MAN 4×4 TGE i testet: Vad kan lastbilen med allhjulsdrift?

Med TGE, vågade lastbilstillverkaren MAN först in i djupet av van världen - med tekniken i VW Crafter. Första avfarten med all-wheel-toppmodell.

2017/05/16 Torsten Seibt en kommentar Powered by

Truck de kan på MAN, det är säkert. Den tidigare "Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg", nu en del av Volkswagen imperium, var ursprungligen en klassisk mekanisk verkstadsföretag, men redan byggt över ett sekel sedan den första lastbilar under varumärket MAN. i utkanten av München dagens lastbil uppdelning av koncernen tillverkar stor enhet för nästan alla behov - men än så länge bara från 7,5-tonsklassen. Den allt viktigare affärssegmentet of Transportation lämnades under en lång tid tävlingen.

Således är nu slutsats eftersom tack vare den grupp som tillhör VW München för första gången få tillgång till Crafter, som - först utvecklades internt av VW - också premiär. När MAN TGE är tekniskt identisk version av respektive VW Crafter, är fordonen produceras också tillsammans med Crafter i den nya kommersiella fordon fabrik i Polen Września. Den enda visuella skillnaden mellan Crafter och TGE är strålkastarna med tudelad och mer robust dras galler i stället för den intrikata bilen ser Crafter. Detsamma gäller för interiören: Endast emblemet i ratten och blinkande i början av lejon logotyp i informationsdisplayen skilja de två versionerna.

Mer än 60 utvecklings- och expansionsvarianter

På samma sätt är valet typiska segmentstorleken. Kombinerade, skåpbil, chassi och släpfordon, två hjulbaser, höjder av de tre van och tre olika ytter längder. Detsamma gäller för enhet och motorn, "Användbar EA288" -Vierzylinder med två liter kan lägga order på fyra effektnivåer 102-177 hk. Och som för Crafter är också TGE: de 102- och 122-hk motor bör endast på kort radie fördelning på noteringen. Den bästa kompromissen mellan ekonomi och prestanda 140 hästkrafter motor med 340 Nm levererar. Och vem har oftare bråttom eller behöver flytta tunga vikter, kan räkna till 410 Nm vridmoment vid Biturbo med 177 hk.

MAN TGE 4x4 130 kW van i testet Foto: Manda cockpit är inspirerad av bilen, är brant VW Group ratten.

Vi frågade även för provkörning i levereras från och med hösten version med fyrhjulsdrift. Som med den framhjulsdrivna modell av motorn är installerad i tvärriktningen även i fyra hjul-TGE, som förutom den annorlunda automatisk växellåda (4WD: Aisin, RWD: ZF) innebär också ett separat paket i nyttolasten, som är 4x4 i varianter till 4to. för att få den totala vikten. Den all-wheel själva systemet har föraren inget inflytande, när det tas över av VW 4Motion drivlina är en slip beroende aktiverad automatisk hjul med Haldex.

MAN TGE allhjulsdrift

Enligt bladen att torka, fast mark heller ingen skillnad för framhjulsdrift TGE ut, bara på knappen för den valfria bakaxeln i cockpit berättar om den intensifierade dragkraft kompetens. Emellertid är twin-turbo fyrcylindrig förväntas vara väl matas, i det mycket låga hastighetsområdet kan komma in inga utestående suveränitets ställningar. Men från cirka 1600 varv det kommer märkbart kraftfull. Den testade skåpbil hög / lång fast på motorvägen utan problem i hastighetszonerna utanför hastigheten på 160 km / t, vilket är ganska ett tillkännagivande i ansiktet av frontarea och vikt. Med en sådan snabb takt, är lite uppmärksamhet på ratten, bilen måttligt monterad kraftigt, efterfrågan på grund av den stora lådkonstruktion är en sidvind en stor segel.

MAN TGE 4x4 130 kW van i testet Foto: Manda glad att du är på IKEA: Rutan erbjuder upp till 18,4 kubikfot lastvolym.

MAN ger TGE standard med nödbromsning hjälp av, som kostar en extra kostnad i Crafter, en bra sak. Resten, lite extra kostnad, biträdande armada är anmärkningsvärt för en van - automatisk adaptiv farthållare, släpvagn assistent med parkeringsfunktion, automatisk helljus Lane Departure Warning, ... Listan är lång och ser mer ut som en modern bil än en van av traditionell design. Till hela, trimmas på bilen optik beslag landskap med typiska kontroller gruppmatcher innan du slår det välbekanta Consolidated multimedia system som har döpts i TGE "MAN Media Van".

För en van driver han prima

Skulle inte den höga sittpositionen och sedan ganska boxy fordonsdynamik med en bekväm styrrespons och rolig krängning i varv, kan man tänka sig på ett smidigt modern öppen vagn. För skåpbilar betingelser både tydliga från motorvägsfart vindbrus samt ömsesidigt godtagbar driftsljudet hos den fyrcylindriga i ramarna kvar.

MAN skiljer sig i försäljningsstruktur klassiska Van leverantörer som går med bilhandlare på kundens sökning. Sådant finns inte i MAN, här satsa på regionala distributörer i kontakt med kunder på plats samt särskilda serviceföretag för verkstaden uppgifter. Följaktligen är det inte riktigt lika lätt för konsumenterna att ange en TGE och "Jag tar" Om du vill ringa, eftersom det i första hand, naturligtvis, åkerikunder i fokus för TGE Fyra enhet. Men någon bör, om så bara av patriotiska anknytning till Lion varumärke, hellre köpa TGE istället Crafter, även enskilda kunder kommer att få hjälp, som en man talesman sade vid lanseringen. Prissatt det spelar ingen roll, MAN och VW Crafter TGE flyttar ausstattungsbereinigt på riktigt samma nivå.

Mer om VW