Fahrbericht Honda NSX: kör Så fyrmotoriga sport

Comeback efter 10 år: 2005 den sista Honda NSX rullade linjen, är nu efterföljaren innan produktionsstart. Första enhet i den nya hybrid sportbil med 573 hk prestanda. Toppfart 305 km / t.

27/10/2015 Jens Katemann

Q, uppfinnaren av högteknologisk utrustning som räddade den brittiska butt redan med så många fina uppdrag James Bond skulle behöva Tochigi, hans sann glädje. Här i Honda-utvecklingscenter, två timmars bilresa från Japans Metropolitan Tokyo bort uppfinnaren fortfarande tinkerers kan vara så länge som han bär den vita utvecklare uniform, en grön-vit Honda cap. Kreativitet och kompetens är enorma, klädkod strikt.

Huvudkontoret för Honda bosatt i Tokyo, men i hjärtat av företaget slår i Tochigi, där de har utformat den första Honda NSX på ritbordet. Mellan 1986 och 1989 gjorde han ändlösa rundor på testbanor tills män i vitt lösas: den första mittmotor sportbilar från Japan kan komma ut och Porsche, Ferrari och Co. gudsfruktan. Även om detta har endast delvis fungerade, men NSX åtnjuter fortfarande respekt för sportbil fans, tillverkad av Honda en sportbil varumärke - en bild som inte också fört hybrid Insight Ökowagen senare från huvudena.

Honda NSX 2016Comeback efter 10 år - Honda NSX 40 sek.

Honda NS-X vid det andra försöket med dubbel power

Den tid i vilken Honda emulerade miljöaktivister från Toyota är, tack och lov över. I Tochigi kan de avreagera igen under några år. Vad kom ut ur det står nu framför oss, väntar på att flyttas på test oval. Den nya NSX kvasi kombinerar miljö fas med idrotts tradition. Som då är det en mittmotor sportbil nu, men med en 3,5-liters V6-bensinmotor, som assisteras av en elmotor. Det hela leder det till 500 hk, nästan dubbelt så mycket som sin föregångare (274 hk). Men det är inte allt: Den nya drivs också av ytterligare två elmotorer, som verkar på framhjulen. Systemets prestanda är 573 hk.

Idén: Motorerna framåt brygga de ändå korta omkopplings pauser i nio steg växellåda med dubbelkoppling. För detta har NSX en elektroniskt styrd, variabel fördelning av motorstyrka, vilket gör honom en fyrhjulsdrift med torque vectoring. Information om bränsleförbrukning kommer inte att göra Honda, men NSX kommer definitivt svälja mindre än konkurrenterna. Men alla elektriska driver han bara en till två kilometer. Inte en ren e-version? Kanske för att chassiet är konstruerad för att bekräfta projektledare Ted Klaus jämfört med Auto Motor und Sport.

Inredning kan inte riktigt hänga med teknik

Den optiskt ganska utåtriktad från utanför Honda är placerade i förarkabinen relativt konventionella. Den lilla sportratt med växlingspaddlar för manuell växling projiceras från en fin läderklädd instrumentpanel. Allt Honda-typiska mycket noggrant utformad. Synd att Aluapplikation är gjord av plast. För cirka 160.000 euro man skulle förvänta sig lite mer här. Men vad sjutton, det är allt huvudsakligen um körning. Så komma ur depån.

Moment ändå: Innan NSX frikopplar att runda den ovala kursen den sportigaste körläget behövs. Honda har totalt fyra lägen: normal, sport, sport + och Race. I Race-läge, ingriper ESP långt senare, kan det vara en separat brytare, men också stänga av den. Men ingen får tävla med förproduktionsmodellen. Så det återstår till denna dag endast i Sport +. Naturligtvis har den NSX en lansering kontroll - och en nionde, hög utväxlingskugghjul för ekonomisk cruising på motorvägen.

Honda NSX sprints i 3,5 sekunder till 100 km / t

Uppfart ner till Oval, gaspedalen och låt piloten trycks djupt in i bekväma sportstolar med utmärkt sidostöd, bör 100 km från staten nås på 3,5 sekunder. Hybridsystem garanterar skarp och särskilt mjuk glidning under NSX till den första långa hörnet sistnämnda bidragande. Här 1725 kg tunga sportbil förblir lugn, kan göra noggranna med tillräcklig rückmeldung stark styrning. Före kurvan, de kolin keramiska bromsar biter för perfekt. För prisjägare, kommer det att finnas stålskivor fortfarande frivilligt.

Och påskynda igen. I slalom NSX inte göra det bästa siffran tenderar till understyrning något. Omröstningen var ännu inte slutgiltigt, försäkrar projektledaren Klaus. Vem NSX då fortfarande inte tillräckligt pinnar i hörnen på asfalt, Michelin Cupbereifung kan eventuellt beställas. På tal ordning: Honda återförsäljare du litar på ska vara klar under våren 2016:e

Mer om Honda NSX