Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 i test: Dick & amp; tørst – den raskeste serieproduserte sedan

Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 debuterte mars 1968. På Geneva Motor Show. Hans referanser: en vin tønnelignende forskyvning av 6,332 kubikkcentimeter, et dreiemoment for vingårder bevege seg og bli endelig dempet shuffling lyd.

15.11.2011 Hans Neubert Powered by

Lyden av Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 samtidig en subtil referanse til hans tørst. For utklasset drift i deler med mer enn 25 liter per 100 kilometer hver veltrente vinelskere.

Mercedes 600 motor slynger den Mercedes 300 SEL fremover

det er mer enn førti år allerede siden at utviklingsingeniør Erich Waxenberger og kollegene la gå inntil da regjerende etterspørsel etter Mercedes-Benz: De transplantert den uhyrlige V8-motor med 6,3 liter forskyvning fra staten limousin Mercedes 600 i den mye slankere S-klasse. Og skapte Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 - den raskeste serieproduserte sedan i verden. En prestasjon av dyrket galskap - i rimelig Schwaben.

Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 debuterte offisielt mars 1968 i Genève, slik at jubileet er å trykke. Veldig praktisk, derfor er at bilen kan kjøre på motorveien til Frankrike fortsatt som en flygende champagnekorker. Full gass på 130 km / t, en fantastisk opptog: de fire-trinns automatisk girkasse med hydraulisk clutch spark ned grove, motoren på Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 endringene plutselig hans tone av mumler i roping, og mer enn førti år gammel skinn skyver Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 passasjer fritt bakfra mot skivene.

Vindstøy i Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 vil tornado lyder: fra 170 km / også siste samtale om gjæring i flasken, dosering og andre vanskelighetene med champagne produksjon h deretter stillhet. De synger sangen av krom felger, ubelagte vindusviskere, massive takrenner. Ikke så ille, er driveren allerede nå ikke lenger i humør for småerte.

Første eieren produsert tights og ønsket 70 hk ekstra

For han må nervøs 1,8 tonn schwabiske tung utforming av Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 korrigert permanent i løpet - med et ratt, er den oppfattede diameter to meter. Likevel suger den tomme motorveien de Altmercedes for en liten stund i en absurd 235 km / t. Dette er selvfølgelig helt uforenlig for det globale klimaet, men først og fremst en full 15 km / t raskere enn en standard modell. Tross alt, dette er en kopi av Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 med moderne tuning og ubeskjedne 320 hk. For den første eieren av den vanvittige stue, Allgauer produsent for damene strømper merkevare "Ergee"Standard 250 hestekrefter ble trolig vært for ladylike.

Og så han hadde slått sin Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 tidlige 70-tallet til en ung motorprodusenten i Großaspach å la gjøre raskeste serieproduserte sedan til allerallerschnellsten. AMG var butikken - i de dager var det fortsatt langt fra å være i stand til å fungere som konsernets egen premium-merke. I Stuttgart-Untertürkheim Aufrecht ble neppe tatt seriøst, du selv moret seg på skrutrekkeren kraft. I interne notater var i alle fall spottet i detalj om sine beskjedne lokaler og den påståtte manglende verktøy.

Classic tuning AMG

Men skinn var villedende, fordi motorer, AMG-ler visste om på den tiden. Bra for Mercedes-Benz 300 SEL 6.3, med en bestemt effekt på 39,5 hk lei / liter, maskinen var langt fra slutten av sine valg - polert inntaksportene, presisjonsbalanserte stempelstenger, skarpe kamaksler, racing stempler. Hans-Werner Aufrecht og hans menn skapte en herlig irrasjonell stykke tysk ingeniørkunst, som hun tydeligvis imponert selv: Selv i dag, kan vedlikehold huske detaljer som tennvinkelen eller brennverdi på lysene. Han stolt hadde truffet 6.3, den nå berømte tre bokstaver på de to kamaksler bevæpnet av Mercedes-Benz 300 SEL. Angivelig for hånd, litt skjeve skrift dømme.

Crooked eller ikke: Den tidlige satsing på elitestyre er en liten napp på gasspedalen i Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 er fortsatt tilgjengelig til enhver tid. Den dekorert med skinn og tre klubbrom deretter raskt blir en trykkende gym. Spillvarmen fra motoren for smal lite plass på Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 er ganske lik som i en middels stor atomreaktor. Og så vi er nesten glad for at tvinger oss om fryktelige forbruk Silberling tross for et 105-liters tanker på et stoppested.

Helt: Senest på den franske grensen, den naturlige kraften av denne motoren i bakgrunnen. Fra nå av, glir vi i Mercedes-Benz 300 SEL 6,3 på fartsgrensen sammen i løpet utmerket krokete landeveier. Vi kan blare og å knirke opprettholdt skinn myke jazzklubb. Lo og se: Den antatte Tyrannosaurus Rex kan være ganske fredelig. Fornøyd Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 sluker på den naturskjønne veiene i Vosges og en øvelse i fransk-avslappet tempo. Bare når igjen tomme og rette bånd av asfalt fresing bak Bar-le-Duc av store kornåkre i Frankrike, kan du høre svak sukk av lettelse fra motorrommet på Mercedes-Benz 300 SEL 6.3. Igjen, velordnet auszuschenken en mulighet for mekanisk åtte-stempelinjeksjonspumpe fra Bosch.

Av overføring av dreiemoment utdanner å gli

Så brutal Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 kan også være, utdanner han oss subtilt og umerkelig til en mer avslappet reise tempo. I brosjyren Mercedes drew paralleller til en engelsk klubb i interiøret. Klokt var sikkert fra sigarettenneren, ikke snakket fra sigarettenneren. Fremfor alt er det permeabilitet av den endeløse dreiemoment overføring ubønnhørlig til sjåføren. Kort tid før midnatt, Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 mumler sakte med 150 km / t på den siste kilometeren av innfødte motorveien. Vi kan lene seg tilbake komfortabelt for resten av turen.

Som Mercedes skrev på den tiden i prospektet? "Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 er de avgjørende fred, kontroll og avslapning, kan ikke gjøre uten at føreren i fremtiden."

Pontiac Aztek – den grimmeste bil i testen: Heisenbergs klassiske biler fra & quot; Breaking Bad & quot;

Det Pontiac Aztek blev anset revolutionerende fritid bil. Men forløberen for crossover floppede - fordi han var så grim. Tak Walter White af designet ulykke for Bruges-Star blevet. Vi tør at prøvekøre SUV klassiske biler.

29/04/2016 romerske katedral, Franz-Peter Hudek 1 Kommentar Drevet af

Som Pontiac hyret Aztek i 2005, håbede amerikanerne, spørgsmålet om crossover SUV ville blive glemt så hurtigt som muligt; 2010 var også den helt Pontiac mothballed. Og verden bør spares biler som Aztek. Tænk igen: For Pontiac Aztek opleves som en bil af Walter White aka Heisenberg fra den populære tv-serie "Breaking Bad" et comeback hidtil ukendt omfang.

Det Pontiac Aztek prototype overbevist

Ved præsentationen af ​​Aztek prototypen på Detroit Motor Show, markedsføring folk på General Motors (GM) var virkelig stolt af at huske den gule racer, i sin grundlæggende form til BMW X6. Pontiac, den mest dynamiske mærke fra GM mærke komposit, præsenteret i 1999 et crossover mellem SUV og van med alsidigheden af ​​en schweiziske hær lommekniv: økonomisk, adræt, rummelig og med mange udstyrsmuligheder til sport og fritid, som også er blevet vedtaget for 2001 indførte standardmodellen.

Kunderne bør "unge, hofte, være med en meget attraktiv livsstil"Så pressemeddelelsen. Men på en måde fungerede ikke det. I stedet for de planlagte 75.000 enheder om året i første omgang kun omkring 27.000 Aztek fundet en køber. I det sidste år 2005 er antallet droppet til 5.020 stykker. Havde den epokegørende crossover om et design problem?

Pontiac Aztek, grimmeste bil nogensinde

I dag ved vi mere: Aztek var ikke bare en eller anden design fejl, men betragtes simpelthen som den grimmeste nogensinde er bygget bil. Læsere af "Daily Telegraph" 2008 valgte den pukkelryggede Pontiac til nummer et "100 grimmeste biler gennem tiderne", den "Time Magazine" allerede søgte i 2007 efter "værste bil nogensinde", Blandt de ti kandidater fra perioden 1990 til dato omfattede Aztek.

selv "Spiegel online" havde i 2009 igen Nachtreten og den allerede plagede Aztek med Fiat Multipla, Mercedes Vaneo, Ford Orion og anden af ​​de "ti grimmeste biler af alle tid" erklæret.

Men gør den praktiske Pontiac med den næsten uhørlige nuværende V6 motor virkelig så slemt? Eller er den mindst 188 hk lyskryds sprinter om det uskyldige offer for en skadelig mediekampagne? Lad os sige det på denne måde: Sammenlignet at blive slået forholdsvis lav, sporty holdning og flyder taglinje Aztek prototype af 1999 har produktionsmodel ændret.

Design svagheder Pontiac Aztek kan ikke nægtes

Fra den tidligere Gazelle en besværlig næsehorn, hvis edgy udvidet hjulkasser for små hjul var hiding var. Også den skrånende bagende af traileren, som virkelig passer hverken en kombination eller en coupe, er alt andet end dynamisk. Og den høje, asiatiske udseende frontend synes to forskellige køretøjer at komme, fordi hætten også har to smalle køling luftspalter og små laterale lys enheder. Karl Brauer, amerikansk automotive journalist, sagde dengang rammende Aztek: "Han ligner en stationcar, hvor en bombe er gået væk."

Vores foto køretøj fra 2002 har den ansigtsløftning samme år. Anerkendt af kroppen-farvet all-plast-paneler, der stod i den oprindelige model som grå eller sort Rammschutzelemente væsentligt fra kroppen. Elegance af stadig visuelt besværlige forekommende Aztek har knap nok fået - ikke engang i den festlige champagne guld.

Pontiac Aztek Youngtimer 02/2016 Foto: Achim HartmannDie læsere af "Daily Telegraph" i 2008 valgte den pukkelryggede Pontiac nummer et af de "100 grimmeste biler gennem tiderne."

Pontiac Aztek, perfekte fest mobil

Ikke desto mindre, Manuel Schmidt-Bratzel er ganske stolt af sin usædvanlige bil. I løbet af de Aztek ejere sidder behageligt som med en pickup på den nederste bagklap af stammen, han kalder for en række årsager. "Bilen indeholder mange interessante features ideer"Manuel starter.

