Seat Exeo ST i testet: Hur Audi A4 Avant utlöpare köra?

Tekniken av den tidigare Audi A4 Avant firar en lyckad comeback i koncernen Brother Seat Exeo ST. Auto Motor und Sport gjorde en provkörning.

09.02.2010 Ralph Alex Powered by

Svårt att säga om det fanns bara gjort en dygd av nödvändigheten eller det hela var fint tänkt från början - en bra idé det var definitivt att packa produktionen av uppsättningen i slutet av 2007 Audi A4 generation unceremoniously till 1.200 lastbilar och de carting inom åtta veckor från den bayerska staden Ingolstadt till den spanska Martorell. På att det nu för första gången får det varumärke som tidigare nachbaute Fiat-modeller en Audi som utgångspunkt.

Seat Exeo ST i testet: Hur Audi A4 Avant utlöpare köra?Seat Exeo ST 01:19 min.

Seat Exeo ST som ett prisvärt alternativ till A4 och Passat

Ingen fråga: Det blir Seat Exeo ST, som nu föreskrivs en medelklass kombination som ambitiös förarsätet stiga inom varumärket och inte behöva gå av. Hela - trots ändringar till cirka en tredjedel av de delar - för 2500 euro under det priset, Audi A4 frågade en gång för detta, och cirka 1300 euro mindre än VW debiteras för en Passat Variant. Med andra ord: Det var aldrig en plats glatt gjorde sin ägare på ett sådant billigt sätt när han kastade förardörren stängd. Denna suveräna "pop" inte Seat köpare tills dess.

Seat Exeo ST: En deja vu

För att dra nytta av den ledighet, är det dock viktigt att övervinna en tröskel för irritation: Du står framför Seat Exeo ST och har en känsla av déjà vu. På något sätt vet vi bilen, speciellt när de ses från sidan. Men den nya främre och bakre delen av förvåning som en spontan näsoperation på maken vars luktorganet återfanns faktiskt lyckats. Inuti fortsätter intryck: Den multifunktionsratt med den trevliga lilla hjulet för radio volymkontroll, till exempel, är en sympatisk gammal bekant. Och mittkonsolen med navigationsskärmen och stora knappar för driften av alla funktioner: allt mest behagliga jämfört med föregående A4 bekant, men här endast en gång så ovanligt som Audi switchar och spakar i en Lamborghini Gallardo.

Anläggningarna Seat Exeo ST kunde vara bättre

Denna första fas av förvåning kommer att passera snabbt. Fas två är under mottot "Ganska nära här," The avvecklas A4 nämligen var allt annat än ett under av ekonomin i rymden. Till skillnad från de nuvarande Audi modell klämmer och tweaks det i Seat Exeo lite. Framåt kunde vara mer utrymme för axlar och armar för att vara höger knä bör sidled inte nödvändigtvis komma till mittkonsolen, och bak är i VW Golf mindre utrymme för de andra passagerarna. Även stammen är 442 liter (när de inte viks bakre ryggstöd) "vi tar tid på mediemarknaden och leta efter en ny kyl-frys upphör" ingen av sorten.

Två-liters bensinmotor i Seat Exeo ST

Men körning är redan roligare utan alltför grov bagage. Den exakta styrningen med bra feedback animerade lika mycket en dedikerad tur som i första klass tvåliters bensin än VW Golf GTI kör du kan känna sitt förflutna snabbt: Han är redan vid låga varvtal omedelbart tryck vänder ingen av dess höga och låter bra att göra det , Vad låter inte bra, är sex-växlad växellåda, särskilt vid låga temperaturer. Då är det kraschar ibland, medan det annars bara bytte brosk. För detta är upphängnings allt annat än trä. Sätes ingenjörer har ställt lite bekvämare än tidigare kollegor i Ingolstadt. Därför är det en trevlig sak att gå med Seat Exeo ST för långa resor för att vara glad över vilja motorn, arbets vilja fjädrar och dämpare till god ergonomi i Hispano-Bayern.

Okej, korta tvärgående fogar fortfarande inte gillar framaxeln. Och ryck i styrning, om du är stark gastät hörn, som påminner om nostalgiska samma tider som de opraktiska handtag. Men vad är mot patetiska synen av en Exeo köpare som kastar förardörren till slottet för att höra den frodiga "pop".


Poll Kan Seat Exeo fotfäste på den tyska marknaden? Visst, tack vare Audi TechnikNein har ingen ChanceEin vacker bil Resultat Visa mer om Seat Exeo