Mercedes-AMG GT R: Med 585 hk på veien

Mercedes bringer en gateversjonen av den spektakulære Mercedes-AMG GT3 i 2016 på markedet. Sin V8 Biturbo bringer 585 hk og mye racerbaner funksjoner gjør det veien pågående GT3.

21.11.2016 Holger Wittich, Gerd Stegmaier, Stefan Helmreich 5 kommentarer Powered by

Mercedes-AMG GT R med uttrykksfulle utseende

Den uttalte mål: De ønsker å angripe Porsche 911 GT3, og som det skal på AMG tradisjon, du avtale med aggressivitet bare rett ut til enn i Zuffenhausen. Med andre ord, vil AMG GT R streik holdt spydighet. Med naken vold, men "högschder" presisjon, som de sier i Vorarlberg. Og som du har slått på alle relevante skruer. Og sterk.

Visuelt AMG GT R tydelig viser sin nedstigning fra GT3 racing versjonen. Bredere fremre og bakre hjulskjermene bredere spor aktivere (46 mm på forsiden, 57 mm på baksiden) for bedre veigrep og enda høyere cornering hastigheter. De nye smiing hjulene bære dimensjonene 10 x 19 og 12 x 20 inches og med Michelin Pilot Sport Cup 2 dekk i størrelsen 275/35 ZR 19 foran og bak 325/30 ZR 20 utstyrt.

Den nye frontstøtfangeren med aktive elementer (fra 80 km / t beveger seg fra en karbon spoiler, de radiatorribbene kan lukkes), den store vingen bak med et justerbart blad og det nye bakre støtfanger med dobbel diffusor for å øke den aerodynamiske effekten og bidra til optimalt grep. Nytt er også aktiv bakre blir (avbøyes med opp til 1,5 grader med) det justerbare sports suspensjon med elektronisk dempning kontroll og den ni-justerbare jernbane. panseret og grillen ble endret. Her den såkalte Panamericana grillen tennes AMG GT R først brukt. Taket av GT R er laget av karbon.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Første kontakt og sete montering på Mercedes AMG GT R

Som er i AMG GT R, kan det vanskelig å fastslå hvor mye den nye variant av den tidligere kjente AMG GT GT og S er forskjellig. Jada, fargen på vingene er slående Panamericana grille kan ikke bli oversett med vertikale stag, spesielt bak betydelig bredere andre øyekast. Senest på halen kan tyde clueless som var en GT3. Men inni er GT R deretter veien pågåsportsbiler. Selv om setene er ekstremt cupped og du lærer på presentasjonen at de gir 16 kilo vektreduksjon, men cockpiten og instrumenter handle sivile, tepper og paneler skaper en nesten hjemmekoselig atmosfære. Men blant luftventilene på midtkonsollen sitter en dreieknapp med et plast hodet diameteren av en 5-øre stykket, hvis sterke sitrongule står i kontrast til den sorte auffälligstem Cabon- og plastbeleggene dens omgivelser. Bare belter og dekorative sømmer av Alcantara er like gul.

Mercedes-AMG GT RSpektakulære verdenspremiere på Goodwood 9:23 min.Mercedes AMG GT3, bakfra Foto: Andreas Lindlahr / MercedesDer Mercedes-AMG GT3 er den modellen av GT-R.

Hva bør den gule knappen i AMG GT R?

Knotten justerer følsomheten for jernbane. Og i ni nivåer. Det var ideen om AMG sjefen Tobias Moers og minnes hva GT R er gjort til tross for street legal: for racing. "Den klassiske er musefelle på Bilster fjellet. Der en kam lettet kort bakakselen. Hvem er da altfor sterke står på gass, som sliter med et plutselig tap av veigrep og bak utbrudd. Rekkverket det kan synge en sang om det - mange streiker. Med den gule knappen kan du angi hvor mye trekkraft kontroll for å begrense glidning på bakakselen. Dette fungerer faktisk som i Formel 1 - og noen steder det høres enda ganske like, "sier Moers.

Endringene i AMG GT R kommer fra samme grundige forbedringsarbeidet på grunnleggende konseptet av sportsbil. Nesten Affalterbach har gransket alt, nye løsninger, ofte inspirert, veid og simulert ved GT3. Lovende var tilsynelatende blant annet: en bakre aksel (lanseres i en Mercedes), den karbon rør for propellakselen, korsformet avstivning under, også laget av karbon, en kontinuerlig variable differensialsperre, en ny forakselen, deler av forsiden av magnesium, et utløp for den varmes opp av eksosgassen luft under kjøretøyet mellom baklyktene, eksossystemet med de tre eksosrør, i hvilken den ytre bare kan føres gjennom når utløpsventilen åpner og så videre.

I lys av dette arbeidet, hemmelighold på prisen ser ut til å ha en god grunn. Men Tobias Moers er sikker. "Sure må også ha en GT R bringe en sammenlignbar dekningsbidrag som de andre GT, men prisen er en positiv overraskelse." Og at AMG vil bringe GT "tre eller fire andre varianter" fordi Moers er allerede bestemt. En av disse vil debut mars før lanseringen av GT R - kanskje en GT4?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

GT-R gjør 585 hk i veien versjon

Under panseret, er det da gått til direkte tilkobling til racerbil. Under GT3 arbeider fortsatt med kjent fra SLS 6,2 liters V8 støvsuger med en kapasitet på 500-520 hk, kommer i Mercedes-AMG GT R den fire-liters V8 biturbo anvendt. Som var for hans nye bruksområdet hovedsakelig med nye turboladere med optimalisert kompressor siden, en kile 1,2 til 1,35 bar ladetrykk økt og en ny motor management software til 585 hk og 700 Nm dreiemoment. Til sammenligning har AMG GT S 510 hk. En syv-trinns dobbelclutch med lengre og kortere første syvende hastighet fremover i GT R, drivmomentet via en elektronisk styrt differensialbrems på bakakselen. I 3,6 sekunder, vil GT R kom til 100 km i timen, er den maksimale hastighet nås ved 318 km / t. Standarden forbruk er Mercedes med 11,4 liter.

Mercedes-AMG GT R Foto: Mercedes først se på interiøret.

Premiere på Festival of Speed ​​på Goodwood

På innsiden var en standard natt pakke med mange mørke komponenter sikrer større sportslighet. I tillegg Matt Carbon programmer er å være hadde. Lett konstruksjon: Mercedes-AMG GT-R bruker et frontdeksel laget av magnesium, front- fendere og torsjonsrøret laget av karbon, en titan lyddemper, lette smidde hjul, en lettere to-masse svinghjul, Radfangstreben fra kompositt og mindre isolasjonsmateriale. I alt 15 kg ble lagret, DIN-vekt sank til 1,555 kg. Den kraft til vektforholdet bør være på 2,66 kg / hk.

I tillegg til den fine tuning av alle komponenter tre punktene er grunnleggende. Først den reduserte Karosserietorsion. Om en såkalt tunnelprofilet laget av karbonfiber, som støtter de to sider av kjøretøyet i området av dreierøret tunnelen mot hverandre, øket stivhet med 7,5 prosent.

støttet hele - andre - fra en spurverbreiterten Gewindefahrwerk med forstørrede hjuldimensjoner, som standard Cupbereifung, Unibal leddlager på drivwishbones og styres av opp til 1,5 grader bakakselen. Avhengig av hastigheten støtter det enten smidighet og stabilitet, og er i sin tur støttet av like aktive som adaptive aerokit - den tredje elementærpunktet.

I tillegg til det manuelt justerbare bakre vinge er det elektriske motorstyrte elementer i baugområdet brukt. Disse er, for et persienner i skjørtet og strømøkning i lukket tilstand luftmotstand og bare åpnes når det er nødvendig ved termisk. På den andre er plassert under splitteren, en karbonplate fra 80 km / t strekker seg fra omtrent 40 millimeter ned. Formålet: å generere en Venturi effekt, det vil si suging av bilene på veien. Eksakte verdier AMG vil ikke hoste opp, bare at den Vorderachsauftrieb derved redusere 250 km / t: ca. 40 kg.

Og hvor vil det føre? Brønn, på den lille spor i Hockenheim målet tidsrammen er godt under 1,5 sekund AMG GT S, ergo i området dypere en åttendedel ganger.

Mercedes-AMG GT R Foto: MercedesIn 3,6 sekunder for å kom fra null til 100 GT R, er den maksimale hastighet nås ved 318 km / t.