Så man kunne (med flere SUV eller pickup tailgates Party) regulerer Pioneer musikanlæg og fra agterstavnen på en bagklap part. Der er også masser af tilbehør såsom en aftagelig køler som den forreste midterkonsol, en kæmpe kuffert udvides skuffe, en skræddersyet luftmadras og en voksende telt, der forvandlede Pontiac for to-mands camping mobil.

Unge købere ønsker Pontiac Aztek

Hertil kommer, at Pontiac Aztek ligge i øjeblikket alle de vrede. "Efter at jeg havde min købes på internettet og godkendt"Siger en indbygger i Hagen bil sælger, "Jeg var nødt til at få to mere Aztek for kunder endnu." En lusket til England venstrestyret blev anlagt af sin ejer selv op til Dover, specialisten for ekstraordinære klassiske biler og klassiske rapporter (www.unique-vehicles.de). Den måde, det er: "Nogle hader Aztek, andre elsker ham."

Og hvis man ser på den amerikanske brugt bil statistik, du indse, at ikke Generation X (født ca 1965-1976) købte Pontiac Aztek, som han rent faktisk blev undfanget. Men i dag har omkring 20 til 30 år "Millennials", 26 procent af køberne, der vælger en brugt Aztek tilhører den generation Y. Dette er langt over gennemsnittet på 17 procent, bestemmes den amerikanske portal "Edmunds.com", Generelt, især unge familier synes ikke at være interesseret i sedan eller stationcars, men for varevogne og SUV'er. Dette er i dette land med oplevelsen.

Bruges-stjerne i USA

Det Pontiac Aztek i fem år en af ​​de øverste 10 biler med den højeste Millennials-køber-forhold. Ud over den Aztek man finder Ungetümer som Chevrolet Trailblazer, eller Chrysler Pacifica. Hvem sammen med Aztek én: den meget rimelige pris. Den Aztek ikke engang koste $ 5.000 i gennemsnit. Lidt penge til en masse bil, som også gælder til toppen det hele til at være ganske pålidelige, det giver portaler som "Edmunds.com" eller "cars.com" Tro.

Den hemmelige tv-stjerne

Den tv-serie "Breaking Bad" gjort Pontiac SUV kendt i Europa. I næsten alle episode af den første af fem sæsoner af terminalt syge kemi lærer og crystal meth kørte produktion af serier helten Walter White en Pontiac Aztek. Bilen gik godt med hans temmelig ramponeret ejer. Pontiac permanent er også noget fik brudt, var det meste forruden. Under alle omstændigheder har den serie i høj grad hjulpet dig huskede den skrå SUV igen og pludselig selv også ønsket at eje det.

Det Pontiac Aztek kører ligesom en én

Sidst men ikke mindst, den Aztek blot gå godt "vidunderligt"Som Manuel siger. Og vi skal forsøge at foto ture, der nu. Det følger chaufføren ændring, mens motoren kører. Virkelig? Enten indefra eller udefra er meget at høre fra humlebien summende ligesom V6. Kun den typiske amerikanske "Bing-bing-bing-bing" som et advarselssignal til de åbne døre gør at gå i panik.

Pontiac Aztek Youngtimer 02/2032 Foto: Achim HartmannDie buttet udseende af Aztek var delvis ansvarlig for lukningen af ​​Pontiac mærke i 2010.

Den høje siddeposition og rigelig plads i næsten 1,9 meter brede crossover SUV ligesom første gang. Også på de runde instrumenter og den T-formede automatisk gearstangen i midterkonsollen i stil med den daværende producerede sportsmodel Firebird er der intet at klage over. Selvfølgelig dominerer i det indre ved siden af ​​ruskind-lignende materiale af pladserne især buttet støbt plast - fra skohorn-lignende døråbnere op til lysegrå, pænt arrangeret i rækker styrer knapperne på musikanlæg.

Tough V6 i Pontiac Aztek

Og lige så blød og rund også Aztek driver - selv med en forholdsvis målrettet styring og en sprød dæmpet suspension. Dens 3,4-liters V6 viser lyskrydset starte inden længe tænder og gør 1,7-ton kraftigt, indtil EU-by- tempo til at accelerere. Den 188 hk handle med mere afslappet kørestil mere end tilstrækkeligt behov for Überholsprints på vej, men til tider højere hastigheder. Så maskinen lyder som varmeren blæser på maksimalt niveau og virker lidt gnaven.

Alt i alt dens egenskaber, den Aztek er derfor ikke en dårlig bil. Der var også en konventionelt stylet søster model af Buick med den samme teknologi, som også ikke var en stor sælger. Måske var det navn Rendezvous.

Og så er det, at skabninger som Pontiac Aztek, som engang var ønskede intet mere end for dem at blive hurtigt slettet fra hukommelsen af ​​befolkningen, en dag er mere efterspurgt end nogensinde. Selv hvis producenten længe har ophørt med at eksistere, og selv hit-serien "Breaking Bad" hendes sidste har længe været fejret.

Mere om Pontiac

Pontiac Aztek – de lelijkste auto in de test: Heisenberg klassieke auto’s uit & quot; Breaking Bad & quot;

De Pontiac Aztek werd beschouwd als revolutionair leisure auto. Maar de voorloper voor crossover flopte - omdat hij zo lelijk was. Dankzij Walter White van het ontwerp ongeval Gebruikt-ster te worden. We durven te proefrit de SUV klassieke auto's.

29/04/2016 Roman kathedraal, Franz-Peter Hudek 1 Comment Powered by

Zoals Pontiac huurde de Aztek in 2005, hoopte dat de Amerikanen, de kwestie van de crossover SUV zou zo spoedig mogelijk worden vergeten; 2010 was ook het merk Pontiac mottenballen. En de wereld moet worden gespaard auto's zoals de Aztek. Think again: Voor de Pontiac Aztek ervaren als een auto van Walter White aka Heisenberg van de populaire tv-serie "Breaking Bad" een terugkeer ongekende schaal.

De Pontiac Aztek prototype overtuigd

Bij de presentatie van de Aztek prototype op de Detroit Motor Show, de marketing mensen van General Motors (GM) waren echt trots op het onthouden van de gele racer, in zijn basisvorm van de BMW X6. Pontiac, de meest dynamische merk uit de GM merk composiet, presenteerde in 1999 een crossover tussen SUV en van met de veelzijdigheid van een Swiss Army zakmes: zuinig, wendbaar, ruim en met veel apparatuur mogelijkheden voor sport en vrije tijd, die ook voor 2001 hebben aangenomen geïntroduceerd standaard model.

De klanten moeten "jong, hip, met een zeer aantrekkelijke levensstijl"Dus het persbericht. Maar een of andere manier werkte niet dat. In plaats van de geplande 75.000 eenheden per jaar in eerste instantie slechts ongeveer 27.000 Aztek een koper gevonden. In het afgelopen jaar 2005 is het aantal uiteindelijk gedaald tot 5.020 stuks. Had de baanbrekende crossover over een ontwerp probleem?

Pontiac Aztek, lelijkste auto immer

Vandaag weten we meer: ​​De Aztek was niet zomaar een of andere fout in het ontwerp, maar is gewoon beschouwd als de lelijkste ooit gebouwd auto. lezers van "Daily Telegraph" 2008 koos de gebochelde Pontiac voor de nummer één "100 lelijkste auto aller tijden", de "Time Magazine" al op zoek was in 2007, na "slechtste auto ooit", Onder de tien kandidaten van de periode van 1990 tot op heden waren de Aztek.

zelfs "Spiegel online" had in 2009 opnieuw Nachtreten en de reeds gekweld Aztek met Fiat Multipla, Mercedes Vaneo, Ford Orion en andere van de "tien lelijkste auto aller tijden" verklaard.

Maar is de praktische Pontiac met de bijna onhoorbare huidige V6-motor echt zo slecht? Of is het minst 188 pk stoplichtsprinter over het onschuldige slachtoffer van een verderfelijke media campagne? Laten we het zo zeggen: In vergelijking met worden geslagen vrij laag, sportieve houding en vloeiende daklijn Aztek prototype van 1999 is de productie model veranderd.

Gebreken in de opzet van de Pontiac Aztek kan niet worden ontkend

Van de eerstgenoemde Gazelle een omslachtige rhino waarvan gespannen verbrede wielkasten te wieltjes werden verstopt was. Ook de schuine achterkant van de aanhangwagen, die echt past noch een combinatie of een coupé, is allesbehalve dynamisch. En de hoge, Aziatische uitziende vooreinde lijkt twee verschillende voertuigen te komen, omdat de kap ook twee smalle sleuven koellucht en kleine zijdelingse lichteenheden. Karl Brauer, Amerikaanse automobiele journalist, zei op het moment treffend Aztek: "Hij ziet eruit als een station wagon waarin een bom is afgegaan."

Onze foto voertuig vanaf 2002 heeft de facelift van hetzelfde jaar. Erkend door het lichaam gekleurde all-plastic panelen, die uit sterk stond in het oorspronkelijke model als grijs of zwart Rammschutzelemente uit het lichaam. Elegantie van de nog steeds visueel omslachtige voorkomende Aztek heeft nauwelijks opgedaan - zelfs niet in de feestelijke champagne goud.

Pontiac Aztek youngtimer 02/2016 Foto: Achim HartmannDie lezers van "Daily Telegraph" in 2008 koos de gebochelde Pontiac nummer één van de "100 lelijkste auto's van alle tijd."

Pontiac Aztek, perfecte partij mobiel

Toch Manuel Schmidt-Bratzel is zeer trots op zijn ongewone auto. Tijdens de Aztek eigenaren zit comfortabel als met een pick-up op de onderste achterklep van de romp, hij vraagt ​​om een ​​aantal redenen. "De auto bevat veel interessante functies ideeën"Manuel begint.

Zo zou men (met diverse SUV of pick-up tailgates Party) van toepassing op de Pioneer muziekinstallatie en van de achtersteven bij een achterklep partij. Er zijn ook tal van accessoires, zoals een uitneembare koeler als de voorste middenconsole, een enorme boomstam uitschuifbare lade, een op maat gemaakte luchtbed en een groeiende tent die de Pontiac omgebouwd voor twee-man camping mobiel.

Jonge kopers willen de Pontiac Aztek

Daarnaast is de Pontiac Aztek liggen momenteel al de woede. "Nadat ik had mijn gekocht op het internet en goedgekeurd"Zegt een inwoner van Hagen autoverkoper, "Ik moest nog twee Aztek nog te krijgen voor klanten." Een sluwe naar Engeland stuur links werd opgevoed door zijn eigenaar zelfs tot Dover, de specialist voor bijzondere klassieke auto's en klassieke verslagen (www.unique-vehicles.de). De manier waarop het is: "Sommige haat de Aztek, anderen van hem houden."

