Lamborghini Museum i Sant’Agata Bolognese: Charalambos Bull Arena på 2 nivåer

Lamborghini har en rutete fortid. Traktoren produsent, det italienske selskapet endret til ytelse smidd fra super sportsbiler. Med sanger som Miura, Countach, Diablo og Murciélago. Stedets museum Lamborghini fryder i det siste - og forteller sin historie startet på 350 og 400 GT sports biler som Miura, Countach, Urraco, Jalpa til LM002 SUV.

06/03/2016 Andreas Haupt Powered by

Automobili Lamborghini, Via Modena 12, I-40019 Sant'Agata Bolognese: I denne adressen, bør du definitivt betale et besøk en gang, når du holder den med superbiler. Og har en soft spot for kjøring tradisjonelle samtidig. Her, i den lille italienske samfunnet i Emilia-Romagna, de ikke bare produserer årlig om lag 3200 nye kampokser klasse Aventador og Huracán, men også huske sin fortid.

Lamborghini Miura SV - Lamborghini Museum - Sant'Agata BologneseLambos bull ring på 2 nivåer 11 sek.

Lamborghinis historie står på parkett

Glassfasade, parkettgulv: Siden 2001, krølle opp på to etasjer flere okser komfortable, er Lamborghini ikke lenger i arenaen for å kjempe mot de Porscher, McLarens og Bugattis i verden sender. Og selvfølgelig, mot favoritt motstander Ferrari.

Lamborghini 350 GT, 400 GT, Miura, Countach, Urraco, Jalpa, LM002, Espada, Estoque: Du forteller sin historie i galleriet - beriket med fascinerende bilder på veggene. Den første utstillingen av huset museet var en Murciélago.

Den turbulente historie, men begynner med 350 GT - den første masseproduksjonsmodellen av merkevaren. 3,5-liters V12, 280 hestekrefter og en topphastighet på 280 km / t. Lamborghini innspilt 1964-1966 til sammen 120 eksemplarer av den. Etterfølgeren 400 GT klarte å doble antall brikker. Begge allerede stolt wore Bull emblem på karosseriet.

LM002 "hvert 10. minutt på bensinstasjon"

Tradisjonen å søke navnene på hans sportsbil i tyrefekting, begynte Lamborghini med Miura. På den tiden med 280 km / t raskeste sportsbiler i verden viste seg å være den første store hit av italienerne. Bare én av suksessen kan ikke ha smakt: den Lamborghini Islero, som Miura satt i skyggen.

Gjorde det også inn i museet har tillatt Espada Jalpa og 350. Den ene var den første fireseters av Grand Tourer av Lamborghini, den andre var inntil 1988 den siste V8 merkevaren. For ham Lambo ingeniører vil innlemme 2018 kommer SUV igjen. Hans forgjenger terreng heter LM002. LM for Lamborghini militære, noe som forklarer den opprinnelig tiltenkt formål. Den 2,7-tonns gigant eller bare Rambo-Lambo, driver en 5,2-liters V12. Hans lidenskap for LM002 bensin under tykk kropp kunne aldri skjule. "En liter per kilometer", Joke tentamen om sin tørst. Andre trykker det på denne måten: "Hvem har tråkket deg på motorveien. Ti minutter senere, fikk du se ham på bensinstasjon."

I 53 års bilhistorie, har Lamborghini også må legge bort en og annen lav slag. Til tross for Countachs det kriselte i selskapet i 1970. Og eierne endret fra da av og til 1998 som i noen fotballklubb trenere. Audi tok over tømmene.

Dessverre fant ikke veien til museet alle modeller. For eksempel, Lamborghini Marzal. Eller Miura Roadster. Både individuelle brikker er nå privateid.

Det er i museet, se vår lysbildefremvisning.

Les mer om Lamborghini

Eksklusiv BMW M1 på salg: Er dette verdt 850.000 euro M1?

Selskapets Mint Classics samlet i Münster noen gamle og fantastiske BMW modeller som Z8 roadster, 1600GT eller M1. Siden slutten av juni har selskapet en BMW M1 i Polaris Silver på tilbud. Hvilken pris skal administrerende direktør Felipe Garcia fast ved 939,590 dollar.

10/07/2015 Andreas Haupt Powered by

Bernie Ecclestone er sagt å ha en. I tillegg bør det fortsatt være en prototype av det. Og i dag den tredje og siste kopi med chassis nummer 4301424 er i Münster. Vi snakker om en BMW M1 i Polaris Silver. Dette maleriet skal, ifølge Classics bære bare tre av 453 laget BMW M1 Mint Company. Hva gjør de til salgs mid-motor idrett en absolutt sjeldenhet.

Garcia har privat annen sjelden M1

En sjelden stykke som ønsker å være Mint Classics sjef Felipe Garcia betalt dyrt. De colombianske samtaler for sølv BMW M1 med 3,5-liters inline sekssylindrede, 277 hk og 300 Nm til en pris på 939,590 dollar. Omregnet disse er ca 850 000 euro. For bakgrunnen: Med lanseringen av 1978 M1 for 100.000 merkene ble tilbudt.

Er prisen på nesten en million dollar for høy? Vel nei. "Neste uke en første potensiell kunde fra Skandinavia. Så en annen fra USA"Sier Garcia. "Jeg tror at BMW M1 kan vanligvis prisene med 1 million euro nådd i fjern fremtid."

For noen dager siden, den colombianske, som selv har en svart M1 privateid har solgt (en av tre i verden), en BMW M1 Procar med den rød-hvite BASF maling til en gentleman racer. "Den eksakte prisen kan jeg ikke si. Jeg måtte ta kontakt med kjøperen. Men vi har også det er i størrelsesorden 1 million euro."

Interiøret i BMW M1 i topp stand

Historien om BMW M1 i Polaris Silver er raskt fortalt. I 1981 ble han utlevert til Frankrike. I 1983 sportsbil vandret inn i besittelse av en japansk samler. "Bilen står i Japan lengre uanfektet"Sier Garcia. Foreløpig har BMW M1 bare 17 500 kilometer på klokken. I 2006, en belgisk grep sjelden modell. "Jeg er en stipendiat forhandlere vanskelig å få til eieren"Sier colombianere. Og til hvilken pris han kjøpte M1? "Jeg er en selger. At jeg ikke si ennå"Sier han og ler.

Trinn for trinn Garcia har utarbeidet M1. "Dessverre, maling var ikke så bra. Her har vi malt i sin opprinnelige farge. Vi har også fornyet alle slitedeler. For eksempel, de bremser, gummi og vann rørledninger. Motor og girkasse er i utgangspunktet"Sier Garcia. Problemer med rust, det finnes ingen. "Når M1 må være forsiktig. I mange tilfeller ruster plassen rammen fra innsiden til utsiden. I dette tilfellet, derimot, er alt perfekt."

