Vinterdekk test i formatet 245 / 40-18 V: testdekkene Pirelli W240 Sottozero II

Vinterdekk i dimensjonen 245 / 40-18 i dag er faktisk ikke lenger uvanlig at enkelte produsenter, men tilsynelatende fortsatt en helt spesiell utfordring. Tre premium produkter stå på en Mercedes E500 sammenligningstesten på snø, våt og tørr veibane.

Jochen Übler

Pirelli W240 Sottozero II

Testresultat:
Pirelli har sine styrker tydelig på våt veibane. Her Pirelli Sottozero II overbevist W240 også med en utmerket kjøreatferd. Gripnievau ligge på snø under Dunlop og Conti.

Så er vurdert:
Dekket med mest verdi per kriterium får full merkene hver. I presis styring telle direkt og responsen fra den sentrale stilling, mens håndtering høyest mulig nøytralitet i grenseområdet.

Oversikt: Vinter dekk test Mercedes E500
  • Vinterdekk 245/40 R18 V testen side 1
  • Test dekk Dunlop SP Winter Sport 3D side 2
  • Test Dekk Continental TS 830 P side 3
  • Test dekk Pirelli W240 Sottozero II side 4

I gjennomgang: gummistrikk som en mobiltelefon holder: For å sikre smarttelefonen i bilen

Rednings hacks, praktiske tips for hver dag vil ikke bare gjøre livet enklere, men også beskytte nerver og lommebok. Vi tester hva hemmeligheter er greit for biler. Denne gangen: gummistrikker som en smarttelefon holder.

28/10/2016 Viktoria Umbach en kommentar

Problemet er like gammel som smarttelefonen selv: du reiser med bil, ingen navigasjons for hånden, slik at navigasjonssystemet for smarttelefonen trenger hjelp. Egentlig ganske enkelt, men hvor skal du fikse telefonen når det ikke er hensiktsmessig støtte er tilgjengelig? De bør være løsningen: gummistrikk. Enten kassetter faktisk tjene som en smarttelefon holder. Vi har tatt testen!

Den eksperimentelle oppsettet er svært enkel: en strikk, en smart telefon og en penn. Ferdig. Viktig: utslitt gummi band, dessverre, er ikke bra, alt står og faller med klemkraft! Du bør også være forsiktig med å bruke bånd som er for små eller for tynn til å kunne holde en mobiltelefon.

Takt er nødvendig!

Den første leksjonen: trikset ser ved første øyekast enklere enn det er! for å få den gummibåndet gjennom ventilasjons av bilen er ikke for urolig hender. Her takt og tålmodighet er verdsatt! Slik at bandet ikke forsvinner i gitteret av ventilasjon, kan dette bli kalt til å hjelpe. Holder bare oversiden av gummi med fingrene og trekke tappen med den nedre side gjennom maskene. Dette trinnet blir utført, den smart kan være vertikalt trekkes gjennom gummibåndet.

Spørsmålet gjenstår om elastisiteten i gummien er tilstrekkelig til å holde mobiltelefonen mens du kjører på plass. I hvert fall i vårt tilfelle fungerte det. Bremsing hastighet, og til slutt en lyskrysset start. Passer.

Viktoria Lifehacks gummibånd Foto: Patrick Lang Vår konklusjon: Gummbänder har bestått testen vår med 10 av 15 poeng!

Konklusjon

Mobiltelefonen er sikker. Klemkraft bandet faktisk nok til å holde smarttelefonen. I tillegg er de gummier er også mindre kostbar enn en konvensjonell Navigation montere. Hvis nervene er spart, men når du fester fortsatt tvilsom. Alternativer til den tradisjonelle gummi band, for eksempel hår band av stoff, er ikke egnet, siden materialet ikke kan holde telefonen.

Ikke glem: Strikken holder skal brukes utelukkende for navigasjon! Apps som WhatsApp og Co kan brukes under noen omstendigheter mens du kjører!

Denne Lifehacks vi testet
Tannkrem som en renerelese her
Belte som en flaskeåpnerlese her
Tape som minnefunksjonlese her
Gummistrikk som en smart telefonholderlese her
Fjernkontroll nøkkel med hjernerlese her

Klimaanlegg: drift og vedlikehold

Air condition er neppe en integrert del av bilen i dag. Det mange ikke vet hvordan du bruker den riktig - og hvor viktig er deres regelmessig vedlikehold. Her er svarene på de viktigste spørsmålene om klimaservice.

22/08/2014 Luca Easy hvilke typer av klimaanlegg er der?

Først og fremst, skilles det mellom manuell klimakontroll og luft maskiner. Mens maskinene kan innstilles til en ønsket temperatur og automatisk justerer kjølekapasitet basert på den målte indre temperatur, kan kjøleeffekten angis for manuell luftkondisjoneringssystemer kun.

Hvorfor er luften tjenesten så viktig?

Siden klimaanlegg arbeide i et lukket system, mange produsenter skrive Air Service ikke tilgjengelig, og la den i sammenheng med kundeservice på en visuell inspeksjon av kjøleelementet og filterskift. Spesielt i eldre biler, kan det føre til problemer når systemet drives med for lite kjølemedium. Ifølge Christian Spiegel, Bosch ekspert på air condition serviceenheter, investeringene miste slanger og andre systemrelaterte lekkasjer årlig opp til ti prosent av kjølemiddelet.
Kan du gjøre luften tjenesten selv?

Luften service må utføres av en autorisert verksted, siden dette tekniske krav til klima serviceenhet, en lekkasje deteksjonssystem, ulike oljer og kompetanse er nødvendig.

Hva skjer når Air Service?

Når luft tjeneste kjølevæsken suges ut av systemet og separere kjølemiddel-olje-blandingen. Kjølemidlet blir deretter resirkuleres og kastes av oljen. For å fjerne eventuell gjenværende fuktighet og for å kontrollere tettheten av systemet, er en vakuumpumpe tilkoblet. Etter å ha passert lekkasjetesten via den eksisterende vakuum, den tidligere utspylte mengde av olje som en ny olje, og som er angitt av produsenten mengde kjølemedium som skal fylles. Til slutt, etter en utskrift eller funksjonstest av anlegget.

Hvilke komponenter er defekte generelt, og hvordan skjer dette?

Betong slitasjegrenser for hele systemet ikke eksisterer. Men eksperter anbefaler å ha for å utføre en C tjeneste hvert år. Her faller lekkasjer på alderen eller porøse slanger og pakninger så tidlig som ødelagte luftkondensatorer. Spesielt sistnevnte blir ofte utsatt for fallende steiner eller saltspray vann om vinteren. Med en slik mekanisk skade eller rustskader i kondensatoren må erstattes. I eldre modeller, hender det også at luftkompressorer overopphetes hvis kjølevæskenivået er for lavt, vil det gå tapt med kjølemiddel og smøremiddel. Moderne biler, derimot, er vanligvis utstyrt med et lavt trykk bryter som slår av air condition på et for lavt nivå for sikkerhets skyld.

Hvor mye vedlikehold og reparasjon?

For Air Service euro er vanligvis mindre enn 100 pga. men reparasjoner er betydelig dyrere. For en Golf VI, for eksempel, kan bare den luftkondisjonekompressoren koste mer enn 400 euro, for en kondensator sammen med den tilhørende tørketrommel er avhengig av modell rundt 200 euro. Sammen med installasjonen raskt flere tusen euro kommer sammen fordi avhengig av bilen og omfanget av skaden.

Hva hjelper mot dårlig lukt, og hvor kom de fra?

Med sin varme og fuktige overflate av fordamperen er en utmerket grobunn for sopp og bakterier som kan forårsake vond lukt. Løsning spray og langvarig drift av luftkondisjonering. I tillegg hjelper det å slå av systemet alltid fem minutter før slutten av reisen, slik at fordamperen tørker. Hvis det mislykkes, kan systemet også bli profesjonelt rengjort og desinfisert i verkstedet.

Betjening av air condition rett?

Når ombordstigning første åpne dører og skyvetaket, slik at den akkumulerte varmen å unnslippe. Klimaanlegg bryteren begynner å omluftsdrift, siden innsiden kjøler raskere. Senere kan du bytte tilbake til frisk luft. Luftventilene bør alltid være helt åpen, som delvis lukkede dyser øke mottrykket, langsom avkjøling og derved øke energibehovet. I tillegg bør luftkondisjoneringsanlegg settes til middels temperaturer. Eksperter anbefaler en helårig innstilling på 22 grader. Spesielt eldre klimaanlegg bør kjøre i sommer og vinter en gang i måneden i minst ti minutter, slik at akselpakningen til kompressoren er smurt og ikke lekker.