En als je kijkt naar de VS gebruikte auto statistieken, besef je dat niet Generatie X (geboren ca. 1965-1976) kocht de Pontiac Aztek, waarvoor hij was eigenlijk bedacht. Maar vandaag heeft ongeveer 20 tot 30 jaar oud "Millennials", 26 procent van de kopers die kiezen voor een gebruikte Aztek behoren tot de generatie Y. Dit is ver boven het gemiddelde van 17 procent, bepaald de Amerikaanse portal "Edmunds.com", In het algemeen, met name jonge gezinnen lijken niet geïnteresseerd te zijn in sedans en stationwagons, maar voor bestelwagens en SUV's. Dit is in dit land met de ervaring.

Gebruikt-Star in de VS.

De Pontiac Aztek vijf jaar een van de top 10 auto's met de hoogste Millennials-koper ratio. Naast de Aztek vindt men Ungetümer als Chevrolet Trailblazer, of Chrysler Pacifica. Die samen met de Aztek één: de zeer redelijke prijs. De Aztek zelfs niet kost $ 5.000 gemiddeld. Weinig geld voor veel auto, die ook geldt voor het allemaal heel betrouwbaar te zijn, het geeft portals zoals "Edmunds.com" of "cars.com" Geloof.

Het geheim tv-ster

De tv-serie "Breaking Bad" maakte de Pontiac SUV in Europa bekend. In bijna elke aflevering van de eerste van de vijf seizoenen van terminaal zieke leraar scheikunde en crystal meth reed produceren serie held Walter White een Pontiac Aztek. De auto ging goed met zijn nogal gehavende eigenaar. de Pontiac permanent is ook iets gebroken werd, was het vooral de voorruit. In ieder geval heeft de serie enorm geholpen je herinnerde zich de schuine SUV weer en opeens zelfs wilde ook om het te bezitten.

De Pontiac Aztek rijdt als een one

Last but not least, de Aztek gewoon goed gaan "wonderlijk"Zoals Manuel zegt. En we moeten die nu proberen om de foto te reizen. Het volgt de bestuurder verandering met draaiende motor. Echt waar? Ofwel van binnen of van buiten is veel te horen van de hommel bruist als V6. Alleen de typische Amerikaanse "Bing-bing-bing-bing" als waarschuwingssignaal voor de open deuren maakt paniek.

Pontiac Aztek youngtimer 02/2032 Foto: Achim HartmannDie mollige uiterlijk van de Aztek was mede verantwoordelijk voor de ondergang van het merk Pontiac in 2010.

De hoge zitpositie en voldoende ruimte in de bijna 1,9 meter brede crossover SUV als de eerste keer. Ook op de ronde instrumenten en de T-vormige automatische versnellingspook in de middenconsole in de stijl van de toenmalige geproduceerd sportmodel Firebird is er niets om over te klagen. Natuurlijk domineert in het inwendige naast de suède-achtige materiaal van de stoelen bijzonder Plump kunststof - de schoenlepel-achtige deuropeners tegen het licht grijze, keurig gerangschikt in rijen bedieningsknoppen van de muziek systeem.

Tough V6 in Pontiac Aztek

En net zo zacht en rond ook de Aztek rijdt - zelfs met een relatief doelgerichte besturing en een scherpe gedempte ophanging. De 3.4-liter V6 toont de verkeerslichten start binnenkort tanden en maakt de 1,7-ton krachtig tot stedelijke tempo EU te versnellen. De 188 pk act met meer ontspannen rijstijl ruim voldoende behoefte aan Überholsprints op de weg, maar af en toe hogere snelheden. Dan luidt de machine als de aanjager voor maximumniveau en werkt een beetje chagrijnig.

Kortom, de eigenschappen, de Aztek is dus geen slechte auto. Er was ook een conventioneel vormgegeven zuster model van Buick met dezelfde technologie, dat was ook niet een grote verkoper. Misschien was het de naam Rendezvous.

En zo is dat wezens zoals de Pontiac Aztek, dat ooit wilde niets liever dan voor hen snel te worden verwijderd uit het geheugen van de bevolking, op een dag zijn meer in trek dan ooit. Zelfs als de fabrikant lang heeft opgehouden te bestaan, en zelfs de hitserie "Breaking Bad" haar laatste is al lang gevierd.

Meer over Pontiac

Zabytkowe i klasyczne samochody na początek: 12 klasyków z tych nie można pomylić

Decyzja została wykonana: trzeba winobrania lub klasyczne samochody. Ale który jest odpowiedni dla Ciebie samochód? Co należy wziąć pod uwagę? Mamy na liście najlepszych 12 klasyków zaczynające i pokazać, co jest ważne.

03/02/2017 2 Komentarze Powered by

Alfa Romeo 2000 Berlina: Wszechstronny

Duża czterodrzwiowy Alfa Romeo są prawdziwe wszechstronne, które mogą być wykorzystywane na wiele sposobów. Są sportowiec, mają wystarczającą przestrzeń wewnętrzną i rozkoszować się wielkością, że właśnie tylko dostał Włochów. Chociaż ciało Berlina jako geliftete

The-12-najlepiej-entry Klasyczne zabytkowe samochody klasyczne Zdjęcie: Auto Motor und Sport włoski wszechstronny: Dla Alfa jest bardzo dobre zaopatrzenie w części zamienne.

Giulia występuje, to zachował fascynującą postacią ikony z Mediolanu. Początkujący dobrze przygotowana do Berlina. Samochody są tanie i dostępne, dostawa części zamiennych jest dobra, istnieje wiele sklepów, które samochody są odpowiednie do codziennego użytku. I stanowią one znaczny stopień fascynacji: Pod maską tego imponującego lekkiego metalu włożona czterocylindrowy z dwoma wałkami rozrządu napowietrznych. Nawet wygląd to przyjemność, która towarzyszy charakterystyczny dźwięk. Sportowy wydajność? Oczywiście!

Porsche 924 S: Prawdziwe Zuffenhausen

Niech wam coś: 924 S jest prawdziwe Porsche. Jego czterocylindrowy jest silnie zredukowana silnik od 944. Koncepcja z przodu zamontowany silnik i skrzynię biegów transaxle wskazał na Porsche w 70 lat w przyszłość. I przyjemność jazdy daje również czterocylindrowy. Głównie dzięki korzystniejszych cen zakupu i dobry samochód sportowy odpowiedni do codziennego użytku, oferuje atrakcyjne wejście do świata Porsche. To nie powinno przesłonić faktu, że niestety przesunąć ceny części zamiennych typowych marki na wysokim poziomie pierwszym. Każdy, kto przyjmuje fakt ma ze 924 S bardzo dużo.

The-12-najlepiej-entry Klasyczne zabytkowe samochody klasyczne Zdjęcie: auto motor und sportDer ikoniczna Ford Escort kosztuje około 8000 euro w normalnym stanie. Ford robi 40 KM i wynosi zaledwie 825 kg ciężki.

Ford Escort Mk1: Pierwotny

Pierwsza seria Ford Escort udało to kult: Dzięki charakterystycznych fanów ustrojowych, którzy przegapili to przydomek „kości dla psa”. Jednak mały Kolonia są w uczciwych warunkach teraz dość drogie, a niektóre całkiem verbastelt. Dogodnie wypaść kosztów utrzymania dla mocnych silników czterocylindrowych.

MG Midget: English Roadster

Brytyjska terenówka, byłe gwiazdy sceny klasyczne samochodu stało się trochę ciszej. Ale tradycyjny samochód z otwartymi i spartańskich organy mają dziś wielu fanów. Szczególnie mniejsze samochody jak MG Midget lub technicznie identyczny Austin-Healey Sprite są również odpowiednie dla początkujących klasyczne. Ceny obecnie stagnacja.

The-12-najlepiej-entry Klasyczne zabytkowe samochody klasyczne Zdjęcie: auto motor und sportDa legendarna postać Citroen DS / ID jest bardzo popularny, trzeba kopać głęboko do kieszeni dla Francuza dokładnie.

Citroën ID / DS: Typ Indywidualne

Citroën komfortowy sedan to jedna z legend motoryzacji. Istnieje jeszcze wiele egzemplarzy oraz dostawa części zamiennych jest dobra. Jednak wielka popularność DS i ID wersji gospodarka (później D specjalnego i D Super 5) za wysokie ceny zakupu czyni. Technika ta wymaga specjalistycznego warsztatu w pobliżu. Dobrze utrzymane samochody są znacznie lepsze niż jego reputacji.

Jaguar XJ6 serii 3: brytyjski luksus

Najbardziej doskonale wyposażony klasyczny sedan Jaguar porwana do świata brytyjskiej klasy wyższej. Mimo, że trzecia seria poprzez remontu ciało wygląda o wiele bardziej nowoczesny niż jego poprzednik. Ale Jaguar poprawiła się w 80 lat jakość wykonania, a samochody były wiarygodne. Samochody te są podatne na rdzę jako mniej. Dla początkujących zaleca się tylko samochód z silnikiem sześciocylindrowym. Chociaż nie jest idealne kopie dwanaście cylindrów oferowane są w tej samej cenie co XJ sześciocylindrowego w porównywalnych warunkach. Ale koszt utrzymania tej górną silnika są niezwykle wysokie. Próbki sześciocylindrowe, jednak oferują nie tylko drobny luksus w niskiej cenie, silnik ma za sobą długą tradycję sportów motorowych.

The-12-najlepiej-entry Klasyczne zabytkowe samochody klasyczne Zdjęcie: auto motor und sportDer japoński Hecktriebler jest niezwykle stylowy i sprawia klasyków europejskich potężną konkurencję.

Toyota Celica: sportowcy Cooler Nippon

Elegancki coupe wyszedł Ford Capri i Opel Manta jako odpowiedź japońskiego. Stylistycznie Toyota może zaoferować swoich europejskich konkurentów łatwo dopasować. Dlatego też pierwsza generacja Celica jest jednym z najbardziej poszukiwanych klasyki z Japonii. Celica znany był głównie przez wydarzenia rajdowych nowo utworzonej Toyota Team Europe (TTE). Napęd na tylne koła okazało się nie tylko bardzo szybki, ale też bardzo niezawodny. Ta cecha odróżnia klasyczną. Części zapasowe sytuacja nie jest tak dobra jak z odpowiednikami europejskimi, ale w Niemczech istnieje również specjalistów.

Opel Rekord C: koks, flakonie

Trzecia seria mid-range Opel przyniósł koniec lat 60. wielki sukces sprzedaż ponad miliona kopii. Spośród nich, pomimo wysokiej podatności na korozję przetrwały wiele. Części zamienne do urządzeń są łatwo dostępne, ozdoby i wymiana zużytych części wnętrza, jednak są trudne do znalezienia.