På interiøret, den colombianske måtte gjøre noe. "Interiøret har vi bare gjort rent. Setene er originale, og selv tepper." I de kommende dagene vil han ha en sjekk M1 BMW Classic. "Å sertifisere meg å sørge for at alt er tipp-topp. Ta en titt på motor, girkasse, understell, hjuloppheng arm. Resultatet er en 20-siders rapport, som jeg kan vise potensielle kjøpere."

Mer om BMW M1

Sporting klassiske biler til 15.000 euro: Dette sportsbil har klassisk potensial

Vi har satt sammen 25 sportsbiler, som har makings, sportsbil klassiker. Enten Corvette, BMW M5 sedan med Ferrari-motor - for 15.000 euro, er det et bredt spekter av raske oldies.

26.09.2011 Kai Klauder Powered by

De leter etter en sporty andre bil, for eksempel, kan du kjøpe en Renault Twingo Sport med 133 hk til 14,999 euro. Men det er mer attraktive biler som forblir også forskånet fra slike ekstreme verditap: Akkurat, sportslige klassiske biler og veteranbiler. Vi har satt sammen 25 sportslige klassikere til 15.000 euro.

Eksotisk Wankel idrettsutøver for 7500 euro

Utvalget og utvalget er stort, for alle kan bli funnet en passende bil. Det er allerede i langt unna under 10 000 euro. For 6,700 euro, det er for eksempel en Ford Capri III, i det minste 160 hestekrefter og styrtende type av vill åttiårene. Eller hva med en 4x4 Opel Calibra 2.0i Turbo? Tross alt, er det nesten glemt utøveren med sin 204 hk og firehjulsdrift for racerbanen og vinterbruk likt. Med mindre enn 8000 euro for en ryddig kopi du er - det er vanligvis bare en Dacia Logan.

Og hvis det skulle være noe eksotisk, er det rundt 7500 euro for en Mazda RX-7 rotasjonsmotoren, eller euro 9500 en Matra Murena der en familie på tre kan være sporty på veien - og alle på første rad.

Sedan med Ferrari motor for 14.900 euro, amerikanske sportsbil ikon for 12.000 euro

Den største forskyvning du får med en amerikansk sportsbil-ikonet: Corvette C4. 5,7 liter og opp til 330 PS allerede for rundt 12.000 euro. Hvis du foretrekker diskret utseende. Velger å 14.900 euro i stedet en Lancia Thema 8.32, er diskret familie sedan drevet av en Ferrari-motor på 308 GTB. 

315 hk sport sedan for 13.000 euro

Hvis sportsbil, derimot, er å erstatte det samme hver dag bilen har vi BMW M5 Series E34 et hett tema i kogger: Hvor ellers 315 spretter ponni for bare 13.000 euro? En tilsvarende dagens 5-serie fra BMW, det 535i med 306 hestekrefter, koster minst i standardutstyret 50,500 euro. Siden det er rom ville forbli for en andre og tredje idrettsutøvere. Flere tips er tilgjengelig i vår bildefremvisning.

Opel Enigma: Opel Calibra for fremtiden

Manta, GT, Calibra - kan den siste av Opels være så våt noen øye, ser fremtiden ikke fullt så rosenrødt. Likevel designer David Cardoso har skissert fremtiden for Opel og kaller hans "ny" Calibra Opel Enigma.

20.04.2012 Holger Wittich

Den sporty fire-seters vil være basert på plattformen til Chevrolet Camaro og kan omfatte coupe-versjonen av Opel Insignia representerer. Ifølge informasjon Cardoso har hatt innflytelse på Opel Enigma fra Astra GTC og Flextreme studien. Sikkert designer våget å skape enda et blikk på Citroen GQ - fordi den uttrykks Opel studien overrask minnes konseptbilen av den franske.

Opel Enigma med Camaro motor

Den sterkt buede panseret finner sin utstrekning i en flat frontruten, noe som i sin tur går over i Coup taket. Bare om vinduet av beltet Opel Enigma er kuttet, under kraftig utstedt hjulkassene, flankene kraftig og den bakre overheng i forhold til den fremre lang. Den blikkfang er absolutt den bakre kvartal vinduet, som gir Opel Enigma en spesiell tegning. Taket kommer sakte mot hekken, som feller nesten litt for konservative.

Opel Enigma ville lov til å operere selv når Camaro motorer, 2 + 2-seter med 250 ting om web antas å brøle. Men i stedet for 432 hk 6,2 liter V8 Enigma ville dette landet sparken maksimalt 2,8-liters V6 med 325 hk fra OPC Insignia. Ville, kunne, konjunktiv humør - som følger ikke bare Opel Enigma, men også merkevaren. Likevel, Opel har fortsatt en rekke nye produkter i butikken: Så er Opel Astra ansiktsløftning og Astra Cabrio på SUV Mokka Corsa-baserte og subcompact Opel Junior.

Les mer om Opel

Maybach Exelero: Med 700 hestekrefter mot zombie apokalypsen

Hva gjør zombier og Maybach merkevare i felles? Begge er døde - faktisk. For de jordanske 3D-artister Kehled Alkayed har gjenopplivet den legendariske Maybach Exelero og utstyrt den svært eksklusive coupe for kampen mot vandøde.

11.08.2014 Holger Wittich

Maybach Exelero med kjededrift og maskingevær

På Internett, hans malerier blir nå heftig debattert og hederlig omtale - og vi husker 2005 som dekkprodusenten Fulda med Exelero til Maybach 57 S-basert IAA rocked og sendte Maybach Coupe som en test bil for høyhastighetsdekk testing på posten løp. 351,45 km / t rask kjøring racerfører Klaus Ludwig da, Nardo.

Men tilbake i "Her og Nå", Truet oss klart zombie apokalypsen, og som om vi ikke drømme om en bil riposte: rund V12, 700 hk, rustning, forsterkede dører, vergittere skiver, optimalisert karmer og en bakre kjededrift. På forsiden, en kampsport støtfanger med blinkende lys, hjelpe lys og vinsj, bak der man kan bare forestille seg den slanke Exelero grillen. De triangulære frontlykter er beskyttet av gittere og på fronten er det et zweiläufiges maskingevær. De fete brede dekk trenge ut av fendere og omgi høyglans krom hjul. Den bakre enden er utstyrt med svingbare våpen og også gittervinduer.

Hvis zombie-Exelero bygget i tide?

Angivelig det er modellen selv som en 1: 1 type kjøretøy. Men i stedet for den opprinnelige Exelero fra det italienske designfirmaet stjal må tjene en 2010s Dodge Viper vel - tross alt, vi kunne da gå med en 8,3-liters V10 zombie jakt, hvis det ikke var bare en hel horde sto foran redaksjonen! "Min Gud, bryte døren, går bort, bort fra miirrrr, ahhhhh". Schlurf, smell, blod spruter, arggeg, gurgling, mrummmpf ...

