Cadillac XT5 i testet (2016): Fynd lyx SUV, flytande som en Van

Temat SUV har för länge sedan blivit oumbärlig i Cadillac - mest sannolikt att vara ett känt namn här jätten Escalade. I USA, mycket populär, han visar upp på tyska vägar lite för besvärliga. Nu den amerikanska lyxvarumärke ger mindre XT5 till Tyskland och faktiskt som en konkurrent till BMW X5 och Mercedes GLE från 5 september.

2016/07/07 Marcus Peters Powered by

Eftersom Cadillac XT5 är ungefär lika stor som en BMW X5 eller Mercedes GLE, går det lokala standarder enligt suverän. På den tyska marknaden, kommer XT5 uteslutande med en 3,6-liters V6 dammsugare (314 hk och 368 Nm), inklusive all-wheel drive. Redan kunde vi delta i en dag med XT5 och kom över tio saker som står först efter en längre provkörning.

1. XT5 bär all-American gener i sitt chassi - och betydligt mer än lyx sedan CT6, som kommer samtidigt på den tyska marknaden. Från styrprecision av en BMW X5 SUV är Cadillac långt bort, erbjuder för lite känsla för chassit och konstruktion.

2. Standard adaptiv fjädring med två grundläggande egenskaper som ses i den så kallade tur läge för att klara av de upphängningskraven i staden såväl som på landsbygden, tara från stötar utan att vara hjälplös underdämpad. Även idrotts minskar rullande rörelser av strukturen, men är stötar för lite filtreras på.

3. För mycket entusiasm kan inte förväntas från 3,6-liters dammsugare, han slutligen lyfta cirka två ton vikt med maximalt 368 Nm vridmoment (konkurrenterna är så svårt för) måste anstränga sig för att höras vid högre hastigheter , Bekväm känsla av stor volym bensinmotor när cruising, viskar sedan trevlig. Det borde gå framåt sportig, Cadillac skulle föra en kompressormatad version.

Cadillac XT5 Foto: CadillacStatement: The Cadillac XT5 sker tryggt.

4. XT5 är baserad på en framhjulsdriven plattform, vilket också tydligt kan visa det. Provkörningen skedde delvis på våta vägar; när man närmar sig framhjul grepp blandas söker vad som inte vill verka för att passa in i ett fordon i denna storlek. I princip kan SUV bedriva sin vridmomentet också till bakaxeln, men dock till fyra hjul läget aktiveras. Någon resa på vägen körning, framhjuls ren.

5. När det gäller variabilitet den amerikanska utvecklaren låter ingenting passera. Den baksätet är indelad i tre vikbara, veck tack vare den sofistikerade uttryck platta tillsammans - och kan förskjutas i längd. Laddningen kan vara en styv aluminiumstång som löper i två skenor säkra. Och bakluckan surrar automatiskt hög efter en sparkar rörelse Unters aktern. Således ger XT5 nästan funktionaliteten hos en MPV.

6. i Alcantara instrumentbrädan i testbil sprider subtilt lyxig atmosfär i det inre. Vid första anblicken är generöst avsiktlig läder tilltalande för ögat. Emellertid är behandlingen inte helt så lysande som i lyx sedan CT6 - under instrumentbrädan fingrarna hitta, till exempel ställa bitar av den övre, mot lastkanten de passar överens inte hundra procent. Men det är gnäll på en hög nivå.

Cadillac XT5 Foto: CadillacMaximal passa 1,784 liter bagage i Cadillac XT5.

7. En något idiosynkratiska logik eftersträvas väljarspaken för den automatiska växellåda: För att aktivera omvänd, måste man trycka på en utlösningsknapp, skjut sedan spaken till vänster. Detta är ovanligt, men är vid medvetande efter några operationer är inte längre ett problem.

8. När dimning av backspegeln, visas vy av två kameror på bagageluckan. Den vidgade den synliga bilden enormt, men har en stor nackdel: Den saknar den tredimensionella effekten av en spegelbild; du kan inte riktigt bedöma avstånd. Dessutom måste ögat av avståndet av trafiken fokusera på närheten av backspegeln skärm, som tar längre tid och är mer krävande än i en verklig spegel.

Cadillac XT5 Foto: Cadillac&# 34; The XT5 har lite känsla för chassit men mycket lyx för pengarna.&# 34;, så redaktör Marcus Peters den nya Ami-SUV.

9. chassi XT5 jämfördes med den hos föregångaren SRX tändaren 68 kg; Nu Cadillac är enligt fabriks Sang plan kring nivån på sina konkurrenter. Särskilt ljus (footed), han fortfarande inte känns vid körning på (se punkt 1).

10. När Pris Outfit förhållandet mellan XT5 dess förstklassiga tyska konkurrenter kan se blek. Även lyx kallade instegsversionen är allt annat än karg utrustade för 48.800 euro. Emellertid föredraget skulle vara den mellersta raden Premium för 56,800 euro, sedan med 20-tums hjul, adaptiva stötdämpare, navigationssystem, Bose system, ventilerade framsäten och Assistance paket.

slutsats

När körbeteende är fortfarande de negativa aspekterna av den amerikanska röstnings show: The XT5 har lite känsla för chassit. Men utrusta större-är-bättre credo blöda igenom. För Cadillac finns en enorm mängd lyx för pengarna.

Mer om Cadillac XT5, Cadillac XT5