Hans premiere på Mercedes-AMG GT R i den eksklusive fargen "AMG Magno grønt lys" på Festival of Speed ​​på Goodwood. I handelen den kommer bare mars 2017 på bestilling det er fra 21 november 2016, er grunnprisen 165,410 euro.

Mercedes-AMGGT R
motor:V8 biturbo m. direkte innsprøytning
forskyvning:3985 cc
effekt:585 hk
ved6250 / min.
. Maks dreiemoment:700 Nm
ved1,900 til 5,500 / min.
overføring:7-trinns clutch
stasjon:bakhjul
0 - 100 km / t3.6 s
V-Max:318 km / t
Makt til vekt forhold:2,66 / 2,79 kg / PS *
vekt:1,555 / 1,630 kg *
forbruk:11,4 liter / 100 km
CO2-utslipp:259 g / km
*uten driver / sjåfør med (75 kg)
Mer om Mercedes AMG GT

Suzuki Equator: New pickup for USA

Årets Chicago Auto Show har vist seg å være direkte pickup Mekka. Selv Suzuki ønsker å bli involvert i slutten av 2008 med ekvator i det svært konkurranseutsatte amerikanske markedet.

07.02.2008 Ralf Bücheler

For dette formålet, til den japanske produsenten til tre forskjellige konsepter for sine mellomstore pickuper demonstrere de mange anvendelser av ny pickup lastebil.

Den tilhørende kraftforsyning eventuelt to bensin - en 2,5 liters firesylindret med 154 hk og 232 Nm eller en fire-liters seks-sylindret V-motor med nesten 265 hk og 381 Nm. Til en manuell femtrinns girkasse eller en femtrinns automat kan bestilles. Opp til tre tonn kan maksimalt legges til esel. Den doble triangelarmer foran og basen er fra Nissan Frontier.

vil bli bygget Suzuki fra høsten 2008 i to hytter versjoner - som en utvidet Cab og Crew Cab For sikkerhets utstyr på lastebilen leveres med ESP, ABS, seks kollisjonsputer, servobremser, skivebremser på alle hjul og en Auwahl av 16- og 17-tommer. hjul. For den nødvendige stabilitet off-road, en elektronisk differensialsperre på bakakselen og et Bergan- og åsen ned kontroll vil også øke.

Modifikasjonene av den omtalt i Chicago variasjoner i detalj:

RMZ-4: Crew-førerhus med forbedret terrengegenskaper, utvidbart lasterommet, sorte 18-tommers krom hjul, lydsystem inkludert Alpine HD radio.

Quay Concept: Utvidet Cab versjon, spesielt utviklet for båtliv eller seiling med båthengere og spesiell last stildekning og 20-tommers hjul, navigasjonssystem og MP3 radio.

Quad Concept: Crew-Cab versjon i den militære utseende med ekstra tåkelys, safari-stil foran bar og ekstra Schutzbeplankung. For denne spesielle off-road dekk på 17-tommers aluminiumsfelger og lydanlegg.

Les mer om Suzuki

Touring Superleggera Bentley Continental Flying Star Genève: vogn versjonen av Bentley Continental GTC

Den italienske coachbuilder Touring presenterer på Geneva Motor Show og på Villa d'Este med Flying Star en vogn versjon av Bentley Continental siden. Omdannelsen av Continental GTC til kombinasjonen går tilbake til forespørselen fra et løsningsmiddel samler. Prisene starter på 590000 euro.

05.03.2010

Hovedkontoret ligger i nærheten av Milano og ble grunnlagt i 1926 selskapet Touring er ikke fremmed for industrien. Blant annet italien oppfant den kjente "Superleggera" -konseptet: basert på en gitterramme gjør det mulig ved hjelp av aluminium og magnesium delvis bygging av meget lette kjøretøyer. Blant annet BMW 328 Mille Miglia dukket opp fra 1940 samt ulike Ferrari-modeller i regi av Touring. Andre modeller var Alfa Romeo 1900 Sprint, Lancia Flaminia coupe, Aston Martin DB5, Lamborghini 350 GT og 400, og Maserati 3500 GT og 5000.

På Geneva Motor Show 2010 er nå på turné en ny skapning før du går tilbake til en svært spesifikke kundebehov. I 2008 viste en samler til beboeren i Milano selskapet og uttrykte ønske om en Bentley Continental kombinasjon.

Et lignende prosjekt ble gjennomført i 1966 med Lamborghini Flying Star II prototype Touring 2008 debuterte på bilutstillingen i Genève, Maserati A8 GCS Berlinetta basert på Maserati Quattroporte.

Opptil 1200 liter lastevolum i Touring Bentley Continental Flying Star

Som grunnlag for Bentley combo Milan, Bentley Continental GTC Cabriolet valgt. Fra A-stolpen ingen ark forble mer på den andre. Touring bygget baksiden av Continental til scratch. En lengre tak, modifiserte aluminiums dører og en elektrisk åpning bakluke gjøre åpen toppet britiske Bentley Continental Flying Star. For dette Touring ingeniørene forsterket bakre ramme. De ble støttet i dette arbeidet selv av Bentley teknikere.

Den nylig utviklet bakre rom skinner med sammenleggbare baksetene og en variabel, opptil to meter lange lasterommet, som er dekket med skinn. På forespørsel her en spesielt tilpasset bagasjen legger millimeter inni den store bagasjerommet. De sistnevnte svelger etter gjenoppbygging 400-1200 liter. For ikke-brettet seter på Touring Bentley Continental Flying Star bør finne plass til opptil fire golfbager i bagasjerommet.

Det var viktig for designere, ledet av den 32 år gamle belgiske Louis de Fabribeckers at de typiske Bentley funksjoner har blitt bevart. På baksiden, den ovale omgivelsene i baklyktene minner om kjente Bentley Kombi modeller fra 50-tallet. Den sideriss dominerer flate taklinjen og hjulhuset. Interiøret i Touring Bentley Continental Flying Star kledd italienerne laget med to-tone skinn.

Touring Bentley Continental Flying Star: W12 motor med opp til 610 hk

Under panseret, alt forblir det samme: Det er et utvalg av 560 hk seks-liters W12 Bentley Continental GTC, som sender 650 Nm til alle fire hjul. For stresset rask Kombinert glede er alternativt trimmet til 610 hk tolv-sylindret motor på Bentley Continental GTC Speed ​​på valg.

Touring vil sette Bentley Continental Flying Star er et begrenset opplag på 20 biler på Kiel. Imidlertid er basispris på 590000 euro sannsynlig å være bare en rettesnor. Hver kunde kan gjøre sin modell individuelt. Tjenesten for den kombinerte vei, påtar seg alt Bentley verksted. I tillegg forblir full fabrikkgaranti intakt.

Les mer om Bentley Continental

BMW 760i og 760Li: New V12-motor for BMW 7-serie

En utvidet akselavstand og en nyutviklet V12-motor BMW 760i og BMW 760Li angi gjeldende 7-serien til kronen. Først brukt åtte-trinns automatgir brukt i den nye 7-serien flaggskip.

09.04.2009

Selv med forgjengerne til toppen 7-serie bidratt V12 under panseret - den nye motoren, maksimal effekt og dreiemoment, men var bedre enn noen gang før. I tillegg har BMW arkivert på strømlevering og motor akustikken i V12.

BMW 760i og 760Li: New V12-motor for BMW 7-serieBMW 7 2:41 min.

BMW 760i med en V12 bi-turbo og 544 hk

Resultatet var en tvilling-turboladet direkte innsprøyting bensinmotor med seks liter volum og 544 hk, som utvikler sin maksimale dreiemoment på 750 Newton-meter ved en lav 1.500 / min. Kraften overføres for første gang over åtte-trinns ZF automatgir.
Gjennomsnittlig forbruk av BMW 760i bør se etter BMW informasjon innenfor grenser: Den foreløpige verdi inn Bayern 12,9 liter per 100 kilometer på. De strenge retningslinjene for EU5 utslippsstandard har allerede blitt tatt hensyn til. For sprinten fra null til 100 km / t, tar to-tonns BMW 760i mindre enn fem sekunder.

BMW 760Li med en lengre akselavstand


Akselavstanden på den nye lang akselavstand BMW 760Li er også vokst med 14 centimeter, som er ment å skape mer innvendig plass og setter nye standarder når det gjelder komfort. Totalt gir det BMW 760Li til en lengde på 5,21 meter.