Mer om Maybach

Essen Motor Show 2016: 12 biler som vi ville ta bort

Essen Motor Show 2016 er helgen til slutt. Synd! Vi har plukket 12 biler som vi ikke ville ta å nøle. Også inkludert er Lamborghini av en meget spesiell skuespiller.

12/01/2016 Roman katedralen, Patrick Lang Powered by

Valget var ikke lett - det er litt for mange høydepunkter på Essen Motor Show 2016: Tuned sport bil, gammel racerbil, legendariske vintage, kule amerikanske biler. Hvordan bør man velge tolv biler der oppe? Vi har gjort det likevel.

Tuning biler, racerbiler og klassiske biler

Ok, er det noen utstillinger som du ville virkelig pakke på stedet på en tilhenger, for så å gå hjem. Inkludert sanntidsbelysningen grønn techart Porsche GT Gate R faller, basert på 911 Turbo. Hva et monster! 720 hp, over 800 nm og mindre enn 2,8 sekunder til 100 km / t. Dette må oppleves.

Men man ønsker å bestille hver dag på veien? Sannsynligvis ikke, så vi ta tak selv Audi RS6 fra tuner Abt. Massevis av plass, overdreven bruk av makt (730 hk, 920 Nm) og sammenlignet med TechArt Porsche fortsatt et snev av understatement.

Nok av den moderne tid - tilbake til biler som ble berømt på 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet. Men ikke allikevel, men fordi de ga en helt tøff duell på banen: BMW E30 M3 og Mercedes 190 E 2,5 Evolution II Denne gangen har vi ikke bestemmer, nei .. Vi bare ta begge.

Lambo Pornostjerne

Den som leser dette navnet og umiddelbart vet hvem det er, var trolig om natten også ofte til relevante sider på farten: Lexy Roxx. Skuespilleren og gone Car Crazy presentert på Essen Motor Show sin brede kroppen Lamborghini siden på standen of Liberty Walk. Noe annerledes. Cool! La oss gjøre det samme med en - så bilen, ikke skuespilleren.

I vårt galleri viser vi hvilke biler vi ellers ikke ville ta.

Chamonix Roadster: Porsche 356 og Porsche 550 Spyder kopi

I industriparken i den lille byen ketch, i nærheten av Hockenheimring, ser litt noe ut for bilproduksjon. Michael Gehrke mekke her i forskriftsmessig kopier av Porsche 356 eller Porsche 550 Spyder.

31.08.2009

Hvilke Oldtimerfan drømmer ikke om en Porsche 356 eller 550 Spyder, som var den fatale ulykken av James Dean for bilindustrien legende? En godt bevart Porsche 356 i dag vil koste 50.000 euro løse; en ekte 550 Spyder er seriøst vanskelig å få. Til slutt, det var ikke engang bygget av farlige Renner 100 biler i Zuffenhausen.

Porsche 356 eller Porsche 550 Spyder på 30.000 euro

Siden en besparelse og morsomt tilbud fra Gehrke Classic Cars lokker. "For oss, biler som Porsche 356 eller Porsche 550 Spyder gå av på mindre enn 30.000 euro"Sier Michael Gehrke, "i topp utstyr med ekte instrumenter og en rekke originale deler er en rundt 42 000 euro." Bilene selv er kopier med plast chassis som ble bygget for enkel registrering alternativer på en gammel Beetle plattform og passere som brukte biler. Gehrke bygger ikke bilene selv; Han fullfører det i hans verksted i Ketch bare. Produsenter av kopier er selskapet Chamonix roadster som skaper i Brasil siden 1987, kopier av gamle klovner.

Gjennomføringen tar bare to til tre uker

Chamonix produserer ca 100 biler i året og eksporterer over hele verden. Hovedmarked er USA, men også i Europa og Asia går noen av kopier. Michael Gehrke gjør hele for omtrent et år. De første bilene er klare. Hans tidligere paradegren er en sølv Porsche 550 Spyder. Som er nesten umulig å skille ved første øyekast fra en ekte sjeldenhet. Bare med detaljer og optiske nyansene henger etter. Inne er det rødt skinn og den typiske instrumentering. "Byggetiden for en slik bil, avhengig av utstyret i to til tre uker"Sier Gehrke, "er den vanskeligste å få reservedeler for." Fordi Chamonix gir kjøretøyene naken, dvs. uten motor eller en hvilken som helst elektrisk system i et oversjøisk beholder. Det er tre legemer pr levering. For resten Gehrke er ansvarlig.

2500 euro for en original Porsche 356 instrument sett

Som ønsket bilen skal se ut, det alene bestemmer kunden. Enten han ønsker å ha gamle originale deler eller billigere deler fra tilbehøret. "Alt er et spørsmål om pris"videre, Gehrke sier, "Bare den opprinnelige sett av instrumenter av en Porsche 356 koster mer enn 2500 euro. Originalene er vanskelig å få; men to selskaper fra Sveits for å produsere klokker." Før bilene i Brasil er bestilt, må kunden bestemme alene for fargen. De klassiske fargene mørk blå, mørk grønn, svart og sølv er spesielt populære.

Brukte deler på Porsche 356 replica

Michael Gehrke bygger rundt i en svart Porsche 356 replica. Behandlingen gjør et godt inntrykk ved første øyekast. Men Oldtimerfan Gehrke innrømmer: "Den omarbeiding, men du må jobbe veldig pent, slik at ved våre standarder kvaliteten er riktig." Motorrommet til baksiden er tom og den whisky-farget stoff taket er bare montert bare. Kvaliteten på skinn og tepper i interiøret viser at 356 kunne sikkert dekk ut enda mer eksklusive Porsche. Men lysene foran og bak brukes originale deler og krom trim med lys patina å være stolt av. "Mange elementer jeg skal få meg til deler markeder og på internett", Gehrke rapportert av arbeidet med å gjøre bilen vises originalen som mulig.

Replika Porsche veier bare 600 kg

I motoren, har kunden også en rekke valg. Den grunnleggende motoren er i hvert tilfelle en foreldet bille motor 60 eller 75 PS og fire-trinns transmisjon. Mye bedre ser det i tier versjonene av Porsche sokkel. Fra 1,9 liter forskyvning er det mellom 90 og 110 hk for Porsche 550. Rask nok du er med hver av kopier gå. Til slutt, Porsche 356 og Porsche 550 som veier bare 600 kg. "I 6000 min Spyder Tours kjører over 200 km / t"Michael Gehrke gjør at du vil ha mer.

Ingen Porsche logo for Spyder

Imidlertid er Porsche Spyder levert uten bokstaver. Forfar Porsche er lite i stand til lidelse, når det kommer til kopier av sine egne smykker. Dette vil være tvister ut av veien, gir Gehrke bilen med passende Signet boring. Tegnene er i samme pakken tilgjengelig for det.

Mer om Porsche

Car sjekk før kjøring: RundumSorglos

å nyte en ferie sjekke bilen hans før avreise ikke bare beroliger nervene. senere det sparer også noen unødvendige problemer.