The-12-najlepiej-entry Klasyczne zabytkowe samochody klasyczne Zdjęcie: auto motor und sportMit E30 ty jako początkujący nie pomyłka.

BMW 320i (E30): klasyczny kabriolet

zabawa jazdy usłyszał na Bayerische Motoren Werke dla DNA, ponieważ wspaniały Convertible sekund potrójne pokolenie nie jest wyjątkiem. W 1985 roku przedstawiono cztery-miejsca cabrio E30 posiada wszystkie cechy, które sprawiają, początkujący szczęśliwy, że jest solidny, tani i łatwy w utrzymaniu, dostawa części zamiennych jest dobra. Ważne: wybierz non basteltes skopiować.

VW 1600 (typ 3): Wielki brat

Nie musi być VW Beetle się: z 1961 roku wprowadziła tak zwanego typu 3 również ma legendy chłodzony powietrzem czterocylindrowy bokser. Oferuje on pasażerów, ale o wiele więcej miejsca niż oryginalny Volkswagen. Szczególnie zalecany jest od 1969 roku oferowane długą wersję Sznaucer. Ceny dla typu 3, są o wiele tańsze niż Garbusa.

The-12-najlepiej-entry Klasyczne zabytkowe samochody klasyczne Zdjęcie: Auto Motor und Sport, gdy W 115 należy zdecydować się na dwulitrowy czterocylindrowy. Jest to uważane za szczególnie wiarygodne.

Mercedes-Benz W 115: bezpieczne bankowy

Mercedes słynie z solidnych i niezawodnych samochodów. Z Stroke Eight marka przejęta w 1967 roku, klasa średnia i postoje taksówek. Niestety, wczesne egzemplarze nie były chronione przed rdzą - wgłębienie uszczelniające fabrykę tam do sierpnia 1971. Dziś sedan ze Stuttgartu świeci Mercedes-atrybutów, co prowadzi do doskonałej dostaw części zamiennych jest wystarczająca. Kiedy silnik jest najmniejszy silnik benzynowy czterocylindrowy zaleca dwóch litrów. Jest on uważany za najbardziej niezawodny i najbardziej ekonomiczny silnik poza frakcji oleju napędowego raczej rustykalnym. Skok Eight jest jednym z najbardziej powszechne w tym kraju klasyki.

Volvo Amazon: Solidny

Kiedy "Auto stara szkoła" nazywa testerem w Auto Motor und Sport, sedan Volvo Amazon. Czyni, dzięki swojej niezawodności i solidności jako doskonały entry-level samochodu. Z charakterystycznym wdziękiem, Amazon ustalił długo w klasycznej scenie samochodu. Części zamienne, istnieją problemy, ale ciało jest uważane za bardzo podatne na rdzę.

Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 nel test: Dick & amp; sete – la più veloce berlina di serie

La Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 ha debuttato nel marzo 1968. Al Salone di Ginevra. I suoi riferimenti: vino spostamento barilotto simile di 6.332 centimetri cubici, una coppia per vigneti muovono ed essere infine attutito mischiare suono.

15.11.2011 Hans Neubert Powered by

Il suono della Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 allo stesso tempo un sottile riferimento alla sua sete. Per il funzionamento surclassato in parte con più di 25 litri per 100 chilometri ogni amanti del vino ben addestrati.

Il motore Mercedes 600 catapulta il SEL Mercedes 300 avanti

è più di quaranta anni fa, che già ingegnere di sviluppo Erich Waxenberger ei suoi colleghi lasciarsi andare fino ad allora regnante domanda di Mercedes-Benz: Essi hanno trapiantato il motore V8 mostruosa con il 6,3 litri di cilindrata da limousine Stato Mercedes 600 nella molto più snella S-class. E ha creato la Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 - la più veloce berlina di produzione in tutto il mondo. Una prodezza di follia coltivata - nella ragionevole Svevia.

La Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 ha debuttato ufficialmente marzo 1968 a Ginevra, così l'anniversario è pressante. Molto pratico, quindi, è che la vettura può percorrere l'autostrada per la Francia ancora come un volano tappi di champagne. della potenza massima a 130 km / ora, uno spettacolo straordinario: il cambio automatico a quattro velocità con calci frizione idraulica giù grezzi, il motore della Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 cambia improvvisamente il suo tono di mormorare a urlare, e del cuoio più di quaranta anni spinge la Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 passeggero senza pietà da dietro contro i dischi.

Il rumore del vento nel Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 sarà tornado suoni: da 170 km / anche l'ultima conversazione sulla fermentazione in bottiglia, dosaggio e altre complessità di champagne produzione h poi il silenzio. Cantano la canzone di cerchi cromati, tergicristalli unclad, massicce grondaie. Non così male, il driver è già ora non è più in vena di battute.

Primo proprietario produce collant e voleva 70 CV supplementari

Poiché bisogna nervoso 1,8 tonnellate sveva pesante progettazione della Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 corretto permanentemente nel corso - con un volante, il diametro percepito è due metri. Tuttavia, la strada vuota succhia le Altmercedes per qualche istante in un assurdo 235 chilometri all'ora. Questo è, naturalmente, del tutto incompatibile per il clima globale, ma soprattutto un pieno 15 kmh più veloce di un modello standard. Dopo tutto, questa è una copia della Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 con la sintonizzazione contemporanea e impudica 320 CV. Per il primo proprietario del salotto frenetica, un produttore di Allgauer per le signore calze marchio "Ergee"Gli standard di 250 cavalli di potenza sono stati probabilmente troppo da signora.

E così aveva rivolto le sue Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 primi anni '70 a un produttore giovane del motore in Großaspach per far rendere il più veloce berlina di produzione alla allerallerschnellsten. AMG è stato il negozio - in quei giorni era ancora lungi dall'essere in grado di fungere da proprio marchio premium del Gruppo. A Stoccarda-Untertürkheim Aufrecht non era certo preso sul serio, si è ancora divertito sulla forza cacciavite. Nel memo interni era in ogni caso bestemmiato in dettaglio di loro locali modesti e la presunta mancanza di attrezzature.

AMG sintonizzazione Classic

Ma le apparenze erano ingannevoli, perché i motori, l'AMG-ler sapeva in quel momento. Buona per Mercedes-Benz 300 SEL 6.3, con una potenza specifica di 39,5 CV annoiato / litro, la macchina era lontano dalla fine della loro opzioni - luci di aspirazione lucidato, bielle precisione equilibrata, alberi a camme taglienti, corsa pistoni. Hans-Werner Aufrecht ed i suoi uomini hanno creato un pezzo deliziosamente irrazionale di ingegneria tedesca, che lei, evidentemente, si impresse: Ancora oggi, la manutenzione può ricordare i dettagli come ad esempio l'angolo di accensione o il valore termico delle candele. Lui con orgoglio aveva colpito 6.3, le ormai famose tre lettere sui due alberi a camme armati della Mercedes-Benz 300 SEL. A quanto pare a mano, il carattere un po 'storta giudicare.

Crooked o no: L'impegno presto per meritocrazia è una leggera contrazione sul pedale del gas nel Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 sono ancora disponibili in ogni momento. La decorato con cuoio e club room legno poi si trasforma rapidamente in una palestra soffocante. Il calore residuo del motore troppo stretta poco spazio sulla Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 è abbastanza uguale a quella di un reattore nucleare di medie dimensioni. E quindi siamo quasi contento che ci costringe dei consumi orrendo Silberling nonostante serbatoi da 105 litri a una sosta.

Mai: Al più tardi al confine con la Francia, la forza naturale di questo motore in secondo piano. D'ora in poi, scivoliamo nella Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 al limite di velocità lungo le strade di campagna oltre splendidamente storti. Siamo in grado di squillo e a scricchiolare mantenuto la pelle morbida jazz club. Ed ecco: La presunta Tyrannosaurus Rex può essere molto tranquillo. Soddisfatto il Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 Gobbles sulle strade panoramiche dei Vosgi e un esercizio di ritmo francese rilassato. Solo quando i nastri di nuovo vuote e diritti di asfalto di fresatura dietro Bar-le-Duc da grandi campi di grano di Francia, si sente leggero sospiro di sollievo dal vano motore della Mercedes-Benz 300 SEL 6.3. Ancora una volta, ordinata auszuschenken un'opportunità per la pompa di iniezione otto pistone meccanico Bosch.

La trasmissione della coppia educa a scivolare

Così brutale la Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 può anche essere, ci educa in modo sottile e impercettibile ad un ritmo di viaggio più rilassato. Nella brochure Mercedes drew analogie di un club inglese al suo interno. Saggiamente era certamente da accendisigari, non parla dalla presa accendisigari. Soprattutto, è la permeabilità della coppia infinita trasmissione inesorabilmente al conducente. Poco prima di mezzanotte, la Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 borbotta lentamente da 150 km / h su l'ultimo chilometro dell'autostrada nativo. Siamo in grado di sedersi comodamente per il resto del viaggio.

Come Mercedes ha scritto in quel momento nel prospetto? "La Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 sono quelli cruciali della pace, il controllo e il relax, non può fare a meno del conducente in futuro."

Mercedes-Benz C111: Carro de registro com motor rotativo

A Mercedes-Benz C111 com motor Wankel foi supercarros mais espetaculares da temporada 1969/70. Motor Klassik lembra um test drive, há 25 anos, juntamente com o C 111 desenvolvedores Dr. Hans Liebold.

09.03.2012 Malte Jürgens alimentado por

Na Mercedes-Benz C111 é absolutamente surpreendente manuseio. Como pode alguém, em seguida, depois de tudo, já 16 anos velho carro tão sensível, tão preciso, tão suave e ainda não em todos esponjoso desistir, ir ao redor curvas, travagem?

Segredo do comportamento em estrada excepcional: suspensão Soft - tautly amortecida

A Mercedes-Benz C111 ainda significava 1986, um pequeno revelação em termos de comportamento em estrada, então, como se a eletrônica do carro ainda limitada na segunda metade dos anos oitenta na ignição e injeção. ESP, ASR, electronicamente amortecedores ajustáveis, molas reguláveis ​​ou mesmo hidro-chassis à la Bose foi mal sonho de. Seu pai, o Mercedes-Benz C111 Project Manager Dr. Hans Liebold, lembrou que o tempo de 1986, em Hockenheim: "Nós desenvolvemos a suspensão e, finalmente, construído como um carro de corrida - com braços duplos na frente e nas costas três vezes. Caso contrário, nós somos o nosso voto tradicional eo Mercedes-Benz C111, em princípio, permaneceu fiel. Nós sempre surgiram relativamente suave, mas firme suave ".