Brukes dørs sedan: Det må ikke alltid være en kombinasjon

Dørs sedan er ofte et billigere alternativ til kombi. Disse ti modellene har store bagasjerommene og anses teknisk pålitelig.

12.07.2012 Henning Busse

Ikke bare PS, komfort, design eller pris er avgjørende når du kjøper brukte biler. Også plassen ofte spiller en betydelig rolle i vedtaket. Men hvem ønsker å ha en godt bevart bil med attraktive funksjoner nok kraft under panseret og en stor plass til en rimelig pris, ofte innebærer å finne en lang ansikt. Mens stasjonsvogner, SUVer eller varebiler møte ønskene til kunder, men bare denne bilklasser er etterspurt både på ny og brukt bil markedet. Dermed kjøperne lete lenge etter gode tilbud.

Men det mange glemmer: Det er en løsning på dette problemet, nemlig de såkalte dørs sedan er en verdig alternativ. De er tilgjengelige i ulike segmenter og tilby det mange søker etter komfort, ytelse og god plass. For eksempel har noen mellommodellene en støvel volum på mer enn 500 liter som er tilgjengelige, og således foreslår i dette kapittelet modeller fra høyere segmenter. Ford Mondeo er en slik kandidat, har han mer bagasjeplass enn BMW 5-serie Touring forrige generasjon - men bare hvis ikke den bakre seteraden er brettet på Kombinert representanter for den øvre middelklassen.

Dørs sedan opp til 4000 euro billigere

På toppen av det dørs sedaner er priset mer enn attraktivt, fordi i bilde Evaluering ikke fullføres for kunden, de fremre rekker. Generelt kombinasjonen avlegger nyte et større rykte. For dette er den mest solgte VW Passat et godt eksempel: Execution varianten har i denne mid-range modell i Tyskland alene står for over 80 prosent.

Dette er gode nyheter for tilbudsjegere. Fordi for å bringe dørs sedan til mannen, legger handelen priser nedsatte. Passat forskjellen mellom dørs utførelse og kombinasjonen variant er opp til 4000 euro - basert på samme kjøretøy alder og av sammenlignbar utstyr og motorisering. Dette er ikke et isolert tilfelle. Når Skoda Octavia, Opel Insignia, BMW 5-serie eller Ford Mondeo, er forskjellen tilsvarende høy, for å gi andre eksempler. I gjennomsnitt, bilkjøpere må regne med en kostnad på minst 9000 euro.

Kompakte sedan med stor bagasjerommet

bare reiser et spørsmål: Hva dørs sedan forlater teknisk størst inntrykk? En titt på Dekra bruktbil rapporten viser flere modeller som anses god eller spesielt pålitelig. Auto Motor und Sport presenterer ti dørs representanter som ikke bare høy, men også til stammen volum i markedet. Dette handler om modeller fra middelklassen, øvre middelklasse og overklassen.

De kompakte dørs sedan bør nevnes på dette punktet. Disse bilene også love et stort bagasjerom generelt. VW Jetta den foregående generasjon, for eksempel, en avlegger i Gulf, gir eierne et volum på 527 liter som er tilgjengelige - dette er mer enn en Opel Insignia og til og med mer enn en VW Phaeton. Imidlertid er utvalget av brukte dørs sedan fra den kompakte bilen sektor ikke store, så de konkurrere på pris med noen mid-range modeller.

Les mer om Audi A6, BMW 5-serie, Ford Mondeo, Mazda 6, Mercedes E-Class, Opel Insignia, Skoda Octavia, Toyota Avensis, VW Jetta, VW Passat, VW Phaeton

Mercedes SUV i kjøp råd: GLK, ML, GL eller veteran G?

Med GLK, ML, GL og evig G Mercedes har fire off-road kjøretøyer i programmet. Med auto motor und sport finner de sine favoritter.

03/11/2012 Sebastian Renz

Mercedes GLK - by og land

Jada, er Mercedes GLK en smart byen SUV med firehjulsdrift en undervurdert Kraxelmeister pluss en komfortabel touring bil. Men kanskje hans suksess er forankret i det faktum at han er en Mercedes som før - mer enn noen annen modell (G er ikke en som ikke er som før, men fra fortiden, fra mye tidligere). På 4,54 meter, Mercedes GLK tradisjonelle dyder av merket komprimert: Utformingen av stil snarere enn stilig, feirer han pragmatikk. Ikke bare de som kjørte en 123er vogn 30 år siden, er nå hjemme i GLK. Hans kantete kroppen, samt behagelig forhøyet sittestilling gir de beste visningene, kompakte dimensjoner som er egnet for by manøvrerbarhet uten at det inne i en mangel på plass. Kun lasteplanet er sannsynlig å være større, men la 450 til 1550 liter god bruk.

Kjøp hele artikkelenKjøpers guide Mercedes SUV Fire Rat Auto Motor und Sport 23 / 2012Sie få hele artikkelen (inkl. PDF, 6 sider) 1.99 € Kjøp dette Test

Topp biler: Kia Sorento: kjøpe guider Kia Sorento

Det var en skikkelig smell som syv år siden kom på markedet med Kia Sorento 2.5 CRDi en konsekvent trukket og full av off-road all-rounder fra Korea. Leveringstiden var ett år i tid - Sorento åpenbart treffer smaken av kunden - og Kia selv måtte flytte tilbake ideen om bensinmodeller.

01.06.2011 Powered by

Angrepet kom litt overraskende: Med så Sportage og Kia Retona var verken som utfordrere for skjønnhets flyprisene på salgsrekorder. Sammen med SsangyongGünstige leasing avtaler kan bli funnet her og Asia befolket til nisje av billig, lett quirky eksotiske av SUVer. Med Sorento alt forandret.

Mercedes M-Klasse i siktet

Confident kunn folk på Kia, Sorento, daværende nylig lanserte M-Klasse fra Mercedes Billige leasing avtaler kan bli funnet her i blikket har. Dette var ikke et tomt løfte, fordi både tiltalende form og grundig vellykket behandling av Sorento gjort i forbindelse med lav kostpris (fra 26,970 euro) på Kia for helt nye opplevelser: Levering perioder inntil ett år!

Diesel Sorento 2,5 CRDi solgt så godt at presentasjonen av de varslede bensinmotorer har vært kontinuerlig skjøvet tilbake til i det minste en viss grad å mestre etterspørselen. I dag samsvar frodig er lager av brukte biler, prospekter i dag har valget mellom hundrevis av tilbud.

Selv om pressen nylig økt amerikanske import Sorentos med V6 bensinmotor på markedet, bør man fokusere på dieselmodellene, som har betydelig mindre tørst og enklere å skifte hender på et senere salg. Det første trinnet er mellom LX og EX - å skille - to trimme versjoner av den første serien: den billigere, men ganske riktig utstyrt LX, en enkel Zuschaltallrad er installert på den offisielle tyske modeller. De EX-modeller er utstyrt med en automatisk aktivert hjul.

Kia Sorento er også bra off-road

I begge tilfeller har den Sorento en rekke girkasse, og det er ikke et tomt løfte. Fordi så moderne det virker obenrum så for hånd er fundamentet: Den Sorento er på en stabil stigerammen. Bakre fast aksel og uavhengig forhjulsoppheng med spiralfjærer sikre riktig terrengegenskaper. Den Sorento i 2002 viste i vår Super Test, hvor han presenterte seg som en sann allrounder.

Et handikap i den første serie er det meget tett innstilt suspensjon, som ikke bare begrenser sammenfiltring i felten. Spesielt på dårlige veier og streder fjæringskomfort kan ikke overbevise alle rundt. Middel ettermontering støtdempere eller lik en fullstendig suspensjon. Det bør tillate Sorento ikke bare på grunn av komfort, men også på grunn av moderat lift kit med tre centimeter. Fordi lavt gulv og abdominal frihet er på bakkeoperasjon, den største brist av koreansk.