BMW 760: Tallrike assistansesystemer

Til standard assistentsystemer om bord på nye BMW 760i omfatte dynamisk stabilitetskontroll (DSC), inkludert ABS og bremseassistent, en elektronisk spjeld justering (DC2), styre Støtte Zung Tronic og en rull stabilisering. Adaptiv cruise control med stop&-Gå funksjon, Audi side assist filbyttevarsel, nattsyn assistent "Night vision" med fotgjenger anerkjennelse og head-up display og et ryggekamera er valgfritt å ha.

Som et valgfritt tillegg til de vanlige bi-xenon frontlykter, kan en High-Beam Assistant og Adaptive Frontlys inkludert kurvelys bestilles for en avgift lagt.

V12 skrifter forråde BMW 760i og BMW 760Li

Utad kan toppen versjon av BMW 7-serie identifiseres ved hjelp av modellspesifikke lettmetallhjul i 19-tommers format så vel som på V12 lettering på krom gjellene og de opplyste rustfritt stål terskelplater. Et annet særtrekk: En ekstra krom på baksiden mellom de nylig utformet dobbelt anlegg av eksos-systemet. En nappaskinn dashbordet og en blanding av rot tre og Alcantara understreke den luksuriøse interiøret i BMW 760i og 760 Li.

Nesten samtidig Mercedes i New York, ansikt-løftet S-Klasse

Survey Som den nye BMW 7-serie? Klaro, ser super ausJa, selv om jeg har råd til ikke kannNein, BMW verbocktOberklasse interesserte meg ikke til skjermen mer om BMW 7

Hyundai ix20: Standard utstyr er oppgradert

Hyundai ix20 vurderer strøm fra en mer omfattende standard utstyr. Dermed blir trim nivå Comfort nå erstattet av linjen trend.

22.10.2013 Holger Wittich

I basisversjonen "Classic" er standard dekktrykk overvåkningssystem og nødbremsen lys, som samtidig slår på varsel lys i nødbremsing inkludert. Videre er det montert en forstørret 45-50 liter tank. 150 euro vil koste Hyundai ix20 i denne utgaven da mer.

Vinter og Plus-pakken til Hyundai ix20

I den andre versjonen har et opplyst vindu Trend vippebryter på passasjersiden er nå tilgjengelig. I tillegg er de elektriske vinduene på denne siden er utstyrt med en automatisk ned funksjon og felle utgivelse. I den tredje linjen "stil" er inkludert fra fabrikken en to-trinns oppvarmede forseter. Prisjustering er 30 euro her.

Eventuelt er det setene for utstyrsversjonene "Classic" i forbindelse med vinterpakke (340 euro) og "trend" i forbindelse med den pluss-pakken (820 euro). Denne pakken omfatter blant annet automatisk klimaanlegg med kjøle hanskerom, Scheibenwischerenteiser foran, regn og lyssensor, og mørkt fargede vinduer fra B-søyle. For en ekstra kostnad på 1300 euro er tilgjengelig for Hyundai ix20 i linjene "trend" og "stil" radionavigasjonsutstyr, inkludert ryggekamera.

Mer om Hyundai ix20

Audi studier, konseptbiler, konseptbiler: Alle studier fra Avus til Steppenwolf

Audi har presentert sensasjonelle forsøk på mange messer. I tillegg til spektakulære super med over 500 hestekrefter kompakte biler, luksusbiler og SUVer er vill regelmessig. Noen har allerede gått i produksjon. Andre er sikker på å følge snart. Følg oss med på en reise med mange overraskelser.

11.08.2009 Holger Wittich

Men det er ikke bare rask og høy Ingolstadt kan. Et annet høydepunkt var absolutt Audi Avantissimo på IAA 2001, som viste en luksuriøs stasjonsvogn med en twin-turbo V8 og 430 hk. Selv da var det klart, selv om studien fikk mye oppmerksomhet, vil masseproduksjon ikke gi det.

Audi studier, konseptbiler, konseptbiler: Alle studier fra Avus til SteppenwolfAudi Sportback Concept 20 sek.

Audi Avus var en studie

Heller ikke sjansene for serieproduksjon hadde Audi Avus i 1991. W12 super utøveren mobilisert fra seks liter forskyvning 509 hestekrefter og dersom den 100 km / t mark nådd i tre sekunder. Kunder hender, selv om de fortsatt klappet så mye applaus, aldri nådde studien. I motsetning til ulike Audi studier som ga en visning av produksjon kjøretøyer. For eksempel Audi bilen forskning fra 1981 at Audi forventet 100 eller Audi ASF 1993, som viste senere Audi A8 i sin grunnleggende form.

1981: Audi Car Forskning
Visninger av Audi 100 og lett apparat med en motstandskoeffisient på 0,30

1991Audi Avus
W12 supersportsbil, 509 hk, 5998 cc, fire hjul, topp 340 km / t, null til 100 km / t: 3,0 sekunder

1991: Audi Quattro Spyder
Som en serie planlagt en overraskende sett, bare to prototyper eksisterer, aluminium-chassis, V6 mid-motor på tvers, 175 hk, fire hjul

1993: Audi ASF
Audi Space Frame konseptbil, visning av Audi A8 med aluminium chassis

1995: Audi TT & TTS Roadster ster~~POS=HEADCOMP
Presentasjon IAA 1995 Roadster Tokyo Motor Show i 1995, nesten uendret gått i produksjon

1997: Audi AL2
Utsikter for A2, knapt endret optikk, studere AL2 Open End som en pick-up Fun versjon, IAA 1997

2000: Audi Prosjekt Rosemeyer
Presentasjon 2000 åpner Wolfsburg Byer, designelementer av TT

2000: Audi Steppenwolf
Presentasjon Paris Motor Show i 2000, er basert på Audi A3 Quattro Allroad luftfjæring, utsikt Audi SUV, 3,2-liter VR6 med 225 hk, topp 238 km / t, flyttbare vinsjer og kjører brett, tilgjengelig med hardtop eller lerret taket.

2001: Audi Avantissimo
11 september IAA 2001, luksus stasjonsvogn med en twin-turbo V8, 4,2 liter volum, 430 hk, 600 Nm. Serieproduksjon er ikke planlagt.

2003:
Audi Le Mans Quattro
En av de tre IAA studiene i 2003, visning av Audi R8 V10 FSI mid-motor, 610 hk, 750 Nm.

2003: Audi Novulari
Utsikt over Audi A5, V10 turbo, 5,0 liter, 600 hk.

2003: Audi Pikes Peak
Utsikt over Audi Q7, presentasjon på NAIAS i Detroit i 2003.

2004Audi RSQ
Filmen bil for "I, Robot" stjernegalleri Will Smith, single-frame grillen, Xenon-lykter, kule hjul, ikke masseproduksjon.

2004: Audi Allroad Quattro
Premiere Detroit Motor Show 2005, V8 TDI med piezo-teknologi. 4,0 liter, 650 nm, 286 hk.

2005:
Audi Shooting Brake
Presentasjon Tokyo Motor Show i 2005, utsikt over fremtiden Audi TT, 3,2-liters sekssylindrede, 250 hk, firehjulstrekk.

2006: Audi Nero
Konkurransen oppføring L.A. Auto Show Audi Design Center California.

2006:
Audi Roadjet
Audis riss av en romlig konsept 3,2 liter FSI V6, 300 hk, 330 Nm ved 4500 / min

2007: Audi Cross Coupé quattro
Audi A3 plattformen under SUV Q5, to-liters TDI, 204 hk og 400 Nm

2007:
Audi A1 Prosjekt Quattro
Tokyo Motor Show, tre-dør, 1,4 liters motor med TFSI 150 hk, direkte skift S-tronic, E-motor på 41 hestekrefter, litium-ion, 0 - 100 km / t i 7,8 sekunder, v-maks 201 km / t CO2: 112 g / km, 3,91 m lang, 1,75 m bred.

2007: Audi Cross Cabriolet quattro
Los Angeles Auto Show, 4,62 meter lang, 1,91 meter bred, 1,63 meter høy, 2,81 meter akselavstand, åpner topp i 17 sekunder, 3,0-liters TDI med 240 hk, V-max: 240 km / t, 7,2 sekunder til 100 km / t og forbruket 7,3 liter.

2008: Audi R8 V12 TDI
Detroit motor Show, 500 hk, V12 TDI, 1000 Nm, 4,2 sekunder fra null til 100 km / t.

2008:
Audi R8 TDI Le Mans
Bilutstillingen 500 hk, V12 TDI, 1000 Nm, 4,2 sekunder fra null til 100 km / t.

