Hyundai Genesis 3,8 V6 GDI i testet: Lyx exotiska bil i den övre medelklassen

Med Genesis Sportsedan, är Hyundai tillbaka i den övre medelklassen. Åtminstone lite. När allt kommer omkring installation och konstruktion är speciella. Och trots lyx utrustning undvika korean termen "premium" som pesten. Varför? Detta rensar driv rapport auto-motor-und-sport.de.

2014/08/23 Jochen Knecht

Varför, till den söta wing emblem på XXL svalare du måste verkligen vänja som européer. Djärvt på Aston Martin kopieras? Förmodligen inte. För åtminstone internationellt skiftande driv Genesis generationer med vingar smycken genom området. Detta kan en fallen, men inte nödvändigtvis. förblir slående: Denna Hyundai vill inte dölja. Inklusive. Eftersom erbjudandet är imponerande. 65.000 euro kräver korean för sportsedan som det formellt sortering i den förlängda övre medelklassen. En hel del pengar. Och ändå inte igen. Efter alla föremål för tilläggskonstnad Extra existerar inte. Allhjulsdrift, åtta-växlad automatisk, V6 bensinmotor, läder interiör, taklucka, radar-avstånd farthållare, nödbroms bistå, surroundljud, luftkonditionering fram- och baksäte, elektrisk spjäll. Genesis är ett allomfattande paket. välj, beställa, betala för önskad färg. Klar. Allt inuti, allt, allt bra?

Hyundai Genesis med komplett utrustning

Nästan. Försvagar stora Hyundai inte göra det är nu. Exempel posten. Det räcker att luta dörrarna försiktigt. Resten berörda en elektrisk motor. Det är tävlingen endast i den övre klassen. Innan denna typ Jämför även de material som används i cockpit får inte vara rädd. Läder, Alcantara, äkta trä. Det har varit extremt hög. Small Patzer är som söker specifikt för det. Till klädkrokar i baksätet, till exempel. Med tanke på. För detta finns det fulla lyx och underhållningsprogram. De mer än övertygande läder platser är, naturligtvis, elektriskt inställbar, uppvärmd och ventilerade. Fram och tillbaka. du vet allt. Men inte nödvändigtvis från den övre medelklassen. Multimediasystem-, navigation och system ombord sammanfattas i den centrala displayen ovanför mittkonsolen. Systemet drivs eventuellt via en central roterande tryck bula, pekskärm eller traditionella knappar på mittkonsolen. Bortsett från den centrala kontrollelementet för MMI nästan 1: 1 finns i de flesta Audi, en ergonomiskt mycket framgångsrikt helhetskoncept. En andra stor färgskärm mellan varvräknare och hastighetsmätare kompletterar statscockpitstruktur.

Suspension är sportigare takt ingen match

Hit sluttningarna. Känns lite som en business-class flygning. Är dörrarna till miljön tar en paus. Endast 3,8-liters sexcylindriga gör enstaka diskret uppmärksamhet. Det är ingen stor överraskning, trots allt, leder V6 fortfarande ett andra liv som hjärtat i olika dynamiska Genesis Coupe - men med 347 hk. I Sportsedan 315 hk måste göra. I grund och botten, inga problem. Om man är nöjd med en avslappnad äta km på motorvägen. Bort från bredare asfalt band av stora koreaner visar svagheter. Även chassit har anpassats till europeiska krav, på slingrande landsvägar det blir snabbt uppenbart att Genesis är faktiskt på amerikanska motorvägar hemma. Radical untersteuernd belastningen av tortyr genom hörnen. Sedan dess allhjulsdrift hjälper inte mer. Vad finns kvar av kördynamik, fast i åtta-växlad automatlåda. Kort sagt, är Athletic i sportsedan bara på knappen för inställningen kördynamik.

Bad? Inte en chans. Men anledningen till att begreppet premie inte tar på Hyundai i munnen. Trots de extremt lyxig inredning. Premium eftersom korean är säker på att detta inkluderar inte bara en bra utrustning, en topp bearbetning och massor av high-tech, men också bara över genomsnittet ride. För att inte tala om en motsvarande mängd motorer och utrustning helt. Eftersom Genesis med någon av sina europeiska konkurrenter kan matcha. Enligt hindras försäljningsförväntningar faller ut. Låg tresiffriga försäljningssiffror Förhoppningen är att under det första året av försäljningen. Det kan fungera.

slutsats

Mod att exotiska! Genesis sportsedan är allt annat än atletisk. Men underbart mässområde och en välkommen förändring i standarden segment av den övre medelklassen. Vem kan göra utan diesel, dynamik och varumärke, är ett oslagbart erbjudande i Genesis.

Mer om Hyundai Genesis