New Citroen C3 (2016) i testet: 10 saker som vi märkt

För det är med den ganska blyg C3. I januari kommer den nya - och inte bara ser provocerande sassy, ​​kör han mycket bra. Och han filmar hans olycka själv - se punkt 7. Vi har den franska liten bil omfattande testkörning - utan olycka.

2016/12/10 Michael von Maydell

är 1. Märkt kurs - det kan inte förbises: designen. Den nya fyra meter långa C3 är i grunden en skarp formad C4 Cactus. Inklusive dessa imponerande Airbumps, tvåfärgad färg, Split strålkastare och en distinkt form. Se honom i foto show men! Att se mer här mer än någon annan liten bil. Ett djärvt drag, eftersom den tidigare tama verkande C3 innehåller också en av Tysklands mest populära Citroën. I Europa är alla även en femte C3. Intresset kommer därför att vara i vilken utsträckning C3-trailer nu rädd och vända sig bort men slå en hel del nya, unga kunder som möjligt köpmännen i gengäld.

Citroen C3 2016Bilen, som filmar hans olycka 30 sek.

2. Om du öppnar dörrarna, anser faller - efter en genomsökning av opretentiös cockpit - mysiga sittplatser, "soffan effekten" Citroën berömmer bokstavligen så. Sidostöd? Inte så viktigt. Den franska det handlar om bekvämlighet. Och faktiskt: Sätena skärs bred, mjuk (men inte alltför mjuk) - du kommer snabbt att känna sig hemmastadda. Även utrymmet framför är okej. Passageraren bakom den fallande taklinjen kan göra för att skapa. men benutrymme inte saknas.

3. Vad vi är på komforten. Och här Citroën, säker trampar även att skilja sig från märket DS, ett bra sätt. Agile hantering är framtiden ännu mindre framträdande. Istället vill företaget att få människor att prata mer som ett referensmärke för komfort igen. De system som vi kan bekräfta för turer i inlandet i Barcelona är, liksom. Utan dramatiska vacklande genom kurvor börjar C3 vägskador skickligt, stötar och inte överraskas och ännu inte är benägna att visp. Det kan vara värt att bara om någon ägnar konsekvent ett ämne. Eftersom det är passande att de interna ingenjörer arbetar redan på adaptiva stötdämpare som anpassar genom att automatiskt justeras oljeflöden till körbeteende och kommer att förbättra komforten igen. Inte agility. Prototyper är på god väg. Kanske kunde vi 2017 efter en resa i den förnyade C4 Cactus på det nya konceptet skriva mer. Nåväl, låt oss se.

4. också bidrar till komfort, är kombinationen av den 110-hk turbo bensinmotor och helautomatisk transmission (tillgänglig i mars 2017). Eftersom till skillnad från de billigare, men irriterande automatiserade manuella transmissioner, de sex-växlad automat fungerar mycket flitigt, ryck och oftast finner rätt växel. Eftersom från 1750 rpm i avvaktan 254 Nm vridmoment, är 1,2-tons fyra dörrar skrider ganska snabbt, men ändå försiktigt. Dess mer muskulös karaktär avslöjar 1,2-liters trecylindrig liten vid högre hastigheter. Citroën syftar här enligt egen utsago i äldre.

Citroen C3 2016 Foto: Wolfgang Meier-Groeger

5. Mindre kraftfull men likaledes hjälpsökande, den 82-hk-variant (PURETECH 82) går till jobbet, som är kopplad till en fem-växlad växellåda. De andra motorer är väl kända: en trecylindrig bensinmotor med 68 PS är fortfarande tillgänglig, och två självantändning fyrcylindrig, 1,6-liters deplacement, och 75 eller 99 hk. Att köra det gav dem i första resande Hittills har dock ännu inte. men de fungerar odlade och alltid visas i testet som ekonomiskt.

6. En annan fras för lastning volym av frans: 300 liter den tar. Exakt lika mycket som sin föregångare, men ändå mycket användbar. En konstnär kommer till verkstadsgolvet, lådor och så vidare, är C3 fortfarande inte. En enkel matta måste göra.

7. Gå inte att nämnas måste naturligtvis den nya kameran i vindrutan (ConnectedCAM) för relativt smala 300 euro extra .. placeras under backspegeln hon kan genom att trycka Full HD-filmer eller ta bilder, ta kontakt med GPS-koordinaterna och en 16 lagra GB minne. via nyutvecklade app och Wi-Fi som kopplat sin telefon med kameran, kan sedan strålade direkt till telefonen och naturligtvis: dela sina nätverk. Det är inte allt: I händelse av en krasch, kameran automatiskt filmer med. 30 sekunder och en minut innan hintendran. men säkert viktigare än Facebook-inlägg från bilen, juridiskt denna inbjudan är fortfarande under diskussion.

Citroen C3 2016 Foto: Wolfgang Groeger-MeierIn vindrutan sitter en (ConnectedCAM). Du kan spela in genom att trycka Full HD-filmer eller bilder i en olycka filma dem automatiskt.

8. I sittbrunnen själv, det finns mycket få andra överraskningar. Det är glatt bearbetas nyktra och fasta tack vare de horisontella elementen. Nice: I dörrarna är känd från C4 Cactus hanterar finns i läder resväska stil och delar av instrumentbrädan är sträckte med tyger. Som infotainment och operativsystemet, är den välkända Connect Nav användas med 7-tums pekskärm på Du kan även hantera luftkonditionering och fordonsinställningarna (måste). Bra: nätverk med TomTom den informerar om trafik och väder i realtid. Telefoner kan anslutas via anstår carplay och Android bil.

9. Naturligtvis är alla inte för inte som C3. Säg: basmodellen (68 PURETECH Live), som kommunicerar med ett pris på 11,990 euro i ännu inte slutliga listan går långt innan inte så markerad som testbilen. Ingen Airbumps, ingen design paket, inga gråa hjulhus tillägg och sill. För det gäller redan 1.700 euro mer att investera i utrustning linje känsla. Gummibufferten så finns det, till exempel, för 200 euro och en annorlunda färgad tak för ypperlig 300 euro (svart, vit, röd).

10. Ändå är fransmannen prissatt billigt. Som jämförelse kommer en klassisk VW Polo, även om fyra meter lång, med 60 hästkrafter kostar 12.600 euro, VW för bakdörrarna inkasserades igen 800 euro mer. Den egna rival börjar Peugeot 208 till priser som börjar på 13,550 euro.

slutsats

Joa - C3 gör ett gott intryck. Chic i utseende, anpassat för kompromisslös komfort och motoriserade anständiga det är både en smart som pålitlig följeslagare. Eftersom han fortfarande överkomligt också, kan detta modiga steg mycket väl vara värt besväret. Under alla omständigheter Citroën berikar den lilla bilmarknaden igen med en märklig produkt.

Mer om Citroën C3, Citroën C3