2008: Audi A3 TDI Clubsport Quattro
Wörthersee Tour, to-liters diesel med 224 hk, 450 Nm, 6,6 sekunder til 100 km / t V-Max 20-tommers hjul 240 km / t, sekstrinns girkasse

2008: Audi TT Clubsport Quattro
Wörthersee Tour, TT uten vindskjerm, 300 hk, 2,0-liters TFSI, 66 mm spor utvidelse

2008: Audi A1 Sportback Concept
Motor Show Paris, 3,99 m lang, 1,75 m bred, fem-seter, fire-dørs, den hybrid, 1,4 liter TFSI med 150 hk, 27 hk elektrisk motor, 200 km / t, 7,9 sekunder til 100 km / H, 3,9 liter per 100 kilometer, CO2: 92 g / km.

2009: Audi Sportback Concept
Detroit Auto Show, visning av A7, 4,95 meter lang, 1,93 meter bred, 1,40 meter høy, 3,0-liters V6 TDI, 5,9 liter per 100 kilometer

2009: Audi e-tron

IAA, sportsbil studie med elektrisk drift, 4,26 meter lang, 190 cm bred, 1,23 høy, vekt: 1,600 kg hver to asynkrone elektriske motorer på for- og bakaksler, totalkapasitet: 230 kW (313 hk), 4500 Nm, Vmax: 200 km / t område~~POS=HEADCOMP: 248 km

2010: Audi e-tron

Detroit Motor Show, kompakt sportsbil studie med elektrisk drift, 3,93 meter lang, 1,78 meter bred, 1,22 meter høy, vekt: 1350 kg, to elektriske motorer med en samlet effekt på 150 kW (204 hk), 2650 Nm, 0-100 / t: 5,9 sekunder, Vmaks: 200 km / t, område: 250 km

2010: Audi A8 Hybrid

Geneve salong, 5,14 m lang, 1,95 m bred og 1,46 m høy, to-liters TFSI motor (211 HK) med en åtte-trinns automatgirkasse og en elektrisk motor (33 kW, 211 Nm), forhjulsdrift, total strøm : 245 hk, 480 Nm, 0-100 km / t: 7.6 sekunder, mens Vmax 235 km / t, gjennomsnittlig forbruk: 6,2 l / 100 km, 144 g CO2 / km.

2010: Audi A1 e-tron

Geneva bil butikk, elektrisk synkronmotor på forakselen (maksimalt 75 kW, 240 Nm), enkelt-rotasjonsmotoren (254 kubikkcentimeter, 15 kW) som en rekke forlenger på vektbasis: 1.200 kg hold til elektrisk kraft: 50 km, vil den totale distanse: 200 km, 0 til 100 km / t 10,2 sekunder Vmax 130 km / t, gjennomsnittlig forbruk: 1,9 l / 100 km (45 g CO2 / km).

2010: Audi E-Tron Spyder

Paris salong, 4,06 meter lang hybrid undersøkelsen som en visning av en sportsbil under Audi R8, av en V6 turbo-TDI (300 hk, 650 Nm), og to elektriske motorer (kollektivt, 64 kW, 352 Nm) blir drevet, firehjulsdrift, dreiemoment.

2010: Audi Quattro Concept

Paris-utstillingen, moderne tolkning av Audi Sport Quattro, Basis: Audi RS5, forkortet akselavstand på 2,60 meter (minus 200 mm), 2,5-liters femsylindret turbomotor fra Audi TT RS, 408 hk

Alle Mercedes-studierMercedes-studier fra 40 år
Alle BMW studierAlle studier av BMW 5-serie GT Turbo opp
Alle IAA studierStudier og konseptbiler på IAA siden 1987
Alle VW studierFra en en-liters bil til VW W12
Poll Audi studie liker du best? Audi AvusAudi Steppen bil AvantissimoAudi Prosjekt Rosemeyer Audi Novulari Audi RSQ Audi Shooting Brake Audi TT Clubsport Quattro Audi Sportback Concept Audi AL2 resultat skjerm mer om Audi

ADAC kollisjonstester side: side kollisjonsputer beskytter ikke

ADAC har studert siden ulykken. I mange tilfeller, sidekollisjonsputer gir ingen beskyttelse, de innsatte slipper gjennom beltet eller skadet enda hverandre.

27.09.2016 Uli Baumann en kommentar

På sidekollisjoner til sikkerhets underskudd for beboer på motsatt side av virkningen show i de fleste biler. Dette var resultatet dagens tester av ADAC. I slike kollisjoner er det fare for at sjåføren å gli sideveis ut av beltet ved anslag der er. De nåværende kollisjonsputer er ikke konstruert for denne belastningen saken. Selv om de utløser, men gir ingen beskyttelse. Konsekvensene er alvorlige skader i hodet - bryst, hofte og bekken-området ved å treffe beslag, dørpaneler og setedeler - på grunn av lavt innvendig bredde hovedsakelig et problem med små biler. I verste fall fører og passasjer enda sprette sammen og skade hverandre.

Side crash test ADAC 09/2016Krasj Test på passasjersiden 2:25 min.Side crash test ADAC 09/2016 Foto: ADACFahrer og passasjer kan skade hverandre i en side krasj.

Fører og forsetepassasjer kan skade hverandre

Evalueringer av ADAC ulykken forskning har vist at hver tredje tunge sidekollisjon ulykke, tar passasjersiden sted. Foreløpig sikkerhetssystemer som setebelter og kollisjonsputer, derimot, er i hovedsak fokusert på optimal beskyttelse i krasj på førersiden.

I henhold til ADAC eksperter skade kan allerede være betydelig reduseres ved enkle tiltak, slik som aktivering av strammere i forsetene i en sidekollisjon. Beboer forblir bundet i sidestøt til setet, er en sideveis forskyvning av legemet minimalisert, og at den mulige kontakt med passasjer, og deler det indre forhindres. I mange tilfeller har en økt midtkonsollen en avgjørende innflytelse på alvorlighetsgraden av skader. Den sistnevnte, fordi det understøtter brystområdet og således unngås den farlige kropps skift. Senter konsoller med integrerte kollisjonsputer kan forhindre i fremtiden at sjåføren kolliderer med en sidekollisjon mot passasjersetet eller -Beifahrer.

ble styrtet i sidestøttest VW Golf og BMW Z4 (høy midtkonsoll). Ble undersøkt i forskjellige ulykkessituasjoner virkningen på passasjer når en 1,3 tonns barriere vogn med 50 og 65 km / t ble returnert inn i passasjersiden.

ADAC vil arbeide for å sikre at den nye krasj-test variasjon funnet i 2020 inngikk normene i kollisjonstest EuroNCAP konsortium fra året.

Pris Audi Q7 e-Tron Quattro 3,0 TDI: diesel plug-in hybrid fra 80,500 euro

Stor bil, lite forbruk. I Audi Q7 e-Tron Quattro 3,0 TDI, en 373 hk diesel plug-in hybridmotor er å tilveiebringe et drivstoff-forbruk på bare 1,8 liter. Bestilte hybrid i begynnelsen av mars.

25.02.2016 Uli Baumann Powered by

Drivverket av Audi Q7 e-Tron 3,0 TDI Quattro kombinerer en tre-liters V6 turbo dieselmotor med 258 hk og 600 Nm med en 94 kW, 350 Nm elektrisk motor som tar sin plass sammen med en clutch i den åtte-trinns automatgirkasse. Den nødvendige energireserve som bufrer et litiumion-batteri med en kapasitet på 17,3 kWh, og som kan lastes ved behov opp til 7,2 kW i ca. 2,5 timer. Som systemeffekt E-Tron er 373 hk og 700 Nm. Dette er å sprute den store SUV i 6,2 sekunder fra null til 100 km / t, og har en toppfart på 225 km / t. Men det mest slående tallet er trolig bli standard forbruk på 1,7 liter per 100 kilometer. Den rene elektrisk rekkevidde setter Audi på 56 km, bør det totale tilbudet være opp til 1,410 kilometer.

Audi Q7 e-Tron Quattro vil starte våren 2016

Kraft blir overført til alle fire hjul er overlatt til en permanent firehjulsdrift med låsesenterdifferensial og dreiemoment. Den hybride driv har fire driftsmåter, kan restitusjons innstilles i trinn på rattet. ble utviklet spesielt for Q7 e-Tron utvikler også standard termiske styringssystem med innebygget varmepumpe.