O set-up da Mercedes-Benz C111 ainda funciona lindo, mas estrada não ocupa, necessariamente, nos debates sensuais para o bar, os fãs de carros esportivos em primeiro lugar. Aqui nomeadamente a aceleração defendeu sua reputação como o número de todos os números: Como rápido faz o ritmo Coupe, e onde está o velocímetro quando forças motrizes e dirigir resistência finalmente em equilíbrio? Mercedes-Benz uma vez determinado o / h de valor lendária de 0 a 100 km de apenas 4,8 segundos, no 1.250 quilogramas de peso vivo do Mercedes-Benz C111. No entanto, as medições posteriores rendeu apenas, mas ainda valor altamente respeitável de 5,5 segundos na mesma disciplina, razão pela qual surgiu a questão: Como isso é possível?

Leituras - tudo uma questão de set-ups

A explicação: Enquanto o tempo um pouco mais lento a 1250 kg pesado coupe uma vez com pneus de estrada e foi / é medido a 7.000 rpm limitador de velocidade início, Mercedes hung o disjuntor para uma única vez, puxou os pneus de corrida para uma melhor tracção e virou-se para 9000 / min - para o primeiro curso da Mercedes-Benz C111 e entregou a 100 km / h marca, e até mesmo os relógios pararam o sprint de 100 kph 7/10 mais ligeiros.

Os resultados dos poucos sortudos que foram autorizados a lidar com o cupê sensacional agarrou o Mercedes-Benz C111 da segunda série para estrear no Salão de Genebra em 1970, em um casulo bem tecida de mais altas expectativas. O piloto de testes atestou a "descendência das Flechas de Prata" obra mais perfeita; nenhum lugar que parecia inacabado, remendado temporária ou superficialmente.

Quatro rotores Wankel - modelo de elasticidade

Desde a abastecido, mesmo com um corpo de chapa metálica e faróis redondos primeira versão do Mercedes-Benz C111 tinha deixado mais dúvidas. Que conduziu as rodas motrizes traseiras, com a versão final do pêndulo eixos princípio à la W 114 e assentou-se a suspensão dianteira do mais tarde S-W da classe 116. Mas reacções pesados ​​mudança de carga pediu para optimizar o chassis, que, em seguida, já a Mercedes-Benz C111 / 1 atendidos. E não só os eixos foram melhorados. O originalmente instalado três rotores Wankel 300 cv deu lugar a uma versão de quatro discos, o qual deu 350 hp. A curva de torque máximo prometido prazer de condução: entre 4,000 e 7,000 / min foram continuamente a cerca de 400 metros Newton - o grande Wankel da Mercedes-Benz C111, um modelo de elasticidade.

Protelando é praticamente impossível: mesmo com a marcha lenta de 800 / min puxando o motor rotativo como um jovem boi. A atmosfera no cockpit da Mercedes-Benz C111wirkt confortável e de alguma forma familiar. As portas asa leves revela o típico na Mercedes-Benz Pepita tecido dos anos sessenta, e os relógios de velocidade e velocidade de realizar típico da marca uma faixa cromada agradável.

Com a agilidade frouxa que apenas apreciam pilotos profissionais, as engrenagens se engajar na transmissão ZF. pilotos da BMW sei que este sentimento do M1, onde a mesma unidade - equipado apenas com outros conjuntos de rodas - de plantão. Na aceleração total, os encostos também axadrezada assentos relacionados no Mercedes-Benz C111 contra o aparentemente chumbo tornando elevador do corpo do motorista, eo Wankel gira sem subsídio tão confiantemente em direção ao horizonte, como se para ultrapassar todos os motores alternativos já em segunda marcha. patente Felix Wankels deve fazer, em seguida, fazer o "Schüttelhubern" a cinzas. Mas o consumo, problemas de vedação e uma produção muito dispendiosa finalmente carimbado o Wankel a não mais do que uma via menor sobre o roteiro técnico do automóvel.

C 111 com "suspensão heavy-duty"

O motor de quatro rotor na Mercedes-Benz C111 lembra acusticamente não apagou a fatal de dois tons, de bom grado colocar o pequeno Wankel à luz. Ele cantarola um pouco atrás da parede traseira da cabine, algo firme ainda consistentemente cultivada sob carga. A embreagem de disco duplo doma o torque locomotiva-like com maneiras civis surpreendentes. A 350 cavalos de potência Wankel pode, assim, ser implementado em uma condução muito rápida. Mercedes-Benz C111 Projeto Liebold na época: "No experimento, os tempos por volta foram na pequena pista de Hockenheim regularmente em 1:17 minutos, mas com pneus de corrida Dunlop."

O motor é aparafusado directamente à armação da Mercedes-Benz C111, mas, na verdade, age como macio e elástico suspenso. Liebold: "Quando fizemos um julgamento internos base o nosso conhecido atual de oito cilindros cultivada na Mercedes-Benz C111, sem ruído de amortecimento Elastiklager como nós, em seguida, sentou-se na cabine em frente e tinham medo de moinho de beterraba rappelnden no compartimento do motor"

As qualidades de suspensão engenhosas da Mercedes-Benz C111 / 2 de 1970 resultou na revitalização dos testes de condução em 1986 a uma ruptura forçada imprevisto. Projeto Liebold desesperada - porque ele não era um mau caminho mais. A pista de corrida em Hockenheim foi de qualquer maneira bastante nível, mas também as vias de acesso ao Motodrom. "Ele deve estar aqui em algum lugar, mas ainda dar um mau caminho", gemeu Liebold, sentou-se no protótipo que tinha sido despejado única saída no círculo e desapareceu em direção Speyer. Há, finalmente encontrado um caminho Página irregular completo de furos, guarnecido com ranhuras longitudinais e ondas. Quando o flexível Mercedes-Benz C111 rolou estes magnatas, o gerente de projeto sorriu: "É fabuloso. Em baixas velocidades ainda um pouco duro, mas quanto mais cedo, mais confortável ". Assim dizendo, bateu o gás e tomou prazer quando o bit Versuchswagen não agir bem gasto começou a nivelar a estrada literalmente.

Inúmeros registros com Wankel, diesel e motores a gasolina

Bem Liebold foi sentida como o projeto Wankel foi vítima no auge da vida da primeira crise do petróleo de 1973? "A motivação que emanava da Mercedes-Benz C111, foi excelente para toda a equipe. Havia muitos triste quando o projeto foi concluído. Mas foi de fato com testes aerodinâmicos na, com motores alternativos e outros projetos. "A Mercedes-Benz C111 sobreviveu como carro registro. Um diesel turbo trouxe em 1976 nada menos que 16 recordes mundiais, incluindo a mais de 500 km, com uma média de 254 km / h. Dois anos mais tarde, a quarta geração do Mercedes-Benz C111 foi concluída, um piso aerodinamicamente optimizada sobre quatro rodas. Com um motor diesel, que ganhou nove recordes mundiais, incluindo o de volta para 500 km, desta vez com 322 km / h.

404 kmh: com um V8 twin-turbo também o recorde do percurso rodada de dez quilômetros de Mercedes-Benz foi a mesma em Nardo. Antes dos pneus do Mercedes-Benz C111 tinha alcançado sua vida útil de meia hora, o Mercedes-Benz C111 mais três recordes mundiais, cerca de 100 milhas tomou uma velocidade média de 367,4 km / h. Tudo começou com uma pitada Wankel coragem - uma vez que uma virtude que a Daimler-Benz ajudou tremendamente nos saltos.

Mais sobre Mercedes C111

Maserati Biturbo (1981-1994) Kjøpers guide: Ingenting for Bausparer

Maserati Biturbo, er det 32 ​​varianter Karif, Ghibli og Shamal telles. Siden det er vanskelig å finne den rette. Spesielt risikabelt er de 2,5-liter bensin modeller, 228 forblir i summen av første valg.

25/11/2013 Alf Cremers Powered by

Body sjekk

Selv C-stolpene tidligere rust Maserati Biturbo, inntil 1986 forbedret korrosjonsbeskyttelse. Pass på at du bør behandle og rustfritt Italia import som dominerer markedet, et vakuum forsegling. Biler som har den Gilb allerede under kontroll, faller på ved uskyldig utseende maling blemmer. Treffer kantene av de fremre fendere, hyller i døren og de bakre hjulbuene er.

Sikre verstopfe hull for vann operasjoner. Fuktighet på innsiden av turbo Maserati er en indikasjon på tørket og krympede gummipakninger. Den elegante innredningen tar sollys spesielt ille. Tre, lær og brun semsket pute av den første serien vil se fra svært slitt. Erstatning er dyrt og selv brukt neppe tilgjengelig.

tekniske kontroller

Injeksjons-tre-ventil Maserati Biturbo 228 og den fire-ventilenhet med to overliggende kamaksler pr sylinderrekke er ansett beste anbefaling. The-effektforhold på 80,5 hk gjør 228 spesielt egnet til daglig bruk, skal registerremmen skiftes hver 40.000 km, et fullt stemplet vedlikehold hefte lønner seg. Fordi i tillegg til forsiktig behandling som forsiktig varme og kulde ned lune høyytelsesmotorer trenger deres foreskrevet vedlikehold.

Konstruksjonsmessig er de 90-graders V-6 aluminium motoren på Maserati Biturbo konstruert for høy kjørelengde og splitter typisk robust. En liten trøst: Ferrari åttesylindret, se også Lancia 832, er betydelig mer kostbare å vedlikeholde.

priser

Ifølge klassisk skatte rundt 9900 euro er grunn for en Maserati Biturbo i to tilstand. Moderate kopier er tilgjengelig for rundt 2900 euro.

Ved innføring 1983 (Maserati Biturbo)49500Ved slutten av produksjonen i 1993 (Maserati 228)106520

reservedeler

Typisk for de små serie biler eksklusive merker de høye prisene på reservedeler, Maserati Biturbo og hans slektninger er intet unntak. Så koster ca 800 euro foran fender, er 300 Euro er nødvendig for en enkel Motordichtsatz. Medlemskap i Biturbo Club er en forutsetning for å få disse eksotiske økonomisk.

svakheter

 1. Oljeforsyning kamaksel
 2. tannrem driv
 3. Turbolader av den første serie til 1985
 4. Weber innstilt forgasser
 5. Tap av olje på styremaskin
 6. Elektriske og elektroniske defekter
 7. Rust på skjermer foran
 8. frontrute ramme
 9. Karmer og dørk bunner
 10. Hjulbuer og endepunkter
Maserati Biturbo 228 grafikk

rangeringer

Egnethet for daglig bruk reservedelssituasjon repairability vedlikeholdskostnader tilgjengelighet etterspørsel

Konklusjon

Maserati Biturbo, er det 32 ​​varianter Karif, Ghibli og Shamal telles. Siden det er vanskelig å finne den rette. Spesielt risikabelt er de 2,5-liter bensin modeller, 228 forblir i summen av første valg.