31.05.2011

Egentlig, selvfølgelig: Ferien sjekk bør ikke utføres før kvelden før avreise. Da ville det være allerede for sent å komme til nye vindusviskerne for eksempel, eller endre et skadet dekk
å la. Dessuten er en slik gjennomgang åpenbart ingen erstatning skikkelig inspeksjon i verkstedet. men et par av standard kontroller er lett å utføre selv.

Det begynner med en vurdering av dekkene: Er det nok profil eksisterer, har korrupsjon skjedd? Her, om noen, ikke glem reservehjulet. Lufttrykket bør tilpasses den annen last, kan de korrekte verdiene som befinner seg i bruksanvisningen for kjøretøyets produsent. Forutsatt at vindusviskerne ikke er passe godt på disken eller å oppdage slitasje og skader, er det bedre å erstatte dem før avreise. Etter åpning av hetten, kan tank av vindusspyler systemet fylles.

se på muligheten umiddelbart etter kjølevæske og motoroljenivå i automatiske biler, selv etter girolje. Oppmerksomme panoramautsikt fullfører sjekk under panseret. Spesielt ta hensyn til sprekker gummi på slanger og løse eller korroderte tilkoblinger. Beltet skal sitte stramt nok og må ikke viser noen synlige skader.

For ytterligere å regulere den elektriske system, er det nyttig at en annen person er til stede. Mens sjekke alle lys enheter foran og bak, og også huske hornet.

For bare i tilfelle utskifting bør tas i alle fall. Pass på at ikke bare lyspærer av alle slag er installert om bord, noe som i enkelte land
er også nødvendig. Også reservesikringer skal være der. I tillegg til kontakten og hjulmutter også et sett med verktøy for den populære størrelsene er et av bilen.

Telefonnummeret fra veihjelpstjeneste bør ikke ignoreres. Sist men ikke minst se etter førstehjelpsskrin, varseltrekant og sikkerhetsvest.

Andre land - andre skikker

De som reiser utenlands må være i samsvar med gjeldende der trafikkregler. dette gjelder
ikke bare for hastighetsgrenser, alkohol grenser og regler for bruk av belysningssystemet. I mange land er det spesielle lover som er ukjent her i Tyskland. Som i, for eksempel i England og Spania for å bære reservepærer er foreskrevet. England reisende bør også Beam omformere bli kalt til å justere frontlysene kjører på venstre side. De som leter etter
Italia eller Spania går og bærer en sykkel som må legge ved en spesiell advarsel skilt på sykkelstativ.

Pakket på ferie: jo raskere en bil eller tilhenger er overvektig

For mye bagasje? Spesielt reisende med campingvogn overdriv når du legger ut en gang. AUTO, søster magasinet auto motor und sport, var det under en kontroll av Stuttgart motorvei politiet.

04.09.2012 René Olma Powered by

Fredag, kort tid etter åtte om morgenen på A8 motorveien krysset Leonberg. Starten av ferien i Baden-Württemberg, bølge reisen rulle sørover. Men for noen ferier påvente av sol, strand og sjø er lik å få en demper - på en ikke planlagt pause på rasteplassen.

Etter å ha ventet på kanten av motorveien Polizeihauptmeister Andreas Keinath og Oberkommissar Dirk Baumann, titte for campingvogner og bobiler. Når et lag kommer sammen, de starter motoren hennes VW Passat og gi jage. Etter en kilometer, trekker de tilhengeren med den belgiske lisens plate over og fest "følg"Vise på taket på. Med turister på slep kommer den til resten området Sindelfingen skog til kjøretøykontroll, hvor hennes venter kolleger ta over. I dag den reisendes din tur i stedet for lastebiler med mobile fritidsbolig.

Overvekt må forbli

Det viktigste redskapet for de tolv tjenestemenn ansatt to hjul vekter. Til slutt, mange ferier lider av akutte vektproblemer. "Familier med barn eller bobil med masse tilbehør på kjøretøyet er vanligvis for vanskelig å gå"White Oberkommissar Roland Thiel fra erfaring. Siden 1980 er han en del av Highway Patrol Stuttgart, siden ofte nok til å se til stedet trafikk lovbrytere.

Det bør ikke gå primært til straffer, men for en forklaring. Tross alt, i motsetning til mange lastebiltransport selskaper ladet de reisende sine biler ofte av uvitenhet. Men når en overbelastet dekk sprekker i en motorvei byggeplassen og får teamet ut av kontroll, menneskeliv er i fare. Fra en mindre forseelse derfor uaktuelt.

Lovgivningen etterlater ingen tvil: Det er den høyeste tillatte totalvekt. Hvem bringer vekter på opp til 20 prosent overvektige, belastet 35 euro, i tillegg tre poeng og 95 euro forfaller. bli trukket ti kilo som toleranse. Avhengig av overbelastning nivået på straffen, men ikke krympe så mye som fra konsekvensene for den kommende ferie: "Overbelastning vi la noen kjøre på, må vekten reduseres. I ekstreme tilfeller, så bare en del av bagasjen blir her"Sier Thiel.

I dag, fortsetter kontrollen relativt ufarlig. Det belgiske lag, noe som har hindret fra å fortsette vandringen av strimler bilen fortsatt, i det minste, på vektbasis, innenfor rammen av det tillatte. Som stikker tre rustne skruer piggdekk finalen bar på baksiden av vognen, men ikke passer inn i polititjenestemenn. De sender turister til et verksted for å fikse skaden.

Kjøretøy papir oppføringer og faktiske vekten kan variere

I motsetning Thiel prognosen en sammen campingvogn sør håper familien viser seg kort tid etterpå som eksemplarisk: 1200 kg kan veie tilhengeren, 1115, bringer han på skalaen. Lag styret Roland Sister gliser: "Jeg innså at jeg har veid det før selv."

Hvis det bare ville gjøre alle reisende. Men altfor glad for å bli fortrengt at informasjon som bare delvis har å gjøre for egenvekt på registreringsdokumentet med din egen modell, men med homologering kopi av standardutstyret. Spesielt i eldre campingvogn selve vekten er ofte betydelig høyere, og det resterende nyttelast latterlig lav i forhold til den eksisterende lagringsplass.

Deretter, når mange tunge tilbehør som markise eller elektrisk manøvrering system som skal installeres, kun håndbagasje ombord tillatt. Dette må bare lært at med VW Multivan og campingvogner ønsker å sjette i to uker av den schwabiske Alb familien Leu. 1360 kg kan bringe sine tilhengere på skalaen, men det er 1730. "Vi har denne mat, melk og drikke i 14 dager. På feriestedet er det litt shopping", Både mor Christine unnskyldt. Far Dettmar inviterer mellomtiden bagasjen fra tilhengeren inn i VW buss: "At det er så mye, jeg tror ikke, men det er hva som skjer når du ikke kan klippe selv." Tross alt, trenerne det er nok kapasitet til å komme i gang for en omfordeling av belastninger.