Den innebygde i den første serien CRDi motor er helt tilstrekkelig 140 hk til minst 2056 kilo Sorento. Som fortsatt ønsker mer, bør du se etter den populære facelift modellen, som ble presentert i 2006. Det gjør den reviderte firesylindrede 170 hk og 392 Newtonmeter ikke bare betydelig mer liv til stedet, og chassiset er revidert av nådeløst å kose faktor. Dermed kan ansiktsløftning Sorento tendensen være mer merkbar i, reiseliv og bakkene komfort kurver, men har helt klart vunnet.

Lys smitter det i verdensrommet, er en gigantisk ikke Sorento. For å stemme på materialvalg, bearbeiding og støyreduksjon - Kia er en hyggelig langdistanse partner. Serveres med lavt forbruk. De som nærmer det koselig, er hundrevis av kilometer med 7,5 liter diesel. En annen grunn taler for å kjøpe en brukt: Den nye Sorento har Kia introduserte i april 2009, forteller rammeløse plattformen Sportage. Terreng og vogn kjøring er ikke fornøyd.

Body sjekk

Ingenting å rapportere: Den rustbeskyttelse i Sorento er ryddig, de tilgjengelige biler er også fortsatt relativt ung. Overflate rust på ramme og chassisdeler er ufarlig. Oljelekkasjer er knapt kjent. kan det av og til føre til korrosjon av terskelen i de bakre sidedørene. På grunn av den ikke overlegne i produksjonkonfigurasjonen, bakkeklaring av undergulvet bør kontrolleres nøyaktig forårsakes av montering skade. Nærmere bestemt traversen under overføring som samler seg i terrenget på smuss.

tekniske kontroller

Motoren er en lang-distanse løper, som kan kjøpes sikkert og med høy kjørelengde diskret og med riktig vedlikehold. Den ikke helt sant for girkasse: lunger i tunge traile ta både bryteren og den automatiske Sorento permanent syk. Aisles må slå ren og uten riper, automatisk endring jevnt og uten rykk trinnene. Vurder også revers! Den hastighetsfølsomme servostyringen kan arbeide ved behov for svak på grunn av en sensorfeil. Den 2,5 CRDi fungerer jevn drift og særlig økonomisk. Den første generasjon modellen med 140 ps leverer tilstrekkelig ytelse. For teamet drift og maktsyk prospekter ansiktsløftning versjonen er bedre med 170 hk fra årsmodell 2006.

reservedeler

Prisene for originale reservedeler er på relativt lave nivåer. Slitedeler som bremseklosser, men er dyrere. å ha overraskende rimelig er store enheter så som utskifting motorer og tannhjul. Tilgangen på reservedeler - for eksempel for reparasjon - er svært dårlig, men Sorento er fortsatt for ung. Hvis det ikke allerede er installert, bør du behandle Kia en forbedret chassis. Vanlig spjeld kan hadde rundt 350 euro, en komplett suspensjon med Höherlegungsfedern og spjeld for rundt 850 euro på markedet. En komplett tjeneste sjekk boken er et must for å sikre dokumentasjon av tekniske forbedringer.

prisklasse

EZ 05/2002, 160000 km The Sorento er også nødvendig nødvendig, de første modellene kan kjøpes for rundt 8000 euro.
EZ 03/2006, 35.000 km En ansiktsløftning modell med 170 hestekrefter og lite kilometer skifter hender fra 15.000 euro.

stasjonen teknologi

Sorento LX har en enkel, stiv Zuschaltallrad, har den mer kostbare EX en automatisk firehjulsdrevne. Anerkjent forskjellene er lett har velgeren i automatisk all-wheel bare to nivåer (4x4 bil og lavt). Grå importerte modeller kan utstyres annerledes.

Mer om Kia Sorento

Ford S-Max og Galaxy: Flerbruks i kjøpsguider

Med S-Max og Galaxy Ford anbringes uvanlig bredt i segmentet av MPVs. Begge er tilgjengelig med to bensin og tre dieselmotorer og tre utstyrsnivåer og en rekke tilleggsfunksjoner. Hvilken kombinasjon er det beste valget?

06.01.2011 Peter Wolkenstein

Utholdenhet har betalt seg: I motsetning til den generelle trenden for å fokusere på de kompakte modellene på størrelse med en VW Touran, Ford fortsatt engasjert i van-segmentet også i klassen om det. Mens konkurrerende tilbud er vanligvis oppe i årene, introduserte 2006 Ford S-Max og Ford Galaxy stede i kjøp guider rundt på den nåværende tilstanden i vanlig i middelklassen komfort og sikkerhetsteknologi.

Ford S-Max og Galaxy har blitt grundig revidert

De ikke minst takket være den grundig overhaling denne våren, som de to teknisk nært knyttet Modelle Ford S-Max og Ford Galaxy ruster opp i kjøper guider mot de tidligere søstermodellene VW Sharan og Seat Alhambra, som etter 15 år med bygging høsten er i en helt ny form hos forhandleren. Til slutt er det viktig for Ford å forsvare den langvarige markedsleder i dette segmentet, som man har utviklet med smart plassert Van-dobbel. Ford Galaxy spiller rollen som den klassiske stor kapasitet van, alltid med tre seterader om bord og med sin allsidige interiøret til behovene til store familier utformet.

Med litt kortere og grunnere S-Max Ford sikter imidlertid til disse kundene, mens en stor og variabel romlig konsept, samt estimerer en komfortabel kjørestilling, men som ikke vil gi avkall på en dynamisk pakking fortsatt smidig håndtering. I Tyskland er Ford S-Max regelmessig nesten dobbelt så mange eksemplarer som fra Ford Galaxy: med suksess. Selv med motorene, trim nivåer og opsjoner kundene har et bredt utvalg. Som er spesielt anbefalt klargjør kjøpet råd. 

Ford Galaxy mutert med standard tredje seterad for sju-seters

Til tross for mange likheter Ford S-Max og Ford Galaxy utvikle sin egen karakter i kjøper guider også med utstyr - hvis man ikke er fornøyd med den allerede riktig utstyrt basisversjon trend. Det er liten forskjell, bortsett fra det faktum at Ford Galaxy er i utgangspunktet utstyrt med unntak av den spesielle utgaven Viva trend med en tredje rad med to uttrekk bøtte seter. Men også for de 1.700 euro billigere Ford S-Max er tilgjengelig som et alternativ med priser som starter på 835 euro. En to-sone klimaanlegg er en i begge tilfeller som standard, samt en MP3-kompatibel CD-radio med åtte høyttalere, hjelpe jack i hanskerommet og fjernkontroll på skinn-multifunksjonsratt. elektrisk barnesikring på bakdørene viser seg å være praktisk.

Utstyr og statister er omfattende

En smak av luksus sprayet i kjøpslinjer som også elektrisk høydejustering av førersetet som er dannet i Ford S-Max sterkere. I Ford Galaxy sportsseter er bare fra neste høyere linjen Titanium (2600 euro) til det også for Ford S-Max, og det koster bare 2100 euro ekstra. 17-tommers lettmetallhjul (ellers 1290 euro) og dekorative elementer i aluminium se skaper et dynamisk trykk til denne variant, som også bringer sammen noen nyttig funksjon Tillegg. Disse omfatter en oppvarmet frontrute (210 euro), hastighetskontroll (330 euro), automatisk aktiverte frontlykter og vindusviskere (320 euro), en fargedisplay for den integrerte datamaskinen (300 euro) og oppvarmet front seter (255 euro). Galaxy-spesifikke i tillegg er utstyrt med et system for baksetepassasjerene er klimakontroll (600 Euro). I motsetning dekorere S-Max Titanium karakteristiske LED Tagfahrtlichtleisten (160 euro).

Ford S-Max med en sporty og luksuriøs Galaxy med streik

I hvert fall tredje utstyrs Ford Galaxy og S-Max myk i kjøp guider vesentlig fra hverandre. Ford Galaxy luksuriøst inspirert av spesielle dekorative elementer Ghia rangert parallelt ved siden av den like priset Titanium og har hatt fargeskjerm og sportsseter sol persienner for de bakre sidevinduene. Rollen til sports topp versjon av Ford S-Max Titanium S foruts - med spoiler optikk, bi-Xenon lys inkludert kurve lys, 15 mm senking og fylt med 18-tommers hjul sport suspensjon. Interiør utstråler skinn og Alcantara med røde sømmer og aluminiumspedaler ferdig sporty og luksuriøs atmosfære, krever imidlertid 3250 euro premie over Titanium. I tillegg valglisten omfattende tilbyr noen interessante statister.

