Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S driver super lyxiga

Om Mercedes introducerar en ny S-klass, som alltid är något speciellt, även om det skulle vara bara en omfattande ansiktslyftning. Vissa 6500 delar ska vara ny på lyx Mercedes säger utvecklingschefen Ola Källenius vid lanseringen. Vi har tittat på mer i detalj några av de förändringar: 10 saker som vi märkt i den nya S-klass.

2017/07/19 Heinrich Lingner 5 kommentarer

1. En ansiktslyftning egentligen inte behöver S-klass. Sedan introduktionen 2013 har mer än 300.000 exemplar sålts över hela världen så att "S" är den i särklass mest sålda lyx sedan i världen. Sedan introduktionen av S-klassen över 45 år sedan, var det sätt över fyra miljoner bilar, också ett rekord, kommer konkurrensen troligen inte fram i framtiden. Och några fler siffror: Över hälften av alla S-klasser åka till Kina, och det finns 15 procent av förstagångsköpare, den stora Mercedes S är deras första bil alls.

2. Den nya S-klass, Mercedes som världens första bil som endast använder LED som ljuskälla för belysning. Runt 500 bör det vara om sådan finns, 84 av vilka kan tillskrivas de två strålkastarna när tillvalet flerstrålig ljus från ombord är 70 till de två bakljusen och resten belyser inre.

3. Energizing Comfort är en ny funktion som kallas. Det kopplar olika komfortfunktioner i fordonet och omger de åkande med en matchande till tid på dygnet och humör Wellness setup. Sex grundfunktioner är tillgängliga i var och en av Mercedes blandar rätt färgschema från LED-uppsättningen, en matchande musik från hårddisken, rätt temperatur och temperaturen hos de upphettade ytorna och den lämpliga massage. För endast 238 euro Energizing Komfort är i prislistan - den låga avgiften förutsätter dock att något dyrare extrafunktioner såsom omgivande ljus (440 euro) är (476 euro) eller Air Balance paketet också ingår. Och verkligen fluffigt, är det bara med multikonturstolar med massagefunktion, fram och bak (2,023 och 1,856 euro).

4. Nytt är också motorprogrammet. Nyfiken mer än något annat, den nya raka sexcylindriga. Motor designers Oliver Vollrath försöker få inte alltför entusiastisk när han förklarar den nya motorn i utfärdade Modell: 48-volts elsystem, rotationsmässigt fästa vid vevaxeln monterade elmotorn, elektriska hjälp enheter utan bälten, elektriska tillsatskompressorn och så vidare.

5. Oliver Vollrath har lovat för mycket: Stäng den stora Mercedes glider på, omärkligt den sexcylindriga hoppar det till; mjuk, smidig och mjuk. För detta är han noga på gas, elmotor och extra kompressor på järn Turbo bucklor i vridmomentkurvan: Även detta kan vara en lyx.

Mercedes S-klass FaceliftFahrbericht Mercedes S-Class (2017): S driver super lyxiga Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S driver super lyxiga Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S driver super lyxiga Fahrbericht Mercedes S-Class (2017): S driver super lyxigaNy plug-in hybrid i 560 e

6. Lyx är också bra platser, något bättre än luftkonditionerade multikonturstolar med massagefunktion finns i fyrhjuliga världen förmodligen inte. Skäm bort dig med väl härdat säten, mycket bra grepp och ulliga komfort som är helt enkelt lysande.

7. Vid en sådan välutrustad bil, det finns mycket att använda. Kanske trumma håller touchknappar på ratten nu också flytta in i S-klass. Det finns två bredskärmar, var och en med 12,3-tums skärm, S-klass i Cinemascope, så att säga. Huruvida allt detta utan kommer förenklar driften eller så kan du argumentera om. Denna Mercedes men vi vill ta tillbaka på rätt plats och använda infotainment med fjärrkontrollen.

8. komfort del av lyx. Återigen har S-Klass fyllas. Den Airmatic luftfjädring är standard ombord. Det garanterar jämn rullning och försiktigt jämna av fjädrar. Den fortfarande deltar i facelifted S-Class är lite bättre än tidigare. Det finns också som tillval magiska kroppskontroll och vägbana scan. System som proaktivt upptäcka ojämn mark och använda kropps roll vid kurvtagning riktad till komfortvinst. Dessutom ingen annan kan i denna klass.

Mercedes S-klass Facelift 2017 Shanghai sätet passandeDessa är de nya funktionerna 3:35 min.

Dessutom funktionaliteten hos Distronic var 9 Advanced (farthållare med distansradar Hon använder nu Navidaten att justera som hastigheten före kurvor. Detta fungerade perfekt i den första provkörningen på smala svarta skogsvägar, även om du ibland vill köra lite snabbare runt kurvan. skulle vara en mycket försiktig Distronic - fortfarande en fascinerande teknik, särskilt i kombination med den aktiva lane assist.

10. Området för hjälpsystem är modulärt. Standard omfattar. a. alltid Comand Online, den aktiva bromshjälp, den sidvind assistent och trafikskyltar. På begäran MIT Distronic paketet Steering Assist, Lane Assistant eller nämnda distansbaserad hastighetsreglering kan beställas för att göra det. Således S-Klass till höger självständigt körprestanda lyxiga sedanmodell.

slutsats

Mercedes S-klass är riktmärket i lyxklassen i årtionden, som kommer att vara annorlunda med facelifted versionen av W222 under de kommande åren, "S" är bara en stor, väl genomtänkt, modern och mycket lyxig bil.

Mer om Mercedes S-klass