Defekter i en tredjedel av kontrollert

På samme måte går det på en belgisk familie som har pakket for mye 400 kg, inkludert 60 flasker rødvin og 60 kg manualer - man ønsker å også holde seg i form mens du er på ferie. Ved overføring og tømming av vanntankene disse turister forbli slutt like innenfor grensen av den tillatte.

Men det er ikke alltid kontroll er lik fra smidig som litt senere Jörg Abend oppdager. Sammen med sin kone og to barn i tenårene og mål i VW Passat, sammen med campingvogner gen Bayern. Sedan bakre avhenger så dypt inn i de fjærer som myndigheter også lik kontrollere trekkvognen. 1010 kg kan veie på bakakselen, men omfanget rapporterte 180 kg mer. Når campingvogn det ser ikke bedre: 240 kg er her for mye om bord. "Du må la det som er med omlasting Ikke komme videre"Thiel oppsummerer situasjonen. Turistene blir frustrert: "Når vi losse alt, ikke ferie fungerer ikke lenger. Men offiseren er steinhard: "Ingenting har skjedd, vi kan unngå verre." Tross alt, kan familien midlertidig lagre en del av bagasjen på politistasjonen.

Balansen etter en halv dag i aksjon: På 30 sjekket trafikanter ble kritisert overbelastning eller dårlig sikret bagasje i ti tilfeller.

Brother EXP-6 off-road caravan: Den vanskeligste caravan verden

Glem alt du visste om campingvogner. Broren EXP-6 er den mest radikale veien å gå for camping. Og han har alt om bord for å overleve i outback.

08.02.2017 Torsten Seibt Powered by

Camping i Jesolo, markise med kunstgress, merket ut små tomter og full forsyning av catering virksomhet - alt glemt bare én gang. Caravan er en annen måte. Tross alt, som ønsker å lære hvordan hardcore camping fungerer, kan plukke opp litt inspirasjon fra Down Under er velkomne. Hvis noen vet hvordan man skal komme seg ut veldig mye klart med en sovepose og camp ovner, deretter australiere.

Brother EXP-6 Offroad campingvognDe endelige off-road campingvogner 6:46 min.

Følgelig er det på den røde kontinentet ikke bare mye fornuftig og robust SUV i stedet pompøs By SUV. Også utviklet av mange spesialiserte leverandører camping og utendørs utstyr er populært med off-road entusiaster over hele verden.

Funksjonen i stedet showet

Fordi Outback Camper for dager langt streife hver sivilisasjon, er all-terrain trailer, ofte oppgradert med mobile kjøkken og folding telt, hvor flere tiår stoffet av valget. Også litt off-road bobiler er ikke engang så uvanlig i Australia. Men broren EXP-6 topper det hele.

Dette biaxial ekstrem campingvogn sentraleuropeiske Sandaler Camper bringer umiddelbar og ufeilbarlig for gispende, har det bokstavelig talt plassert. Enheten ser ut som den kom rett ut av en apokalyptisk science fiction film, men den truende utseende er ikke bare for show. På Brother EXP-6 alt er tenkt ut og designet uslitelig i retning.

Kjernen i bror EXP-6 er den ekstremt robust lederramme som en base, på hvilken den aktuelle levende "container" som er montert på lastebilen konstruksjon med gummilagre. integrert i rammen er en underramme på hvilken de fire hjulene er opphengt hver for seg med super stabile rundt rør-følgende armer. Trikset her er luftfjærelementene. De ikke bare tillate en gigantisk fjæringsvei av 31 cm, men kan være - selv under kjøring fra traktoren - styres individuelt. sende terreng passasjer høyere, lavere veivedlikehold, spare drivstoff med en tom trailer i single-aksen eller på nivå campingvogn på banen kontroll av mobiltelefon - ikke noe problem.

Broren EXP-seks dukket det

Ved det valgfrie lift kit ved fjernstyring og uavhengig fjæring bror EXP-6 oppnår en enorm bakkeklaring og setter ikke krympe fra utfordrende nedover bakker, fordi overskuddet er godt over bakken. Siden off-road utflukter i Australia en gang en del meter dypt vann kryssinger må tas opp oftere, økt bakkeklaring hjelper også selvfølgelig. Og et annet aspekt: ​​Når du kjører, bror EXP-6 er vanntett.

Brother EXP-6 Offroad campingvogn Australia Foto: BruderDie kjøkkenet kan være selv fra innsiden brukere, men bare virkelig romslig som utendørs versjon.

Dette oppnås hovedsakelig ved slu bakre element som er brettet som en sluseport fra den bakre boksen. På banen er det lett med fingertuppene oppover swing, det er så bakre område fritt og fungerer som en vær tak. Bilen bredde er valgt slik at på en vanlig vei kjøretøy hos voksne formatere ingen speil utvidelser er nødvendig og tilhengeren kan følge i sporene til traktoren - spesielt innen en stor fordel. I tillegg er de ytre oppbevaringsrom med filtrert, frisk luft som tilføres med et høyt montert luftinntakssystem for å hindre støv fra å komme inn.

Alt annet er ekstremt forseggjort på bror EXP-6 og underordnet funksjon. På forsiden skapet, kan to ekstra hjul festes stående. De - utbredt i australske støttespillere - paneler under draget beskytte strukturen av tilhengeren mot kastet fra traktorens steiner. Men i de klimatiske forholdene i Australia perfekt og luftig, med alpine vinter leiren trolig mindre egnet - å forlate broren EXP-6 så lav som mulig til tross for sin enorme chassis høyde, kan takhøyde i interiøret på banen forbedres ved en takluke.

Modulær konstruksjon i bror EXP-6 Caravan

Masse hjernekraft er i den modulære utstyr. Således er sideveis anordnet kjøkken tilgjengelig både fra innsiden og fra utsiden. Der den ytre sidevegg når det er nødvendig bare høy, og et kryssbord foldet ned og trukket ut en kjøkkenmodulen med kjøleskap og oppbevaringsrom. Dette skaper en svært sjenerøst størrelse utekjøkken i U-format. Et annet kjøleskap er også plassert i det indre av EXP. 6 er i hovedsak sov på hemsen på en stor, fast to-person seng. Likevel kan pasienten overflaten være nok plass til å realisere en to-seters spisestue med vippe bord. Opptil seks senger (total lengde på tilhengeren: 6,7 meter) kan deles inn i fem meter lange struktur satt opp. En taket luftkondisjoneringssystem tilveiebringer i det ekstreme temperaturer for hodet kaldt, blir den våte rom fullt utstyrt.

Brother EXP-6 Offroad campingvogn Australia Foto: BruderDer EXP-6 er stort sett alle detaljene helt annerledes enn en vanlig trailer.