Hobbyavsen bør vurdere skillenett til bagasjerommet (fra 205 euro), nivåkontroll (670 euro) eller den tilbaketrekkbare lasteplan (420 euro, bare Ford S-maks) i betraktning. En elektrisk justerbar førersete (fra 510 euro), luftavkjølte forsetene (325 euro), lær møbeltrekk (fra 1300 euro) og parkering sensorer økning (505 EUR) komfort. Den betjenes via knappen elektronisk parkeringsbrems (205 euro) kan du lagre den annen side, siden den ikke skaper ekstra lagringsplass mellom setene i forhold til manuell parkeringsbrems.

Godt kompromiss mellom fleksibilitet og komfort

Blant de høyteknologiske tilleggstjenester inkluderer tilstrekkelig følsom arbeids adaptiv hastighetskontroll (945 euro) og den elektroniske kontroll demping, inkludert Bakkestart (1,525 euro). Men allerede basen chassis for Ford S-Max og Galaxy i Kjøpers guide gir et godt kompromiss mellom fleksibilitet og komfort. Lane Change og Lane Departure Warning inkludert Beam Assistant gir Ford bare i teknologipakke (fra 820 euro). Snakker av pakker: Mange av statister tilbys individuelt gruppert i nyttige pakker vedtatt. Dette åpner opp prisfordeler på opp til 865 euro.  

Skjæring av S-Max og Galaxy tilfredsstille ulike behov

Med modellen familien til S-Max og Galaxy Ford er en uvanlig måte. Vanligvis, lengde og akselavstand varieres i varebiler. Ford S-Max og Galaxy, er senteravstanden den samme, men. Passasjerer ta i andre rad på hver individuelle seter som kan flyttes i lengde. De brede uttrekkbare hodestøtter også tilfreds lange ryttere. For å utvide det allerede frodig bagasjerommet er det nok å brette ryggene forover - oppretter deretter et flatt lastegulv, med mindre man også flate uttrekk tredje rad seter (Ford Galaxy serie, Ford S-Max valgfritt) om bord. Her kan Ford Galaxy demonstrere fordelene ved sin lengre og høyere hale i kjøp guider som tilbyr litt mer hodet og bagasjerommet (308/830 liter som en syv / fem-seters henhold dekselet lasten).

I den andre enden, bare formen på grillen og tåkelysene er forskjellige fra hverandre, Ford S-Max grace i kjøps råd i tillegg til de runde lysene fra Titanium karakteristiske kjørelys LED. I godt laget og klar cockpit var ingen signifikante forskjeller. Når du kjører er det klart at en smidig i svingene regnes som typisk for merkevaren karakteristiske og dermed har også Ford Galaxy. I tillegg er det ikke overdriver den S-Max med dynamikk og dispensert for stramt avstemt.  

Diesel overbevise tillegg til god effekt levering med lave kostnader

Enten ansvar, full eller delvis dekning - type klasser av Ford S-Max og Ford Galaxy i kjøp guider er identisk med den samme motoren, samt forbruket i standard syklus. Forskjellene er bare i tap av verdi. Her kan det litt billigere og gefragtere Ford S-Max kreve en fordel. Motorene taler fra et kostnadsperspektiv, alt for betydelig mer drivstoffeffektive dieselmotorer, selv med en kjørelengde på 15.000 kilometer per år gjøre det lønne seg. Selv eksklusive avskrivninger, diesels er minst månedlige vedlikeholdskostnader. Ulempene med skatt og forsikring de kompensere ved mye lavere drivstoffkostnader mer enn av.

De 115- og 140-hk-versjoner av TDCi er her pari på toppen, mens Topdiesel med 163 HK krever en premie på grunn av høyere type klasser for ansvar og omfattende forsikring. I bensin, beveget den grunnleggende to-liters bare litt høyere enn diesel. I motsetning krever nye EcoBoost direkte innsprøytning en betydelig høyere finansiell forpliktelse. Største del er tap i verdi, men dette er også på grunn av at den kraftigste motoren i programmet ikke tilbys i den rimelige trend versjon.  

I sirkelen av store flerbruksbiler er Ford S-Max og Galaxy førstevalget

Spesielt Ford S-Max har i kjøp guider med sin dynamiske utseende så vel som individuelle smart alternativ til SUV og stasjonsvogn i middelklassen og kombinerer komfortable boarding takket være en opphøyet posisjon med limousinenartigem håndtering. Kjør og atmosfære møter høye krav samt utvalg av utstyr og komfort. Derfor fungerer den S-Max i sporty Titanium S luksus utstyr med den kultiverte EcoBoost turbo (39,900 euro), inkludert som standard Powershift automatisk generelle spesielt konsekvent - hvis de gjorde det, fordi allerede.

Selv om Ford S-Max kan også spille rollen som de variable familiens biler uten problemer, har Ford Galaxy de bedre kortene i kjøper guider her. Er lave vedlikeholdskostnader i første omgang, er Galaxy anbefalt som en trend med dieselmotor, 140 HK TDCi (33,050 euro) generelle beste i harmoni med de syv-seters, til tross for 1250 euro premie over 115 hk versjonen.  

Slutten av motorutvalg vokser

For bensin en 1,6-liters versjon av EcoBoost familien følger med 160 hk, som koster i trenden utstyr 29050 (S-Max) og 30,750 euro (Galaxy). Bare den Ford S-Max får en toppmodell, en 240-hestekrefter versjon av 2,0 (fra 36 650 euro), mens en 200 hk 2,2 TDCi og Ford Galaxy (38,400 euro), diesel området runder (S-max: 36200 EUR).

De som fullfører en kjøpsavtale for 145-hestekrefter bensin motor i slutten av november, lagre Viva spesielle modeller basert på Trend og Titanium opp til 2,210 euro for Ford S-Max og opp til 3000 euro for Ford Galaxy. Meget attraktivt priset: Ford Galaxy 2.0 Viva trend for 25,790 euro, men uten tredje seterad og air condition i stedet for automatisk climatisation.  

Poll Ford S-Max og Ford Galaxy? Hvilken av de to er din favoritt? Ford S-MaxFord Galaxy resultat skjerm mer om Ford Galaxy, Ford S-Max

Audi A5 kjøpe guider: Modeller og motorer med et blikk

Audi A5 ønsker å fange en elegant bror av Audi A4 alle de kjøpere for hvem en bil er mer enn bare et middel for transport som en coupe, cabriolet eller Sportback.

22.03.2011 Dirk Gulde

Men ikke elleve motorer, fire sendinger og utallige kjøre, komfort og sikkerhet alternativer ikke bare gjøre valget enkelt. Som Audi A5 er best å avklare overskriftene med å kjøpe guider.

Gjør ingen feil om det: pris-ytelse optimizer eller hobbybærere, se VW Gruppe biler mer egnet enn Audi A5. De som velger den elegante A4 bror gjør det av ren nytelse. Ikke rart at basis motorene er mindre etterspurt.

Audi A5 kjøpe råd: kropp og kjøring

Selv om det allerede er kjørt gjennom svakere firesylindrede pen, tjener omtrent i tung Audi A5 Cabrio bare den dyrkede 2,0 TFSI med 211 hk for livlig temperament med akseptabelt forbruk. Fordi det leveres som standard med xenon-lamper, utstyret justert ladning for 180-hp-variant har også i rammen. Men den desidert mest solgte motoren i A5 er den 3,0 TDI med 240 hk. Ikke uten grunn: Sammen med den berømte syv-trinns dobbel clutch girkasse engang å strekke sporty S-modellene å bli innstilt til 500 Nm-force Grumpy. Også på grunn av sin mye lavere forbruk får coupe fans med stor dieselmotor perfekt for lange turer - takket Quattro hele året.

Audi A5 kjøpe guider: Modeller og motorer med et blikkAudi A5 Sportback vs. Passat CC 4:54 min.

Men det er også billigere. Selv om 170-hestekrefter dieselmotorer høres banalt, men tiltrekker seg sterk og fortsatt ekstremt økonomisk. Hvis det er noen trenger en unnskyldning: De to-liters TDI av de fire-dørs Audi A5 Sportback er nesten til grunnen bil.

Utstyr og statister for Audi A5

I motsetning til søstermodellen A4 med utstyrsversjonene Attraction, Ambition og Ambiente kan du konfigurere alternativene uten Audi A5. Til tross for god standard utstyr (for eksempel automatisk klimaanlegg og 17-tommers legering hjul) kan enkelt økes ved tilsvarende en god motorisert A1 av kjøpsprisen.