Mer om Maserati 228 Maserati Biturbo

Guía del comprador Mercedes 170V, 170D, S V, S-D: Mercedes Popular

La W 136 se considera robusto y duradero Mercedes-construcción en absoluto. Baja potencia, alto espesor de la hoja y un marco rígido desafían las décadas. Pero la restauración espontánea de los años setenta y kilómetros millonarios secretos pronto necesita una cura.

17.04.2009 Desarrollado por

cheque cuerpo

El Vorkriegsmodelle de 170 V todavía estaban parcialmente en la llamada Gemischtbauweise producido, que es un marco de madera de fresno o madera de haya para Roof, pared de espiga, suelo del maletero, o A y B pilares fue cubierto con hoja de metal. Este diseño hace que la sustancia susceptible a la putrefacción, que sólo se revela a cortar - y la obra costosa requiere Stellmacher en la restauración. Los modelos completamente de acero de la época posterior a la guerra son claramente para restaurar sin problemas.

Básicamente, muestra el bastidor de tubo ovalado en forma de X masiva, típico de muchos Mercedes Vollschwingachser los años treinta y cincuenta, cuando indestructible. Pero eso no se aplica a las piezas como Puertas, capó y guardabarros. A pesar de un espesor de chapa de hasta 1,5 milímetros que tienden a oxidarse. Además, la forma de caja doorsill, la jacking y piso del maletero afectadas. El 170 fue descubierto ya finales de los años 60 y en los años 70 como un automóvil típico en el estilo antes de la guerra restaurada. Las obras no llegan a tiempo el nivel actual perfeccionista ya menudo se basan en el valor de mercado entonces todavía modesta.

Por lo tanto, el potencial comprador debe prestar especial atención a las hojas remachadas o reparaciones improvisadas con esteras de fibra de vidrio. La originalidad ahora también juega un papel importante. Cubiertas, paneles de puertas, cabezas de cartel y accesorios tales como Espejos, faros y luces traseras debe ser examinada de cerca. En granero encuentra que es importante tener en cuenta los costos de restauración significativos a pesar de la aparentemente simple construcción.

verificaciones técnicas

La tecnología de los modelos 170 V es simple y robusto, pero construido sin la brillantez Típica Mercedes. Su durabilidad es legendaria. Los motores (inicialmente 38 cv para la gasolina y el diesel, a baja velocidad, respectivamente 3.600 3200 Tours) han arrendado vida eterna con una manipulación cuidadosa y mantenimiento regular.

daños en los rodamientos son raros pero ocurrir más frecuentemente en diesel antes de - la presión del aceite no debe caer por debajo de 1,5 bar cuando el motor está caliente. Importante es en general que la compresión de la OM, no lo hizo 636 Ölbläuen es reconocible y hay poco natural ruidos de traqueteo puede ser oído. Sin embargo, no es fácil cuando ruidosa ser clavado diesel. su bomba de inyección es un elemento bastante caro en el caso reacondicionamiento.

También es importante que el último de los pistones y cilindros exceso no se ha llegado a una revisión. la tren de aterrizaje no requiere mantenimiento intensivos debido a las numerosas válvulas de engrase. Si bien esto se hace regularmente por la lubricación central de un botón, el conductor, a menudo, pero fue cerrado debido a su susceptibilidad a la interferencia. la transmisión son fluidez y duradera, a veces ha sido convertida en cajas sincrónicas completos de los modelos de la posguerra.

precios

Aparte de la Cabriolet A (104.000 euros) y B (70.000 euros) y diversos órganos especiales, tales como superficie plana, furgoneta o camioneta es el Mercedes 170 S sedán que la gasolina, los más solicitados modelo de la W 136- / W 191 series. 27.000 euros se requieren en buenas condiciones para ello. El V-modelos anteriores a la guerra primitivos están provistos de 28.000 a 30.000 euros aún ligeramente por encima. un aumento constante, significativa en el valor es significativo, según los datos clásicos desde 2000. Importante para el precio que se puede obtener hoy en día la calidad de la restauración, una buena historia y alta originalidad en detalle. bajos costes de mantenimiento hacen que el 170 sea aún más atractivo para muchos aficionados antes de la guerra.

Cuando la introducción de 1936 (170 V de cuatro puertas)3.850 marcos alemanesAl final de la producción de 1955 (170 S-V)8300 D-Mark

refacciones

La situación de las piezas de repuesto para la W 136 muestra Mercedes-típico de todas las partes del equipo bastante relajado, que hacen Vorkriegsmodelle incluso más problemas. Debido a que hasta 1955, el Evergreen 170 fue tomada en muchas variedades en el mercado que difieren en pequeños detalles. Esto hace que sea difícil hoy en día almacenamiento en Mercedes-Benz Classic Center, que se esfuerza por ofrecer todos los módulos rápidamente. Además, la 170 no es tal favoritos del público como un 190 SL - por lo tanto un valor de reproducciones poco.

Carrocería, equipamiento y provocar un asiento problemas, pero ofrecen los minoristas especializados, como Werner Karasch en Gelsenkirchen y Heinrich E. Niemöller Ing. En Mannheim remedio. Wolfgang Westphal en Pattensen, Kirschinger & Hijo y Schulz y mezclar cuidar el tipo 170. Las direcciones y números de teléfono de estas empresas se pueden encontrar en la sección de publicidad de mercado MotorKlassik.

debilidades

 1. Guardabarros delanteros y traseros
 2. Puertas y capós
 3. marco de madera (los coches antes de la guerra)
 4. Sills, pilar B
 5. piso del maletero
 6. cojinetes del cigüeñal
 7. La bomba de inyección (Diesel)
 8. aparato de gobierno
 9. Frente, lubricación central
 10. Eje trasero (diferencial)
 11. telas de tapicería (originalidad)
 12. defectos de restauración
Guía del comprador Mercedes 170V, 170D, S V, S-D: Mercedes Popular

clasificaciones

Idoneidad para el uso diario repuesto partes situación demanda costes de mantenimiento reparabilidad disponibilidad

conclusión

La W 136 se considera robusto y duradero Mercedes-construcción en absoluto. Baja potencia, alto espesor de la hoja y un marco rígido desafían las décadas. Pero la restauración espontánea de los años setenta y kilómetros millonarios secretos pronto necesita una cura.

Porsche 928 GT från 16.500 euro: sportbil konst med 330 hk

Från grund av den eviga talang! Vi pratar med Porsche 928 koncentrerad V8 och en unik stil. Den GT-versionen har också chassit och motorn i Clubsport modell - betydligt mer är inte möjligt.

 

23/06/2015 Michael Schröder Powered by

Den röda Porsche 928 GT låter enkelt fetstil. har spelat drygt tomgång akustiskt med sina muskler, vad är så underbart att "Titta, jag kan inte springa iväg från makten!" låter. Djup och bassy, ​​surrar motorn under den långsamma hastigheten vid verordnetem takt 60 för sig själv, en härlig ljud med en något smutsigt underton.

Köp hela artikelnFahrbericht med köpguider Porsche 928 GT Motor Klassik 06 / 2014Sie få hela artikeln (inkl. PDF, 4 sidor) 1.99 € Köp detta test

Mercedes-Benz C111: record car with rotary engine

The Mercedes-Benz C111 with Wankel engine was the most spectacular supercars of the 1969/70 season. motor Klassik remembers a test drive 25 years ago, together with the C 111 developers Dr. Hans Liebold.

09.03.2012 Malte Jürgens Powered by

At the Mercedes-Benz C111 is absolutely surprising handling. How can one then after all, already 16 year old car so sensitive, so precise, so soft and yet not at all spongy give in, go around curves, braking?

Secret of the outstanding roadholding: Soft suspension - tautly damped

The Mercedes-Benz C111 still meant 1986, a small revelation in terms of road holding, then, as if the car electronics still limited in the second half of the eighties on ignition and injection. ESP, ASR, electronically adjustable dampers, adjustable springs or even hydro-chassis à la Bose was barely dream of. His father, the Mercedes-Benz C111 Project Manager Dr. Hans Liebold, recalled that time, 1986, in Hockenheim: "We have developed the suspension and finally constructed as a race car - with double wishbones at the front and back three times. Otherwise, we are our traditional voting and the Mercedes-Benz C111 in principle remained faithful. We have always sprung relatively soft but firm subdued. "

The set-up of the Mercedes-Benz C111 works still gorgeous, but road ranks not necessarily in the sensuous debates down the pub, the sports car fans in the first place. Here namely the acceleration defended its reputation as the number of all numbers: How fast does the Coupe pace, and where is the speedometer when driving forces and driving resistance finally in balance? Mercedes-Benz once determined the legendary 0-to-100-km / h-value of just 4.8 seconds, at 1,250 kilograms live weight of the Mercedes-Benz C111. however, later measurements yielded only but still highly respectable value of 5.5 seconds in the same discipline, which is why the question arose: How is that possible?

Readings - all a question of set-ups

The explanation: While the slightly slower time the 1250 kg heavy coupe once with road tires and was / is measured at 7,000 rpm onset speed limiter, Mercedes hung the breaker for a single time, pulled racing tires for better traction and turned to 9000 / min - so the first course of the Mercedes-Benz C111 and handed over the 100-km / h mark, and even the clocks stopped the sprint to 100 kph seven tenths swifter.

The findings of the lucky few who were allowed to deal with the sensational coupe grabbed the Mercedes-Benz C111 of the second series to debut at the Geneva show in 1970, in a tightly woven cocoon of highest expectations. The test driver attested the "offspring of the Silver Arrows" perfect workmanship; no place that seemed unfinished, temporarily or superficially patched.

Four-rotor Wankel - paragon of elasticity

Since the stocked even with a sheet metal body and round headlights very first version of the Mercedes-Benz C111 had left more doubts. Who led the rear drive wheels with the final version of the pendulum axles principle à la W 114 and sat on the front suspension of the later S-Class W 116. But heavy load change reactions urged to optimize the chassis, which then already the Mercedes-Benz C111 / 1 attended. And not only the axes were improved. The originally installed three-rotor Wankel 300 hp gave way to a four-disc version, which gave 350 hp. The torque curve promised maximum driving pleasure: Between 4,000 and 7,000 / min were continuously about 400 Newton meters - the great Wankel of the Mercedes-Benz C111, a model of elasticity.

Stalling is virtually impossible: even with the idle speed of 800 / min pulling the rotary engine like a young ox. The atmosphere in the cockpit of the Mercedes-Benz C111wirkt comfortable and somehow familiar. The lightweight wing doors reveals the typical at Mercedes-Benz Pepita fabric of the sixties, and the clocks for speed and speed carry typical of the brand a nice chrome strip.

