Volvo XC60 (2017) i testet: Denna SUV är mycket nära storebror

XC60 är Volvos viktigaste modell inte bara på den tyska marknaden. Worldwide sålde svenskt varumärke nästan en miljon exemplar under 2008. Nu helt nya XC60 kommer på SPA-plattformen. Vad kan den nya SUV?

2017/05/18 Heinrich Lingner en kommentar Powered by

Vi har sammanfattat våra intryck från den första provkörningen i 10 poäng.

1. Den nya är en kraftfull bil, bara några millimeter smalare än XC90 det visuellt lika närvarande som sin storebror

2. Den långa frontkåpan samt den korta överhäng framför framaxeln skapa nya proportioner, välgjorda Volvo!

3. Sätena delar också XC60 med storebror. Det finns förmodligen några stadsjeepar i denna klass, i vilken det sitter bättre.

4. Operationen följer samma filosofi som den andra Volvo SPA: en stor pekskärm är ansvarig för de flesta av den. Detta kan vara, men du inte.

5. Utrymmet är mycket frodig, eftersom de flesta klass konkurrenter inte kommer sprang, subjektivt fungera som BMW X3 och Mercedes GLC inne betydligt smalare.

Volvo XC60 världspremiär Geneva Motor Show 2017Chic kompakt SUV på svenska stil 1:19 min.

6. För att komma igång, det finns ingen inträdes motorer, den billigaste XC60 kostar för närvarande bara 48.050 euro, men D4 kommer redan med fyrhjulsdrift och automatisk,

7. körupplevelsen påminner starkt om den större XC90, medan XC60 cirka 100 kg lättare, han är ännu inte ett lättfotade kurva jonglör.

8. Styrningen är lätt och något rückmeldungsarm, men som passar karaktären av bilen.

9. City Safety är standard på XC60, verkar det mycket uppmärksam, tillsammans med Pilot Assist för halvautonoma körning systemet ger omfattande aktiv säkerhet, det är bara Volvo.

10. Spara Du kan som ett tips till slutsatsen att standarden i Inscription utrustning 20-tumsmodell. De förvärra komfort och inte riktigt passar helhetsintrycket av den mycket välskötta medelklass Volvo.

slutsats

Volvo XC60 kommer att bli en framgång som sin föregångare, ingen tvekan. Han har en enorm gott om utrymme, en stor säkerhetsutrustning och en bekväm fjädring. Vad han saknar? Lite självtillit i design, särskilt från framsidan, han kan knappast skiljas från den större XC90 vid första anblicken.

Från sommaren är han nu.

Mer om Volvo XC60