Spesielt anbefalt er Audi A5 sikkerhets statister som xenon lamper med adaptive frontlykter, ryggehjelp, lys og regnsensor, bakre sidekollisjonsputer samt filbyttevarsel og endring kjørefelt assistent.

Komforten av økningen i Audi A5 i tillegg til de komfortable sportsseter inkludert korsryggstøtte og et midtarmlene, oppvarmede forseter og førerinformasjonssystemet, mens metallic lakk smigrer øyet og videresalg muligheter økt.

Selv om våre prøve A5 ruller på 17-tommers standard hjul og vi besluttet å ikke luksus som skinninteriør, strømmer det allerede nesten 5600 euro i ekstra - og multimedia sektor er ennå ikke kommet. Det er billigere alternativer bare å kjøre en bil enn en Audi A5.

multimedia

De saltede avgifter videreføres i infotainment området Audi A5, der allerede "liten" foreslår guidebok med 2.100 euro. Derfor, kjære øyne og store MMI navigasjon plus velge som inneholder en tredimensjonal grafikk for en annen 710 Euro, jo bedre talestyring og en ti-gigabyte musikk server.

Også anbefalt i Audi A5: Musikk grensesnitt for 245 euro, tilkoblinger for iPod og USB-pinner ryddet opp i hanskerommet holder. Gitt de små TV-kanaler med digital radio tuner i Audi A5 er ikke verdt mer enn mottaker for digital og analog TV. er hi-fi fans, men med B & glad O lydanlegg.

Hyppige innringere tilbyr Bluetooth biltelefon for 870 euro beste mottak kvalitet (med trådløst håndsett 1450 euro). Sporadiske brukere når Bluetooth sammenkobling for 300 euro.

Les mer om Audi A5

Den unvernüftige kjøp Mercedes 230 CE (C124): Tysklands lavest priset Mercedes coupe

Tysklands lavest priset hjul klassiske biler Kupé for 699 Euro. Det er enda en Mercedes. Holder den lille verwohnte C124 coupe, som lover den vakre form? Alf Cremers sjekker Billigheimer - og tør kjøpet.

28/01/2015 Alf Cremers Powered by

Internett kan hvem som helst. I fem minutter har jeg 50 kupé mindre enn 1000 euro ved starten, for det meste eksotiske totalt: Mazda MX-3, Ford Probe II, Mitsubishi Eclipse eller Nissan 100 NX. For meg er det spennende å jakte byttedyr i naturen som nesten på skrivebordet. Min min selvpålagte oppgave er: Finn Tysklands lavest priset coupe, klar til å kjøre, og minst to måneder resten MOT. Hvorfor? Fordi jeg ønsker å finne en elegant alternativ til min limousin monokultur. Spontant, jeg er meg. Besluttet før jeg trenge inn i naturparker risikabelt Verbrauchtwagen.

Auto Paradise Rosenheim

Det er visse områder i Sør-Tyskland økonomisk høy ELV, dvs. youngtimer befolkningen: Augsburg-Lechhausen, Ingolstadt-Süd, Straubing eller München-West. Også Rosenheim er en hotspot rask og skitne handles eksportere biler.

Mye billige varer fra Østerrike søl over her. Til tider også en Mercedes E 300 4Matic, men dessverre ingen kupé. Fire hjul er enten soda eller stasjonsvogn.

Rosenheim, Klepper veien, veldig opptatt, et par hundre meter lang tid det går parallelt med jernbanelinjen. Bak nettinggjerdet auto paradis er. Estimerte 150 biler glitrer i solen, ofte skrangle løse godstog over. Du kan lukte diesel switcher og eik sviller, der varmen driver tjære ut av skogen. Min scanner utsikt skanner terrenget sakte og grundig.

En C124 i off-farge bornitt

Front er en Opel Kadett D, sammen med faktisk en 4Matic, selv en super sjelden 300 Turbo D, og ​​over det skjeve en Volvo 240 på shack veggen. Inne kan noen klikker på blande ballen en farge spray voldsomt, og senere rullet ut som en BMW 525TDS med malte hjulbuene ut. Jeg zoom på en coupe bare se C-stolpen. En Mercedes CE, farge bornitt, sjeldne og edel. Mange sier med vilje "trangsynt"Fordi de ikke liker.

Jeg schlängele meg gjennom gradene, kjøre slalom mellom de ytre speil og hengerfester. Mercedes CE kommer nærmere, frakken skinner i solen, de originale aluminiumsfelger lovet autentisk gran. Mitt ønske er virkeligheten.

Det kan være det, søndag coupe for lite penger, tror jeg. Prislappen, vakre skriften på sterk gul, hypnotisert. Du kan lese det som 230 CE, 270000 km, 699 euro. Jeg ville ha forventet to ganger. forbli liten ved første rolige, runterdimmen Petal, solbriller, og kritisk så gjennom klart glass. Mercedes er helt tett parkert biler. Inspeksjonen er å strippe søk, børsting buksen min mens Sacco boards.

En ekte Sports med gode fasiliteter

Mercedes 230 CE synes selv å være en ekte Sports: Seven-tommers hjul, litt dypere og med skinn dekket ratt airbag. Selv når nysgjerrige rent utseende, oppdager jeg valnøttfiner, med brytere piggdekk midtkonsollen inkludert over ønsket automatisk spaken velger og skrå Sportkaro setetrekk. Den perfekte match for bornitt, men de er så flau hyper fasjonable eller så apokalyptisk som en gang kjølig Pasha på Porsche.

men jeg oppdager også at i Mercedes 230 CE, må en hund har rast, lokket av instrumentpanelet er dårlig limt, henger på himmelen over passasjerdøren lukket. Kort sagt, ser lastebil inne ganske pjuskete. Normalt vil det være for meg nå, fordi en dårlig interiør tenner meg av helt.

Mercedes 230 CE Sportline Coupe jeg holde av lilla bornitt er i den stekende solen rundt meg rumzukriegen. Sechshundertneunundneunzig euro, hører du sirenen samtalen? I mitt sinn vil jeg kaste ut verwohnte pledd møbler, skinn kjøpe meg på E-Bay. Sechshundertneunundneunzig euro, men han har til å kjøre. Ingenting som henne med nøkkelen stykke jeg kjøre for kontor containere. Auto Paradise eieren Joachim Landauer er siviløkonom og har en tørr humor.

"Når gjennom, øyne, er og som ny igjen"

Den lille nøkkelen pakke for Mercedes 230 CE er funnet raskt. "De starter med en gang, jeg er fortsatt drevet ham nylig ved øyet en gang, og innsiden er som ny igjen"Gliser Landauer. Han vet at han ikke kan lure meg, og jeg vet at 699 euro, den minste fare for reise Ready er rustet Hinterachsaufnahmen i en nødsituasjon inkludert.

På Mercedes 230 CE med flotte farger nå bare det som er, og ikke hva som ikke går fra en. Motoren starter, går rett utenfor balltre rundt, vinduene operere, soltaket ikke beveger seg. Eksos slag, lukter inne som en gang utrolig elegant, sjarmerende coupe sterkt av røyk, men ikke etter hunden. Klimaanlegget gjør ikke en lyd, men prøvekjøring dukker opp i en litt slitt ut foran ingen tegn til at bilen ikke ville tåle de 200 broen kilometer.

Endre et hjul ikke

Selv den typiske Mercedes rust er i denne 230 CE ved første øyekast ikke så dramatisk, noen ekle riper på lakken på førerdøren og en ekkel boble reir i venstre framskjerm, som alltid under indikatorer. Tre av fire jacking se med åpne klipp farbar, som er bak til høyre gjennom, inkludert men ikke TÜV ser etter.

Men slått forhjulene avsløre sterke bånd funky profil. Det ville gi meg et poeng når politiet anhielte meg med hva hun liker å gjøre når et rødt tall. Så en hjulskift i Mercedes er annonsert 230 CE i bilen paradis, selv mannen som Landauer skyver meg, flirer en lug skiftenøkkel i hånden og svetten slipper meg på kranken på hendene. Lenker er dekkdimensjon 205/65 R 15 nå finner sted rett 195/65, men det viktigste, er det nok profilen på den. Senere har jeg å la sjekke forakselen fordi dekket er bare på utsiden så lyse.

