TechArt Porsche Cayenne Magnum: Magnum skyter med 680 hk mer enn 300 km / t

Nesten to og et halvt tonn egenvekt ikke hindre techart Magnum fra viser mange en sportsbil halen. Overraskelsen Oppskrift: tuner TECHART sender Cayenne Turbo S med 680 hk og en toppfart på over 300 km / t på start

01.12.2009 Christian Gebhardt Powered by

Måle prosedyre i Hockenheim alltid følger samme prinsipp: Bare fylle opp, deretter veie, deretter måle. Denne gangen skalaen flater ut ved 1,360 kg. Gitt stadig økende bilvekter faktisk en god verdi, men øyenbrynene av testeren fortsatt gå opp tvilende. Ikke rart motivet er tettet så langt bare fronten på målekortet. Noen sekunder senere, er hele bilen på skalaen. Endelig verdi: 2,486 kg. , Mitt navn Magnum, TechArt Magnum. Basert på Porsche Cayenne Turbo S, har tuner techart utviklet en eksklusiv SUV.

TECHART savnet Cayenne Turbo en effekt på 130 hk sprøyte

Den kroppsantrekk som vokste ved slående forklær og karmen 80 mm i bredde. I det nydannede hette gape to store luftventiler for bedre motorkjøling. I motsetning til serien V8 med 550 hestekrefter, throbs Magnum Hjerte nå med 680 hk. For å aktivere strøm boost, de TECHART utviklerne revidert åtte-sylindret motor helt. I tillegg til to større turboladere nye manifolder, sportskatalysatorer og en sportseksosanlegg skjerpe 4,8 liters motor for sterk.

Men rent i komfortable skinnseter og nøkkelen turn. De tidligere Breitbau Cayenne spurter i 4,4 sekunder til 100 TechArt lover to tideler mindre, men det er i scene av torden og kjøring under. Fra 4200 / min som skifter 700-900 Nm økning i dreiemoment til magnum heftig fremover. Turbo stemme hveser som etterbrenner av en fighter bomber. Den 100 km / t merket er historie, og trimmet Cayenne sikter tempo 200. 14.8 sekunder blinkende på instrumentet med hvilken den høye egenvekten faller definitivt i glemsel.

Sprinten til 200 km / t, den techart Magnum i samme liga med Audi RS6

Sprinten til 200 km / t, kan de to og et halvt tonns lastebil med lagkamerater som BMW M3 venstre er (15,7 sekunder) og i samme liga med Audi RS6 (14,6 sekunder). Den negative akselerasjonen er mindre overbevisende. Etter at den tiende nødbremsing ved 100 km / t, vil den stoppe Cayenne med den valgfrie Porsche Ceramic bremsesystemet i henhold til 38,1 meter. Ifølge TECHART også bremseklossene slites ut veldig raskt. En ny variant med andre belegg blir for tiden undersøkt.

Men SUV Renner er bare en langsgående Dynamicist? Med Tempo 63 logrer han 0,6 km / t langsommere gjennom den kjegle foret kjørefelt på 18 meter slalom enn produksjonsmodellen fra Stuttgart-Zuffenhausen. Selv uten PDCC roll kompensasjon av TECHART overbeviser med sin lille kropp roll, noe som oppnås ved en hardere fjæring. Ved en modifisert luftfjærmodulen (ekstra kostnad 1,915 euro), er TECHART ingeniørene senke kroppen på normalt nivå av 30 mm. På grunn av den hardere oppsett, men mister den trimmede SUV grep på forakselen og har en tendens til understyring mer enn fabrikken Cayenne. I slalom også styrer rundt den sentrale posisjon herdet i løpet av raske styring endringer.

Den TECHART Cayenne ber sin driver mye følelse i foten på gasspedalen

Med en rundetid på 1.15,7 minutter, er den Magnum ett sekund raskere enn standard Turbo S. Ligner på slalom understyring den techart på den lille banen i Hockenheim, spesielt i trange hjørner og under belastning merkbart. Så mye følelse i foten på gasspedalen og en ekstremt runde kjørestil er etterspurt. Likevel for alle sportsbil typisk butikk snakk om sidedynamikk: en SUV på banen ofte observert noe som en bjørn utenfor dyrehagen. Starter i hverdagen område av SUV. Takket være den høye sittestillingen, utsikt sjåføren hva som skjer både i bytrafikk og på motorveien veldig godt. Den brede hjul og dekk kombinasjon av de Magnum hjulsporene løper etter og har ved høye hastigheter bare en moderat retningsstabilitet. I sportsmodus, den harde fjæring oppsett irriterende og gir alle støt til passasjerer på. På lange turer, velger sjåføren derfor bedre komfort tasten.

Mer enn fjæringskomfort ødelegger indre av Magnum. Typisk for TECHART edle tuner revidert høy kvalitet uansett Porsche interiør igjen grundig. Enten presis dekorative sømmer, en modifisert midtkonsoll med oppbevaringsrom i baksetet eller ytterligere belagt med lær komponenter, forblir her åpent knapt en kunde. Følgelig har den enkelte interiør sin pris. I testen Magnum alene interiøret koster nesten 30.000 euro i tillegg.

Prisen på test bilen utgjør 267,232 euro

Hvem hinblättert allerede 30.000 euro for interiørdesign, er sikkert også gjerne igjen nesten 40 000 euro for forbedring fra. Dette er også 680 hk blir tilbudt det. En Magnum i naturen, tilgi på motorveien, må du se langt etter sine motstandere. Grådig, den svarte bilen tegnet med de brede luftinntakene på asfalten. Den heftige kraften forover kan vises troverdig spesifisert av TECHART toppfart på 308 km / t. En diskusjon av bensinforbruket for å sette i gang en Magnum fører med et gjennomsnittsforbruk på 25,4 liter per 100 kilometer bedre å ikke. Men den store tørst sannsynligvis sanne entusiaster glede av techart Magnum eller ødelegge hvordan astronomiske Testbilen pris på 267,232 euro.

Mer om Porsche Cayenne, TechArt Porsche Cayenne, TechArt Porsche Cayenne