For tilstrekkelig selvforsyning en 200 liter friskt vann ombord, om nødvendig ved en Webasto dieselvarmeapparatet bringes til warmduscher-passende temperatur (ved siden av dusjen i den våt er det også en utendørs dusj). Strømforsyningen er sikret ved hjelp av en 260-amp solaranlegg med akkumulator. Og hvis det ikke går fremover igjen: På baksiden av tilhengeren en elektrisk vinsj er plassert, noe som kan trekke teamet ut av rotet.

Ingen campingvogn for bargain hunters

Prisen for broren EXP-6, mistenker man det er ingenting for tilbudsjegere og varierer avhengig av utstyret. Den starter ved tilsvarende ca 74 000 euro. I tillegg til dette vil være den enkelte container transport, som er få euro, men da engang saken. Tross alt, tar produsenten seg av formaliteter: Brother lover en verdensomspennende levering av tilhengeren, inkludert de aktuelle lokale forskrifter tilpasset teknologi. Men hvem kan det hele sammen før med en multi-ukers ferietur i nyervervede ekstreme campingvogn gjennom den enorme Australia, saken kan lett fint forvente litt. Og blant oss: Så en stor standard boligslott for Jesolo & Co, som kollapset på hvert spor, er det endelig ikke for lommepenger.

Fabrikken B 26: New klassisk bil senter i Schwabisch Gmund

Siden 25 juni 2016 er i Schwäbisch Gmünder cup Lehenstrasse 26 med "Factory B 26" et nytt senter for klassiske bil elskere.

27/06/2016 Malte Jürgens Powered by

Kjernekraft i det tidligere Ritz Pumpenfabrik er muligheten her på opp til 175 biler i del glansede bokser i note (pris per enhet og månedlige 125 euro pluss skatt og utilities). Disse tilbudene bil preparer selskaper apz i produserer sine tjenester samt oldies verksted Müller Classic.

Alexander Müller, Mercedes forhandlere fra nærliggende Donzdorf ble sertifisert av Mercedes-Benz Classic er den første tysk MB Classic forhandler med spesielle ferdigheter for den klassiske bilpleie, vedlikehold og reparasjon. Hans verksted Avhengighet Müller Classic i Schwabisch Gmund er nå forbi alle merker åpne.

Kaffebrenneri, manufactory

Uthev manufactory B 26 er det kaffebrenneri Dinzler, motorvei turister allerede godt kjent av mye verdsatt Dinzler restaurant på Irschenberg (A8 München-Salzburg). Når brannvern kravene er alle fornøyde, de fineste kaffesorter er deretter stekt i den gamle, som tilhører den manufactory metall støperi. Også i Produksjon: En vintage handelsnavn rykte Classic, som har ingenting å gjøre med den verdensberømte Porsche spesialister fra Bayern Pfaffenhausen.

I midten av mer enn 130 år gammel fabrikkbygning, Piazza og de tilstøtende rom av gropene har totalt mer enn 500 personer plass. I tillegg til historiske biler, de relevante tjenester og gjestfriheten til Ritz og Dinzler kunst også finner sin plass i fabrikken: Joerg Schulze det er i dag presentere sine skulpturer laget av tre, om aksen med to massive hjul og en etterfølgende balansering, trådtynne mennesker. For mer informasjon: www.manufaktur-b26.de

Bil fredag ​​på Nurburgring 2015: Den mest bråkete stillhet ferie i året

Teft: som 24-timersløpet. Forskjellen: langfredag ​​åpner Nürburgring Nordschleife for alle. Vi var en del av dette skuespillet.

04/04/2015 Roman Domes Powered by

Nürburgring fascinert fansen som dette, som et boyband vokser opp, for det meste tenåringsjenter. å komme i nærheten av ham, hormoner gå haywire, er ditt hjerte racing, sprø skje, uforklarlige ting.

den "bil fredag" Stiller er ikke en ferie i Eifel

Mer enn 50 kilometer fra Nordschleife en sportsbil konvoi dannet på A61, like før avkjøringen demningen, med anslagsvis 200 biler. Tuting hornene, eksos lyd demonstrasjoner - og amming på en ferie. Som er i Eifel-regionen hvert år til en høyt ferie: Den Nordschleife er åpen for turister turer, og langfredag ​​blir Car fredag. Høres logisk.

Mens kolonnen blir presset av den ved nedsenket i sollys landskapet mot Nürburgring Nordschleife, er den lille byen Adenau ligger klokken like før åtte fortsatt i skyggen av Eifel-fjellene. Rutene parkerte biler er dekket med et lag av frost. Om et bakeri det røyker to skorsteiner, inne, to kvinner forberede flittig for den kommende angrep før.

På parkeringsplassen fire Mercedes er stilt opp, parkert med ansiktet til fronten, 190 E. En av dem tilhører Marco. Faktisk, kjører han den sterke versjon av den unge utløseren med sekssylindret, 2,6 liter volum og 160 hk. "Tidligere var det ting ryddet, og jeg er så kjørt på Nordschleife, også på Car fredag," sier Marco. I dag, han og hans venner - Pascal, Thomas og Lisa - bare kom for å se. For fem år som kommer fra Rheinland-Pfalz og Saarland venner kommer til karfreitäglichen galskap.

Klokken halv ni parkeringsplassen ved Brünnchen er overfylt

Slik at de ikke er alene. Arrangørene anslår at hvert år rundt 15.000 bil fans tett i gatene for å virkelig søvnige byer som Kempenich, Meuspath eller Quiddelbach.

Rolf Kremer har fire om morgenen våken. Han må fortelle folk hvor de kan parkere og hvor ikke jobben. "Hvert år, den samme galskapen," sier han, flirer. Den spreke senior snakker med en sterk dialekt, som en ikke-Eifelaner man forstå det neppe. I 20 år har han jobbet på Nurburgring, delvis som en marskalk - det meste på å plante hagen - delvis som en mappe. Rolf er, som så mange her, en stor motorsport fan.

I dag står det ved inngangen til dovetail, hvor han ble sendt fordi parkeringsplassen på Brünnchen var overfylt før klokken ni. "Parkeringsplassen er også et ja, sinke er bare en gjørmete felt." I det øyeblikket, RS en boblende Ford Focus kjører forbi Rolf, uten å vente på hans signal. Rolf lokker sjåføren til ham og forklarte ham hvorfor han er her, og hvor fokus bør gå. "Ellers mer kommste her Nich ut boy" roper han og rister på hodet etterpå. Føreren av Ford vil ikke høre det, for høyt er støy som kommer fra høyre-venstre kombinasjon på svalehalen bak ham.

Bil fredag ​​i 2015 med den beste Nordschleife Været

klokken ni: Banen er åpen for en liten stund. En årsak til dette er enestående vær. Solskinn og blå himmel var ikke bare i den siste uken, en sjeldenhet i Eifel. Inntil for noen dager har det snødd. I dag, temperaturen er over frysepunktet - den lykkelige drivere og fans. Nordschleife er nesten tørr, men bare i områder hvor sollys ikke kom ut fortsatt dekket en våt, glatt lag asfalt.

