Renault eksos skandale diesel svindel i 25 år?

annonsert i en onsdag (15/03/2017) blir rapport fra det franske byrået for konkurransepolitikk, Forbruker og Fraud Control (DGCCRF) å jukse på utslipps tester Renault i 25 år. Denne rapporten flere franske medier.

16.03.2017 Holger Wittich 4 kommentarer

og høyt nivå ledere bør være involvert i Renault sjef Carlos Ghosn i saken. Etaten anklaget bilprodusenten for å utvikle en programvare før "å forfalske resultatene av utslippstester", Siterer en tidligere ansatt noen praksis for å manipulere utslipps tester burde vært allerede rørt 1990th Ifølge vedkommende departement svindel programvare kan ha blitt installert i opp til 900.000 biler en samlet verdi av 16,8 milliarder euro. Kommenterer de siste påstandene Renault sa at dets dieselbiler ikke er utstyrt med en utro programvare.

I Frankrike ble det utført forsøk på biler av chic etter kunngjøringen av VW eksos skandale. I mange biler betydelig overskredet den tillatte grensene ble bestemt.

Renault kan møte opp til 3,5 milliarder euro fint

Som nivåer rapportert, har allerede annonsert flere bil klubber og forbrukerorganisasjoner til å delta som en saksøker i en potensiell metode. Hvis påstandene viser seg å være juridisk gyldig, Renault står overfor en strafferamme på opptil ti prosent av sine inntekter - rundt 3,5 milliarder euro. Staten har en 20 prosent eierandel i Renault og hadde allerede oppfordret produsentene til å foreta de nødvendige reparasjoner på de berørte kjøretøyene.

Også i NOx test av bladet Auto Motor und Sport falt to siste Renault modeller på av høye NOx-nivåene i virkelig trafikk. Således, en Renault Espace dCi 160 var en av de høyeste nivåer av NOx fra alle tidligere med auto motor und sport testet dieselmotorer med Euro 6-motorer. I Espace kom over 100 km ams prøverunde til tross for langsomme kjøreforhold, er 15,3 ganger høyere enn det grense og kom til 1,222 mg av NOX per kilometer. Renault Megane dCi 110 kom i virkelig trafikk fra 9,9 ganger NOx grensen.

Les mer om Renault