Til visuelt å skille de konvensjonelt drevet brødre blir Audi Q7 e-Tron basert på en uavhengig deksel, nye luftinntak i fronten, spesielle 19-tommers legering hjul og en ny bakre diffusor. Standardspesifikasjonen også Virtual Cockpit, LED-lykter og en stor navigasjonssystemet om bord.

Som grunnprisen for Q7 e-Tron Quattro 3,0 TDI Audi kaller 80 500 euro. hybrid SUV fra sommeren kommer.

Mer om Audi Q7

Terrafugia TF-X: New drøm om flygende bil

Terrafugia utviklet flygende biler. Nå har oppfinnerne presenterte sitt andre prosjekt - Terrafugia TF-X med fire seter og en hybriddrift.

27.07.2015 Uli Baumann Powered by

Annet enn noen datamaskin tegninger og en animert video, er det ingenting Habhaftes den nye modellen. Konfigurerte er en fire-seters modell med sammenleggbare vinger og rotorer svingbare på vingetuppene, og en propell på hekken. For at TF-X bør være i stand til å ta av og lande vertikalt. For nødhjelp, TF-X har en fallskjerm system om bord.

Terrafugia TF-X Auto FlightTerrafugia TF-X - den flygende bilen 03:08 Min.

Terrafugia TF-X flyr inn tidligere enn 8 år

den Terrafugia TF-X er drevet av en hybridmotor. I ut- og landingsfaser er for å drive rotorene for elektriske motorer. I flyoperative en Nitro overtar driften av bakre propell. batteriene kan lades fra strømuttaket eller under flyging ved brenneren. Den hengslet på taket vingene kan foldes ned, rotorene deretter forsvinner inn i kjøretøy flankene. Den marsjhastighet i luften sies å være rundt 320 km / t, idet området 800 kilometer.

Så langt det er Terrafugia TF-X bare som en 1: 10-modell for testing i vindtunnelen. Til serieproduksjon om åtte til 12 år kan gå inn i landet ifølge selskapet.

BMW M5 (2017): Alle bilder, informasjon, videoer for Sport Sedan

IAA 2017

Den nye BMW M5 kommer som en høy ytelse sedan med racerbanen potensial og høy egnethet for daglig bruk i premium-segmentet. En 600-hestekrefters V8, en ny automatgir og en intelligent firehjulsdrift vil gjøre det mulig balansegang.

21.08.2017 Uli Baumann 19 kommentarer

Allerede i 2016, har BMW lansert en ny generasjon 5-serie på markedet i midten av 2017 fulgt den aktuelle Touring. På IAA 2017 følger nå den sporty ising av serien - den nye BMW M5 - og er på vei til ekstreme kjøredynamikken på en helt ny måte.

BMW M5 leveres med 600 hk i starten

Ettersom den normale 5-serie er også den øverste modellen i den nye lettvekts-plattform som er avhengig av høyfast stål, aluminium og magnesium. Sammen med endrede komponenter i det indre, og et tak laget av karbon og et lettvekts eksossystem og et litiumion-batteri, har den nye BMW 5-serie er slankere. Til tross for firehjulsdrift og automatisk er det 15 kg mindre enn forløperen. Å stå seg klart ut fra den sivile 5-serie, har fremre støtfanger av den nye BMW M5 blitt fullstendig redesignet. Det sikrer store ventiler tilførsel av tilstrekkelig kjøleluft for motoren, mellomkjøler, transmisjonen, og bremser. På baksiden, rammer den nye diffusoren forkle de fire eksosrør av klaffen-styrt eksossystem. Hetten er laget av aluminium og har slående på perler.

Som standard, ruller den nye BMW M5 de 275/40 er utstyrt med dekk som måler 285/40 foran og bak er utstyrt med 19-tommers, grå fem-twin-eikers felger. Eventuelt syv-twin-felger i 20-tommers format med 275 / 35er dekk foran og 285 / 35er ruller skal ha tilbake. Eksklusivt forbeholdt den nye M5 maling farge "Marina Bay Blå Metallic" gjenstår.

BMW M5 2018, opptjenings 21/08/2017 19:10 Foto: BMWMit nye laster og en ny intercooler av 4,4-liters V8-er revidert.

Under panseret, den velkjente 4,4-liters twin-turbo V8, som arbeider som han er allerede sett i M-utgavene av X5 eller X6. I BMW M5 som leverer nå med nye laster og en modifisert ladeluftkjøler 600 hk og et maksimalt dreiemoment på 750 Nm. Alpina hadde ledet an med Jubi modeller B5 og B6 og Åtte Ender utløser 600 hk, også spesialutgave 30-årsdagen for M5 kom til 600 hester. Nytt er endringen fra den syv-trinns dobbel clutch overføring til en åtte-trinns automatisk momentomformer, som er, imidlertid, matchet ekstremt atletisk.

Fahrbericht nye BMW M5BMW M5 (2017): Alle bilder, informasjon, videoer for Sport Sedan BMW M5 (2017): Alle bilder, informasjon, videoer for Sport Sedan BMW M5 (2017): Alle bilder, informasjon, videoer for Sport Sedan BMW M5 (2017): Alle bilder, informasjon, videoer for Sport SedanFun kanon har nå fire hjul

Nytt er også endring fra bakhjulsdrift til firehjulstrekk tog for å bringe den høye ytelsen fortsatt trygt på veien. BMW er avhengig av en sterk bakre forspent tolkning, som er konstruert utelukkende for å kjøredynamikken. M-tune den firehjulstrekk vises under navnet M xDrive (her all informasjon på drivsystemet). I tillegg bærer den nye M5 et alternativ som konfigurerer firehjulsdrift som en ren bakhjulsdrift.

Chassiset selv er avstivet forbruker bak på biler og i fronten, finjustert suspensjonen og utstyrt med variable dempere.

Hvis du vil, opp til 305 km / t

BMW M5 2018, opptjenings 21/08/2017 19:10 Foto: BMWDer nye M5 kommer som standard overdådige.

I utførelsen, er den BMW M5 imponerende i den nye generasjonen: fra 0 til 100 km / t akselererer 1,930 kg (EU med sjåfør) tung M5 på bare 3,4 sekunder fra 0 til 200 km / t på bare 11, 1 sekund. Den øverste Hastigheten er begrenset elektronisk ved 250 km / t eller på forespørsel til 305 km / t. Standarden forbruk bør være på 10,5 liter. Også imponerende er bremseverdiene skulle svikte. BMW er her som standard til en forbindelse bremsesystem med blå malt seks-stempel calipers foran og bak utstyrt enkelt-stempel flytende målepunktene. På forespørsel er det tilgjengelig med 23 kilo lettere og kraftigere karbon-keramiske bremse med gylne malte bremsekalipere.

Selv med utstyr av den nye BMW M5 gjør ingen kompromisser. Den leveres standard med skinn interiør med elektrisk justerbare sportsseter for fører og forsetepassasjer. På forespørsel, er de nye M multifunksjons seter bestilt. I tillegg kan M5 bestilles med alle og for BMW 5-serie leveransen assistansesystemer valgfrie.

BMW M5 2018, opptjenings 21/08/2017 19:10 Foto: BMWDas spesiell modell BMW M5 Første utgave. er begrenset til 400 eksemplarer på verdensbasis.

Ventetiden for den nye BMW M5 våren 2018 til en slutt. Da han endelig ruller til forhandlere. M5 kan bestilles fra september 2017. Prisen er 117,900 euro. Begrenset til bare 400 enheter på verdensbasis er den spesielle modellen BMW M5 Første utgave samtidig tilgjengelig. Det er malt i BMW Individual Frozen Dark Red Metallic, eksklusiv, og koster 19 500 euro premie over basismodellen.

Les mer om BMW 5-serie

Peugeot 308 GTi (2016) på IAA: GTI er mye sterkere og dyrere enn Golf

Peugeot viser en ny hot-kombi med 308 GTi på IAA i Frankfurt. Den kompakte sportsbil gjør med sin 1,6-liters turbo bensinmotor 272 hk - og er derfor ganske unremarkable. Men: En spesialutstyr som gjør det spesielt slående.

07/01/2015 Roman Domes Powered by

Det vi har forundret: Forgasser Peugeot å sikre ytelsen til deres turbo motor fra RCZ R i 308 GTi, sportsbil et unikt salgsargument? Det klare svaret er ja og nei!