På Brünnchen snart hørtes basstung musikk, de første wisps av røyk stige opp, det lukter av øl og grillet kjøtt. Og gummi. Og avgasser. For alle som noen gang var på 24-timersløpet, en velkjent duft. For dette, en fiske stol med øl holder, og dagen er perfekt. I hvert fall hvis ruten ikke er blokkert på grunn av en ulykke. Dette skjer på den første dagen av "kjøring" et par ganger når en feil oppveier enn sin egen ambisjon. Verre hendelser blir lagret oss den dagen. Også om man ser frem til sporet.

Som mot sju i kveld, er Nordschleife lukket, det er ruckzuck tom på Pflanzgarten, Brünnchen og dovetail. Bare trafikkork strekker seg langs enkelt spor veien til motorveien. Ved å plante hage gatekjøkken eier rydder opp, er glad om virksomheten og deretter gitt bort de siste karri pølser. De tidligere så godt deltok åser og enger bak hans trailer: øde. "Så de kom fort, så fort de er borte," sier han. Akkurat som etter en konsert.

Prosjektet trailer teltleir i esken

Ny boom i form av utendørs camping: off-road trailer telt er blitt populært også hos oss. Vi har bygget en.

28.04.2013 Torsten Seibt Powered by

Trenden kommer fra varmere strøk: hovedsakelig i Australia og Sør-Afrika er "Trailer Telt" felles bolig i flere dager off-road trip inn i bushen. For noen tid, men entusiasmen for denne følges forsøk i Tyskland rundt. Utgangspunktet er en av flere sammenleggbare telt tilbys spesielt for trailer bruk. Og det er en mer eller mindre off-road-stand trailer.

Men som så mye av det utendørs og reise området har trailer telt klar tilbudt en viss ulempe: prisen. Klar utstyrte off-road tilhengere er sjelden komme under 10.000 euro, med rikelig med rom for forbedring. Mye penger for noen uker telt glede i. Dette må også gå billigere, var vi sikre, og gikk på jobb.

Prosjekt-trailer med telt Gordigear

Før starten av prosjektet i utgangspunktet, velger vi den mest passende for sin egen krav telt. Mange forskjellige konsepter er på markedet. Vi satset på folding telt australske leverandøren Gordigear, som leverer en filial i Øvre Bayern via direkte salg til det tyske markedet. Flere var årsakene til beslutningen. På den ene siden, selvfølgelig, den relativt lave prisen, med 2.050 euro for hele basen telt under Gordigear gir andre leverandører i noen tilfeller betydelig. Den andre grunnen var størrelsen på teltet: samme fotavtrykk på tilhengeren basen teltet er mye mer romslig enn mange konkurrerende produkter. Med et bruttoareal på 5,3 x 2,3 meter er mer lukket rom tilgjengelig enn voksen i noen campingvogner. Og bare ved å anclipsbarem Telt dette stedet kan nesten dobles.
 
Men enda viktigere, valg av basen. Mange tilbydere av komplette løsninger for deres anvendelse folding telt trailer konvensjonelle industri tilhengere av stangen. Dette er for normal drift i Sentral-Europa absolutt tilstrekkelig, off-road, men fort ende sine ferdigheter. Som det skal være litt mer robust for vårt prosjekt.

Hvilke trailer som base?

Samtidig må spørsmålet være "bremses eller uhemmet" avklares. Dette har viktige implikasjoner: vogner uten bremser kan relativt enkelt oppgraderes med større Bereifumg i brems på tilhenger TÜV ofte sier "nei" til tykk gummi. Ulemper for den ettertraktede 100 km / t godkjenning en tilhenger uten bremser må underbelastede effektiv. Han kan da bare 0,3 ganger så mye innflytelse som motorkjøretøy når den er tom.
 
Vi tydd til uhemmet grunnlag: en plattform-trailer fra sørafrikanske produksjon, med robust heavy-duty aksel, fullforsinket. Bolten mønsteret som brukes svarer til det valgte tauekjøretøyet, en Toyota Hilux. Dermed trailer og bil kan "dele" en reservehjul. Klar ulempe for ukontrollert løsning: tilhengeren må klosser av for ikke å rulle den. Derfor ekstra braketter robuste stålbåter kom til campingvognen.

Den sammenleggbare telt produsenter gjør nøyaktige spesifikasjoner, å være så høyt, langt og bredt av tilhengeren struktur for å montere riktig teltet. Den bunnplate på hvilken liggeflaten tillates å hverken være for høy eller for lav for å oppnå en passende konklusjon telt i bakken. Ifølge opplysninger fra Gordigear hadde vi et rack av rustfritt stål kvadrat sveiset. Liten ulempe: av den allerede ganske frodig høyde på tilhengeren med road dekk fikk ikke lov til å mislykkes alt for høy, noe som begrenser utvidelsen plan av bygningen.

Kom igjen

Stålrammen av tilhengeren ble dekket med aluminiumplater som vi limt. Fremre og bakre sideklaffene er blitt installert for å få adgang til lasterommet utenfra. På grunn av den lave innvendig høyde vi satset på kjøkken og utstyr for en skuff Løsning: En sak fra sceneområdet, tilstrekkelig lang, bred og lav, kan trekkes tilbake ut av tilhengeren og fungerer også som en "kjøkkenbordet" på komfyren og kjøkkenutstyr Place finne.
 
Etter bruk av tilhengeren var først og fremst "selvforsynt" og ikke planlagt på camping, hadde den tilsvarende selv teknologi om bord. Strømforsyning til kjøleboks og belysning samt en utendørs dusj er installert. Strømforsyningen vi satset på såkalte AGM-batterier, som har en viss dyputlading sikkerhet og lavere selvutlading, i motsetning til vanlig startbatterier fra personbil sektor. Som ikke er avhengige av kjente navn som Optima, er tilsvarende, men billigere tilbud, for eksempel uavhengige strømforsyninger (UPS) fra datamaskinen området i industrisektoren.

Lavkost løsninger for off-road trailer

Når du lader elektronikk vi valgte en selvlaget løsning i stedet for kostbare løsninger fra det mobile hjemmet sektor. Spenningskontrollen er via en self-made LCD display. Slik lader bruker vi en CTEK-lader. Det har den fordelen at den automatisk hopper til den gang satt ladeprogram når den er koblet til strømnettet. Alle beslag ble skrudd ut ledningene i en kanal. Batterienah hovedsikringene ble installert, forbruker tilkoblinger er gjort via en selvlaget sikringsskap med individuell beskyttelse. Forbindelsen til nettstrømmen for oppladning av batteriene utføres fra utsiden med et kjent område av mobile hjem CEE mater utløp.
 