With the loose agility who just appreciate professional racers, the gears engage in the ZF transmission. BMW drivers know this feeling from the M1, where the same unit - equipped only with other sets of wheels - on duty. At full acceleration, the backrests also checkered related bucket seats in the Mercedes-Benz C111 against the seemingly leaden becoming the driver's body lift, and the Wankel turns without subside so confidently towards the horizon, as if to outclass all reciprocating engines already in second gear. Felix Wankels patent should back then make the "Schüttelhubern" to ashes. But consumption, sealing problems and a very cost-intensive production finally stamped the Wankel to no more than a minor route on the technical roadmap of the automobile.

C 111 with "heavy-duty suspension"

The four-rotor engine in the Mercedes-Benz C111 reminds acoustically never turned out the fatal two-tone, so gladly lay the small Wankel to light. It hums a little behind the rear wall of the cockpit, something firm yet consistently cultivated under load. The twin-disc clutch tames the locomotive-like torque with amazing civil manners. The 350-horsepower Wankel can thus be implemented in a very speedy driving. Mercedes-Benz C111 Project Liebold at the time: "In the experiment, the lap times were on the small track of Hockenheim regularly at 1:17 minutes, but with Dunlop racing tires."

The engine is bolted directly to the frame of the Mercedes-Benz C111, but actually acts as soft and elastic suspended. Liebold: "When we did a trial basis internals our known cultivated current eight-cylinder in the Mercedes-Benz C111, without noise damping Elastiklager as we then sat in the cockpit in front and were afraid of rappelnden beet mill in the engine compartment."

The ingenious suspension qualities of the Mercedes-Benz C111 / 2 of 1970 resulted in the revival of the driving tests in 1986 to an unforeseen forced break. Project Liebold desperate - because he was not a bad road more. The race track in Hockenheim was anyway fairly level, but also the access roads to the Motodrom. "It must be here somewhere but still give a bad road," moaned Liebold, sat down in the prototype that had been dumped only exit in the circle and disappeared towards Speyer. There, finally found a bumpy Page path full of holes, garnished with longitudinal grooves and waves. When the Mercedes-Benz C111 supple rolled across these moguls, the project manager beamed: "It is fabulous. At low speeds still a little stiff, but the sooner, the more comfortable. "So saying, hit the gas and took pleasure when the well worn not acting Versuchswagen bit began leveling the road literally.

Numerous records with Wankel, diesel and gasoline engines

As well Liebold was felt as the Wankel project fell victim in the prime of life of the first oil crisis of 1973? "The motivation that emanated from the Mercedes-Benz C111, was outstanding for the whole team. There were many sad when the project was finished. But it was indeed with aerodynamic tests on, with reciprocating engines and other projects. "The Mercedes-Benz C111 survived as record car. A turbo diesel brought in 1976 no less than 16 world records, including the more than 500 km, with an average of 254 km / h. Two years later, the fourth generation of the Mercedes-Benz C111 was finished, an aerodynamically optimized floor on four wheels. With a diesel engine, it won nine world records, including the back for 500 km, this time with 322 km / h.

404 km / h: with a twin-turbo V8 also the round course record ten kilometers of Mercedes-Benz was the same in Nardo. Before the tires of the Mercedes-Benz C111 had reached their half-hour service life, the Mercedes-Benz C111 three more world records, about 100 miles took an average speed of 367.4 km / h. It all began with a pinch Wankel courage - once a virtue that Daimler-Benz helped tremendously on the jumps.

Guide d’achat Fiat 1500 Cabriolet: Tout simplement magnifique

Il est facile d'inspirer spontanément pour cette deux places Fiat 1500 Cabriolet, qui dans ce cas est clair pour le design élégant, parqué par Pininfarina. La plaque de fond chaudronniers technologie courageuse à grande échelle - et rend la voiture un croiseur détendu.

17.04.2009 Propulsé par

vérification du corps

Le corps autoportant doit être pris avant de faire un achat tout à fait précisément au microscope - de préférence avec un spécialiste. dommages rouille grave peut être résolu que par un grand effort et le coût dans de nombreux endroits. Tragique: Le cabriolet Fiat, la peste brune très souvent d'abord tenaille à la portant des parties du corps. Particulièrement sensible est l'ensemble bas de caisse. Parmi les appuis extérieurs sont des plaques de raidissement, qui sont souvent complètement émietté.

Lors de la transition vers la roue arrière bascule aussi toute underbody à la rouille. Tout aussi souvent peuvent tous plis du corps son débraillé, ce qui est particulièrement vrai pour les couvertures: les doubles plis de leurs états financiers sont de véritables nids de rouille, qui peuvent être réglés qu'avec une grande difficulté à restaurer le fonctionnement. Dans de nombreux cas, une nouvelle partie parce que seulement aide. ont la roue arches Les taches de rouille sur les opérations de soudage importantes et très coûteuses sont dues. La pointe de Werner Gotzian, Président de Fiat club raretés et des années 1500 propriétaires convertibles: "A travers le tronc du tirage au sort sur le dessus des passages de roues." A ce point névralgique on se rendrait compte rapidement le véritable état de la feuille. Rouille sur la poutres longitudinales en face de la voiture transportant l'essieu avant et le bloc moteur? Puis aussi d'importants travaux de soudage sont dues. Lorsque l'on regarde sous la voiture nécessairement les enregistrements de la ressorts à lames Vérifiez qui aiment devenir une autre victime de Rostfrasses au fil des ans.

vérifications techniques

Du point de vue technique, le cabriolet Fiat est considéré comme extrêmement robuste. Les mauvaises surprises? Avec la manipulation et des soins appropriés, le 1200er- et le moteur 1500. tournent (avec la tête contre-courant) que les skieurs de fond sans faiblesses importantes. En cas de dommage, les agrégats de pare-chocs ce relativement simples peuvent aussi relativement facile de se reprendre. émet un cliquetis la chaîne de distribution après 30.000 kilomètres? Pas de problème. Dans un peu plus de deux heures, est équipé d'une nouvelle chaîne.

Difficile et coûteux il sera facile pour les (quelques) cabriolets, qui sont alimentés par un moteur Osca techniquement plus sophistiqué. Pièces de rechange pour la construits par la Maserati machine frères sont devenus rares. Excessive (sportive) reconnaît la souche l'essieu arrière avec le chant des roues différentielles. la combinaison engrenage conique est également considéré comme trop faible dimensionnée et peut même bloquer à l'extrême. huitième à grande vitesse sur le bruit. Avant d'acheter nécessairement les articulations avant et arbre de transmission enquêter. (Sans lubrification vaste régulièrement menée calendrier de lubrification Note) ceux-ci peuvent être frappé rapidement.

prix

En dépit des quantités relativement élevées du stock de bonnes voitures en Allemagne est tout à fait clair. Werner Gotzian: « Un grand nombre des cabriolets offerts sont malheureusement dans un état modéré. » La qualité du corps devrait être le facteur décisif lors d'un achat. « Le résultat est une technologie tout à fait robuste peut être contre relativement facile et peu coûteux à dépasser. » A partir de 6000 euros il y a un 1500s avec TÜV. « Il sera intéressant, mais seulement de 10 000 à 12 000 euros », dit-Gotzian. Vraiment bon à très bon cabriolets ne sont pas en avoir 16 000 à 20 000 euros.

Lors de son lancement en 1963 (Fiat 1500 Cabriolet)Mark 9850A la fin de la production en 1965 (Fiat 1500 Cabriolet)10450 Mark

pièces de rechange

D'un point de vue technique, le propriétaire d'une Fiat 1500 Cabriolet besoin de faire peu inquiet. La fourniture de pièces de rechange est presque complètement, d'autant plus que tout à fait un peu de pièces du moteur sont identiques à celles de Polski-Fiat. Seul le de 1965 sont montés certainement pas de transmission à cinq vitesses plus disponible de nouvelles pièces, et même des copies utilisées peuvent rassembler à peine. Bad, il regarde les feux arrière, les pièces chromées ou pare-chocs. Si ces petits bijoux sont encore disponibles, les prix élevés vertigineusement.

En revanche, les montants, par exemple, un garde-boue (environ 270 euros) ou un panneau arrière inférieur, ce qui est souvent débraillé (environ 240 euros) acte nécessaire, presque comme bonne affaire. Ces produits sont généralement des reproductions qui sont produites dans de nombreux cas que l'ordre (les temps d'attente prennent en compte). Qui est à la recherche de pièces ou d'un véhicule, doit être fondée sur le contact du club de raretés Fiat, entre autres (voir adresse ci-dessous). Le club tient dans la scène d'être extrêmement compétent et serviable.

faiblesses

 1. seuil
 2. arches de roue
 3. casseroles de sol
 4. Porte et Haubenfalze
 5. Sous-châssis élément transversal
 6. Feuille réceptrice de ressort
 7. cadre
 8. l'essieu arrière
 9. Vorderachsgelenke
 10. Arbre à cardan (lecture conjointe)
 11. toit
 12. originalité
Guide d'achat Fiat 1500 Cabriolet: Tout simplement magnifique

évaluations

Aptitude à la situation utilisation quotidienne des pièces de rechange frais d'entretien réparabilité Disponibilité demande

conclusion

Il est facile d'inspirer spontanément pour cette deux places Fiat 1500 Cabriolet, qui dans ce cas est clair pour le design élégant, parqué par Pininfarina. La plaque de fond chaudronniers technologie courageuse à grande échelle - et rend la voiture un croiseur détendu.

En savoir plus sur Fiat 1500

Maserati Biturbo (1981-1994) Guida all’acquisto: Niente per Bausparer

La Maserati Biturbo, ci sono 32 varianti Karif, Ghibli e Shamal contati. Dal momento che è difficile trovare quello giusto. Particolarmente rischioso sono i modelli della benzina da 2,5 litri, il 228 rimane nella somma di prima scelta.

25/11/2013 Alf Cremers Powered by

controllo corpo

Anche i montanti C precedentemente ruggine Maserati Biturbo, fino al 1986, la protezione contro la corrosione migliorata. Essere sicuri si dovrebbe, trattare e le importazioni Italia inox che dominano il mercato, una tenuta a vuoto. Auto che ha la Gilb già sotto controllo, che cade sul da innocente vesciche vernice. Colpite i bordi dei parafanghi anteriori, le mensole porta e i passaruota posteriori sono.