Peugeot 308 GTi (2016) i Tyskland spesielt sterk

De finnes, den begrensede versjonen. Det gjør 250 hk, 22 mindre enn toppmodellen, 308 GTi 270. Men dette er ikke viktig for oss: "Den svakere versjonen kommer ikke til Tyskland," Peugeot sier mannen Ulrich Bethscheider-Kieser snakke med sportsbil. Bra, fordi den sterke varianten har den fordelen ikke bare noe døde eiger tern motorkraft.

Men først, la oss bo i 1,6-liters motor. Vi vet allerede fra RCZ R, og har det kanskje allerede grundig nyte. I 308 GTi Peugeot fortsatt setter det to PS. Og gjør den kompakte bli den mektigste produksjonsidrettshistorie. Den maksimale kraft på 272 hk er ved 6000 / min. på, er motoren brølende på 6500 omdreininger i limiter. I ikke engang 2000 rpm motoren hiver 330 Nm dreiemoment på veivakselen, skjer kraftoverføringen sted - alltid hånd tilkoblet - til forhjulene.

Torsen differensialbrems på forakselen

For å iverksette strømmen ikke bare i den langsgående, men også i sidedynamikk og en Torsen differensialsperre arrangerer fordelingen av strømmen mellom de to forhjul. Dette, teknisk ganske komplisert tiltak, Peugeot Sport vil eliminere typisk på forhjulsdrevne understyring ved akselerasjon ut av svingene. Låsevirkningen er 37% ved akselerasjon, bremsing 30%. 

Verdiene for standard sprint til 100 km / t farten med glatte seks sekunder på nivå med sportsbil. Ved 250 km / t skarpe Peugeot 308 GTi er fanget elektronisk. Den forstørrede bremsesystem med fire stempelfrontstopperne pen men dagligdags varmt Kombi. Han er malt i svart og knapt skilles fra svakere GT-bror. Bare den GTi flippen og den dobbeltstrømnings eksos-systemet indikere at strømmen under panseret. Men: En maling alternativ er sannsynlig å få den oppmerksomheten som han fortjener de 308 GTi, nemlig kombinasjonen av rødt og svart, som vi allerede kjenner det fra de mer kompakte 208 GTi.

Den franske make lettvekts riktig

Her er Peugeot 308 GTi ikke en klumpete biler: Med en lengde på 4,25 m, er det marginalt kortere enn en VW Golf GTI, men er assosiert med en litt bredere spor sterkt på Michelin Pilot Super Sport dekk. Og nå pass opp: Peugeot 308 GTi er en virkelig lett! Med 1.205 kilo (uten fører, full gass tank), har han vekten av Golf GTI med mer enn 200 kilo (Super Test Golf: 1.406 kg). På samme måte sterk, 1311 kilo Renault Mégane R.S. 275 Trophy Peugeot har fortsatt god to talenter fordel - hvis du liker å gi produsenten tro. En første test vil gi klarhet, inntil da, vi er imponert. 

Den lave vekten er et resultat av konsekvent lett konstruksjon. Så Peugeot filosoferer ikke i timevis om spaceframe og Co, men antas å enkelt. Forskjellige chassisdeler er laget av aluminium, slik at i om de tverrgående kontrollarmene på forakselen. Videre den franske produsenten av Paris er avhengig av bruk av høyfast stål. Dette materialet er kjennetegnet ved at det er et resultat av blandinger av elementer såsom vanadium eller titan med et multiplum fast stoff. Karakterisert v e d at tykkelsen av de ståldeler kan reduseres - uten tap av sikkerhet for beboerne.

Peugeot 308 GTi fra 34,950 euro

Fører og forsetepassasjer, i mellomtiden, se til en redusert, minimalistisk, stilig interiør. Mange knapper, veksle og dreiebrytere? Ingen. Alle viktige funksjoner ble - integrert i berøringsskjermen, som ble plantet i midtkonsollen, mellom ventilasjonsutløp - som i normal 308er.  

Også alt annet enn vanlig: den lille rattet og instrumenter liggende med benke skalaer for hastighet og turtall. Nesten som Aston Martin. Mye lavere enn den elegante britiske Peugeot 308 GTi er både prisen og forbruk. 100 kilometer med 1,6 liter turbo vil oppta bare 6,0 liter bensin premie, i det minste i laboratoriet. I virkeligheten er denne verdien antas å være rundt åtte til ni liter.  

For sine 308 GTi franskmenn kaller en base pris på 34,950 euro. Han faller dyrere enn VW Golf GTI med Performance Package. Dette GTI vil koste minst 30.400 euro med oss. Peugeot 308 GTi kan bestilles nå, og er tilgjengelig fra november 2015.

modellmakt0 - 100 km / tVekt (DIN)Pris fra
Honda Civic Type R310 hp / 400 Nm5,7 sek.1382 kg36.500 €
Seat Leon Cupra 290290 hk / 350 Nm5,7 (DSG) / 5.81395 kg33120
Opel Astra OPC280/4006.01550 kg34990
Peugeot 308 GTi 270272/3306.01395 kg34950
Renault Megane RS265/3606.01403 kg27950
Ford Focus ST250/3606.51437 kg29100
VW Golf GTI Perf.230/3506.4 / 6.41382 kg30400
Les mer om Peugeot 308

BMW M ytelse Kit for 340i og 440i: 360 hk per plante oppdatering

BMW har utvidet M effektområde med en ytelse kit for modeller 340i og 440i. Per oppdatering satte supercharged sekssylindrede til 360 hk.

14.09.2016 Uli Baumann en kommentar Powered by

BMW M ytelse Power Kit og lyd, det offisielle navnet, har en finjustert motor kontroll programvare, samt en sport eksos med ventilstyring. Som har to enderør kan være dekorert med krom eller karbon deksler fra M Ytelse program heller.

Å ha kit til BMW 340i og 340i xDrive fra år 15/07 og BMW 440i og 440i xDrive fra 16.03. Med den nye programvare og maskinvarekomponenter av de seks-sylinder settes inn i disse modellene 326-360 hk til. Det maksimale dreiemoment klatrer 450-500 Nm. Mens modellene kan utnytte dette med åtte-trinns automatgir, er bryterne begrenset til 480 Nm. I tillegg til ytelsesforbedringen kit kjøpere kan også se frem til et godt resultat med det nye eksosanlegget

Prisene for BMW M ytelse Power Kit og lyd start på 2,665 euro.

Mer om BMW 3-serie, BMW 4-serie

Viper ACR-rekordforsøk på Nurburgring: crowdfunding lag mislykkes på 7 minutter barriere

Nurburgring rekordforsøket av privatfinansiert Viper ACR team har mislyktes. Raskere enn 7: 01.3 minutter førte ingen av sjåførene på Nordschleife av ringen. Til slutt, kan teamet fortsatt være stolt av deg selv!

09/06/2017 Roman katedralen, Andreas Haupt 11 kommentarer Powered by

Enten Russ Oasis er skuffet? Kanskje litt, tross alt, det var hans idé å sende Dodge Viper ACR på sin siste oppdrag: Rekorden for street-legal biler på Nordschleife på Nürburgring skulle sprekke. Et unikt prosjekt, for rekordforsøket var mengden finansiert av donasjoner fra Viper fans og Nürburgring freaks. Ingen produsenter, verken Dodge eller FCA, sto bak det. Bare Kumho sponset dekkene.

Lance David Arnold går nesten under syv minutters grensen

Til slutt gikk det ikke: Reserve drivere Lance David Arnold, som steppet inn for den aktive i VLN Luca Stolz og Dominik Farnbacher, slo i sin femte runden en 7: 01.3 minutter i asfalten av "grønne helvete". Alle som ser på det runde kan umiddelbart se at det er mye ville ha gått: Arnold koblet et par ganger, sant i noen hjørner ikke perfekt racing linje og kunne her og der sette noe tempo. "The Viper var også en full tank på dette tidspunktet."

"Alle trodde at Viper ACR bra for en 6: 55-minutters runde ville være bra nok", sier Russ Oasis. Og med hvert vil han ikke bety noe tilskuer, men sine teknikere og selve driverne, alle tre ville ha sagt. "Bilen er bare helt fantastisk!"

Likevel rundetid av 7. mai: imponerende 01.3 minutter tillegg. Det, tross alt, er nr 3 i all-time liste over Nordschleife helter. ACR er derfor bak Lamborghini Huracán (6:52 minutter) og Porsche 918 Spyder (6:57 minutter). Og i motsetning til Lambo og 918, Viper ACR bruker bare bakhjulsdrift og en manuell girkasse i stedet for fire hjul og dobbel clutch girkasse.