På grunn av den begrensede lasterommet på tilhengeren en underjordisk vanntanken ble anvendt. Som var boltet nedenfra til bunnplaten. Med sammenstillingen i hengeren sentrum, rett foran akselen, at kjørehøyde er i stor grad bevart, og fokuset forblir relativt balansert, selv med full 80-liters tank, også viktig for å støtte lasten. tanken via en trekkstang som er montert på platen fyllstoffet er fylt. Koble tanken til en sugepumpe Shurflo. Tilførsel av et ytre utløp som er festet til sideveggen. Her er en hånddusj kan bli smittet med en praktisk klikk nedleggelse. Vann til å koke fjerne, eller en rask dusj av etter stranden er ikke lenger et problem.

Folding telt trailere for å måle

Hans første jobb, de sammenleggbare telt trailere allerede har bak. Konseptet viste seg å være fullt ut gjennomførbart, spesielt utendørs dusj og strømforsyningen fungerer perfekt.
 
Den Gordigear telt har fullt møtte forventningene. Den store stuen og den frodige sovende overflaten på tilhengeren tilbyr fremragende komfort enn tak- eller gulv telt. Byggingen av det gigantiske ting er etter de første gangene praktisere gjort relativt raskt - to av Faltburg er i fem minutter alene det tar et par minutter lenger. nesten ekstremt quick-release festene til teltstenger som de, teltet kan raskt og enkelt få på spenningen er. Sun kan være helt frafalle utmattelse med eksterne linjer, avhengig av været. Den svært robust materiale og all behandling (glidelåser, sømmer) viser at australiere vet når Zeltbau det som teller.
 
På ønskelista nå bare står fortsatt en mer behagelig løsning for kjøkkenskuffen og en permanent installert telt innvendig lys. Men som vanlig i slike prosjekter: de er sjelden virkelig ferdig, fordi med hver bruk faller nye ideer for å forbedre på. Fremfor alt har vi betydelige besparelser. Sammenlignet med en sammenleggbar telt-off trailer "hyllevare" flere tusen euro, fordi med material kostnad på mindre enn 4000 euro av campingvogner har blitt et reelt budsjett prosjekt.

I vår fotofremvisning, viser vi deg bygging faser av tilhengeren i detalj.

Essen Motor Show 2016: Den hotteste jentene i Tuning Utstilling

På Essen Motor Show er det mye å se. I tillegg til lures ut vognene av alle striper også svært pene damer. Som vi har ganger sett nærmere og fanget et smil etter den andre.

26/11/2016 Patrick Lang, Roman domes

Nei, vi nå gjør ikke klønete tvetydig oppmerksom på chassis og kollisjonsputer. At tuning scene har lenge vært bedre enn sitt rykte, har nettopp sett på Essen Motor Show. Prangende, fargerike og billig var i går. Mange ekte kunstnere og håndverk profesjonell tuner fylle hallene og la lyden tuning ikke lenger bare de store navnene som Abt, AC Schnitzer eller TechArt.

Det er mye å se i Essen

Dette profesjonelt utseende støtte vertinner på utstillinger siden den gang. Hva kan forårsake ganske mulig at du ikke vet hvor du skal lete nå. På den ene eller den annen chassis. Oops, nå en klønete hentydning oss, men gled ut.

Som kompensasjon, de søteste jentene i maten florerer i vårt bilde Motor Show 2016th

Ford Econoline E-350 4×4 Sport Mobile Camper: Strøm Camper: Monster camper med V10

USA Equiment Sports Mobile gjør de modige Ford Econoline bobiler for grov - med stive aksler og 305 hestekrefter V10.

12.08.2015 Torsten Seibt Powered by

En bit av det er svanesang for en av de siste mohikaner i en nytte-orientert og politisk korrekte verden. Nesten 55 år presenterte Ford Econoline, også kjent som E-serien kjent i brød-og-smør lastebiler i USA. Distribusjon og allsidighet og den lokale VW Bus ikke ulikt han pustet utgangen av 2014 sitt liv og ble gjort i 2015 som et chassis bare i små serier. I favør av eksos-optimalisert og ujevn ustabil bygget Ford Transit begrepet uforgjengelig E-serien lastebil ble forlatt, sin teknologi med en rekke deler fra pickup F-serien var mer som en SUV enn en luksus van.

Men denne betongteknologi med leadframe og robuste kjøretøy komponenter kommersielle sikrer at Ford Econoline får et nytt liv etter sin offisielle avskjeds. Som før, er den amerikanske bygge equiment Sports Mobile slike E-serien varebiler for svært underholdende firehjuls bobiler rundt - takket være den modulære teknologi fra Ford og ettermarkedet ikke noe problem. At det kan gå på en stund så er sikkert: Econoline er en av de mest solgte biler generelt i Amerika, er markedet mettet i samsvar gjenstår.

Sport Mobile camper med V10 bensinmotor

Minste maskin for siste Econoline var en 4,6-liter V8 med 225 hk, pluss det var en 5,4-liters åttesylindret motor (255 HK) og for den meget store Angasen en ti-sylindret V-motor med 6,8 ​​liter forskyvning og lener 305 hk. Sistnevnte er fortsatt i dag tilbys av Sports Mobile. For dette, Umbauer tilbyr en 4x4 Econoline Sports Mobile med seks-liters V8 diesel, som imidlertid høflig sa, har ikke det beste rykte for pålitelighet.

Den sjarmerende van var og er populær ikke bare som et trekkdyr og familie varebiler, og konverteringen til firehjulsdrift er ikke noe spesielt i Amerika. Med stive front aksel en klatre artist av første rang, som kan motta den til enhver tid med "normal" off-road kjøretøyet er ute av Ford E-serien.

Dette 4x4 konvertering av Ford E-Series bygger bobilen spesialist sports-Mobile fra en oppdagelses-Mobile: Med løfte taket av Ford E-Series gir nok plass for en eventyrlig par som han kan transporteres til de mest avsidesliggende stedene takket være all-wheel-teknologi.

Starrachsumbau og off-road statister som ønsket

Sport mobil all-konvertering til Ford E-serien består av en fremre Dynatrac Pro skjørt 60 stiv aksel, fremre stabilisator med hurtig frakopling, et bremsesystem fra Ford F-550 pickup, en Lift-Kit bladfjær suspensjon, 175-liters tank, Atlas overføring tilfellet med reduksjon og 17-tommers hjul. Hele menyen kan forbedres ytterligere vanlig: Achssperren, valgfritt aksel og overføring girforhold, vinsj, stål støtfangere - som helt tikker menyen en gang, kan det således omdannede Ford E-serien 4x4 også spesialister som Jeep Wrangler Rubicon bringe forlegenhet.

Minst 17 449 amerikanske dollar kostnaden for fire-hjuls-tag, rundt $ 2000 du må investere for eksempel per aksel lås. For dette er mobile hjem remodeling fortsatt som ønsket og basen bil. Bargain alarm, men ingen kommer på tariffer starte for sport Mobile 4x4 campingvogn pre-eide i USA på rundt 60.000 dollar.

Les mer om Ford