23 Extras kjørte den opprinnelige prisen på 83 000 Mark

i beholderen "I trekke i avtrekkeren"Hvordan Landauer jovial sier "690 euro på grunn av slicks foran venstre", Før de tre indikatorene for bensin tilførsel, vasking vannstand og en ødelagt baklys bli brakt til taushet ved neste bensinstasjon, ser jeg min Mercedes 230 CE coupe klar over.

Husk ansiktet og silhuetten av Mercedes 230 CE i en elegant eldre kvinne, fortsatt ser en på hvor vakkert det pleide å være i sin beste alder. Sjarm og ynde er fortsatt ikke fremmed for den gang 83 000 Mark dyrt kupé med 23 statister.

Med god samvittighet at flyttingen ingenting kan gå galt, får jeg på. Seriøst jeg savner bare den store forfriskende Luke soltaket. I bunnen av mitt hjerte føler jeg stille glede og nesten litt forelskelse for så mye bil for så lite penger. Knapt noe som er ødelagt eller slitt, kan ikke skaffe billig e-bay er. Det er allerede en liste av defekter for Mercedes 230 CE i hodet, som består av ti stillinger for basisutstyr. Et godt sett med dekk på Fox Alus jeg fortsatt, selv en logo "230 CE",

Sofistikert kjøring i 124 Coupe

Nyvasket og med full tank av Mercedes gjør 230 CE på tur hjem. Jeg vil ikke gå rett til motorveien, ønsker heller sakte venne seg til den 23 år gamle bil og sine særegenheter. Bremsene kan bite savner, er rattet i rett fram galt, og forakselen sjangler en smule forlenget hjulsporene. Likevel kupé behagelig kjøring det er praktisk og komfortabel, noe som gir 132 hk firesylindret fra dyrket i nok temperament.

Selv kassett radioen virker. Robert Plant synger solo, ikke Led Zeppelin. "Bilder på Eleven", Lett og melodiøs, matchende stemningen. Med en hastighet på 100 drive I Mercedes 230 CE B 15 langs, forbikjøring et tankskip via nedgiring. Temperatur og oljetrykket er i det grønne. Alt går bra for bare 690 euro. Tysklands lavest priset coupe stasjoner og ser også bra.

Mer om Mercedes

Teori test: Relevant informasjon teoriprøven

Allerede passer for teoriprøven? Har du spørsmål om slutten av den teoretiske delen? Her er nyttige tips for å forberede seg til teoriprøven.

14.01.2012

Den teoretiske eksamen kan tas tidligst tre måneder før de når minimumsalder på hver lisens kategori. Samsvar med de foreskrevne teori klasser er obligatorisk, det vil si, det må ha minst tolv leksjoner "grunnleggende opplæring" være der. De som allerede har bestått en førerprøve må vurderes når du trener i en annen klasse bare seks "duty timer" fullført.

God forberedelse er halve kampen

Men for å unngå unødvendige kostnader og stress som teori test bør bare tas opp dersom øvelsen buene sitte og vi har forberedt oss godt.

Den teoretiske prøven går fra å skrive under tilsyn av TÜV eller Dekra ekspert. Eksamensoppgavene møte trening ark i kjøreskole. I noen stater, er testen også tilgjengelig på PC allerede. Dette er siden 1. desember 2008 saken i Hamburg - har og Bremen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland Pfalz, Saarland og andre stater allerede byttet til PC-testen.

Innen 1. januar 2010 teorien test skal gjennomføres i alle fylker utelukkende på PC i henhold til viljen til den føderale regjeringen. PC-mus bare erstattet pennen - den forblir her for totalt 30 spørsmål om grunnleggende og spesialisert kunnskap med ulik vekting.

Førerkort teori i flervalgstest

Til hvert spørsmål finnes det en eller flere mulige svar (multiple choice). Alle spørsmål er utstyrt med forskjellige feilpoeng. Stiger en hver tillatte antall straffer, svikter en. En ny undersøkelse er vanligvis bare mulig på et senere tidspunkt (to uker) og koster penger igjen (se avgifter koster kapittel "Prisene for eksamener"). Hvis en elev tre ganger gjennom, må han vente seks måneder før adgang til eksamen på nytt.

Læremidler for driving teori test

Test ark og Land Registry må kjøpes i å drive skoler fra studentene selv og tjene som undervisningsmateriale og forberede seg til teoriprøven. Stensilerte kan sjekke om svarene er rett eller galt og finne ut poeng for feil av studenter. Undervisningsmateriell er vanligvis tilgjengelig i forskjellige språk.

teoretisk delenHva er det å vurdere?
registreringsperiodentidligere enn 3 måneder før de når aldersgrensen for den respektive guide sertifikat klasse og først etter ferdigstillelse av det foreskrevne antall timer teori
stedPåføring over Fahrschule- test på en testorganisasjonen (TUV, Dekra etc.)
eksamenmaksimalt 10 poeng defekt og tillatt A1 er avmerket i flervalgsmetoden (ved å kontrollere de gitte svarene) - - for kategoriene B, A ()
sjekk tid30 minutter
validitetEn bestått teoriprøve er gyldig i 12 måneder. En praktisk test bør derfor være gjennomført innen ett år.
Hva skjer hvis jeg mislykkes?Test kan gjentas etter to uker, men må betales på nytt.
kostnaderSe Kapittel kostnader ("Prisene for eksamener")

Sendekvittering: bryter eller automatisk: fordeler og ulemper ved redskapstyper

Transmisjonen er ikke bare utrolig komplekst, men deler også hodet på spørsmålet: bryter eller automatisk? Hva er fordelene og ulempene ved de forskjellige girtypene, og hvordan vi slår i fremtiden?

24.01.2017 Annette Napp, Marcus Peters 16 kommentarer

Hva kan vi anser oss selv heldig i Europa: I mange biler, vi fortsatt har valget mellom manuelle og automatiske girkasser. Materiale for mange vanlige bordsdiskusjoner er derfor fortsatt gyldig. Men hvorfor diskuterer vi igjen og igjen og ofte så emosjonell om det?

Kjøp hele artikkelenBryter eller automatisk BMW 318i, Mitsubishi, Smart Fortwo, VW Golf Auto Motor und Sport 02 / 2017Sie få hele artikkelen (inkl. PDF, 9 sider) 1.99 € Kjøp dette Test

Biler etter 15.000 euro: Femten modeller, en pris

det er mye bil for 15.000 euro? Vi presenterer 15 modeller fra små biler til SUVer, som er nær denne prisgrense, og kaller sine viktigste styrker og svakheter.

26.10.2013 Heinrich Lingner Powered by

Skoda Rapid

Med sin frodige plass nesten 4,5 meter lang sedan lett kan erstatte en mellomstor bil. Den tilsynelatende enkle interiørmaterialer mister gitt pris og god behandling viktig. Når du kjører TSI bensinkjeder med 86 HP; Han er nøysom og kultivert.

VW UP Eco CNG

En temperament stud er ikke den eneste 68 hk naturgass-Up. Imidlertid har dette neppe en bil som pendler ruter kan være billigere avtale. Inneholder 2,9 kg naturgass (CNG), må den NEDC standard for 100 km i dag koster tre euro knappe. I fravær av CNG går han naturligvis med bensin.

Hyundai i20 CRDi

Dieselmotorer er ikke veldig populær i den lille bilen klasse. Hvis det fortsatt skal være en av den lille Hyundai er et godt valg. Selv om hans tresylindret dieselmotor går noe polterig og er ganske mild temperament, men han viser seg å være i daglig bruk som sparsomt. Veldig ryddig er også plassen.

Opel Adam

Det livsstil Opel er å utvikle en modell for å lykkes. Det er Adam med den 100-hp versjon av 1,4-liters fire-sylindret bensinmotor i omtrent 15.000 euro. Motoren er dristig, hvis ikke enestående måte. Hvem får sammen med mindre strøm, kan allerede permisjon fra 11.500 euro Adam.

Peugeot 2008

Den langbent 208 spin-off bør ikke være bare en livsstil SUV, men samtidig erstatte den vellykkede kombinasjonen 207 SW. Både lykkes godt med sin tettvokst utseende og stor plass. På firehjulsdrift, selvfølgelig må du gjøre uten, men dette er trolig å forstyrre de minst 2008 prospekter.

Fiat 500C

Det kan være mer økonomisk, større eller mer praktisk bil for de samme pengene som 500 Cabrio, men noen som er mer moro. Det elektrisk åpning av skyve stoff forvandler den retro Fiat inn i et frilufts Funmobil til lave priser. For 900 euro ekstra, er det 500C selv med automatisk.