Og på slutten faller, men en ring rekord

Betyr at Viper ACR har besluttet å gå en rekord sprukket, nemlig for bakhjulsdrevet, manuell girkasse sportsbil. Vår sport auto Supertester Christian Gebhardt hadde brutt rekord for denne svært sportsbil for en tid siden - med Viper ACR er ikke ulik Corvette Z06 han klokket en 7:14 minutter.

Lance Arnold kunne ha gjort raskere - uten tvil. Men det bør ikke være. The Viper ACR allerede kjempet gjennom rekordforsøket med dekkproblemer - Kumho V720 bare holdt ikke lenge nok. Og på et tidspunkt konsekvensene var klart merkbar. Ved 220 km / t - i midten av en kurve - venstre forhjul briste Arnolds Viper. Han børstet Leitplante, så gled over banen til den andre siden, og krasjet inn i den andre rekkverket. Heldigvis han ikke ble skadet. I skarp kontrast til hans tjeneste kjøretøy, som ble sterkt skadet. Viser et bilde som må ha vært den virkningen som alvorlig.

Bloggen "Nürburgring: Broen til Gantry" bringer det ganske mye til poenget: "Du ser ikke dette som en Viper knust bil, men som en helt med arr fra hans kamp. En fallen mester, som har kjempet for tusenvis av fans over hele verden. Uten fabrikken støtte uten automatisk uten tvilsomme dekk eller turboer med mer damp enn spesifisert. "

Så lenge, Viper ACR!

Bakgrunn: fundraiser for Viper ACR

En gruppe Viper fans flikket i løpet av de siste månedene på tilbakelevering legenden igjen til Nordschleife. Den opprinnelige mål: hardcore versjon av ACR (American Club Racer) bør Porsche 918 Spyder snappe rekord på 6:57 minutter. Den nå andre har gjort. Lamborghini Huracán ytelse brølte i 6:52 minutter gjennom grønne helvete. Den elektriske Runabout Nio EP9 burde selv ha plunked ned en rundetid på 6:45 minutter.

Selv om baren nå så mye høyere, fansen har ikke la opp. The Viper Club of America samlet på Internett via en crowdfunding nettstedet penger for venture på Nordschleife. Det skal samles inn gjennom donasjoner 159.000 amerikanske dollar. Med pengene to Dodge Viper ACR hales over Atlanteren, betalte ruten husleie og driftskostnader fordeles på stedet. En Texas Viper forhandler hadde tidligere blitt enige om å gi de to nødvendige ACR.

Innsamlingen har betalt seg: 378 Viper fans donert til sammen 165,160 dollar. Dette tilsvarer i henhold til den aktuelle kursen rundt 147.000 euro. Strøm per hode i gjennomsnitt ca 388 euro. Hvem for den planlagte tur til Nordschleife, som opprinnelig ble vedtatt i april i øyet, men nå skal skje i juli, betalte 10.000 amerikanske dollar eller mer vil bli invitert til sporet.

Kan fortrengning gigant med 8,4-liters V10 virkelig satt en ny rekord? Ifølge de siste forbedringene er vanskelig å forestille seg. Det er en referanse. 2010-modellen slikket med Dominik Farnbacher den fryktede Eifel sporet i 7: 12-13 minutter (artikkel). Den nåværende Viper ACR med 654 hk og 814 Nm skal allerede kan undergrave. Særlig ettersom ingeniørene satt spesielt mye arbeid i aerodynamikk. Med vinger arbeid av den amerikanske sportsbilen til nesten ett tonn av produksjonen på 285 km / t. 13 amerikanske ruter, Viper har allerede poster.

Uansett: Det ville være en verdig avskjed for Viper. For den siste turen på Nordschleife Dominik Farnbacher og Luca Stolz ble valgt. The Viper ACR kommer med "Extreme aerodynamikkpakke" og vil konkurrere på Kumho semi slicks i dimensjonene 295/25 R19 foran og 355/30 R19 bak.

I vår fotofremvisning, viser vi deg den Dodge Viper ACR.

Les mer om Dodge Viper

Hyundai i30 Neuvorstellung og sete montering: tredje generasjons starter på priser som starter på 17,450 euro

Siden 2012, gjeldende Hyundai i30 i starten, i 2015 fikk han en liten ansiktsløftning. 2017, korean deretter bringe den tredje generasjon av den kompakte modellen til forhandlerne. Premiere feiret på bilutstillingen i Paris. Nå er det alle priser.

01.13.2017 Uli Baumann, Gregor Hebermehl 2 Kommentarer

Med en optimalisert chassis og nye motorer, vil den nye Hyundai i30 scorer det europeiske publikum. Hvordan det føles, var vi i stand til å prøve på en prøvetur i forkledd pre-produksjonsbiler. Den nye i30 kan identifiseres ved strømlinjeformet design. Designet i Europa og utviklet Hyundai i30 bærer typisk ny kaskade grill med stor Hyundai-logoen. De LED kjørelys ble plassert loddrett på bunnen av skjørtet og utvidet av blinklys, lykter - eventuelt sammen med LED-teknologi, er serien halogen, er xenon ikke er tilgjengelig - strekker seg så langt inn i fendere. Også takket være aktive luftklaffer i kjøleluftkanaler av bremseeffektkoeffisienten bør være på 0,30. Med sin brede LED baklysene, den svarte hekkspoiler og hekkskjørt hevet i30 bakfra ser brawny. Av en litt høyere taklinje baksetepassasjerene ser ut til å nyte mer takhøyde. Men i30 bredere, blir flatere og lengre - som det er med takhøyde, er i "sete montering".

Nye Hyundai i30 Teaser Foto: HyundaiDer nye Hyundai i30 vil bli solgt via sin utforming av produsenten.

Hjulkassene den nye i30 fylle lettmetallhjul i henhold til den versjon 15 tommer stål eller 16 og 17 inches. For styring Hyundai løfter økte med ti prosent direkthet. Når chassis Koreanere nå bruke 53 prosent av høyfast stål, som stivheten sies å ha økt med 20 prosent og redusert chassisvekten av 28 kg. Den fargevalg av legemet strekker seg til 12 belegg. Baksetet er nå delt med et håndtak brettes ned og for første gang tilveiebringer en gjennomgående lasteåpning. Lasten volum varierer fra 395 til 1301 liter. En valgfri glasstak strekker seg i det indre visuelt. Som flere kropps varianter kommer en stasjonsvogn og en kupé.

Det indre av den nye Hyundai i30, er tilgjengelige for de tre fargekombinasjoner for å velge mellom, skinner med en montert på dashbordet 8-tommers berøringsskjerm (pluss en tomme i forhold til den foregående modell). I basisversjonen, har en 5-tommers monokrom skjerm å være nok, for en ekstra kostnad det er denne skjermen da i farger og en berøringsskjerm. Navigasjonssystemet er alltid koplet til 8-tommers skjerm, og kan utvides ved et trafikkskilt gjenkjennelse. Rattet er oppvarmet, de runde instrumentene forbli analog.

Hyundai i30Hyundai i30 1:13 min.Nye Hyundai i30 Teaser Foto: HyundaiDer interiøret i i30 har blitt grundig modernisert.

Hyundai i30 leveres med sporty N modell

Den oppfrisket motor rekke Hyundai i30 har to nye turbo bensin, en Saugbenziner og en diesel i tre effektnivåer. Den nye en-liters, tre-sylindret bensinmotor turbo 120 hk og 170 Nm, kommer 1,4-liters firesylindrede turbo bensin på PS 140 og 242 Nm. 1,4 l bensinmotor basen 100 hk og 134 Nm. 1,6 liter turbo-diesel er 95, 110 og 136 hk (alle med 280 Nm). kobles til en sekstrinns krets, valgfritt betyr et tre-sylindret bensinmotor med turbo og de to kraftigere Diesel også en syv-trinns dobbeltclutch er tilgjengelig. Med chassiset, bruker i30 et multi-kobling bakakselen og stivere dempere. Bremsesystemet er økt.

Sports fans kan se frem til en N-versjon (dette er hvor du første turen i Sport-modellen) er fornøyd med at vil komme i 2017, og vil da bære en 260 hk to-liters turbomotor.