Garantire fori verstopfe per le operazioni di acqua. Umidità all'interno del Maserati turbo è un'indicazione di guarnizioni in gomma essiccati e rimpicciolito. L'arredamento elegante, prende luce del sole particolarmente male. Legno, cuoio e marrone cuscino in pelle scamosciata della prima serie vedrà da molto usurati. La sostituzione è costosa e anche usato difficilmente reperibili.

verifiche tecniche

L'iniezione-tre valvole Maserati Biturbo 228 e l'unità a quattro valvole con due alberi a camme in testa per bancata sono considerati raccomandazione migliore. La potenza rapporto di 80,5 hp rende il 228 particolarmente adatto per l'uso quotidiano, la cinghia di distribuzione dovrebbe essere cambiato Ogni 40.000 km, a libretto manutenzione completamente stampata paga. Perché oltre alla delicatezza del trattamento come delicatamente calda e fredda verso il basso i motori ad alte prestazioni capricciose bisogno del loro manutenzione prescritta.

Strutturalmente, il 90 ° motore in alluminio V-6 della Maserati Biturbo sono progettati per alta chilometraggio specifico tipica robusto. Una piccola consolazione: La Ferrari otto cilindri, puoi anche Lancia 832, sono significativamente più costosi da mantenere.

prezzi

Secondo classico imposte intorno 9900 euro sono dovuti per una Maserati Biturbo in 2 Stato. copie moderati sono disponibili per circa 2.900 euro.

Nell'introdurre 1983 (Maserati Biturbo)49.500Alla fine della produzione nel 1993 (Maserati 228)106520

i pezzi di ricambio

Tipica delle piccole vetture di serie di marche esclusive i prezzi alti di pezzi di ricambio, la Maserati Biturbo ei suoi parenti non fa eccezione. Quindi, costa circa 800 euro al parafango anteriore, 300 euro sono necessari per un semplice Motordichtsatz. L'adesione al Biturbo Club è un prerequisito per ottenere questi esotici economico.

debolezze

 1. Albero a camme alimentazione dell'olio
 2. trasmissione a cinghia dentata
 3. Turbocharger della prima serie al 1985
 4. Regolazione carburatore Weber
 5. Perdita di olio sulla scatola sterzo
 6. difetti elettrici ed elettronici
 7. Ruggine su parafanghi anteriori
 8. telaio del parabrezza
 9. Davanzali e fondi di porta
 10. passaruota e punti di arrivo
Maserati Biturbo 228 grafica

feedback

Idoneità per l'uso quotidiano di scorta situazione parti domanda costi di manutenzione riparabilità Disponibilità

conclusione

La Maserati Biturbo, ci sono 32 varianti Karif, Ghibli e Shamal contati. Dal momento che è difficile trovare quello giusto. Particolarmente rischioso sono i modelli della benzina da 2,5 litri, il 228 rimane nella somma di prima scelta.

Di più su Maserati 228 Maserati Biturbo

Porsche 928 GT fra 16.500 euro: sportsvogn kunst med 330 hk

Fra grund af den evige talent! Vi taler med Porsche 928 koncentreret V8-kraft og en unik stil. GT version har også chassis og motor Clubsport modellen - meget mere ikke er mulig.

 

23/06/2015 Michael Schröder Drevet af

Den røde Porsche 928 GT lyder simpelt fed. har spillet lidt over tomgang akustisk med hans muskler, hvad er så vidunderligt at "Se, jeg kan ikke løbe væk fra magten!" lyder. Dyb og bassy, ​​motoren nynner under den langsomme hastighed, verordnetem tempo 60 til sig selv, en herlig lyd med en lidt beskidt undertone.

Køb hele artiklenFahrbericht med at købe guider Porsche 928 GT Motor Klassik 06 / 2014Sie få hele artiklen (inkl. PDF, 4 sider) 1,99 € Køb denne test

Porsche 928 GT vanaf 16.500 euro: sportwagen kunst met 330 pk

Van vanwege de eeuwige talent! We praten met de Porsche 928 van geconcentreerde V8 vermogen en een unieke stijl. De GT-versie heeft ook het chassis en de motor van de Clubsport model - veel meer is niet mogelijk.

 

23/06/2015 Michael Schröder Powered by

De rode Porsche 928 GT klinkt eenvoudig gewaagd. speelt al iets meer dan stationair akoestisch met zijn spieren, wat is er zo geweldig aan "Kijk, ik kan niet weglopen uit de macht!" klinkt. Diep en Bassy, ​​de motor zoemt tijdens de langzame snelheid verordnetem tempo 60 tot zichzelf, een glorieuze geluid met een licht vervuild ondertoon.

Koop volledige artikelFahrbericht met het kopen begeleidt Porsche 928 GT Motor Klassik 06 / 2014Sie krijgen het volledige artikel (incl. PDF, 4 pagina's) 1.99 € Koop deze Test

Silvretta Montafon Klasyczny Rally 2017: Wyniki 1. etapu

Na pierwszym etapie Silvretta Montafon z klasycznym Rally 116 kilometrów obok Silvretta High Alpine Road, sześć odcinków specjalnych były w programie.

6.07.2017 Michael Rassinger Napędzany

W Silvretta Classic, to zależy od dokładnego przestrzegania czasów docelowych. Odchylenie od jednej setnej sekundy to punkt karny dla zespołu. Są kary dwóch zespołów równe, wygrywa starszy pojazd.

Silvretta Montafon Klasyczny Rally 2017: Wyniki 1. etapuDzień 1: Silvretta High Alpine Road, stadium 3:03 min.

WP 1 Kops

Pierwszy etap Silvretta Classic to compreh 5,3 km, które są prowadzone w 7,4 minuty. właśnie do setnych sekundy Hans-Jörg Götzl Mario Peserico (Porschee S Speedster 356 1600, 1958) do końca i wygrać. Drugi Izolda Holderied i Thomas Schalberger być (Toyota Sera, 1991) z setnej odchyleniem. Na trzecim miejscu Schorsch Memminger i Christoph Wellmann pochodzą z dwóch kar (Volkswagen Brezelkäfer, 1951).

Pobierz WP 1 policjant (PDF, 0,11 MB) Darmowe

WP 2 Zeinisjoch

150 metrów w 15 sekund: Drugi WP wygrać Dr. Stefan i Sabine Krauss o gładkiej zera, a zatem nie kary (Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Cabriolet, 1963). Drugie miejsce zespołu BMW Group Classic udostępniane Ralf Vierlein i Frank Janssen (BMW 328, 1937) i Team ZDK ze Stefanem Brandla i Rudolfa Angerer (Chevrolet Corvette 427, 1968) z jednego punktu karnego. Jednak starszy pojazd wygrywa w tym przypadku, więc drugie miejsce dla BMW 328, trzecie miejsce dla Corvette.

Pobierz WP 2 Zeinisjoch (PDF, 0,11 MB) Darmowe

WP 3 Gargellen

Długo WP z 8.700 metrów w 770 sekund: Zespół United cele charytatywne Benjamina Gentsch i Andreas Bickel niesie ze zero punktów karnych zwycięstwo (Jaguar E-Type serii I, 1965). Thomas i Silvia Lundt wymyślić jednej setnej odchylenia 2. miejsce (Porsche 356 B Super 90, 1962). Również każdy jeden punkt karny mieć zespół SONAX z Dirk Hattenhauer i Alex Mrożka (Volkswagen T1 van, 1964) i Klausa i Ute Schepper (Porsche 930 Turbo, 1979).

Pobierz WP 3 Gargellen (PDF, 0,11 MB) Darmowe

WP 4 Latschau

W czwartym odcinku specjalnym 3,800 metrów z powrotem w dół w 366 sekund. Z tylko dwoma punktami karnymi Georg Memminger i Markus Gröbmiller Win (VW Cabriolet 1200, 1951) egzaminu. Ten sam wynik osiągnęła Klaus i Ute Schepper (Porsche 930 Turbo, 1979), pojazd jest jednak młodszy. W trzecim miejscu Ulrich Maximilian Haupt prowadzić w trzy odchylenia setnych (Volkswagen 1302 LS Cabriolet).

Pobierz WP 4 Latschau (PDF, 0,11 MB) Darmowe

WP 5 St. Anton - Bartholomäberg

Piąty specjalny etap, ma podwójną WP z części B w postaci długich Ocena sama w sobie następujące w odległości 50 metrów na 7,5 sekundy, 5,800 metrów 9,10 minuty. Tylko siedem kar zespół Toyota Niemcy zrobić z Axel Nordieker i Toma Fux (Toyota 2000GT, 1967) i Team Rupp & Hubrach z Ralfem i Christine Thiehofe (Mercedes-Benz 280 SL Pagoda, 1969), wygrywa starszy pojazd. Trzeci jest zespół Avalon Premium Cars z Bernhard Linnenschmidt i Mark Knenworth (Aston Martin DB7, 1996) z ośmioma punktami.

Pobierz WP 5 St. Anton - Bartholomäberg (PDF, 0,11 MB) Darmowe

WP 6 Schruns

Na ostatnim WP dnia 30 metrów, aby przejść w ciągu sześciu sekund. Z zerowym kar, które tworzą Dr. Helmut Vogt i Silvan Ackermann (911, 1996) i wygrać WP. Rank dwa trafienia Ewald i Gabi Sprey z jednego odchylenia setny (Bentley Le Mans 4 1/2 litra, 1929). Również tylko jeden punkt karny mieć Zespół BMW Classic z Ralf Vierlein i Frank Janssen (BMW 328, 1937) oraz Team Hiri z Dirk Hollman i Iris Amini (Mercedes-Benz 300 SL, 1959). ale których pojazdy są młodsze, dlatego Bentley jest do przodu.

Pobierz WP 6 Schruns (PDF, 0,11 MB) Darmowe

WP tajny 1

Pierwszy tajny test "Latschau" Tim Westermann i Alexander Voigt (Volkswagen Beetle Theo Decker, 1972) zdobył zero kar za siebie. Na drugim miejscu Burkhard Müller przyjść i Fabian Mohr (Mercedes-Benz SLS 300, 1957) i zespołu Ford Classic z Gunnar Herrmann i Tim Ramms (Ford Sierra Cosworth, 1986) z jednej setnej odchylenia. Zespół Müller / Mohr ze starszym pojeździe wygrywa tutaj.

Pobierz WP tajny 1 Latschau (PDF, 0,11 MB) Darmowe

Codzienne tabela 1. dzień

Po pierwszym dniu, Team BMW Classic z Ralf Vierlein i Frank Janssen jest w BMW 328 (numer startowy 69, zbudowany w 1937 roku) z 108 punktów karnych do przodu. Po drugie są Patrick i Jasper Beekens w MG B GT (począwszy od numeru 104, zbudowany w 1969 roku) z 152 punktami, a następnie przez Haralda i Ricardo Göstl Bentley Szybkość 8 Le Mans (numer samochodu 19, zbudowany w 1946 roku) z 163 punktami.

Pobierz codzienne klasyfikacji Dzień 1 (PDF, 0,09 MB) Bezpłatne Zobacz więcej o Mercedes