Nissan Juke

Du må finne den Nissan Juke er ikke pen å like ham. Utrolig at det er en slik en original bil for så lite penger, men uten firehjulsdrift. Med stokking av trekk forhjul, må juke føreren ikke har problemer på grunn av mangel av et dreiemoment på 1,6 liter bensinmotor, er ytelsene er moderat.

Dacia Duster

En romslig kompakt SUV med firehjulsdrift og 105 hk bensin for like under 15.000 euro, noe som gjør Dacia så fort at ingen etter. Med all den entusiasmen en tendens til å glemme at Duster har også en eller annen ulempe: ESP, er det en ekstra kostnad, og den 1,6-liters firesylindret er tørst.

Honda Jazz

Med 100 hk 1,4-liters betalt Honda er svært muntert motorisert, men hans største aktivum er utmerket plass: nesten 1,4 kubikkmeter maksimal lagringsplass til 3,9 meter utvendig lengde. For 3,390 euro ekstra kostnad på smart Jazz er tilgjengelig med hybriddrift. En kontinuerlig variabel automatisk er tilgjengelig for 1300 euro ekstra.

Opel Corsa LPG

LPG Corsa også en av de minst kostbare biler når det kommer til den rene drivstofforbruk. Ifølge standarden syklusen er det 100 km til 6,8 liter LPG, vil fem euro koster med dagens drivstoffpriser. I tillegg er Corsa en moden, pålitelig og behagelig liten bil.

Renault Clio Grand Tour

Renault er utlevert ikke ut som Peugeot i favør av en mini SUV på vognen, Clio Grand Tour og Captur tilbudt parallelt. Så hvis du er i den lille bilen klasse er på jakt etter en romslig og ganske kjekk kombinasjon, er rett ved Clio Grand Tour. Han skal ha drivstoff-effektive tresylindret for 15.100 euro.

VW Polo

Egentlig dette segmentet også Polo klasse kan bety for Wolfsburg liten bil er her i flere tiår baren. Høy kvalitet, trygge kjøreopplevelse, solid teknologi - de er hans hemmeligheter suksess. Den 1,4 liter 85 HP er ikke den nyeste Polo motor, men smidig og ganske økonomisk.

Chevrolet Cruze

I tre kroppen varianter Chevrolet Cruze tilbud, men bare kombi kan kjøpes for rundt 15 000 euro. Til den prisen, han går fra sterk 1,6-liters firesylindret med 124 hk. Bensin motor har mye problemer med den tunge Chevy, men kraftigere Cruze motorer er langt dyrere.

Kia Rio

Den kompakte Kia med 109 hk og fire-trinns momentomformer automatisk er den rette bilen for mennesker som trenger mye plass og partout ikke ønsker å bytte seg selv. Takket være sterke 1,4-liters bensinmotor fra Rio er ikke for sakte, men mye tregere og tørstere enn manuell skift motstykke med seks gir.

Citroën DS3

Litt bære DS modeller fra Citroën fortsatt på byrden av store navn. Her DS3 en smart, elegant liten bil utenfor monotoni, som er merkbar med kontrast taket og fet stil B-stolpen. En tilsvarende motorisert Citroen C3 er bare 450 euro billigere.

Mer om Hyundai i20, Kia Rio, Opel Adam, Peugeot 2008

Brukte VW Golf IV i feil Rapport: VW Golf IV evig

Gulf flat, og for mange fortsatt de beste tider: Med fjerde generasjon av den kompakte, Wolfsburg klarte en flerårig favoritt som fortsatt er til å gløde selv nesten syv år etter sin innstilling - på bruktbil markedet.

10.02.2010

1,3 millioner Golf IV VW solgt mellom 1997 og 2003 i Tyskland alene - Variant selv frem til 2006. Derfor tilbudet faller selv i dag fra så frodig at
til hans ønske om golf kan nesten komponere selv og lete etter helt. Det er nesten alt: fire-, fem- og sekssylindrede, foran eller firehjulsdrift, nivå, skrå og eiendom bak, pluss en arvelig det konvertible basert på VW Golf III.

For ikke å miste oversikten over hvor mye valg, hjelper det å gjøre noen grunnleggende beslutninger. Først kroppen, og dermed prisen neppe betyr noe, fordi verken dørs - så bare kalt VW Bora - fortsatt varianten er langt over sedan. Anses at de ble beste bygget etter modell år 2000 for alle modeller - da VW Golf var standard ESP. I motoren har allerede den minste bensinmotor, en 1,4-liters firesylindret PS 75, tilstrekkelig ytelse som neppe lavere enn de av brennstoff-intensive 1,6-Gal. Fire-dørs med 1,4-liter og 80.000 kilometer koster fra 4500 euro.

Mens den fremdeles V5 anbefalt av sterkere bensin, anskaffe en versjon med en kraftig og økonomisk 1,9 liter TDI vil vurderes nøye. Hvis det ikke var ettermonteres med partikkelfilter, det bare oppfyller Euro 3 utslipp standard og får bare en gul utslipp klistremerke. Fordi selv den nyeste VW Golf IV TDI har nå høy kjørelengde, en ettermontering (koster rundt 600 euro) verdt i svært få tilfeller. I tillegg er vedlikeholdet eldre TDI langt utover bensin. Selv de 60.000 km anbefalte Registerreim utskifting koster rundt 600 euro.

Les mer om VW Golf

Super Test helter i Kjøpers guide: Hvor (u) pålitelig BMW E46 M3?

BMW E46 M3 gjelder 17 år etter sin premiere, regnes fortsatt flaggskipet M3 pari. Problem: Den sekssylindrede sugemotoren har betydelige svakheter som du må ta vare på når du kjøper brukt.

30/06/2017 Roman Domes 3 kommentarer Powered by

Når BMW introduserte E46, reaksjonen av sports rider-besøkende var i utgangspunktet oppføre seg: Den nye var tyngre motorer ble kjent allerede fra forrige og også faktisk veldig klassisk design av Chris Bangle ikke fant noen bra. Men da den kom M3: 343 hestekrefter, 3,2 liter innebygd seks-sylindret motor og M-differensial på bakakselen.

M3 var så bra at all tvil og enhver kritikk forsvant - selv i Super Test sport auto. Men hvor godt E46 M3 er i dag? Som minst ti år gamle biler han naturligvis har noen svakheter.

BMW E46 M3 avskaffet Nordschleife i 8:22 minutter

Dømme etter dagens standarder, er E46 M3 ikke et absolutt flyer mer, så mye er klart. Men så, i 2000, gjorde han Porsche 911 arg livet vanskelig. Han trengte 8:22 minutter for en runde av Nürburgring Nordschleife 15 sekunder raskere enn forgjengeren, E36 M3.

BMW M3 Super TestSuper Test helter i Kjøpers guide: Hvor (u) pålitelig BMW E46 M3? Super Test helter i Kjøpers guide: Hvor (u) pålitelig BMW E46 M3? Super Test helter i Kjøpers guide: Hvor (u) pålitelig BMW E46 M3? Super Test helter i Kjøpers guide: Hvor (u) pålitelig BMW E46 M3?Test av BMW M3 på Nordschleife

Som med sportsbiler ofte er tilfelle, ikke bare motoren tok det store spranget i tid, men den sterke sammenlignet med E36 M3 og E46 all sivil revidert fjæring. Sporet på den fremre aksel økes, hjulbrønnene ble svellet ved 20 mm, for å få plass til de store dekk. Stivere fjærer og dempere, tykkere stabilisatorer og en ny aksel kinematikk med sports camber og caster verdier utfylle suspensjon tuning og gjorde M3 til hva det er i dag: en virkelig god sportsbil.

Velholdt kopier fra 25.000 euro

La oss se litt på tilbudet på den populære Brukte plattformer. Rundt 120 tilbud er tilgjengelig på mobile.de, hvorav halvparten er cabrioleter. Interessant: Fra 120 tilbyr 80 BMW E46 M3 utstyrt med automatisk girkasse SMG, som ikke nyte det beste omdømme. Men mer om det senere. Velholdte eksemplarer med mindre enn 100.000 kilometer og overføring koste minst 25.000 euro, en oppadgående trend. For litt mindre penger det er noen M3 med flere kilometer og SMG. De beste tilbudene for brukt M3 starter på 15.000 euro - for private aktører og uten garanti.

