Mercedes G 320 CDI på den inre recension: lyft

Han springer och går och går: Den ledande SUV blir återigen en stor teknik uppdatering. Test med ny diesel och sjuväxlade automatlåda.

11.06.2008 Powered by

Det är något som påminner om historien om evigt liv: Av all teknik föll DaimlerChrysler grupp har gjort 28 år oförändrad form bil, G. Detta tyder på att den tillverkade i Graz klassiker även de andra tvåhjuliga-veteraner Land Rover Defender (Samma optik sedan 1983) och Toyota Land Cruiser J7 (Sedan 1984). Respektabel inte bara kontinuitet, men också noggrannhet med vilken formell årgång omvandlas till att få ny teknik för att hålla avståndet till överklassen liten.
En sådan utveckling dragkraft är rakt igen: Efter omvandlingen till den nuvarande tre-liters diesel (320 CDI) och införandet av 7G-Tronic automatisk växellåda för 2007 års modell renoverade Mercedes Nu återigen interiör: I april kommer produktionen kopplas till en helt ny interiör, vilket innebär nya runda ringer från C 203, den reviderade Comand systemet och multifunktionsratt från CLS en betydande uppskattning för G. Men intresset utöver denna teknik uppdatering, särskilt drivlinan: Efter inställning av 270 CDI och 400 CDI, bör den sista diesel i G463 ärva båda modellerna. Stuttgart lovar liknande konsument som femcylindriga och nästan lika mycket makt som V8 diesel. Speciellt den sistnämnda är faktiskt en framgång, i termer av makt leverans kan inte missa den fyra-litersmotorn. Den moderna V6 skjuter den tunga kub med liknande kraft till fronten (noll till hundra på 9,9 sekunder!) Samtidigt som den levererar även jämföras med V8 buller: en rasande konsert intag och avgasbuller vid full effekt används mer återhållsamma vid normal drift och mild karaktär. Snarare förvirrad reagerar vissa bilister när de ser den annalkande mullrande Klotz i backspegeln: Enkelt marsch mot hastighetsmätaren 180 bar, är riktningsstabilitet i en sådan takt utan skuld. Bromsarna är dock sannolikt att vara bättre.

Suspensionen set-up, den G-Klass erbjuder nu förtjänar respekt. Trots rustik Starrachstechnik attraktionen och fjädringskomfort är absolut topp även modern lyx stadsjeepar. Naturligtvis är gewappnete för extrem terrängkörning teknik med lång slaglängd spiralfjädrar sedan i underläge när det gäller att slingrande landsvägar till punkten. Den avsikt kraftigt dämpade styrningen kräver modiga grab, hantering utformade tungt. Ändå kan G med expert händer kör otroligt snabbt genom kurvor, utan att bygga upp överdriven krängning. Bara snabba ändringar lane ta bilen för att vackla och ringa strikt kontrollerade ESP på planen.

I platsen för G fortsätter att vara en av de storlekar. Inte bara de vanliga lås på främre och bakre understryka att även med den utmärkta axel artikulation - viktigt för dragkraft och komfort i tung turf - känner G väldigt få motståndare. Endast äkta Yamaha bultade fotsteg och standarddäck sätta gränser; båda tillhör omvandlas för intensiv terrängridning.
På andra ställen kan du tala om för G vid hans ålder, och det är främst på grund av den ursprungligen avsedda för militärt bruk fall: Interiören är förvånansvärt liten för ett fordon i denna prisklass, särskilt i bredd och i bagageutrymmet längd är ännu mer gynnsam M klass bestämde fördel. Detsamma gäller för konsumtionen, som på grund av den höga vikten och
Cd värde på 0,54 rör som G vana vid kunglig nivå - som den mest avancerade dieseltekniken hjälper även lite. För att förbli under tio liter, krypfart kallas för, även vid en avslappnad landsvägskörning är cirka 15 liter, vilket kan smakade V6. Ja, när det gäller kostnader, förblir han trogen sina förfäder: 1979 är ett G i dag jämförbara att köpa och underhålla S-klass.

slutsats

Respekt för den tekniska och kvalitetsnivå som G har nått. Du måste dock vill göra - kostnads ​​G har aldrig varit.

Mer om Mercedes G-klass