Nye Hyundai i30 Teaser Foto: Hyundai&# 34; De perforerte skinnseter av det velutstyrte utstillingsmodell til å føle fantastisk og gjør at du vil på en lang reise.&# 34;, slik redaktør Gregor Hebermehl den nye i30.

Hyundai i30 med stor sikkerhetspakke

Selv med sikkerhetsutstyr ble etterfylt. I tillegg til syv kollisjonsputer montert som standard, idet pakken inneholder, blant annet, en nødbremsing system, som kan utvides eventuelt til en fotgjenger deteksjon hastighetskontrollen (standard) med adaptiv avstand kontroll og stoppfunksjon (valgfritt), et valgfritt Blind Spot Warner, en tverrtrafikkvarsel bakre, en aktiv kjørefelt varslingssystem (opsjon), den ovennevnte trafikkskilt gjenkjennelse, en høy bjelke assistent og den første gang en tretthet advarsel.

Den nye Hyundai i30 er utviklet i Europa og testet (inkludert 480 runder på Nordschleife på Nürburgring, noe som tilsvarer om lag en avstand på 150.000 kilometer), og som sin forgjenger, bygget i den tsjekkiske Nosovice for Europa.

Fra slutten Jahuar Hyundai i30 Pure med 1,4-liters bensinmotor med 100 hk fra 17,450 euro tilgjengelig, noe som gjør det dyrere enn forgjengeren. I tillegg til basisversjonen Pure fremdeles tilgjengelig for kjøpere fire flere linjer å velge mellom. Som standard, Pure linjer assistansesystemet, legeme-farge støtfangere, elektrisk justerbar og oppvarmede sidespeil, luftkondisjonering, farget glass, multiratt, lyssensor, alarmsystem, projeksjonslykter, seks kollisjonsputer og en RDS-radio med frittstående 5-tommers skjerm.

Hyundai i30 Select kan kombineres med motorene 1,4 MPI, 1,0 T-GDI og 1,6 CRDi og koster fra 18.300 euro. Hyundai i30 trenden fra 21,450 euro) kan bestilles med de beste motorene (1,6 CRDi med 136 hk og 1,4 T-GDI med 140 hk). For 23,550 euro, er det Hyundai i30 stil spesielt Aussstattung. Topplinjen er da "Premium" som er tilgjengelig for alle motor fra 110 hk. Her starter prisen på 25,550 euro.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sete montering Hyundai i30

tilfreds ekstremt hun står, den nyeste generasjonen av modellen som var den første til Hyundai "i" i navnet. Utformingen skal vises som verden -. Fordi Hyundai designsjefen Peter Schreyer sier "Design skal være for en Hyundai kjøp Grunn nummer én" Takket være den laterale perle å baklyktene strekker seg fra frontlykter, bilen er kompakt og alle av et stykke. Inne i utvikling er også godt synlig: multimedia skjermen sitter ergonomisk på den øvre ende av instrumentpanelet. Hans margin må du liker, men fortsatt er plass til høyre og venstre tre store direkte valgknappene. Klimakontrollen er nå skilt fra lyd kontrollenhet og sitter godt under multimedia skjermen. Den nye Security Wizard kan være en rad med tastene på venstre under rattet bruk.

De perforerte skinnseter av det velutstyrte utstillingsmodell føles fantastisk, og gjør at du vil på en lang reise. I tillegg er den nye i30 mye klarere og klarere inne enn forgjengeren - skulderlinjen har sunket ned. Den tanke på baksiden er imidlertid begrenset av den bredere C-søyle. Den valgfrie store panoramataket gir mer dagslys inn i interiøret i i30, men sørger også for at 1,90 meter høye folk nesten traff hodet mitt til taket på bilen. Dette gjelder også for godt gjøres bakken med sine komfortable bakseter: Takhøyden er greit for 1,85 meter mann, for større plassen er begrenset. Tilbake i førersetet: Den tykke rattet holder bra - akkurat som de andre myke overflater. Omkoblingsspaken av den doble clutch overføring kan gripes stor, passer førerens sittestilling.

Koffertlokket åpnes lett, stammen gulvet kan brettes i to og er reservehjulet, så vel som oppbevaringsrom venstre og høyre fritt.

Gregor Hebermehl

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mer om Hyundai i30

Gumpert med omstart: Glickenhaus bygger ny Apollo

Den tyske sportsbil produsenten Gumpert har en ny eier siden 2014. Under den kinesiske konsortiet Ideell TeamVenture en ny Apollo bør etableres. Ny utviklingspartner er Scuderia Cameron Glickenhaus.

26/10/2016 Andreas Haupt, Uli Baumann 2 kommentarer Powered by

Den tyske sportsbilprodusenten Gumpert er med den kinesiske konsortiet Ideell teamet Venture inn i den nye Apollo Automotive Ltd. blitt overført. Ideell teamet Venture hadde gjort i første halvdel av 2015. overskrifter når man hadde den italienske sportsbil produsenten de Tomaso kjøpte. På Geneva Motor Show 2016 også en første versjon av den nye Apollo ble presentert.

Gumpert med omstart: Glickenhaus bygger ny Apollo Foto: Stefan Baldauf / Guido th BrinkDer ny Apollo tar sikte på å bygge på SCG003.

Apollo Arrow 1000 PS

Under navnet code "Arrow" (pil) hadde ideelle TeamVenture bygge et nytt Apollo. Påminnelse: Gumpert Apollo ble produsert 2005-2013 og er drevet av en 4,2-liters V8 turbo. Super Test sport auto (sak 11/2009), 700-hk versjon slikket Nordschleife i 7:24 minutter (artikkel). Til dags dato har bare Porsche 918 Spyder undergrave dette merket.

De nye går helt ned til 4,98 meter i lengde, 1,99 m bred og 1,22 m høye. Tørrvekten er 1,300 kg. Ryggraden i Arrow danne en stålramme plass med en passasjerkabin laget av Kevlar-karbon. Bak de to passasjerene, er en fire-liters V8 biturbo-motor med tørrsumpsmøring spredning, som er å bringe den til 1000 hk og 1000 Nm dreiemoment. Girskift er et spørsmål om sekvensiell syv-trinns manuell girkasse. Den trekkraft optimaliserte en differensialsperre på bakakselen, valgfri det er et Start Control.

Sprinten fra null til 100 km / t for å fullføre i 2,9 sekunder, Arrow, 200 km / t mark rammet av 8,8 sekunder. Toppfarten er 360 km / t.

Den justerbare i kompresjon og returstøtstang suspensjon kan også justeres i høyden. En ekstra løft systemet bidrar til å overvinne små hindringer. Proppene kommer fra AP Racing og vente med seks-stempel calipers og rundt 378er skivene. Kontakten med veien foran holder 20-tommers hjul med 265 / 35er dekk. Bakre rotere 21 tommer med 325/30 dekk.

Ved utformingen av Apollo Arrow er avhengig av maksimal downforce. Hjelper robust karbonfiber karosseri mange gjennombrudd, luftføringselementer og på baksiden en stor fast spoiler og en kraftig diffusor.

New Apollo på SCG003C basen

Apollo intensa EmozioneSuperbil for rullebane 41 sek.

For serien utviklingen av den nye Apollo sette kursen nå, men tilbakestilt. Som utviklingspartner, ble Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) og den italienske små produsenter Manifattura Automobili Torino (MAT) oppnådd. Det første trinnet er utformingen av den reviderte Arrow helt. Videre ble stasjonen for sporet versjon som kan kjøres under navnet "Emozione" endret til en naturlig pustende V12-motor. vil bli presentert på "Emozione" i 2017 på IAA.

Apollo Arrow 'S' døpt veien versjonen er satt på en V8 biturbo. Begge modellene bygger på på karbon chassis SCG003C. vil bli bygget Apollo modeller i MAT i Italia, hvor SCG003C kjøretøy produseres.

mislyktes Combackversuche

Den gjenoppliving av Apollo godt forseglet den andre enden av den Expolsion. Sportsbil med to-liters firesylindret og 420 hk debuterte i Genève i 2014. Han skal være i en forstand sportsbil for Gumperts comeback etter at selskapet begjærte sommeren 2013 konkurs. Serieproduksjon, var det imidlertid aldri. I mellom, ryktene begynte å sirkulere som Gumpert kunne bringe studien Tornante på markedet. Igjen, en nagle. Nå er det, men jobber med den nye begynnelsen. Selskapets grunnlegger Roland Gumpert vil imidlertid ikke lenger være en av partiet. Han forlot selskapet i mellomtiden.

Mer om Gumpert Apollo