Cadillac Seville STS: Bra köp?

Är en Cadillac automatiskt guilty pleasure? Buffs av Auto Motor und Sport, den minsta modellen i varumärket hade - en 5,18 meter Sevilla STS - visa om det har förutsättningar att bli alternativ till de bästa hundarna i lyxklassen.

1996/02/10 Eckhard Eybl

Ju mer de tyska lyxmärken expanderade i lyxklassen, desto mer var den amerikanska symbol för lyx på fyra hjul, Cadillac, detta land tvingas in i position exotiska. Dessutom håller sig till världens största tillverkare av lyxiga bilar, den själv skapat stereotyp av gatan kryssaren som tuggummi.
I caddy hierarkin i Sevilla gäller med en längd på 5,18 meter som en kompakt bil, jämfört med 5,32 meter lång sedan De Ville. Kanske på grund av Sevilla verkar nästan europeisk med sin knäböj, biffiga kropp och verkar predestinerade mest sannolikt att modernisera vår bild av Cadillac. Från juni 1994 till sommaren 1996, en Sevilla STS presenteras med 299 hk 4,6-liters V8 Northstar motor, den tuffaste testet för dyra och SysEx: auto motor und sport uthållighetstest. Även den första stora attraktionen som förde mer än 4000 km i fyra dagar efter Frankrike och Spanien visade att konflikten är Cadillac Seville av tre kraftlinjer.

Först den typiska amerikanska enhet där fördelarna med starka 4,6-liters V8 träffa nackdelarna med framaxeln, som har att tämja 299 HP. Andra, de typiska Amerikanskt, ofta meningslösa verkande kontrollelement såsom nycklar / centrallåset, larmsystemet och överbelastad med funktioner pitman arm. Tredje, många små fel som aldrig förlamade Sevilla, men utöver de föreskrivna underhållsintervall på 15 000 kilometer till åtta extra Stannar tvingas in i verkstaden.
På Sevilla STS, vars ursprungliga priset för två år sedan var 110 500 varumärken och nu kostar 116.000 märken måste förardörren öppnas med en äkta guld, men stämplad av plåt billigstem nyckel. Först då de andra dörrarna kan låsas upp med en omkopplare på armstödet i förardörren. Omvänt kan centrallåset inte aktiveras med nyckeln dörren, men endast med den centrala växeln innan dörren smäll. Den enda fördelen med detta system är att varje amerikansk Cadillac ägare på cocktailpartyn kan berätta åtminstone en berättelse om hur han vänder nyckeln och har låst sig. Förnuftig och praktisk men är den automatiska låset från insidan, så snart som en växel hos den automatiska transmissionen är inkopplad.
Larmsystemet tillkännages i körsträcka 4150 en förvånad publik på den franska Autoroute du Soleil i Lyon, att kylvattnet just hade nått en temperatur på 110 grader. Här kan det slutna kylsystemet tål 126 graders värme. När oavsiktlig försök att kringgå den automatiska dörrlåsning när en växel är ilagd genom en enkel öppning passagerardörren, larmsystemet å andra sidan kunde inte lugna ner sig och tjöt så irriterande som ett batteri av flygräd sirener.

Serien av regelbundna små defekter visar att amerikanska designers och biltillverkare ger inte heller de högsta kvalitetsstandarder som sina amerikanska kunder: den praktiska stängning hjälp av bagageluckan hade två gånger repareras, är trä trim på mittkonsolen också ofta bifogas.
Dessutom interiören står i utförande och design är inte alls lika från märken GM-gruppen bröd och-smör, precis som europeiska kunder förväntar sig i denna klass. När allt kommer omkring, var instrumentpanelen designen förbättrats från årsmodell 1995. Och luftkonditioneringen arbetat effektivt, men var blåser i varma yttertemperaturer i det automatiska programmet massor av polär luft i fotutrymmet. troligen från ett amerikanskt perspektiv verkar knappast ifrågasättas att den styrs från en Bosch ABS skivbromsar under hård inbromsning arbete långt från blekning fria. Även Sevilla STS uppnått imponerande 245 km / t toppfart, men en konstant 120 km / h lärare i omkörningsfilen visade stolt GM märket snabbt de tyska verkligheten i form av fördröjning: Totalt sex gånger bromsarna var repareras - bromsok gjort tveksam, bromsskivor ersättas och förnyas bromsbelägg. Vem hittat rätt sittställning - avslappnad tillbakalutad, stödd armbågarna på dörren och mittkonsolen - även då kunde njuta av det breda, läder stoppade framsäten, inbjuden som försämrade konturer blir glider runt. Oförändrad, förblev dock intrycket körkomforten.
Cadillac ägare kommer att uppskatta kullen liknande chassiavstämning snart beviljats. När regelbunden växling med BMW, Mercedes Jaguar och modeller av samma slag faller å andra sidan uppenbart att Cadillac är å ena sidan, kokt för hårt, å andra sidan fjädrar och krängningshämmare är anpassade för att vara mjuk. Du Rock till Sevilla i marschfart i kombination med 60 däck medan väl över gupp, men saknas långsam körkomfort. De björnar krafter motorn, gripskopan vid låga motorhastigheter och låg muller vara exakt motsvara legenden av den ursprungliga amerikanska V8.

De lämnade Sevilla STS verkar aldrig powered även i jämförelse med tyska prestige sedans. Vid skarpa kickdown eller sport accelerationer måste även en Cadillac band av alla servo filtrerade gott uppförande av de 100 000 märken klass. 299 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 405 Nm vid 4500 / min pull spenderar mer på framhjulen som en Yorkshire terrier i koppel.
Att Cadillac nekades ordinationer av 100.000 km-revision, var på en väg följeslagare till rött för grön stannade och vände sig till Sevilla km 96.244 i en total förlust.
Lägga alla kostnader väckte ointresserad av big bang, men imponerande resultat. Rörelsens kostnader netto bränsle, olja och däck var bara 3,2 cent per kilometer. Som jämförelse kan nämnas Mercedes S 600 var 7,2 cent / km i auto motor und sport uthållighetstest mer än dubbelt så dyrt, och den direkta konkurrenten Lexus LS 400 drar sin ägare fortfarande 4,5 pfennig / km från börsen. Endast ett antal mindre men på samma sätt kraftfull BMW 540i erbjuder motoriserade V8 vänner med 3,3 cent / km, en i samma prisklass körsträcka takt.
Den främsta orsaken till de låga verkstadspriser, vilket i låg kontroll (i genomsnitt 600 tecken) och reparationskostnader återspeglas dessutom var tre år eller 100.000 km garanti. Bränsleförbrukningen av totalt genomsnitt 15,3 liter premium blyfri / 100 km är heller ingen anledning hushållsbudgeten för att täcka precis som finansminister för Sevilla ägare. Så bara kapitalister symbol Cadillac har postulerade en ny social balans 96,244 kilometer: Att köpa en Sevilla STS i Tyskland på lyx, köra på andra sidan fortfarande inte.

Översikt: Cadillac Seville
  • Bra köp? sida 1
  • läsare erfarenheter sida 2
  • störningar  reparationer sida 3
Mer om Cadillac Seville, Cadillac Seville