Generelt - som med alle bruktbil kjøp: Neat sjekkhefte er obligatorisk, få eiere en "kjekt å ha". Selvfølgelig kan du også finne i biler førstehånds aldri være sikker på om de ble behandlet godt, men risikoen for å få en verheiztes kopiere med vedlikehold lagring, er det fire-Thand-M3 mye høyere - fordi kan finne ut nøyaktig aldri, hvem som tjenesten har sovet. Og denne omsorg er helt nødvendig, spesielt når motor.

Drømme naturlig pustende Nightmare svakheter

Den S54B32 kalt Sportsaugmotor gjør 343 hk ved 7900 legendarisk / min og et maksimum på 365 nm dreiemoment på 4900 / min. Han regnes som hjertet av E46 M3, skinner med nesten perfekt gassrespons, ekstremt lineær kraftleveranse og gale turtall opp nesten 8000 turer.

Disse høye hastigheter gjør for å skape motoren - selv med god omsorg. Spesielt de første modell årene 2000-2002 er over gjennomsnittet ofte plaget av motorfeil. Brukes på ulike plattformer, er mye av M3 allerede tilbys med byttemotor.

Hva er problemene med høy ytelse motor? I prinsippet kan det sies: Den S54-motoren er generelt veldig følsom og har ganske mange sårbarheter. Matthias Mandel av racing-teknologi Mandel, en ekspert på M motorer, sa: "En av de vanligste problemene er slitt veivstangen."

Defekter på forbindelsesstangen, oljepumpe, VANOS

Almond anbefaler en erstatning med minst 100.000 kilometer. Kostnader, inkludert lønn: ca 1500 euro. Man bør være kontrollere oljepumpen - neste svake punktet i M3 og ikke helt uskyldige av den høye slitasje av lagerskålene. Slik at oljepumpen ikke er ment som en helhet, men hjulene satt i pumpen og - fremfor alt - trykkontroll stempelet. Problem: "Noen stempler lakkert aluminium og soft", sier Mandel.

BMW E46 M3, kjøpe guider Foto: BMWAnfällig: Den 3,2-liters sugemotoren er ikke ansett pålitelig. Største problemene: den store end lagrene og oljepumpe.

Dette fører ofte til et anfall innen oljepumpen. Konsekvens: utilstrekkelig oljetrykk (kun 2-3 bar under belastning) og en mangel på smøring av trekkstangen, som er: meget høy slitasje. En erstatning oljepumpe koster ca 500 euro på BMW, ombygd del med bedre innards er litt billigere. Økt styrestempel koster individuelt rundt 65 euro - ikke medregnet installasjon.

Fra 2003 BMW sies å ha bygget stabile skjell og også en høyere kvalitet oljepumpe fabrikken. En tilbakekalling var det: alle biler ble tilbakekalt ble produsert mellom 1 oktober 2001 og 28. februar 2002 der kobler stang og oljepumper ble skiftet ut. Men ekspertene på Reuter Motorsport fraråder fra å kjøpe eldre modeller enn 01/2003.

Skade på VANOS, så den variable kamakselen justering, også forekomme - en evig problem for eldre BMW motorer. Tetningsringen herdet i løpet av årene, blir porøs og lekker. Konsekvens: Siden kamaksel bare kan fortsatt bli utilstrekkelig kontrollert, kan det hende at motoren mister effekt og dreiemoment (!).

Match differensial, revet bakaksler

I tillegg til Vanos-, Pleuellagerschalen- og olje pumper dilemma er enda et annet, ofte forekommende sluttet fenomen: bakakselen overføring. "Driv flensene på Diff ofte har betydelig spillet," sier Christian Reuter Reuter Motorsport. I verste fall føre til en ødelagt differensial, koster en utveksling lett mer enn 2.000 euro.

BMW E46 M3, kjøpe guider Foto: BMWAnders enn tidligere antatt også lider av E46 M3 revet bak-shots

I spesielle workshops eller direkte på BMW kan reparere feilen. Sjekk også er veldig enkelt: "Du må bare se på om flensen kan bevege seg opp og ned for hånd. Hvis ja: Reparer "Christian Reuter anbefaler.

Dermed ennå ikke nok var en vanlig, spesielt i tidlig E46-serien opptil 12/1999 problem rive ut den bakre inngangen til kroppen. Inntil nå var det tenkt at de nyere modell år det skjer ingen skade fra 2000 til løftepunktene - er ikke helt sant. Også i M3, som bare siden 2000 har forsterket innspillinger og er i programmet, kom for et par år på skader på akkurat dette punktet. Så før du gjør et kjøp er lov enda bedre ser under bilen en spesialist.

anbefales ikke SMG girkasse

For et gir anbefaling ingen grunn til å krype under bilen: Den SMG eller SMG II girkasse nesten ingen anbefaler - når det gjelder holdbarhet. Ikke engang de mest die-hard BMW fans. Christian Reuter heller ikke anbefaler. Grunnen: ekstrem følsomhet for feil.

BMW E46 M3, kjøpe guider Foto: BMWKlar strukturert cockpit vendt mot føreren midtkonsollen. Den inne her SMG girkasse er også ansett som et problem maker.

Tilsynelatende mange SMG girkasse blir for varmt med vanlig kraftbehovet og dø sakte varmen død. Servomotorene til den hydrauliske pumpen, et løp og overlate arbeidet. Feierabend. En revisjon av SMG overføring er ganske dyrt med mer enn 2.000 euro.

Koplingene av sekvensiell M girkasse slites også ut raskt og må skiftes ofte. SMG II har fortsatt en komisk feil. Hvis giret indikatoren blinker kontinuerlig, men noe gir antatt, noe som ofte er på feil kontakt bryteren på panseret. Egentlig ville være der for å hindre kjøring av med en åpen hette. Annen nyttig informasjon om SMG kan bli funnet her.

Den sikreste løsningen er en BMW E46 M3 å kjøpe med manuell girkasse. Fra manuell sekstrinns girkasse, oppstår det ingen alvorlige problemer.

Bremse hverdagen lojal, ikke på banen

I bremsen de har svært ulike meninger. Mens vi leste i noen fora som de originale bremsene fullt tilstrekkelig og ikke la selv med større laster, Nordschleife og trackday entusiaster er enige: de originale bremsene er for slapp! Her er noen ombygging som innledningsvis stål, flettet bremseslangene og flere varmebestandige belegg og forbindelsen bremseskiver fra den spesielle utgaven M3 CSL. Derfor noen runder rundt banen bør være mulig uten bremseproblemer.

Hvis M3 bare brukes som et spor verktøy, anbefaler vi ettermontering en komplett sportsbremsesystem, for eksempel fra AP Racing og BMW M ytelse selv.

I god stand BMW E46 M3 er en fremtidig klassiker i dag. Aspirerte motorer dø ut, akkurat som manuell girkasse. Den kombinerte M3 (hvis ønskelig) begge - i absolutt modusen. Det gjør ham så svært ønskelig. Hvor mye en velholdt M3 kunne sette pris på noen få år, viser M3 CSL. handles ti år siden for 40.000 euro, prisene for den begrensede spesialutgave flytte i dag på 100 000 euro mark.

Mer om BMW 3-serie

Sommerdekk test 225/45 R17: Elleve merker i test

I sommer dekk test, elleve brede dekk 225/45 R 17. Tiltaket Testbilen er en 170-hk VW Golf GTD. Det er store forskjeller i svinge- og bremseytelse, hvilket fører under våte forhold. Rullemotstand spiller en avgjørende rolle.

26.03.2010 Götz Leyrer

At den såkalte sirkelens kvadratur fungerer ikke, vi vet. Likeledes, som er diametralt motsatt i utviklingen av dekkene forskjellige ønskede egenskaper. Så det er viktig å samle på en våt vei som vanskelig problem, optimal lav rullemotstand med best mulig grep egenskaper. Rullemotstanden er selvfølgelig i en tid da hvert gram karbondioksid pruting, viktigere enn noensinne. Den lettere dekket ruller, jo lavere forbruk. "Men nei," sier Continental sjefsdesigner Burkhard Wies, "ønsker å utveksle oppnåedrivstoffbesparelse sammenlignet redusert sikkerhet."

Kjøp hele artikkelenSammenligningstest sommerdekk Bred auto motor und sport 07 / 2010Sie få hele artikkelen (inkl. PDF, 4 sider) 1.99 € Kjøp dette Test