiska och mycket låg bränsleförbrukning och bevara resurser, det finns för närvarande inte på något annat personbils Engine.

Sparsam diesel enhet med civiliserade brus

Testet visade att både innehåll med knappt sju liter per 100 kilometer. Med lite behutsamerem Gasfuss fokus snabbt fem före kommatecknet och maklig takt reser tank som tillräckligt många gånger 1000 kilometer. I vilket fall som helst, när Audi har extra kostnad levereras 54-liters bränsletank ombord. en ynka 40 liter fat är faktiskt installeras som standard. Dessutom återfinns i prislistan (55 euro) möjligheten att installera en 24-liters urea tank. Så att AdBlue påfyllning mellan tjänster bör nästan säkert elimineras.

Inte bara för att Audi har en harmonisk enhet den nedersta raden. Dess diesel driver också totalt smidig och raffinerad, ovanpå som erbjuder gesittetere buller. BMW dieslar är lite grov en uttalad tendens att kallstart spikning han också.

Den finare intryck gör A5 Sportback som i utvärderingen av åkkomfort. Båda levereras med valfri Adaptivdämpfern vad var runt 1000 euro kommer att kosta extra kostnad, men något ger mer på Audi. Fjädrarna försiktigt till cirka retts även stora gupp smidigare och verkar rikare ligga totalt på vägen. Ett intryck förresten, inte ändras väsentligt även när utnyttja potentialen nyttolast. Förresten, båda erbjuder tillräckligt lastutrymme för den stora resan. Med 480 liter vanlig bålen och 1.300 liter maximal lastvolym de visar nästan kombinatorisk som drag, eftersom nyttolasten för varje knappt 500 kg.

BMW tillåter en hög nyttolast

BMW 420d front Foto: Achim hård Mannin driver dynamiken i BMW har förlorat sin kant. Han har näsan endast mycket svagt framåt.

Helt som härskare av 420 hög nyttolast inte klara, kör han en total polte engined, även snål med mindre fjädring buller. På tal om buller: Även om data som samlats in tyder nästan slips, är BMW bullret intensiva bil. Speciellt vid höga hastigheter visslande av slipströmmen till de ramlösa fönster är eftertryckligt. Allt inte dramatisk, men med hörbar skillnad för Audi.

Kommer timme BMW kördynamik? Bakhjulet framhjulsdrift, tills nyligen saken var klar. Men eftersom de nuvarande generationer av A4 / A5 och 3p / 4p finns på marknaden, är detta inte längre så klart. Konkurrenterna har konvergerat, Audi var märkbart mer flexibelt genom den nya plattformen med motorn bakom framaxeln, med BMW är dock hanteringen mindre akut. Således kombi coupe slutföra dynamiska övningar nästan i takt med små fördelar för 420d ingriper ESP mindre rigorösa och styrningen ger mer feedback och styrprecision.

Mycket långsammare A5 är inte han drar bara något fetlagd, men också fortfarande lång neutral och är svårt att få lugn. Han foder även här prick till prick, så att det är i slutet strax före 420D. För som halvkombi sedan var också framhjulsdrift verkar vara en mycket bra idé.

slutsats

1. Audi A5 Sportback 2,0 TDI Sport461 poäng

A5 Sportback är billigare, har en mjukare enhet och bättre kvalitet. Skillnaderna är små, men det är tillräckligt för en liten ledning.

2. BMW 420d Gran Coupe Luxury Line452 punkter

I många discipliner bara en touch bakom Audi, inte skapar BMW här. Icke desto mindre, den 420d imponerar med exakt styrning och fjädring kurvenfreudigem.

Mer om Audi A5 (2: a generationen), Audi A5, Audi A5 (typ AU484) BMW 4 Series, BMW 4 Serie